Jeste li osjetile otvaranje,jel postoje neki simptomi,bilo što?
Jeste li osjetile otvaranje,jel postoje neki simptomi,bilo što?
Ja ne, ali otvorena sam prst do dva, trenutno sam na 35+2.
No uz otvaranje mi je gotovo i nestao cerviks, bez ikakvih simpotoma, bolova i sličnog. Mislim da se to u pravilu baš i ne osjeti osim ako naravno nisu trudovi u pitanju!
u drugoj trudnoći sam osjetila nekih 3-4 dana prije pravih trudova otvaranje. kao menstrualni bolovi.
U prvoj trudnoci ne. sad sam u 35. tjednu..
ne.
moraš biti vrlo svjesna svojih cervikalnih mišića da bi to osjetila.
"menstrualni bolovi" više upućuju na kontrakcije maternice, spuštanje bebe i širenje zdjelice, koji svi potiču otvaranje cerviksa. ali mislim da samo otvaranje cerviksa ne boli, odnosno da se uglavnom niti ne osjeća.
Ne.
A pokušavala sam to osvijestiti (jer sam ležala na čuvanju trudnoće baš zbog preranog otvaranja) ali - ništa....
nisam ni ja osjetila,isto sam bila na ocuvanju zbog ranog otvaranja
samo otvaranje ne,ali sam osjetila kad mi je pukao vodenjak (ne po vodi koja se izlila nego baš pucanje)
Nisam osjetila (prijevremeno) otvaranje cerviksa , ali sam osjetila čudne bolove/stezanje trbuha tjednima prije otvaranja koje doktori nisu prepoznali kao opasne (ali se kasnije ispostavilo da su to bili trudovi koji su uzrokovali otvaranje).
Ne. Na treći porod sam došla 8 prstiju otvorena, a mislila sam da idem na običan pregled i doma.
U prvoj trudnoći sam u 35. tjednu završila u bolnici i ostalo oko 3 tjedna jer sam bila otvorena, cerviks skraćen.desetak dana prije sam imala užasne bolove u donjem dijelu leđa, kao da se raspadam. svi su mi govorili, to se ti otvaraš.
sad sam isto u 35.tjednu. beba je nisko pa već 2 mjeseca mirujem. od 32 tjedna sam se počela otvarati, ali nisam ovaj put ništa osjetila , jer malo hodam, uglavnom ležim.
ali ti bolovi u leđima nisu izravno od otvaranja cerviksa.
kao što sam gore napisala, bol u leđima je uzrokovana kontrakcijama maternice, širenjem kostiju zdjelice i spuštanjem i namještanjem bebe u porođajni kanal.
posljedica svega toga jeste i otvaranje cerviksa.
A da li vam mm može provjeriti koliko si otvorena? Ili to stvarno mora stručna osoba,tj.jedino ona to kuži?
Ja nisam osjetila otvaranje, rodila sam u 37tj. došla u bolnicu otvorena 9cm![]()
definitivno ne. imala sam trudove za koje sam mislila da su lažni i možda bi rodila kod kuće da me dr nije ipak pregledalabila 5 cm otvorena
ne mora biti stručna osoba, može izmjeriti bilo tko, pa i ti sama to možeš.
otvorenost se mjeri u centimetrima, a kako se pretpostavlja da je jedan prst širine 1 cm, onda neki izražavaju mjeru u prstima (iako to onda nije precizna mjera jer različiti ljudi imaju različito široke prste, ali znaš bar otprilike)
Nisam osijetila otvaranje...dosla sam na pregled i bila sam otvarena 2cm...to isto vecee zavrsila u bolnici sa puknutim vodenjakom i rodila malu pisulinku!...cak nisam bila niti sigurna da mi je pukao vodenjak..
![]()
Ja sam se u obje trudnoće počela otvarati oko 35. tjedna, a to sam osjetila tako da su mi se u tom periodu intenzivirale BH kontrakcije, koje se postajale sve bolnije i češće. Prvo djete sam rodila s punih 39. tjedana (i to mislim samo zato jer me taj dan na pregledu doktor mesarski pregledao), a drugo s 37+5.