http://www.youtube.com/watch?v=pcFlx...eature=related
Znala sam da to jest tako nekako, al slika govori tisuću riječi. Baš mi je nekako lakše kad sad ovako očito to sve vidim.
Ovo je recimo za oraspoložit se
http://www.youtube.com/watch?v=pcFlx...eature=related
Znala sam da to jest tako nekako, al slika govori tisuću riječi. Baš mi je nekako lakše kad sad ovako očito to sve vidim.
Ovo je recimo za oraspoložit se
pa ona je lijepa i bez photoshopa... ajd nek od mene naprave ovakbu mrak koku XP
već godinama vjerujem da je ideal "biti lijep i mršava" novi način porobljavanja žena od strane našeg uobičajenog patrijarhata. nekeko ih se treba držati pod kontrolom, zar ne? tako da mi je ovo zgodno za prikazati curicama koje ozbiljno shvaćaju neophodnost ljepote.
sjećam se kad sam prvi put imala priliku gledati fashion tv da sam pomislila kako bi neprocjenjivo bilo da svaka tinejdžerka ima priliku vidjeti modele prije izlaska na pistu, dok ih šminkaju i friziraju pa se izbliza vide ta lica, neka sva bubujičava, rošava, puna pjega i pjegica, flekica i čega sve ne,
na pisti pod reflektorima imaju svojih 30 sekundi prividnog glamura nakon cijelog tima ljjudi koji više sati provede u stvaranju te iluzije kilama šminke i drugim pomagalima.
moje je mišljenje da to nije porobljavanje od strane naših muškaraca (ako se na to misli) jer u tom slučaju su se gadno zaribali jer su dobili žene bez sisa i guzica, oni samo pristaju na to kao ideal ljepote kao što i curice pristaju na to jer im je nametnuto putem reklama, za nekoliko godina će doći normalne cure na red i onda će im to biti ideal ljepote (samo se nadam da će doć što prije)
Normalne cure nece nikada doci na red jer ideal ljepote kreiraju dizajneri i njihovi fotografi, a oni su kako kaze Lupino redom ili pederi ili pedofili i cilj im je da zene tj. manekenke na pistama nemaju bokove i sise, budu mrsave i djecackog izgleda, zapravo ne izgledaju kao zene. Kad pogledas manekenke po pistama vidis da je covjek u pravu.
Mislim da to porobljivanje dolazi od industrije mode i ljepote, jer vi to zasluzujete da nemate bore ni celulita, izgledate kao da imate 25 a zapravo vam je 40 i da nikada ne ostarite samo jos morate potrositi brdo para na nasu skupocjenu kemiju i san ce vam se ostvariti.
Iskreno, meni polovina onih curana pistama izgledaju i bolesno i premršavo-kad neke pogledaša, jeza te prođe od silnih koščica. A dok sam studirala, poznavala sam dvije blizankinje koje su se bavile manekenstvom i ova jedna je sebi utuvila u glavu da ima predebele noge: krenula je sa nekakvim dijetama pa se razbolila i kroz anoreksiju završila, nažalost, tragično.
Ne kažem da treba biti buca, čak i sama već od proljeća radim na tome da smršam radi leđa (što mi i uspijeva), ali ne forsiram se glađu, ustvari nisam nikad gladna, jer uvijek nešto grickam:jogurt, voće i sl.
A što se tiče šminkanja: i nisam baš neki pobornik. Treba se našminkati, ne kažem da ne treba, ali lijepe smo mi i bez raznih boja na sebi. Nedavno sam negdje pročitala komentar u smislu: "...zaboga, ima toliko lijepih muškaraca, a ne šminkaju se!" (mada ni to sad više nije pravilo)
Meni užasno smeta što se na ovakvim temama uvijek desi druga krajnost u kojoj ustvrdimo da su sve te prekrasne žene zapravo totalno ružne, gladne, bolesne luđakinje. Činjenica je da se dotjeruju satima i photoshopiraju isto toliko, ali zar se to ne radi i sa svakom drugom reklamom? Zar sendvič na reklamnom plakatu izgleda kao onajna tanjuru? A također mislim da je užasno ružno omalovažavajućim tonom ustvrditi da su svi dizaneri i fotografi pederi i pedofili- mislim, uopće te dvije kategorije spajati u jednu?? drugo, optužiti ih za pedofiliju jer su manekenke koje traže mršavije od prosjeka? Da se ne bi krivo shvatile, ja mislim da postoji problem sa forsiranjem žena da izgledaju ovako i onako, da nemaju niti jednu dlaku, boru, kilogram viška, ali priče o tome kako su to sve kokoši, a prava žena mmora imati guzicu i sise is lične floskule su mi druga krajnost i čisto riješavanje osobnih frustracija.
Ja sam neki dan naletila na neki članak o nekakvim showgirls u Hrvata.
A ono nisu kao showgirls, nego debele cure koje vole puno jesti i imaju celulit i šlaufove. I sad, da nema slika tih cura, čovjek bi pomislio da su to neke stokilašice kak su ih opisali, a ono normalne zgodne curke, taman, debele ni blizu, onako zdravo kako trebaju biti.
I ja se onda pitam kud to vodi, kad je po njima to debelo???
I nije čudo da se klinkice povode za tim iluzijama...
I Aleks Grdić je bila na repertoaru, ono, i ona ima šlaufove, voli ženska jesti. Ma daj molim te, ja sam je vidjela uživo, svaka druga bi bila sretna da tak izgleda, a o kakvoj debljini pričamo...
A neki dan gledam fotku Antonije Blaće i Tatjane Jurić...I da se razumijemo, Tatjana je jako zgodna cura, ali moram biti iskrena...Uz njih dvije na cesti da sam muško, ja bih pogledala Antoniju...(pričamo o tijelu)
A ove manekenke, meni one kao da i nisu živa bića nego kao da su oživjeli lukte i pustili ih da hodaju po pisti.
ja se uopće ne zamaram prije-poslije, over-make over đinđama...
pa, ako gledamo kroz povijest svi veliki slikari su bili daleko opakiji od današnjeg photoshopa... Barbike su nula prema idalu žene u manirizmu...
Alzodakle, htjedoh reći slike su za gledanje, bile one fotografije ili ulja na platnu...a ja ovakva s sa svim svojim nedostatcima i viškovima uživam u svakoj mišićavoj Michelangelovoj Madonni, debelim Rubensovim tetama i mršavim Botticellijevim Venerama kao i današnjim zgodnim ispeglanim ženama...
I svaka od njih mi ima neku svoju ljepotu...Jednako kao što ja vjerujem da sam i ja svojoj djeci najljepša na svijetu...
Mene jeza hvata najviše kad vidim curice od 10 godina obučene "po zadnjoj modi" a ta moda dušu dala za stare pedofile.
Na manekenkama-vješalicama u prvi plan dolazi roba, inače bi morali šivati po mjeri za tu i tu manekenku, valjda.
A kao što je netko gore rekao, da smo zadovoljne svojom bojom, kosom, tenom, sisama, dupetom, nosom, zubima i štajaznam čime sve ne, šta bi onda kupovali i od čega bi sva ta silna industrija živjela?
Isto kao što se danas vešmašine kvare nakon 2-3, a auti nakon 8-10 godina su skoro pa za otpad, ali to je druga tema...
A neki dan gledam fotku Antonije Blaće i Tatjane Jurić...I da se razumijemo, Tatjana je jako zgodna cura, ali moram biti iskrena...Uz njih dvije na cesti da sam muško, ja bih pogledala Antoniju...(pričamo o tijelu)
A ove manekenke, meni one kao da i nisu živa bića nego kao da su oživjeli lukte i pustili ih da hodaju po pisti.[/QUOTE]
Ali kakav je to argument? Ja da sam muško uvijek bih pogledala Tatjanu, jer je meni osobno Antonija Blaće fakat predebela. Da li to znači da bih ja da sm muško bila peder ili pedofil???
za citiranje ili pedere i pedofile? mislim, karikiram upravo zbog toga što mi je iritantno to trpanje svih standardno lijepih žena u isti koš premršavih, izgladnjelih vješalica.
saša briješ...ja ne pričam o pedofilima i ne znam koga su gore sve naborjali nego o idealu ljepote.
Po meni Antonija nije predebela...Uživo, jedna najnormalnija cura. Tatjana je po mom ukusu premršava.
Ja sam njih samo navela kao primjer jer eto, hodale su jedna uz drugu i vidjelo se da je Tatjana preeeemršava, bar po mom ukusu.
Ljudima se prodaje magla,
Da od mene živi industrija kremica šminkica i sličnog odavno bi prorpali.
Osobno. to što prodaju na tv mene ne dira, moda mi je ono...furam kaj se meni sviđa.
Ali imam kćer. uskoro dvije. One će odrasti i to gledati. Ja se samo nadam da neće biti povodljive za svim tim reklamama i da ću im uspjeti neke druge vrijednosti usaditi u glavu.
I ne zagovaram ja ovdje debljinu da se razumijemo.
I trudim se da izgledam ljepo i sređeno (mada opet svatko ima svoj pojam lijepog isređenog).
Ali što je previše je previše...
Da ne ulazimo sad u dublje probleme koji iz svega mogu izaći, a to su bulimija i anoreksija....
sasa, u donjem desnom kutu, ispod svakoga posta, imaš "odgovori s citatom".
klikni na to ispod podsta kojega želiš citirati.
odmah sad!
hoću vidjeti da si naučila.
a možemo i na testiranja.
Evo 'vako citiraš
Nego da, nije svaka mršava i lijepa žena nužno i izgladnjela vješalica, moja sestra ima 50 kg i visoka je 180, meni djeluje anoreksična, al ja znam da ona jede li ga jede, više nego ja, al na njoj se ni burger ne prima a na meni i čaša vode...grrrrrrrrr...
Anyway, mislim da A.B. (koja mi je inače :zbljuvnije predebela, ženska jest punija za TV standarde, al definitivno je normalna za inaće. Ali svejedno je podkleknula i ne da nema više svoje Ja, nego je valjda svaki dan oblaći drugi stilist i stavlja na nju ono što joj ne stoji, a što je ova moda za mršavice, tipa one minice itd.
Uf, al se meni ne da razmišljati na ovu temu![]()
E i mene to užasava, muka mi je od minica za curice, onih bolerića koje im kao prekrivaju sise (?!), kojekakve topiće bez naramenica... To mi je fuj, fuj, fuj i poludim kad mi sveki kaže kako će moja M. biti na nju i voljeti nakit, uređivanje... samo čekam dan kada ću popi... i reći joj da ću odgojiti kćer koja neće gubiti vrijeme pred ogledalom i ormarom isprobavajući petnaestu kombinaciju za odlazak na posao.
To me jako, jako živcira i taštinu smatram jednom od najgorih ljudskih mana.
Uh, oprostite, ovo je bilo malo off topic.
Što se tiče manekenki na pistama, tko njih uopće gleda? Mislim da prosječan muškarac nikada neće upaliti Fashion TV, pogledati Red Carpet... TAkvim se glupostima opterećujemo samo mi žene i tako nam i treba kad se damo navući na gluposti poput razmišljanja o kilogramima neke manekenke koja je zapravo tek vješalica za modne kreacije.
Istina, filaju nas reklamama, ali moramo li ih gledati? Ugasimo TV, prestanimo kupovati časopise i pogledajmo stvaran svijet oko sebe, na ulici, u tramvaju, u pekarnici.
Ne kažem da ne trebamo držati do sebe, do kilograma, frizure, noktiju... ali nekada jednostavno nemam vremena pogledati se u ogledalo ili mi je važnije da mi dijete jede višnje, grašak... pa me boli dupe što su mi nokti već danima crni od komljenja istih... i baš me briga što će netko misliti o tome.
Posljednje uređivanje od SikaPika : 18.06.2010. at 03:36
Ja sam jednom dok smo između sile programa imali i fashion tv, onako zastala znatiželje radi da vidim kaj to je. I pitala sam se čemu taj program služi, tko to uopće gleda?? I Red Carpet? A kupovanje modnih časopisa je po meni suludo bacanje novaca...
Ponekad kod frizera prolistam, sami tračeraj i žutilo...
po ovom sto vi pisete sam ja fashion freak. volim lijepe ljude, kao sto volim i lijepu odjecu. drago mi je piti caj iz lijepih porculanskih salica. mrsavi (ne anoreksicni) su mi lijepi i ja zelim biti mrsava. zelim lijepo izgledati pa odem kod frizera. kupim si kad kad i modni casopis. gustam u listanju onog teskog papira, koji mi ne ostavlja crnilo na prstu. volim vidjeti sta se sad nosi i koje boje su sad IN.
svjesna sam sto sve photoshop moze. meni su sredjivali jednom slike za diplomski. covjek mi je sredio blotove, da sam se pitala sta sam ja uopce radila proslu cijelu godinu.
iako sve ovo volim i svidja mi se, na zalost ne izgeldam kao dama sa zurnala. ali jednostavno smo takvi. da volim lijepo i naravno da svi udaraju tamo di smo najtanji.
inace ova prica s utjecajem na klinke mi je skroz logicna, pa ipak kad se setam gradom, ili vozim tramvajem, vidim da da te klinke nisu uopce mrsave, tesko da je koja anoreksicna. moram priznati da mi se cine debljim od moje generacije. ovo mislim iskreno. mislim da se % pretilih ljudi u HR povecao. i da je i to nesto na cemu treba raditi.
no mozda je sve to moja iskrivljena percepcija jer sam pala pod utjecaj fashion tv-a
Joj, sorry, krivo sam se izrazila, imaš pravo, ali mislim i na modne i na one "nemodne" kao što je Story, Glorija...
Što meni vrijedi što je sada recimo in neka boja koju ja ne mogu smisliti, pa neću je samo zato kupiti i staviti na sebe?
Ili što su in npr. špičoki kad mi je to ružno, nikada ih nisam voljela.
Ne volim kad ljudi obuku nešto što je in, samo zato što je in, a u tome izgledaju kao klaunovi, pogotove ove mlade cure o kojima prlča spajalica.
Posljednje uređivanje od ana.m : 18.06.2010. at 16:13
U koju kategoriju spada casopis Cosmopoliten? Kako god, pregledala sam i procitala par brojeva (zadnji put doduse negdje pred desetak godina), prilicno mi je bio... los.
Ja nisam fashion freak, kao što je netko spomenuo prije mene ali volim izgledati dobro. Bez obzira na časopise, ljepotice itd jer ako kupim časopis, kupim ga radi čitanja onih članaka, gluposti, za mozak na pašu, ne da bi vidila kako koja izgleda, kako se obukla itd. Nikad u životu nisam imala uzor te vrste, pa nemam ni sad. Ali nikad se nebi mogla dovesti u zapušteno stanje jer mi je vanjština važna i poprilično povezana s mojim unutarnjim mirom.
Kćer odgajam kao i moja mama mene. Da je najljepša, najzgodnija i najposebnija baš takva kakva je.
Volim se uređivati, volim otići na frizuru, na pedikuru, na depilaciju, samo što samo ovo zadnje činim redovito jer me ovo prvo dvoje živcira zbog dugog sjedenja. Znači, moj je standard - depilacija jednom mjesečno, frizura kada zatreba podšišavanje i izrast i nešto za posebne prilike, pedikura kada mi se nokti izrabaju i počnu me boljeti.
Volim se našminkati, za izlaske i slične prigode obavezno, preko dana lagano ako mi se da, ako mi se ne da - nikom ništa. Kada je čovjek uredan, ne mora pod mus imati šminku.
Volim biti normalno vitka i lijepo se obući - zato i patim zbog grudi i stomaka koje sam navukla u trudnoći, ali čim prestanem dojiti, trk na dijetu, trčanje i teretanu. To ne znači da sam mršavica niti sam ikada bila, daleko od toga, ali neka normalna, ponegdje punašna linija koja trpi pristojnu kraću i užu odjeću - to da. Pa nisam prešla još ni polovicu dvadesetih i mislim da bi bilo vrlo ružno da izgledam debelo i zapušteno.
Isto kao i Trina, vanjska ljepota (moja!) mi je važna i radi unutarnjeg mira. I čovjek ne treba biti ni mršav ni našminkan da bi izgledao uredno i lijepo.
Moda i sva ta industrija i mene su kao mladu djevojku bile povukle, pa sam se izgladnjivala i prejedala (te navike se ni dan danas ne mogu do kraja riješiti), navukla jojo efekt sa težinom, vjerovala u moć svakojakih kremica i jako mi je žao da me nitko nije uputio da je dovoljno zdravo jesti, redovito vježbati i jednom godišnje malo garderobu obnoviti da bi čovjek lijepo izgledao.
Eto, to želim svojoj kćeri. Ne želim je učiti ni lažnoj ljepoti ni ružnoći. Budimo iskreni, nema tog fotošopa koji bi od zapuštene i u svakom smislu neprivlačne djevojke učinio top model ljepoticu i zato ne vjerujem u te slike "sa fotošopom i bez, sa šminkom i bez".
Želim svom djetetu da stekne zdrave prehrambene i sportske navike (a znam da za to prvo moram mijenjati sebe!) i da joj pomognem graditi samopouzdanje i svijest da je prirodno lijepa, prekrasna, i da poštujući sebe i svoje tijelo i duh može održavati tu ljepotu.
Posljednje uređivanje od *mamica* : 19.06.2010. at 10:46
Istina, al ja se bojim da bi se ovi pridjevi u današnje doba dali bilo kojoj djevojci koja odluči da joj nije potrebna boja za kosu, depilacija, moderna obleka ili šminka.
Eto npr. meni osobno to depiliranje, pedikura i pravljenje frizure jednom mjesečno zvuči ko waste of time and money, a i od svoje svekrve redovno dobivam jezikovu juhu da moram pituravat kosu, smršavit, kupit si novu obleku i držat do sebe, jer navodno ako ne radiš sve ovo nabrojene ne držiš do sebe (tako kažu). E pa mene živo zaboli jel sam sjeda i debela jer ja znam da DRŽIM DO SEBE al sam po današnjim standardima sasvim sigurno u svakom smisli neprivlačna žena iako sam uvijek čista, opeglana, nemam crno ispod noktiju, uši čiste, kosa u rep, nemam pufica po licu, pristojna sam, auto mi je čist, dijete uredno...sad vi meni recite ko je tu lud?
Zaboravila sam dodat isto tako da, iako ja gorljivo branim svoje obline nastale od trudnoče, ne mislim da je dobro imat gazilijon kila, ali ne mislim ni da je dobro npr. Antoniju Blaće nazivat debelom zato jer ženska nije ko štap od metle.
Posljednje uređivanje od RozaGroza : 19.06.2010. at 15:37
Roza, ako si zadovoljna sobom, to je jedino važno.
Osobno, vjerojatno bih se osjećala loše s velikim viškom kilograma, sijede kose, nedepilirana... ali to je samo moje mišljenje.
Volim se lijepo i uredno obući, pogotovo za posao, jer imam osjećaj da time iskazujem neku vrstu poštovanja i prema svom poslu i prema ljudima koje svakodnevno susrećem.
Naravno, i to što se na taj način dobro osjećam je poželjno i pozitivno.
Potpis na ovo!
Ja bih bila ideal ljepote da sam živjela u vrijeme kad je Rubens slikao svoje ljepotice i anđele. Godinama sam pazila na težinu, ali kad bolje razmislim, što dobivam time? Pazim da mi težina ne prekorači granicu zdravlja koja bi ugrozila kičmu, zglobove i sl., za ostalo mi se fućka... A mm ionako misli da se bolje ljuljati nego žuljati.
danas mi muž u krapinskom muzeju kaže da su vjerovatno pračovjekicu radili po meni!!! ( samo kaj je ona puno svjetlije puti od mene , i plava)
ovo i ja potpisujem.
i užasno me nerviraju naši modni dizajneri koji rade svoje kreacije do broja 38. to mi je vrhunski bezobrazluk. dostojan bojkota. (skoro kao (kršitelj koda))
jednom je keti balogh izjavila da u njezinom dućanu nemaju što tražit žene s brojem većim od 38.
trebali bi ju tužiti za diskriminaciju.
a za mene osobno, granica debljine mi je kad ne stanem niti u najveći broj marki koje inače nosim. a nemojmo se zavaravati, nakon trudnoće nisam bila ništa posebno pretjerano debela i jedina stvar koja me u principu smetala je ta - da se ne mogu oblačiti kako ja želim. i baš sam bila ljuta ko pas.
a modne magazine volim, ma šta, ja volim i sex i grad samo zato jer uživam u carrinim cipelama i odjeći i prekrasnim stanovima.![]()
ideal sad i prije isti !!!!!!! Pa otiđi u muzej pa vidi !
Pa ti si jedna jako samopuzdana zena kakvih je danas vrlo malo. Bit svega je da se same sebi svidjamo kakve god da jesmo.
ha,ha,ha,ha
to je nazalost vrsta koja sluzi za ispiranje mozga, govori zenama da nisu lijepe ako ne nose odredjene komade robe i ne izgledaju po zadnjem trendu, cak govore i koje knjige treba citati da se bude u trendu, pa onda kako ga zadovoljiti, pa kako ga usreciti, pa sta mu skuhati... Dok muski casopisi pisu di pravi muskaric dobro jedu, di se dobro pije i sl. (da i ja ih citam kod frizera)
Pa ljepota je u oku promatraca, nekome je lijepo debelo, nekome mrsavo. Objektivno je ono sto je zdravo. Osobno sam se mucila nesto vise od godine dana da se udebljam izmedju dva poroda i mrsavo za mene znaci neplodnost.
A osobne frustracije naravno da jesu: jaaaako me frustrira kada moja necakinja od 6 godina kaze za sebe da je debela (doktorica joj je rekla da je na donjoj granici kilaze) jer tako pricaju curice u njenom vrticu, to kod kuce sigurno nije cula jer mi sestra nije pobornik Cosmopoliten filozofije i sad jos mora malu uvjeravat da nije debela i da su to gluposti.
Draga Roza, jesi li tako razmišljala o sebi i kao djevojka, prije majčinskog iskustva? Jer, npr. i ja u stresnim situacijama ne marim za te stvari. A pogotovo je to bilo u trudnoći i nakon poroda kada, npr., skoro dvije godine nisam bojila kosu i sijede su mi udarile sa svih strana (iako prilično mlada, imam ih dosta). I nije me bilo briga što su mi noge dlakave i sl., jer nisam imala kada zube oprati, kamoli nešto drugo.
A ako ti i inače imaš takav stav, ako si uistinu takva potpuno zadovoljna sobom i ne želiš se mijenjati, onda je to sasvim u redu i to treba poštovati. Sigurna sam da tvoje zadovoljstvo samom sobom izvire iz tebe i čini te prekrasnom takvom kakva jesi![]()
Jesam, uvijek sam više brijala na hajking, kampiranje i životinje, nisam imala ni vremena ni živaca misliti o šminki, modi i pituravanju kose. Istina, imala sam i ja svoju fazu "zgodne" kad su se svi frajeri okrečali i odmjeravali me od glave do pete, razlika između mene inače i mene "zgodne" bilo je u promjeni boje kose, šminci i pripijenoj haljini. Nikad se nisam osječala ugodno u toj "ulozi", hvala ti Bože mm me voli kakva volim i samu sebe.
Joj jesam se raspisala, uglavnom....zaboravila sam što sam htjela reč![]()
Ovo si lijepo rekla.
Ja imam puno kila viška od trudnoće, čak su me jedno vrijeme dosta smetale. Sad me samo ljuti to što nemam što obući, a bome nemam ni viška para za novu garderobu.
Htjela sam reći, uzalud njima photoshop, liposukcija i što li već kad sam ja zadovoljna sobom ovakva a hrpa njih sigurno nije.
vis sasasasa prvotno napisa
ovakvi, s percepcijom ko sto je tvoja, su krivi za sva sranja od anoreksije, preko bulimije, pa na dalje
fakat bolesno
antonija predebela
svasta
bo-les-no...