Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: lohije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno lohije

Pozdrav svima, rodila sam prije 8 dana, i jučer sam primjetila jedan poveći komad nečeg, tamnocrvene boje, da je izašao iz mene, veličine cca. golf loptice. Da li je to normalno, ili je znak da je nešto zaostalo u maternici. Ovo mi je drugi porod, i ne sjećam se da mi je tako bilo prvi puta.

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Meni se dogodilo isto, nakon nekih 10 dana od poroda. U jednom danu mi je dva puta ispao komad, izgleda kao ugrušak ili jetrice (pardon na izrazu). Rekla sam sama sebi, još jedan takav i odoh je kod njih u bolnicu gdje sam rodila da mene netko pregleda. No, ništa više se nije dogodilo. Bitno je kako se osjećaš, da li imaš temperaturu? Nekad je bolje otići a da ne bude ništa, nego čekati a da se zakomplicira. Možda da nazoveš svog ginekologa sutra, a ako se danas još ponovi, ja bi otišla lijepo u rodilište, tamo imaju ambulantu i rekla što mi je. Sigurno će te pregledati, pa se možeš mirnije posvetiti bebici.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

E da, baš tako izgleda, dobro si opisala. Više se nije ponovilo, a ja se osjećam ok. Pričekat ću sutra pa nazovem ginekologa da vidim što mi je činiti. Muka mi je jer svaki problem koji iziskuje izlazak iz kuće, pregled i odvajanje od bebe mi se sada čini kao znastvena fantastika, moja curka cica svaka 2 sata, pa se ti organiziraj. Tako da komplikacije toga tipa nisam ukalkulirala. Stvarno mi nije jasno, pa što oni kod pregleda posteljice ne bi trebali skužit da li je čitava izašla ili nije, i poduzet nešto na licu mjesta da se stvar sredi?

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

A sve znam, i moj cicka svaka 2 h, to je i meni problem. Ja još nemam nikoga osim muža u zg-u. A što se tiče pregleda posteljice.... gledaju oni svaki put...ali nekada se zbog njihove brzine i nesmotrenosti podrkrade propust u pregledu. Dovoljna je mrvica da ostane i zakomplicira se. Nisam ovdje da bi pljuvala doktore, ali ima cura na forumu koja su poslije poroda išla na kiretažu. No to je neka druga priča. Možda se nama dogodilo samo da je to zaostala veća količina krvi koja se skupila u ugrušak i tako izašla van. Bitno je da nema bolova, neugodnog mirisa ili ne daj bože temperature. Tada put pod noge pa makar i s bebom u naručju, jer tvoje je zdravlje u pitanju, i ne daj bože život. Zato držimo fige da je sve ok. Nama je za dva dana mjesec od poroda, lohije polako prestaju i nadam se da će i vama biti tako.

Pusa i uživajte...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure drage sigurno ce te reci da sam kokos jer pitam....ali ja neznam sta su lohije?A ako sam dobro shvatila trebala bi ih ocekivat nakon poroda?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni nakon prvog poroda toga nije bilo....nakon drugog poroda mi je 2. dan ispao komad kao jetrice, veličine dlana. Rekla sam dr.-u na viziti i odmah me drugi dr. odveo na uzv za slučaj da nije nešta ostalo....i nije...sve je bilo ok. Zato ti je najbolje pratiti kako se osjećaš, ali ne bi bilo na odmet ni napraviti uzv.

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo kratki opis - "Lohije su iscjedak iz rodnice koji se javlja u vrijeme babinja (nakon poroda). Na početku su lohije krvave, potom sukrvičaste i na kraju smeđe. Nakon najviše tri sedmice babinja iscjedak postaje oskudan i bjelkast.Ovo je uzrokovano time što se nakon dvije sedmice ušće materice zatvori tako da iscjedak predstavlja samo ljuštenje epitela rodnice uz vrlo oskudnu sluz iz grlića materice."

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam nakon prvog poroda imala obilno krvarenje svježe krvi sa ugrušcima pa sam morala na kiretažu (ponovno čišćenje) u suprotnom bih dobila sepsu...očito je nešto zaostalo nakon poroda....zato oprez, ipak treba provjeriti na uzv.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni nakon prva dva poroda nije bilo ugrušaka, već samo krvarenje, a sad nakon trećeg sam već u bolnici imala velike ugruške, pa sam se zabrinula i pitala dr. na viziti. Rekla mi je da je to uobičajeno i normalno... Doma to više nisam primjećivala...

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo,dižem temu malo...dakle ovako, ja sam rodila prije točno 5 tjedana, lohije mi u početku nisu bile jakoo obilne,mislim da su bile čak i blaže nego menge koje sam imala prije...međutim još nisam prestala krvariti. Prije nekih tjedan dana su se kao smanjile, pa su bile smeđe da bi zadnja 2 dana opet počela nalaziti svježu krv na ulošku. Nisam još bila na pregledu ali me malo strah s obzirom da sam počela osjećati i neke čudne kontrakcije i bolove,ništa sttrašno ni često ali ih do sada nisam baš osjećala. Napominjem i da zadnja 2 tjedna jako puno dojim dok prije nisam tako često. Ima li to ikakve veze? Znam da su kontrakcije normalne prvih par tjedana dojenja ali baš i krvarenje?

Ima tko iskustva?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Najbolje da odeš na pregled i UZV-om vide je li što ostalo. Javi što su ti rekli.

Ako je slučajno riječ o zaostaloj posteljici, pokušaj izbjeći kiretažu, može ti kasnije donijeti probleme.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ova moja me naručila tek 16.1.(a 22.11. sam rodila) pa ne mogu procijeniti jel to OK ili ne...čitala sam da nakon velikih beba krvarenje zna dulje potrajati od 6 tjedana...mislim,nije da me nešto boli,kontrakcije tokom dojenja su onako više nelagodne nego što bole,a i punoo više dojim nego prvih par tjedana,tako da je to sve možda i povezano. Svakako ću javiti

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A možda si već dobila menstruaciju. Ako krvarenje stane za 2-3 dana, možda je i to.
    Iza mog drugog poroda, dobila sam menstr. nakon 4 tjedna i već iduću ovulaciju zatrudnila, zato znam sve datume. Završilo je spontanim i kiretažom, no svašta je moguće sa tim našim ženskim dijelovima

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

imala sam slično krvarenje kao ti...prvih 35 dana malo krvarila,zatim se krvarenje pojačalo kao da sam dobila...jarko crvena krv...krvarila još 15 dana...na UZ dr. potvrdio da nije menstruacija...hoću ti reći da je moguće da su ti još lohije..

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa da,svašta je moguce, ali ajde-još sam u terminu lohijanja itd.pa se ne plašim. Hvala vam!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja sam imala to crveno krvarenje nakon sto mi je vac prakticki prestalo ono smedje. i to sva 3 puta. i imala sam lohije svih 6 tjedana, i nekon toga bi vrlo uskoro dobila mengu

usprkos tome sto sam samo dojila i jos 2 puta tandem

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imala sam i ja crveno krvarenje nakon smedjeg, pa opet smedje. Plus jos neke uzase koji su poispadali. Pa tako preko osam tjedana.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Cure moje,danas ništa,ni kap krvi. Da barem tako i ostane...

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Bila sam na ginekološkoj kontroli i sve je OK, na pitanje zašto sam još krvarila doktorica je odgovorila da nije službeno pravilo da lohije stanu nakon 40 dana nego tek okvirno te da postoji šansa da ću krvariti sve dok god budem dojila. Međutim, ako je u pitanju jače i obilnije krvarenje, bez obzira sumnjamo li na mengu ili ne, da se obavezno treba javiti za pregled.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni skoro stale i sad pocelo opet
    Nije bas jako, al me vec nervira

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

47 dana od poroda, prije 3 dana je skoro nestalo, samo malo prozirno skoro bilo i danas cijeli dan curka tamna sluz.. Jel to normalno?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislim da je
    Meni u par navrata stalo na dan i onda opet krenulo
    Evo, prestalo nakon punih 6 tjedana- isto kao i prva dva puta
    Sto bi znacilo da me za dva tjedna ocekuje menga isto kao i prva dva puta...iskljucivo dojenje na zahtjev mojim hormonima nista ne znaci...

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

A daj ne, necu mengu

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa ne znaci da cesci ti
    To ja imam "srece", al vecina, cini mi se, ne dobije tako brzo

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Kod mene skoro stalo, pa nakon para dana opet krv, pa smedje..pa stalo...pa opet krv....
    Prva dva puta nije bilo tako...kad je stalo je stalo....i prve menge su stigle nakon 7mj, odnosno nakon 10mj

Pa neće valjda ova uskoro...
    Inace ovu krv povezujem ....dan nakon keksa

Jel to dobro objašnjenje??

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jok, kod mene nema veze s tim

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo, nakon tjedan dana mira opet krvarenje
    Ili su se lohije vratile u velikom stilu, ili je vec stigla menga
    Rodila sam prije 7 tjedana...
    Posljednje uređivanje od Ginger : 26.02.2014. at 08:56

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, nakon tjedan dana mira opet krvarenje
    Ili su se lohije vratile u velikom stilu, ili je vec stigla menga
    Rodila sam prije 7 tjedana...
    Ginger, ja sam krvarila nekih 5 tjedana i koji dan nakon poroda. I onda je točno 40-ti dan od poroda stigla prva menga, i od tada je dolazila kao urica svaki mjesec. S tim da sam dojila 14 mjeseci.
    Dakle, bila sam bez krvarenja i menge..a jedno 4 dana

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Koji uzas.. A kak krvaris, tamno il crvenu krv? Ni meni jos nije stalo, 7 i pol tjedana..

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zuska, znaci nisam jedina...
    Prva dva puta mi je menga dosla 8 tjedana nakon poroda...ono, dva tjedna sam bila mirna
    Sad niti cijeli tjedan
    Sve iskljucivo dojena djeca

Apsu, jucer je brljalo smedje pa sam mislila opet lohije brljaju
    Sad je crveno skroz i curi, prava menga

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

A joj......jadna ti....
    Kod mene mir vec nekoliko dana.....nadam se da nece doci vjestica ( naravno ne u scenariju , imam plus....malo bi mi bilo prenaguzvano )
    nadam se scenariju od prije....nakon 7mj i 9mj

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Evo moje je stalo.. Sad cu vidjet oce opet pocet.. Isto se nadam da nece menga, bas bi se ljutila na nju :D

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Koje uloske koristite sad nakon toliko vremena? Ja stalno mijenjam zbog rane,majke mi bankrotirat cu na uloscima...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Koje uloske koristite sad nakon toliko vremena? Ja stalno mijenjam zbog rane,majke mi bankrotirat cu na uloscima...
    Ima u mulleru jako dobrih, kvalitetnih mislim da su 6,50kn...mene su spasili u tom razdoblju.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam koristila vir uloske dosta dugo dok mi se nije smanjilo krvarenje a kasnije nisam vise imala zivaca za bilo sta u gacama pa sam si nakon svake nuzde ostavljala malo papira da ne ide bas po gacama..

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam na loli... taman kad mislim da mogu malo bez njih, opet curi. Al trosim ih ko blesava

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Uh čitam sada vaša iskustva i mislim si imam više sreće nego pameti: koja 3-4 dana nakon što su me pustili iz rodilišta sam osjetiaa umor i da sam dobila temperaturu i izgubila tek. Nisam dizala paniku, nisam se htjela vucarati po doktorima, nego samo biti s bebom i bezbrižno je dojiti. Pomislila da mi je to psihosomatski. To stanje je počelo navečer prije spavanja, po noći sam se preznojila sama od sebe, iduće jutro se nastavilo negdje do podneva, kada mi je taj ugrušak (ili komadić posteljice?) ispao sam od sebe pri mokrenju. Instant sam "ozdravila" i sve ok. Kasnije kad sam seki priznala "zločin" me je pošpotala da sam mogla dobiti sepsu.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ali ima tih ugrusaka kojih se rješavamo, a da nisu ugrožavajući. S obzirom da si imala temperaturu, stvarno te popratila sreća - to nije za zafrkanciju.
    Bila već na pregledu, sve ok?

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ima tih ugrusaka kojih se rješavamo, a da nisu ugrožavajući. S obzirom da si imala temperaturu, stvarno te popratila sreća - to nije za zafrkanciju.
    Bila već na pregledu, sve ok?
    Ići ću kad prođe babinje, sad sam na pola puta. Ma sad je stvarno sve ok, izvukla sam se, i lohije fino blijede i postepeno nestaju. Da, nisam imala pojma da je to tako opasno, anđeli me čuvaju

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ako dobijes temperaturu, s tim se nije za zezati, stvarno!
    Kad sam zadnji put bila u rodilistu, sestra za mame je jedu vecer samo uletila da pita jel ju nesto hitno trebamo, jer su dvije rodilje dobile temperaturu i da imaju frku
    Bas je bila zabrinuta
    A i moja sogorica prije godinu dana je dobila sepsu i nije bilo veselo, crp u nebesima i temperatura koja nikako nije isla dolje danima

Al kako kaze sarasvati, ima i onih redovnih ugrusaka, ti je sve ok dok nema temperature i bolova

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kad mi se ukazao taj ugrušak, ja sam ga fotkala, u slučaju da nije nešto uobičajeno i moram doktoru, da ga mogu prezentirati. :sad_bih_stavila_neki_blesavi_smajlic_da_sam_na kompu:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •