inikaaaaa, moguće da djetetu smeta nešto iz tvog jelovnika, budući da kažeš da se to događa redovito 15min nakon podoja.
Razmisli imate li u obitelji nekih alergija, pokušaj prvo izbaciti iz prehrane kravlje mlijeko, ili neke druge alergene i namirnice koje smetaju probavi (inače nisam pobornik onih lista "što sve dojilja ne smije jesti" ali ako imate problema vrijedi pokušati).

Pokušaj se i ti smiriti najviše što možeš dok dijete plače. Sjećam se svojih faza kad sam beskonačno nosila dijete koje je urlalo gore dolje po hodniku, od muke sam počela za sobom vući metlu, samo da mi nešto odvuče misli i smanji osjećaj očaja koji taj plač izaziva, i da si zamislim kako to beskonačno nošenje i hodanje može imati još koju korist. Malo po malo naći ćete pložaje koji će djetetu odgovarati, grčevi će pomalo proći i sve će sjesti na svoje mjesto. Sad si sigurno umorna i iscrpljena, ali budi svjesna da se ne događa ništa neobično niti opasno. Pokušaj plač djeteta prihvatiti kao normalnu stvar, koju trebaš stoički izdržati i pružiti tom malom biću osjećaj sigurnosti. Dijete treba osjetiti da ga ti štitiš. Kad ne možeš više, pokušaj naći nekog tko će te zamijeniti bar na pola sata. Samo hrabro, drži se