Istru nikada ne bih odabrala kao mjesto gdje ću se kupati i uživati. Većina plaža je stjenovita, more hladno i svakakvih živina u njemu, a ono malo lijepih plaža što ima prenapučeno je turistima. Za lješkarenje na plaži i kupanje uvijek odabirem Dalmaciju. Po svemu drugome Istra mi je daleko ispred Dalmacije - po usluzi, ponudi smještaja, kulture, doživljaja, po hrani, po zabavi, po ljepoti i krajoliku... Po svemu!!
Motovun pogotovo![]()
a moram se malo ugurati,ja opet more kvarnera nebi mjenjala za niš naj čistije je a uvijek si možeš nači neki intimni kutak gdije ti neče gaziti po nogama,nečeš dobiti loptu u glavu,a kad odeš u more skupa sa obitelji nemoraš gledati svako malo na stvari a hoče li kakav lopov naić(i jer vjeruj te ima i toga).Malo sam subjektivna ali pjesak ne podnosim,meni su stijene zakon(valjda jer sam se rodila dolje i dugoo živjela dolje),gdije god sam bila do sada uspoređujem sa svojim Lošinjom,i nitko mu nije ravan.
nije isto more na kvarnerskim otocima (mada tu lošinj nekako ne ubrajam) i na kopnu
nema plaže od crikvenice do mošćeničke na kojoj bi se s guštom okupala
A šta mi preporučate u Lošinju za nas i našu bebanku?
oka, Brela ne Brelu![]()
Posljednje uređivanje od malena beba : 29.06.2010. at 12:08
Prije par godina ljetovala sam u Tučepima, savršenstvo! Hotel Neptun im all inclusive ponudu s puno dječjeg sadržaja (kad sam ja bila još nisam imala djece). No problem je u nesnosnoj gužvi. Doslovno trebaš navečer ostaviti ručnik na plaži da bi ujutro mogao imati mjesta. Ali da je makarska rivijera savršena - je.
Sad ljetujem u Pirovcu i zadovoljni smo. Prije podne s dečecom odlazimo u Lolić, tamo ima puno sadržaja i nije gužva do podneva. Oko 11 idemo na spavanje i ručak, a popodne se kupamo kod hotela Miran.
Mi smo odabrali kontinentalno-morsku kombinaciju.
Idemo u privatni apartman u Buje u Istru, mislim da je to odlična lokacija za malo po unutrašnjosti tokom dana, a popodne kupanac. I Slo nam je blizu pa će biti i umakanja u "njihovom" moru.
Ako je tko bio na spomentim lokacijama, svaka je preporuka dobrodošla.
evo ja cu hvaliti nase malo misto jer uglavnom dolaze turisti sa klincima i jako su zadovoljnikod nas je vise zastupljen obiteljski turizamradi se o Tkonu na otoku Pašmanu, slobodno pogledajte sluzbene stranice
uglavnom svi su apartmani uz more jer je mjesto tako koncipirano da se proteze uz obalu, plaze su pjescane, sa postepenim ulazom u more, nekoliko plaza ima i betonski dio, ali vecina ima pjesak i vani i u moru tako da je za klince raj (a i roditelje-govorim iz iskustva)
hlada ima i to prirodnog, pogotovo popodne jer smo okrenuti na sjever, dok ujutro treba znati pronaci "pravu" plazu
plaze se prostiru duz 2 km tako da ima 5 velikih uvala, samo je jedna blizu marine, al je nasa marina mala, pa nije veliki zagadivac, i ta plaza kao i druge su ocjenjene najvecom ocjenom cistoce more
popodne uvijek puse lagani maestral tako da nije nikada prevruce, a more nije prehladno
velicina Tkona je cca 1000 stanovnika, ima vise ducana, ljekarna, doktor, mesnice, ribarnice, vocarne, konobe, restorani i kafici,
a ako ste zeljni velike civilizacije za 10 min trajektom ste u Biogradu
inace treba vam cca 3h od Zagreba AC do Benkovca i preko Biograda trajektom na Pašman
dajem preporuke apartmana na pm
obzirom da polako krece sezona,mozemo nastavit hvalit/kudit razne destinacije..
moram priznat da, iako sam jako htijela, jos uvjek se nismo okurazili otici do makarske rivijere..
no,neku svoju,ajmo reci super destinaciju u okolici zadra smo nasli
ovu sezonu ja opet gledam na makarsku rivijeru,tako bi rado tamo otisla..
no,posto ni ja ni mm nismo nikad bili na tom podrucju,pitala bi vas da li imate za predloziti neko malo mjesto izmedu omisa i makarske,a koje bi zadovoljilo (sad vec moje smanjene kriterije), bitno mi je samo da ne diramo auto (u tih par dana kolko si mozemo priustit samo da ne moramo klince u kipuci auto stavljat) i da NIJE na brdu,posto imamo kolica i drugacije ne mozemo do plaze..(znam da je dosta mjesta na tom potezu na brdu)
ima tko kakve preporuke apartmana,domacina, (moze na pp)
hvali se bratus, i svida mi se mjesto,pa ako tko zna kakav dobar i cijenom prihvatljiv apartman, javite
bratus je lip ali ti nece zadovoljiti kriterij ne sjedanja u auto jer osim jednog malog ducana nema nista drugo :/
ma ne smeta mene sjest u auto pa otic samo u nabavu (jedna ili dvije vece u tih tjedan dana je dovoljno),il navecer nekamo u civilizaciju,samo ne 2x dnevno po najvecem suncu do plaze..
aha, nisam te dobro razumijela onda
bratus ima lipu plazu, mirno je mjesto, osim prosetat nista drugo ne mozes.
na makarskoj rivijeri je liti svugdi guzva s parkingom pa bi ja radije birala mjesto s nekim sadrzajem (ducan, apoteka, nekakvo igraliste-ovisi kolika su dica) da ne moram vozit auto uopce.
pokora mi je kad negdi s autom moram otic!
pa daj prijedlog![]()
bratus sam samo navela ko primjer,jos i bolje ako ima malo civilizacije,samo da je ap. blizu plaze
ja bi birala neko mjesto izmedju brela i omisa. brela su malo skuplja (a i spominje se tu da su apartmani u brdu s cim se nebi slozila al sam subjektivna) pa mozda radije tucepi ili podgora.
takodjer, hvale se plaze u manjim mjestima prema omisu (mimice, pisak, marusici...)
al na tu stranu stvarno neman pojma koliko sadrzaja ima.
basku vodu bi svakako zaobisla, prevelika guzva.
Posljednje uređivanje od malena beba : 22.04.2014. at 21:27
Kamp Stupice ili Indije pored Pule. Ne moras nuzno biti u satoru. Imaju predivne kamp kucice koje cak imaju klimu, malu kuhinjicu sobu sa bracnim krevetom i odvojenu sobicu, sa mislim 4 kreveta, kuhinjicu i terasu. Milina. Uz to imaju animatore da zabavljaju djecu.
Mi smo bili u Dućama (spojeno sa Omisem) ali more je jako hladno a i na magistrali pa pretrcavas cestu, inace super...
Ove godine opet idemo u Živogosce blato, malo mjesto, 3 restorana/kafica i hladovina na cijeloj plazi.. Malo je mjesto pa nema potrebe za autom...
Proguglaj apartmani Adriana, nama je tamo super...
Sent from my iPhone using Tapatalk
nemira je na brdu, ali ima apartmana skoro na plaži ko ovi recimo
http://www.hellotourist.net/hr/sajatlap.php?ID=3394
http://www.smjestaj.com.hr/omis/apartman-irena/
http://www.smjestaj.com.hr/omis/apartmani-begic/
Koliko je cijena tih bungalova u kampu, meni je to super i uvijek sam htjela kampirati.
Evita, mozda bi vam Drašnice odgovarale? Ili Živogosce.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
ja imam pitanje, znate li za nekakav ekstra povoljan apartman, smještaj...
naime, još uvijek nemam srca reći djeci da ne možemo ići na more kada to njima znači jako, jako puno, a od ovih cijena vrti nam se u glavi.
nije nam bitno ni koji dio Jadrana samo nam je cijena bitna, može i u pp ako ne smije ići javno
U 6. i 9. mjesecu ćeš naći cijene i po 50% jeftinije na nekim mjestima. Ili uzmite sobu (isto ti špica sezone ne može biti opcija ali u predsezoni i postsezoni ćeš sigurno uspjeti naći).
Ili traži apartmane koji su malo dalje od mora a opet toliko blziu da si za 10-ak minuta autom do plaže. Ma ima toga, samo trebaš kopati, malo spusti kriterije i naći ćeš
imamo kolektivni godišnji u 8,i suprug i ja . u 6 i 9 radimo. i to je samo srce sezone i najskuplje su cijene. a što se tiče kritrija mi ih zaista nemamo i nismo niti imali. ali ako ima nekakav povoljan apartman ili zna nekoga neka pošalje pp.
Lani smo bili u ovom kampu
http://www.apartmani-sibinj.com/index.php
Oduševilo nas je čisto more, mir, tišina, mogućnost odlaska u obližnji Senj i Novi Vinodolski. Najam posve opremljenog bungalova za 5 osoba ( sa klimom ) je bio oko 30 eura na dan. Ima dućan, restoran i jako staru crkvicu u kampu. Cesta je odmah iza. Autocesta na 40tak km.
Ovo su slike bungalova http://www.apartmani-sibinj.com/Mari...ovi/index.html
Ne znam koliko te to zanima, ali odmor je zagarantiran![]()
Pa pod kriterije sam misila blizina plaže, veći apartmani itd..bilo što što im diže cijenu. Ima odličnih, novih apartmana koji nisu blizu mora pa im je i cijena niža. Odi na Njuškalo, upiši cijenu koja ti je prihvatljiva pa vidi što će izbaciti, sigurna sam da se može naći.
u vlaku upravo gledam u reklamu za neko odmaralište na Murteru, 220kn/dan po osobi za puni pansion, djeca do 7g.gratis. www.reflektor.hr
NI OVO NIJE LOŠE BILI SMO TAM PRED 5 GODINA http://www.accommodation-rentals-cro...ia-sibenik/531
Meni je Starigrad Paklenica bila divna, i ispunjava kriterije iz prvog posta. Grad je lijep, išli smo u šetnje navečer, more čisto, plaža nije betonirana, a i u blizini je Paklenica za izlet. Baš lijepo mjesto, ja bih opet![]()
X
Mi smo lani bili u susjedstvu (Seline) i sve to lijepo obišli + NP Paklenica + muzej Winnetoua + stazama Winnetoua (ali u vlastitom aranžmanu, nismo imali para za izlete). Na drugoj strani je Maslenica - isto lijepo.
A ove godine još nismo odlučili, mm mjerka Trogir, a ja Makarsku i okoliš, pa negdje ćemo se valjda utaboriti.
Na slikama mi izgleda poprilično golo.
Slabo ima stabala i hlada.
U Podvelebitskom primorju i ne treba puno stabala i hladaUvijek popuhnjiva! No, ima ih dovoljno. Koliko može biti na golom kamenu.
Naravno, morate voljeti taj tip prirode da bi vam bilo lijepo, mir, tišina, noću apsolutni mrak, sve zvijezde se vide, zrikavci, more prozirno i uvijek lagano hladnjikavo, ribe plivaju...
Svi smo različiti.
Nebi ni ja tamo. Lijepo je, imaš što viditi ali nije to to, za ljetovanje. Padaju mi napamet ideje da se mijenjam s nekim, ja njemu tjedan dana u apartmanu a netko meni tjedan dana vikendice na jesen u Zagorju (meni Zagorje super)
Zagorje je ljeti baš fora - istina, mi smo proveli tamo samo jedan vikend, ali je bilo skroz neobično.
Mi ljetujemo dosta daleko na jugu - i stvarno nas puno košta put. Ali nakon vikenda u Istri sam skužila koliko u stvari uštedimo na vanpansionskoj usluzi. Tako da stvarno oko tog ljetovanja mogu se raditi razne računice
Da, ali jako je teško kalkulirati u srcu sezone.
Tada je sve skupo i smještaj i cestarine i trajekti.
Što se tiče zelenila, ja ne mogu bez njega. Goli kamen mi nije interesantan.
Što se tiče Istre, imam tamo viksu, kod Pule i Istra je jako lijepa, skupa jest, ali je i relativno blizu Zagrebu pa se stigne za čas, a i vikendom mogu otići.
Na Braču imam rodnu kuću, zapravo dvije i isto apartmane. U Bolu.
Tamo je prekrasna priroda, ali je u sezoni očajna gužva i ja bih bila najsretnija da sada mogu otići, ali ne mogu.
Put je skup i dug pa vikendi, odnosno ništa kraće od tjedan dana ne dolazi u obzir jer dva dana otpadnu samo na put.
U Zagorju smo imali kuću koju je mama naslijedila od brata i prodali je jer nije bilo moguće rastezati se na tri strane i baš smo pretprošli viken na povratku iz Varaždina navratili u selo , na groblje da obiđemo naše pokojne i gleda moja kći one zagorske brege i kaže: "kako je ovdje divno, baš bi bilo lijepo imati vikendicu na ovim bregićima"
Što se tiče ljetovanja za male pare što Crnkica traži, Trina je dala dobre savjete, ali ja moram dodati da jeftinog ljetovanja nema. Jer kad kreneš računati od goriva, cestarina, ev. trajekt ili katamaran pa smještaj, sigurno skuplja hrana i slabiji izbor nego u Zg...
Možda najbolje da recimo za Tjelovo nekako pospojite još i petak i imate 4 dana u komadu pa se zaletite na more jer u kolovozu ćete jako teško išta naći ispod 50 eur po danu.
Stvarno, mi na primorskom kamenu nemamo ni hrane, ni izbora, samo ono neč, ča ulovimo va moru i ku ostružnjicu i smokvu ku poberemo...
Tlak mi je u nebesima od ove tvoje izjave. Brrrr!
Svake godine isto.
A opet ne vidim da svi Zagrepčani ostanu u tom jeftinom i po izbor Zagrebu cijelo ljeto.
U našim dućanima, na moru, sasvim blizu mora, da budem precizna, cijene su ISTE CIJELE godine. Bili turisti tu ili ne. Dakle (slijedi zaključak) nama je uvijek skuplje i uvijek manji izborAli, sad slijedi veliki ali, mi imamo more cijele godine, haaa.
Kad smo mi na godišnjem, ne razmišljamo o cijeni hrane u mjestu u kojem smo. O tome razmišlja hotel koji nas hrani. Eventualno znam cijenu kave.
Izvlačiš iz konteksta.
Karikiraš i insinuiraš, ništa čudno, ni novo od tebe, a tebi se nisam ni obraćala.
Za tlak ćeš morati liječniku...
Je. A mi domaći imamo povlaštene cijene, ove visoke su samo za turiste![]()
Nemoj tako, Trina. Kako nema uštede - ja u DU popijem kafu za 18, a furestima je 28.
U elitnom i razvikanom Bolu je samo jedan, jedini Konzum u centru odkad je propao Kerum.
Taj Konzum je barem 30% skuplji od Kozuma u Zagrebu i ima daleko slabiji izbor.
Tamo nema Lidla, Kauflanda, Plodina...
Ima još jedan dućan na bregu prije ulaska u mjesto i em je na nepristupačnom mjestu, em je i skuplji od Konzuma.
I? Kako to onda nije lošije i skuplje nego na kontinentu?
Domaći isto kupuju tu, a gdje će drugdje i naravno da pate zajedno s turistima, ali turisti odu za tjedan- dva.