Citiraj Death-of-Art prvotno napisa Vidi poruku
ja ne kužim zašto plačeš.
majke mi mile.nije mi jasno?

shvaćaš li ti da beba MORA plakati?
da beba ne plače to bi bilo patološko stanje.
beba je čovjek.
ljudi plaču.
prirodna, normalna , ljudska pojava.

boli ga. od grčeva
kaj će drugo nego plakati?

uostalom, jesi li sigurna da baš zbog toga plače?
možda plače jer ga upravo ti nerviraš još više svojim plakanjem.

mislim, razumijem da ti je teško... svi smo kroz to prošli...ali što konkretno misliš postići time što plačeš skupa s djetetom osim što ćeš ga razjapuriti još više i otežati mu čitavu situaciju?
Kak ne kužiš?

Pa žena je tek rodila. Popustila je pomalo napetost i strah hoće li sve proći dobro, bebica je stigla, zdrava je i sve je ok.... ALI ima grčeve. Iz cipela mame s iskustvom to nije problem. ALI bogme sam se isto ovako osjećala kad je moj stariji zavijao i urlikao - bespomoćno i jadno. Dok nismo našli način kako da s grčevima izlazimo na kraj... A to nije lako, svako dijete treba svoj pristup, nekom će bolje odgovarati dojenje u uspravnom položaju, nekom umatanje, mom sinu je trebala masaža trbuščića i obvezno podrigivanje uz rizik da pola povrati....

A friškoj mami koja se nije naspavala još od poroda to je teško. I treba pomoć. I treba razumijevanje, a ne zgražanje. I žene koje nemaju nikakvih problema ove vrste prolaze to psihički osjetljivo razdoblje poslije poroda.... Svakome je nešto teško. Netko želi dojiti, pa ima problem, nekom beba ima grčeve, nekom fali podrška obitelji, nekom konkretna pomoć (kuhanje peglanje), nekom sve skupa....

Ja sam svom sinu čak povremeno davala sab-simplex kapi kad je urlikao cijelu noć, dok nisam otkrila načine kako se nositi s grčevima, što smijem jesti, što činiti.... Teško je tu davati konkretne savjete jer svakoj bebi odgovara nešto drugo.

Inikaaaaaaaa, sretno! Sve bu dobro!