Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Male i velike radosti trudnoće

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Male i velike radosti trudnoće

Ajmo, dragi moji suborci, da malo udarimo kontru ovom topicu problemi u trudnoći!
    Jeste za to da malo pišemo o radostima?
    Shoping smo već spominjali, a ostalo?
    Mene je danas silno razveselilo peglanje (tko to još voli?!) a ja sretna, ko malo dijete dok sam peglala te pelenice i siću od robice. Kako je to sve medenoooo!
    A ostale radosti, da krenemo od početka?
    Kad ste prvi put mogli napipati bebicu koja izlazi iz zdjelice…
    Prvi pokret, prvo štucanje…
    Hajde da se malo zajedno radujemo…

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

recimo... prva radost- kada mi je laboratorij potvrdio trudnocu!
    prve suze radosnice- par dana poslije kada sam u 7. tjednu otisla na UZV i kada je rekao da je sa trudnocom sve ok i upalio color doppler i pokazao mi otkucaj srca! i danas se svaki put rasplacem na UZV-u.
    kada sam prvi put osjetila "baloncice" a to je zapravo bila beba. svaki udarac me raduje! makar me budi, sretna sam sto ima toliko energije!
    onda, kada mi je trbuh poceo rasti...pa grudi!! (konacno ih imam..samo se nekako ne osjecam bas sexy ovih mjeseci )
    bit ce toga jos, znam...tek sam zakoracila u drugu polovicu :D

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Uh, da... grudi :D najseksipilnijih nekoliko mjeseci u životu, kako su samo krasne!!! Milina za gledati!

A srčeko, ili odjek s 6 tjedana i prva sličica UZV

Hey, pa meni je treća trudnoća a u svemu tako intenzivno uživam, svaka je posebna i prekrasna!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ma neizmjerna radost već od plusića na testu! :D
    Suze radosnice u 14. tjednu kad je doc potvrdio da je beba super i kad sam prestala strahovati od spontanog.
    Zatim kad su konačno prestale mučnine a totalno oduševljenje kad sam prvi put osjetila micanje bebe (balončiće)

To be continued... :D

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hey, michelle, zamisli ja sam bila luda od sreće kad su mi počele mučnine, malo sam krvaruckala, pa sam bila u frci, a kad je počela mukica, ja velim JUPI, posteljica šljaka

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

A ne znam baš... ja im se nisam nimalo veselila. Poprilično su me namučile.
    Fućkaš to kad ti je jedini znak trudnoće ta vražja mučnina Najljepše je kad ti trbuščić počne rasti, a ti ponosno šećeš po dućanima s dječjom opremom... 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam totalno poludjela od sreće kad mi je test pokazao plusić. Pa onda kad sam vidjela mrvu i otkucaje na prvom UZV-u.
    Pa onda prvi udarci ( koje sam osjetila već u 14.5 tj ), kad smo saznali da je opet curica, kad je Pia prvi put dala pusu bebi preko mog trbuha. Svaki put kad se sjetim da će Pia imati seku s kojom će se igrati dok malo poraste. Svaki put kad mi netko kaže da sam narasla za još dva broja
    :D .

Ima toga još... ja sam jedna jaaaaako sretna trudnica koja jedva čeka da poludi od sreće kad ponovno primi malo,slatko toplo biće koje je tek zaplakalo...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Blaženi osjećaj trnaca u grudima, kao kad navire mlijekeco, već sad :D

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ma slika na uzv-u...
    Svaki dan bih išla raditi uzv samo da ga vidim šta radi tamo unutra!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

E žene moja, ja se zatekla u Zadru i otišla privatnom giniću kad smo bili na moru, a kad ono puna ordinacija isprintanih bebača. lik ima 3D Uzv pa mi pokazivao filmiće beba u 34. tjednu i dalje, kakva divota! Kako se igraju i uživaju tako mali, a već im se vidi faca i sve!
    A onda našu mrvicu (tad sam bila 18.tj.) posnimio isprintao nam slike i spržio filmiće na cd!
    Uh, masno platili - 450kn (nisam znala što me čeka, ja mislila običan pregled) ali opet bih riskirala da sam bliže pa da se sad posnimimo, prekrasno!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ja namjeravam na 3d skoro! jedva cekam!!!

kvulas

Početno

Moram vam ovo ispricat ;stvari su mi kasnile nekih 8-9 dana ali kako sam tada polagala jedan uzasni ispit mislila sam da je od stresa .Nakon toga pocelo me boljet, al onako posteno, sasvim nisko u trbuhu prva pomisao je bila AJME MENI UPALA JAJNIKA!
    Sljedece jutro ja u ginekologa uvjerena u upalu a on ce meni;ma kakva upala duso draga pa ti si TRUDNA a ja cu njemu NEMOJ ZAJEBAVAT!
    Ajme koja sramota , covik se udavija od smija a ja sam tila propast u zemlju od srama.
    Meni je to bio najsretniji dan u zivotu a MM se 5 dana smija ko blesav
    A tek prvi otkucaji ..........
    A 3D na DVD-u definitivno se izlizala od buljenja.....

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pa u principu sve što ste već rekle, osim tih velikih grudi. Kako je ribafish danas tražio za mihu košarice G mislim da ću i ja morat uskoro barem na G. Dvije crtice na testu, prvi otkucaji srca, izraz lica mm kad je saznao da sam trudna, prvi pokreti, komunikacija (pogotovo kad se javlja na moju inicijativu - stavim ruke i pričam, a onda počne tu lupkati kao da me razumije), a u zadnje vrijeme najljepše mi je kad muž zasvira na gitari, a beba koja je dotad bila mirna kao da počne plesati.
    Ma veseli me svaka sekunda, a najviše to što sam od danas u 27-om tjednu pa su šanse da iznesem trudnoću do kraja oko 90%.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

cekana svaka cast na ideji odličan topik
    ima puno prekrasnih stvari koje mi padaju na pamet-samo ću neke napisat
    3D ultrazvuk- kad sam joj vidjela lice kao da je na dlanu ispred mene- bila je tako stvarna, ja sam se skoro rastopila tamo-pomislila sam (nemojte se smijat) ista ja
    snovi-sanjam je kako je dojim , kako je već tu.
    maštanja- šta ćemo sve zajedno radit, prepustim se tome i tako budem sreetna

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni je najsladje kad se bebica pocne micati. MM sve zapitkuje "koji je osjecaj?"

Ili kad Mejra dodje sama i vuce me za majicu da se malo spustim da ona da pusu stomacicu.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hi cure. Ja nova. Termin krajem drugog. Nosim curu i moram priznati da mi je od pocetka trudnoce sve super. Saznala sam da sam trudna dva dana prije puta po Americi i Kanadi. MM i ja smo planirali taj put godinu dana i nismo htjeli odgoditi zbog trudnoce. Moja mala je s nama proputovala pola Amerike i Kanade i bilo nam je super. Obozavam trudnocu, bolje se osjecam nego ikada u zivotu.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kada mi je dok potvrdio da je trudnoća u maternici, kada smo prvi puta čuli srce, prvi pokreti, prva kupljena roza tutica ... Ponosni mm koji svima govori "nas troje" ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bez konkurencije do sad je najbolji trenutak bio kad sam saznala da sam trudna. Prvo sam bila u šoku (naime, saznala sam da sam trudna slučajno otišavši na uzv u tijeku pretraga za dilling jajnika koji bi mi trebao omogućiti da uopće zatrudnim!), a onda kad sam nazvala dragog na telefon ta navala emocija je bila nešto što nikad prije nisam doživjela. Mislim da će taj osjećaj nadmašiti tek onaj kad prvi put vidim svoju bebu

U trudnoći ima puno stvari koje su mi bile super - prvo micanje bebe, proučavanje rasta po tjednima i shvaćanje da beba u meni raste, fascinacija stvaranjem novog bića - od točkice u 7. tjednu do bebe od 20 cm i 250 grama kolika je sada...Scena s uzv-a:malo srčeko koje udara Razgovori s MD-om o tome kako će izgledati beba, što ćemo sve raditi zajedno s njom, planiranje, lagano opremanje stana da bebi bude što ljepše...Trbuh koji je napokon počeo rasti, trudničke slikice...Beskrajan osjećaj ponosa što ću biti nečija mama.

Toliko lijepih trenutaka, a najljepši tek slijede...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poseban je to osjecaj ispunjenosti i srece bio kada smo zajedno vidjeli dvije crtice na testu za trudnocu. Oboje smo plakali od srece!
    Zatim prve mucnine, riganja u Wc-u i onda veliki osmjeh na lice jer sam znala uzrok tih mucnina. Vjerujem da me je bebica izlijecila mog straha od povracanja. Pa onda ponosno sepurenje po gradu sa onako vec vidljivim trbuscicem, bebini pokreti i izraz lica MM kada je poceo i on osjecati bebine pokrete. Tu su i bebini odgovori na nasu igru lupkanja, i sreca kad bez greske reagira na ruku svoga tate pokretima iako je do tada bila skroz mirna.
    Lijepi su trenuci pripremanja stana i tog gnjezdenja, kupovanje i spremanje djecje robice, pelenice, i ostalo.
    Zadnji trenutak euforije koji mi se dogodio prije 3 dana jeste kada sam iz puke znatizelje stisnula bradavice i iz njih se polako pojavio kolostrum u par kapljica! E tu sam bila totalno euforicna! Pa moje mljekare funkcioniraju!!!!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moje djetešce pita, "mama, jel braco zna da ti sad peglaš njegovu robicu?" a big sister veli, "hajde da ga nazovemo" uzeli svako svoj telefon i pričaju s bebom
    Ne mogu vjerovati, kako je svaka trudnoća posebna i jedinstvena, čini mi se da u svakoj sitnici uživam još s više intenziteta nego prije, a kako sam se plašila poroda u početku ove trudnoće, nakon svih ovih tema pročitanih o prirodnom porodu, sad se sva više veselim i tome...

Ako smo zaista svjesni da se u našem tjelu događa najveća čarolija i čudo u svim svojim detaljima, nije li to dovoljan razlog za radost! Brzo prođe tih 9 mjeseci, a stvarno su čarobni, blaženi!

Dolca

Početno

" Žene bi se trebale posvetiti i proslaviti trudnoću, nastajanje budućeg pokoljenja, a kako je ona čudo samo po sebi- to je i presudno vrijeme u djetetovu razvoju. To ne znači da o trudnoći trebamo razmišljati kao o bolesti ili o vremenu kad nas trebaju čuvati pod staklenim zvonom. Ipak, to je vrijeme kad trebamo mir i tišinu kako bismo se dovele u sklad s bebom i kako bismo se odmarale. Hormon progesterom, koji se prirodno oslobađa tijekom trudnoće, ima smirujuće i opuštajuće djelovanje. Značenje trudnoće pridonosi snazi djećje konstitucije do kraja njegova života. Trudnoća je fantastična mogućnost za žene da nauče više o sebi i vlastitoj moći. "

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Joj, drage cure, natjerale ste mi suze na oči od ganuća!!!!

Meni je trudnoća, tako dugo očekivana, bila posebno stanje, pogotovo u 2. tromjesečju kad sam bila prepuna energije, stomak je narastao, beba skakutala i plivala, smanjio se rizik od pobačaja... ma jednostavno je sve došlo na svoje. I isto tako zadnja 2 tjedna prije poroda... imala sam snage za sve, ma super je bilo pričati s bebicom preko stomaka i osjetiti kako odgovara...Mislim da smo svi troje jedva čekali da se vidimo, pa smo sve to malo ubrzali - Andrej se rodio 8 dana prije termina.

Početno

Iskreno ne znam od kuda da počnem možda od trenutka kada sam samo pomislila na trudnoću, pa kada sam MM rekla da nas je možda troje.
    Ili ono veče kada nismo mogli isčekati jutro da napravimo test nego smo ga napravili naveče i izraz na licu MM kada je on prvi vidio plusi.
    Ili pak drugi dan kada smo ga vidjeli na ultrazvuku.
    A tek sam u 5 tjednu.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

E MirelaM , čeka te još puno takvih čarobnih sitnica, dobro došla, među blažene majčice-trudnice

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

juce na uzv!! predivna je bila!
    a prije neg se pokazala svijetu, izbacila je nogicu/rukicu/glavicu tako da je na mom trbuhu nastao triglav!
    prvi put sam to vidjela i dozivjela! neopisiv osjecaj!

svim trudnicama! uzivajte u svojoj trudnoci!

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma svaki njezin pokret, udarac, štucanje.... raspametim se od sreće kad god da ju osjetim :D
    ponosna (soon to be) baka me vodila u shopping za malu neki dan... trčkarale smo namom i uzimale valjda sve rozo
    obje raspamećene skroz... i onda je meni sve postalo tak slatko i divno i krasno da sam usred name počela plakat i umirat od smijeha samoj sebi istovremeno... majka mi se strgala od smijeha :D
    a nikad neću zaboravit kad sam prvi put išla na UZV u 24. tjednu... kad sam ju vidjela onak malu i cakanu... i kad mi je doktorica rekla da je sve u redu... nije bilo sretnije od mene

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Inače, trudnoća mi je bila iznimno lagana, ali nimalo ugodna. Jedino mi je super bilo kako su me svi drugačije gledali u to vrijeme, pa čak i potpuni stranci.

Najveća radost trudnoće mi je bila kad sam rodila i napokon vidjela to čudo što je raslo u meni toliko dugo.
    Nisam mogla nikako vjerovati da će to biti moj sin, da će možda ličiti na mene, da će biti ovisan o meni, da će me netko toliko voljeti kao on.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

juce se pokazala po prvi puta MM! lezali smo pred tv-om i odjednom se stvori kvrga na lijevoj strani. lagano velim MM " vidi je!" a on stavi ruku i cuva je! skoro se rasplakao ko malo dijete!! (a ija skup s njim)

poceo je ponovo svirat gitaru i sad nas polegne na krevet svaki dan i svira nam! onako pun ljubavi kako je nekad gledao samo mene, sada dok svira, gleda i trbuh

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Joj supić a kako bebe vole kad im se svira! Kako samo slušaju!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam u trudnoći često slušala Joan Baez, a sada kada je pustim malena se umiri i ima tako blaženu facu, pravi mali .

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

U zadnje vrijeme najviše me veseli, kada MM bez obzira da li ja spavam ili se odmaram, lijepo zadigne moju majicu i počne pričati s bebačem (i pri tom mene ne "šljivi" ni 5%), a bebač mu se javlja lupkanjem. Nije se još desilo da je počeo "komunikaciju" a da se bebač nije javio.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ajme cure, gledajte kak sam supač topic otkrila!

Dakle, veselje... Mrvica od 5 mm na UZV-u 32. dc (bio je to gest. mjehur)... Mala točkica na uzv-u 6+2, koja je pravilno titrala... Svaki, ali baš svaki udarac bebe... Svaka trudnička tegoba (jer od početka nisam imala nijednu)... Cipelice koje je MM kupio u Parizu... Ljubomora što MM može staviti lice na moj trbuh pa ga beba podraga...

I tako bih mogla do prekosutra.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ajme kad sam vidjela plus na testu. Nisam mogla vjerovati. nakon 5 godina največa radost u životu.
    Pa prvi pokreti kad me je prvi puta lupio.
    Igranje nogometa po trbuhu.
    Ma cijela trudnoća je sreča jer i brige koje nosi sa sobom su prolazne kad na kraju ugledate malo bičence

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mene prva strija razveselila ali samo zato što je ostalo na toj jednoj promjera pola centimetra - u ovoj, trećoj trudnoći!

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

meni su suze potekle kad sam ga vidila di ćuća prst na uzv! a negdje pri kraju sam uspila nogicu rukom osjetit ali baš pravo, mislim da smo bili milimetar odjeljeni! a štucanja u trbuhu! joj sva se naježim kad se sjetim, čini mi se da sam željna još...

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Off topic: Gore sam spominjala da je najljepše bilo kad mm uzme gitaru i svira a beba počne lupkati. Tjedan dana nakon što smo došli doma, muž je izvadio gitaru i počeo svirati ono što je svirao i u trudnoći. Koji gušt, koje reakcije, odmah je prepoznao svoje pjesme, vriska bi brzo znala završiti i onda bi onako izgubljeno "gledao" u smjeru mm, a sad se već smije kad mu svira..

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Vodenjak, baš sam jutros spomenula tvoj primjer MM-u. Naime, on si je kupio gitaru prije par mjeseci, i za sada još uvijek uči. Naravno, prvo je Balkan bio na tapeti. Ja sam nabavila CD s baby pjesmicama tipa Zeko i potočić, pa ga tjeram da mu jedan frend izvadi akorde i da nauči nekoliko pjesama. Baš je lijenčina. Reći ću mu što se kod vas desilo nakon što se bebica rodila, možda ga to potakne (znaš ono, kad nećemo moći umiriti bebu ).

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj dragi nezna niti jednu dječiju pjesmicu, svira mu U2, a Marin kao da kaže daj šta daš, bolje išta nego ništa...

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svih ovih šest mjeseci je neopisiva sreća, doduše cijelo vrijeme pomiješana sa strahom, ali prvenstveno je to beskrajna sreća.
    Od pogleda na dvije crtice, pa nalazi bete, prvi ultrazvuk sa 5+5 kada sam išla kući sa slikicom najljepše flekice na svijetu pa smo dva dana prije Božića dobili najljepši mogući poklon na svijetu, srčeko je uredno kucalo, prvi udarci....
    A imam osjećaj i da smo se MM i ja ponovo zaljubili jedno u drugo

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kad se sjetim reakcije MM koji me grlio i ljubio bez prestanka sa suzama u učima. Nikad neću zaboraviti taj trenutak. Pa kad smo još jednom zajedno napravili test za trudnoću. Micanje bebice, svaki dolazak na ultrazvuk kad vidim svoju bebu... Trudnoća je za mene nešto najjepše na svijetu što žena može doživjeti. I jedva čekam da za koji dan ugledam svoju Doru, da ju zagrlim i i čuvam... Zamišljam taj trenutak koji samo što nije došao.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

uživam u cijeloj trudnoći, ali me uvijek iznova gane kad MM razgovara, pjeva i ljubi se s trbuhom, tj. s bebom! i kad joj govori-ljubavi moja! a ona mu uzvraća udarcima! prekrasno!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Učim ja pomalo Gabrijela da pokaže na moj trbuh kada ga pitam gdje je beba (iako uvijek prvo pokaže na sebe ) kad eto ti ga nekidan: sam se zaletio do mene, digao majicu i poljubio trbuh Baš me zanima kako će reagiati za još koji mjesec...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uz sve ostale čari i lipotu trudnoće meni je naročito fino bilo papanje
    i to onoga što van trudnoće nisam mogla očima vidit a kamoli probat.
    i posebno zadovoljstvo mi je bilo obilazit dječje dućane
    i sidit na wc-u i promatrat kako mi drob "leži" na bedrima.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovo sad je najveća radost;fino sam se zavalila,jedem trešnje a moja Lana udara sto na sat.Uživa ženska,zna šta je fino.
    Prije toga,plusić,naravno, i faca MM-a kad sam ga probudila i rekla divnu vijest,pa veselje nakon ultrazvuka i potvrda da je beba još uvijek tu,pa nećak kad ljubi trbuh,pa slikica gdje cica prst i "maše" nam...
    SVE mi je fantastično.Pa i ovih 10 kila više.
    A što se peglanja tiče; već danima perem i onda svako malo gledam jel suho
    pa kad navalim na peglu ne skidam se s nje i svako malo se divim i kontam si šta ću s čime iskombinirati. :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •