Sardinija je poznata turisticka destinacija, ne moras ti na isti nacin putovati kao i mi.
I to ti je
ogroman otok, sa svoje 4 regije, sa aerodromima, sa bolnicama koje su vece i opremljenije nego npr. bolnica u Dubrovniku, Splitu, Puli, hitnom pomoci, apotekama, itd.
I plazice nisu bas tako malene :D (osim u nacionalnim parkovima, ali zapravo se u nacionalne parkove zato i ide - radi turizma koji nije masovan i uzivanja u prirodnim ljepotama).
Turisticke destinacije granice od onih u kojima borave multimilijarderi (zapravo je Aga Khan doveo trendsetere na Smaragdnu obalu - Costa Smeralda, npr. Porto Cervo, arhipelag La Maddalena) do normalnih destinacija (hocu reci sa uobicajenim talijanskim cijenama) poput Cala Gonone, Santa Teresa della Gallura, Stintino, Villasimius, Orosei, Santa Margherita di Pula, itd.
Mi se ovako osjecamo savrseno sigurno - uvijek znam gdje sam, poznajem jezik, imam njihovu zdravstvenu zastitu (zapravo, Sardinija meni nije inozemstvo, buduci da zivim u Italiji), volim djirati i istrazivati, i idem mirno. Ne idem sa stavom "ne daj Boze da se nesto desi" (da mi je to stalno u glavi, vjerojatno bih onda birala plazu ispred kuce!)
Ono: izaberes si destinaciju koja ti se svidja po onome sto si vidjela/procitala/cula i koja ima sve ono sto je tebi neophodno. Nadjes si smjestaj i rezerviras ga. Uzmes si putno i zdravstveno osiguranje. I ides. Na isti nacin na koji bi isla na recimo neki dalmatinski otok.
Ako si nesigurna sama si sve to organizirati, onda postoje turisticke agencije koje se time bave.
Nemoj se ljutiti sto "branim" Sardiniju, mozda me malo zasmetao ton u stilu "ne znas di si-nema medicinske zastite-iza hozntregera-itd.". I vjerujem da se prije takvih komentara potencijalna destinacija ipak treba prvo prouciti, pa onda donijeti
upuceni zakljucak "uf, tamo ne idem".
Naravno, na svakome ostaje da putuje na nacin na koji zeli i na koji se osjeca siguran za sebe i za svoje dijete.
Ti i ja jednostavno putujemo na razlicite nacine.