Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Dodatna kopča za autosjedalicu?

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Dodatna kopča za autosjedalicu?

Sin mi ima 3godine, imamo priori xp autosjedalicu. Po kilama bi se u njoj mogao voziti jos bar godinu dana ali mislim da bi visina mogla biti problem, uostalom i pise u uputama da je to do otprilike 3,5 godine djeteta.

Unazad godinu dana imam problem, a taj je da bez obzira koliko ga jako stegnemo, nekako izvuce ruke ispod pojaseva - znaci ne otkopca kopcu nego samo gornji dio tijela izvuce. Bez obzira na galamu, dokazivanje, objasnjavanje, zaustavljanje i ponovo vezivanje...jedan period sve bude okej pa ga onda opet uhvati luna pa opet izvlaci ruke.

Primjetila sam na nekim slikama po casopisima i po filmicima na youtubeu da na sjedalicama bude ova standardna kopca kojom se remeni vezu i negdje na grudnoj kosti jos jedna dodatna kopca. Mene zanima, zna li itko gdje bi se takva kopca mogla nabaviti?

Stavljam u prilog i linkic na slikicu pa ako ima netko tko ima info, javite se!

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Kikica1 prvotno napisa Vidi poruku
    Sin mi ima 3godine, imamo priori xp autosjedalicu. Po kilama bi se u njoj mogao voziti jos bar godinu dana ali mislim da bi visina mogla biti problem, uostalom i pise u uputama da je to do otprilike 3,5 godine djeteta.
    visinom će malac prerasti sjedalicu kad će biti toliko visok da mu sredina ušiju bude iznad gornjeg ruba AS ili kad mu pojasevi sjedalice u najvišem utoru budu ispiod razine ramena

Citiraj Kikica1 prvotno napisa Vidi poruku
    Unazad godinu dana imam problem, a taj je da bez obzira koliko ga jako stegnemo, nekako izvuce ruke ispod pojaseva - znaci ne otkopca kopcu nego samo gornji dio tijela izvuce. Bez obzira na galamu, dokazivanje, objasnjavanje, zaustavljanje i ponovo vezivanje...jedan period sve bude okej pa ga onda opet uhvati luna pa opet izvlaci ruke.

Primjetila sam na nekim slikama po casopisima i po filmicima na youtubeu da na sjedalicama bude ova standardna kopca kojom se remeni vezu i negdje na grudnoj kosti jos jedna dodatna kopca. Mene zanima, zna li itko gdje bi se takva kopca mogla nabaviti?

Stavljam u prilog i linkic na slikicu pa ako ima netko tko ima info, javite se!
    provjeri visinu pojaseva sjedalice: trebaju biti u utoru u visini ramena ili malo iznad - dakle, ne ispod ramena ili previsoko
    nadalje, pojasevi moraju biti zategnuti toliko da na njegovoj ključnoj kosti ti možeš uvući svoj jedan prst - ako možeš dva, nije dovoljno stegnuto

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ova kopca koju spominjes je mislim standardizirana u Americi ali ne i na EU trzistu.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Juroslav...hvala ti na savjetima, vec sam se i prije bila informirala tako da to znam. Zbilja ga stegnem "konjski" ali on to nekako izvede, zato sam i pitala za tu kopcu jer mi se to vidi kao jedino rjesenje. Sto je najgore pred jedno mjesec dana je i bas kopcu uspio sam otvoriti i samo dosao do mene - kad sam cula "mama" i vidjela ga...uf! Da sam bila sama u autu mislim da bi me fraz strefio. Otkopcao se jos jednom nakon toga na parkingu ali sam mu uspjela dokazati da sam i ja vezana i tata dok se vozimo i da se ne otkopcavamo dok ne parkiramo i to mu je uslo u glavu ali mu je i dalje fora izvlaciti tu i tamo ruke - Houdini, sta da kazem! Imam par prijateljica kojima uopce ne smeta sto im djeca izvlace ruke, dapace one ih i ne zatezu pretjerano od cega mi se dize kosa na glavi.

Mislim da me srecica skuzila o cemu govorim jer se i meni cini da je vecina tih slika s americkog trzista, al po meni sasvim je prakticno sigurnosno rijesenje "just in case". Ako netko ima ideju kako doci do te kopce preko bare ili kako se to uopce zove da znam sta trazim, ja zahvalna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •