Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Nova trudnoca i nosenje male bebe

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Nova trudnoca i nosenje male bebe

Bok!
    Kao sto se vidi iz naslova i iz potpisa, imam bebu od 8 mj. i opet sam trudna
    Ovo je rana trudnoca i pazim na sve na sto trudnice trebaju paziti, ali problem je u dizanju i nosenju moje bebe od 10 kg. Skoro cijeli dan smo sami doma, tako da to ne mogu izbjeci.
    Cure koje ste bile u istoj situaciji (ili netko tko zna) kako da rijesim taj problem?
    Da li mozda postoji posebna tehnika dizanja koja bi bila manje rizicna?
    Bilo koji savjet je dobrodosao!
    Tnx!

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ako ti je sve ok,onda povremeno dizanje ne bi trebao biti problem,tako je meni moj dr,rekao.
    ja sam bila trudna i nosila starije dijete od 13 kg,samo naravno onda kada to nisam mogla izbjeći.npr.staviti u kadu,ubaciti u krevetić.Moja je bila straija tako da sam ju odmah naučila da mama ne može da mama ima seku,tebi je to malo teže ali probaj tražiti pomoć od nekoga tko ti je blizak

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja svog stalno nanašam. Isto 10kg...samo kaj moj ima 2 godine, pa ipak puno sam hoda.. Bilo mi je teže prvih tri mjesea, nego sad u 5. Ali kad mi naraste trbuh, sigurno ću izbjegavat nošenje, kad ću god moć..

A ti sa malom bebom...stvarno ne znam

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moj sin je imao je godinu i oko 10 kg dana kad sam saznala da sam trudna. ja sam ga normalno nosakala okolo(jer još nije hodao) ali sam bila upozorena od strane doktora da to ne radim ako nije baš nužno s obzirom da sam oko 3 tj.u ranoj trudnoći krvarila i još k tomu i dojila(i trebala sam strogo mirovati). sad mi ga je teže nosakati jer me smeta ogroman trbuh

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam do prije cca mjesec danas povremeno nosila svog 3,5 godišnjaka od 19 kg....sada mi trbuh smeta pa sam mu objasnila da više ne mogu. Tebi je teže jer te tako malo dijete teško može razumijeti zašto joj ne možeš udovoljiti. Mislim da dok se god osjećaš dobro i sa trudnoćom je sve ok, da nebi smjelo biti problema...čim ti osjetiš da ti to smeta reci joj da te boli ili nešto slično tome, ugl. reci joj kako se osjećaš. Sigurno ćeš trebati ponavljati više puta, ali shvatiti će kroz neko vrijeme da mama ima bebu u trbuhu koju boli kada nosiš nju veliku seku....

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo, samo da podijelim svoje iskustvo. Imam sina od 10 mjeseci i trenutno sam u 25 tjednu trudnoće.maleni je težak 9 kila i mm je u zadnja dva mjeseca šesto bio na putut tako da sam svu brigu oko malca i još jednog velikog momka od 8 godina obavljala sama i sve ok. Pa mislim da ako se ponašaš razumno, sve u redu

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sam zatrudnila kada mi je starija imala 7. mjeseci. Nosila sam je normalno sve do pred kraj, cca mjesec dana pred porod, jer tad više nisam mogla ništa, bila sam ko balon. Meni je doktor rekao da ukoliko ne pretjerujem da je ok. Ako ti je trudnoća uredna, mislim da se ne moraš ustručavati, ali isto tako i ne pretjerivati. A što se tiče tehnike dizanja, znam da sam negdje čitala da je bitno da kad trudnice nešto podižu da to rade iz nogu, dakle iz čučnja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pera prvotno napisa Vidi poruku
    A što se tiče tehnike dizanja, znam da sam negdje čitala da je bitno da kad trudnice nešto podižu da to rade iz nogu, dakle iz čučnja.
    tak bi trebale raditi i carice, nakon carskog

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala na odgovorima cure!
    Za sada je sve ok, ja L. dizem (iz cucnja , kao sto je Pera napisala) i nosim, ali kada god to moze netko umjesto mene prihvatim pomoc. Iako sam smanjila, naravno ne mogu ga potpuno prestati nositi.
    Ponekad me uhvati panika da ne bi time nastetila trudnoci, ali nadam se da ce biti sve ok. Vidim da vas ima (ili je bilo) jos u slicnoj situaciji i da je sve proslo u redu i to me smiruje!
    Veliki pozdrav svima!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

istu temu sam ja otvorila prije skoro godinu i pol, maleni je tad imao 13 kg, uspavljivao se na rukama, dizala ga u kadu, autosjedalicu, nosila malo ak je htio. meni je dr.rekla da se ne preporuca bas u prvih 12 tjedana. na kraju trudnoce je imao vec oko 17 kg i dalje sam ga dizala. tete u jaslicama su se zgrazale, al meni fakat nije bio tezak... i komentirale kak cu prije rodit... na kraju inducirani 2 tjedna iza termina.

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I ja imam malca od 9 kg.......i 10 mjeseci,trudna sam oko 5 tjedana i jednostavno sam prihvatila da ga moram nosat jer smo često sami nas dvoje i nadam se da neću naštetiti bebici. Za sad se osječam super pa mislim da i nema problema ,))

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •