slažem se. ne brini.
ali plakati svaki ali svaki dan ... čim dijete zacendra... mislim, to je malo too much.
kako će slijepac voditi slijepca?
nikako.
kako onda da uplakana majka smiri uplakanu bebu?
nikako.
samo ispada da provocira dijete još više. ne namjerno... naravno...ali provocira ga svojim ponašanjem i djetetu je još teže.
dijete hoće sigurnost.
hoće sretnu i veselu majku.
i ne brini...svi mi imamo emocije...imam ih i ja... bila sam i ja ekstra hipersenzibilna...ali ono čemu me majčinstvo naučilo jest da se moram znati suzdržati od nekih jakih napadaja emocija jer ako im se prepustim do te mjere da one mene kontroliraju onda mogu biti samo kontraproduktivna i moje dijete može samo maksimalno naje... u čitavoj priči.
pa nitko ju ne osuđuje ali neka se malo opusti. čovječe, pa ti prvi dani s djetetom prolaze enormno brzo...kad se jednog dana osvrne na njih ona će ih pamtiti samo po suzama. mislim, zašto?...
ne znam za vas ali ja kad sjednem da se igram sa svojim djetetom isključujem sve negativne emocije koje mi uzrokuje naprimjer...forum... lol... kad se vratim s faksa nema šanse da bih nosila neko negativno raspoloženje preko kućnog praga. nipošto. čim uđem u stan ja više zaboravljam da je dva sata prije toga mene profesor maltretirao i maltene silovao svojim glupim stavovima o moralu koje ja NE prihvaćam.
hoću li frustracije iskaljavati na svom djetetu?
malo sutra. to nije film koji će itko gledati.
ako voditelj jedne emisije može biti vedar i nasmijan svaki put kad se kamere upale, ako u tom trenu može progutati sve svoje frustracije i nasmijati se od uha do uha (jer u suprotnom bi dobio otkaz)...onda ne vidim razloga zašto netko ne bi mogao isto postupati prema svom djetetu jer uloga majke je sigurno bitnija uloga od uloge voditelja tv emisije?
pa što...isprva bivaš lažno pozitivno nastrojena ali jedna zanimljiva stvar kod toga je ta da čak i ako kreneš s lažnim pozitivnim stavom vrlo brzo se prešaltaš u pravu pozitivu.
moja je poanta samo da uživaš u svom djetetu.
ne, nije teško biti majka.
teško je kad se opterećuješ s milijun drugih glupih stvari.
onda je naravno teško biti majka uz to.
ali majka sama po sebi. ne, ne vidim neku težinu u toj zadaći.pa ljudima koji rade u rudniku je sigurno teže.
i oprosti, nisam tip osobe koji će patetičnim tonom nekome objašnjavati što i kako...praviti se da razumijem kad ne razumijem.
jednostavno ne razumijem.
rodila si živu i zdravu bebu i ti plačeš svaki božji dan?
pa za boga miloga?
kako očekuješ da te shvatim?
ne shvaćam te. uopće.

Odgovori s citatom