Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Treci obrok i prakticni savjeti

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Treci obrok i prakticni savjeti

Dragi roditelji!
    Moj sin ima osam mjeseci i imam osjecaj da je spreman za treci obrok.
    Iako jako voli papati i jede sve sto mu skuham misam sigurna da je to mozda malo prerano????
    Kada ste vi uveli treci obrok?
    A sada dio o prakticnim savjetima:
    Posto ja malcu doma kuham obroke ako uvedem i treci biti ce to puno kuhanja. Plus sto jos moram skuhati i za mene i MM.
    Kako vi rjesavate taj "problem"? Da li drzite kasice u frizderu i koliko dugo? Da li dajete isti obrok za dorucak i veceru? Zamrzavate?
    Ili nesto drugo........

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Treći obrok sam uvela sa punih 10 mjeseci. Kuham duplo:posebno za nas, a za njega mozda i isto nase ali bez soli. Ako mu ostane stavim u frizider i dam mu max idući dan, ako ne bacim.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mi smo treći obrok uveli već sa napunjenih 7 mjeseci jer smo sa punih 6 startali dohranu odmah sa dva obroka

ja isto malom kuham sve, a dajem mu dva slana obroka i jedan voćni

ujutro npr skuham jabuku i krušku i tu ima dovoljno voća za jedan obrok + sok za cijeli dan, a voće mu sad dajem sa keksom, isprva sa rižom

kasnije kuham slanu hranu, količinu za dva oborka, za taj dan

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala na odgovorima cure.
    A zna li netko gdje mogu kupiti neke zdjelice koje zadrzavaju toplinu?
    Pa da mu mozda paralelno uz dorucak napravim i rucak, stavim u zdjelicu i ostane mu toplo do rucka.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na odgovorima cure.
    A zna li netko gdje mogu kupiti neke zdjelice koje zadrzavaju toplinu?
    Pa da mu mozda paralelno uz dorucak napravim i rucak, stavim u zdjelicu i ostane mu toplo do rucka.
    bila je u mercatoru nedavno termosica za hranu, od 1,5 l za 28 kn

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Uhuuuuu.......1.5 l......to bi mu bilo za tjedan dana dorucka, rucka i vecere
    Hvala Tina55 na informaciji.
    Rekla mi je frendica da je ona kupila u Casa mia neke posudice za hranu koje zadrzavaju toplinu. Nisam jos isla vidjeti, ali ako netko zeli informacija je tu......

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne znam kakvu ces posudu za zadrzavanje topline kupiti ali ja sam imala jednu kojoj se to duplo dno gdje se usipa topla voda nije moglo odvojiti od same posude pa se tu s vremenom unutra pocelo nakupljati necistoca i tko zna kojecega tako da sam ju na kraju bacila..Pa eto pripazi na to, mozda postoje neke gdje se to moze odvojiti i oprati...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Koliko se sjecam nisam sigurno kuhala 3 obroka...

dorucak/vecera - obicno nesto sto se ne kuha: svjeze voce + npr. zobene pahuljice (samo trebas zagrijati malo vode u mikrovalnoj za pahuljice). Ili samo voce.

kad bi kuhala onda je bilo za dva obroka, npr. ako je za dorucak palenta/griz onda je i za veceru, s tim da sam cuvala u frizideru pa podgrijala kratko u mikrovalnoj (samo treba dobro promijesati nakon grijanja). Isto tako, ako je za rucak neka kuhana povrtna kasica onda bi dio ostavila za veceru.

Uglavnom, ja sam kuhala 1 do max 2x dnevno.

Inace, i ja sam uvela 3. obrok s 8 mjeseci jer je beba obozavala jesti i plakala ako bi mi jeli a ona ne.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Samo da napomenem - u principu nisam davala gotove kasice, tj. obroke sam radila sama. Cak i za van kuce. Jedino sam koristila onu mrkva/krumpir kasicu iz DM-a jer mi je bila super kao "umak" uz krumpir, rizu, tjesteninu, kus-kus ako mi je trebao brzi obrok za malu - to mi je doslo ko paradajz u tubi za nas velike
    Posljednje uređivanje od sillyme : 13.07.2010. at 07:18

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Po ljeti ja nikako ne bih ostavljala obrok za bebu na toplom od ručka do večere npr.
    Obavezno staviti u frižider, jedino ako je nešto baš totalno nepokvarljivo.
    Nije to baš pravo kuhanje x 3. Jedan obrok je voće, a ručak i večera mogu biti isti.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mi imamo osam mj i imamo tri obroka

kuham zapravo samo rucak.
    nije komplicirano uopce, vise mi vremena oduzima pranje sudja poslije, a mikser me posebno zivcira

operem i ocistim povrce, potrpam u lonac, ako dodajem mesa, to posebno skuham komadic, sve skupa smiksam, dodam maslinovo i malo po potrbi zagustim sa zitaricama ili razvodnim svojim mlijekom ili juhom od povrca.

ujutro i navecer papamo voce/povrce + zitarice, ili samo zitarice s ad

meni je bas gust sada kuhati mu, jer ima divnog mladog povrca na placu i svaki drugi, treci dan se opskrbljujem bas s gustom

voce mi bas nije ljubitelj...

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa da!!!!! Ne znam zasto sam ja zabrijala da bas svaki dan mora imati tri razlicita obroka.......
    Sada cu i ja ponekad isto za rucak i veceru, dorucak i veceru itd.
    Sillyme, jos nisam koristila mikrovalnu za podgrijavanje njegovih obroka, ali vrijeme je da pocnem
    Sonata, imas pravo, ne bi se ni sjetila na to obratiti pozornost
    Argentina, za tebe dvije rijeci: STAPNI MIKSER..............preporodit ces se!

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

baš mi je drago da sam pronašla ovaj topic. već sam mislila da mi s nepunih 9mj i 3 obroka opako odskačemo od nekakve "normale"hvala, mimi
    A naši su obroci od prilike ovakvi:
    za doručak žitarice (zobene, kukuruzne, rižine pahuljice, proso, gris, palenta....) s voćem ili samo mix tih žitarica prokuhanih u vodi,

za ručak povrće, najčešće u kombinaciji s rižom, palentom ili krumpirom, ponekad kuhana piletina ili riba. Ja ne miksam, nego npr cvjetaču i brokulu natrgam na cvjetiće,a onu stabljiku narežem na štapiće prije kuhanja i samo kratko prokuham da omekša jer moj mali gurman voli povrće žvakati. Ponekad mu dio izvadim ranije iz vode,a ostatak još malo skuham da se razmekša, pa dodam rižu ili palentu i sve zajedno skuham do kraja.
    sa starijim sam klincima koristila štapni mikser, ali ovome još ništa nisam usitnjavala tako. koliko ide vilicom....
    a večera je najčešće npr gris ili palenta s voćem.

Moram priznati da sam više puta,ako sam više skuhala, ostavila u hladnjaku "za poslije", ali mu nikad nisam dala . Znam da mu neće ništa biti i da je to ok, ali,eto...ne mogu. ali zato to MM uredno "uništava" pa nema bacanja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •