Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Uplakana beba i uplakana mama

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inikaaaaa,
    sve, apsolutno sve sto si napisala spada u potpuno normalne osjecaje nakon poroda (i 6 tjedana nakon poroda) i nema veze s time kakva si i kakva ces majka biti, nije predskazanje hoces li se moci brinuti za svoje dijete i sl.
    Vrlo vjerojatno prolazis kroz baby blues (ako potraje dulje, ja bih spomenula svoje osjecaje ginekologu na pregledu nakon poroda) pa si procitaj malo o njemu i kako se nositi s time:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...t2ID=&Show=907
    http://www.sretnodijete.net/novosti/...i-baby-blues-/
    http://forum.roda.hr/threads/49219-Baby-blues

Ovo je samo dio. Ako se snalazis s engleskim jezikom, guglaj dalje, ima puno kvalitetnih tekstova na engleskom. Ovo ti stavljam samo da ti pokazem da nisi nista umislila i da DOA zaista jest sretnica sto te ne razumije, iako mozda jos sama ne shvaca da njen stav o tebi kao prenemagalici proizlazi iz tog nerazumijevanja (a mozda je samo nepristojna).

Ono sto ti mogu reci iz vlastitog iskustva, sto je meni pomagalo:
    - cesti izlasci s bebom na zrak (prilagodi to ljetnim uvjetima, nemojte izlaziti u najgore vrucine)
    - odmaranje s bebom, kad i beba pa makar to znacilo da beba spava na meni
    - nosenje bebe blizu sebe
    - prihvacanje pomoci od drugih, ali i trazenje pomoci kad si na rubu (od partnera, baka i djedova, sestara i brace, prijateljica)
    - kvalitetna prehrana
    - druzenje sa zenama koje prolaze iste/slicne stvari sada (ja sam imala problema s dojenjem, najbolje mi je pomagalo biti u drustvu dojilja, npr.)

Djetetov plac i nelagodu nemoj shvacati tragicno niti osobno (kao poruku da ti nisi dobra mama jer ne mozes umiriti dijete), to je samo dio prilagodbe na vanjski zivot koju svaka beba drugacije prolazi. Nosenjem ces (vrlo vjerojatno) umanjiti tu nelagodu pa ce beba manje/rjedje plakati pa ce i tebi biti lakse.
    Ako i ne uspijes bitno umanjiti djetetov plac i nelagodu, znat ces da si napravila sve u tvojoj moci da djetetu olaksas, da budes uz dijete dok prolazi kroz prilagodbu. I to je najvise sto ti mozes dati kao mama i bebi je dovoljno.
    S vremenom ces se poceti bolje snalaziti, vise kuziti razlicite vrste placa, imat ces vise samopouzdanja kao mama i sve ce polako sjesti na mjesto.
    Ako se to ne dogodi, obavezno potrazi pomoc strucnjaka, ispricaj o svojim problemima ginekologu, pedijatru ili nama (naci ce se neka od nas sa slicnim iskustvom pa ce te znati uputiti dalje).

I neka sto prije krenete mirnim vodama i ti pocnes uzivati u majcinstvu!
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 20.06.2010. at 11:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •