zašto ja mislim da je Artatore blizu Malog Lošinja, a ne Velog.
Veli Lošinj je jako lijep ali plaže nisu za malu djecu- uglavnom su stijene. ima ona jedna plaža Rovanjska ili tako nekako, koja je šljunčana.
Je, u pravu si - bliže je Malom. Ali eto mi smo išli skoro svako popodne na Rovensku na kupanje, pa sam valjda zapamtila da je jako blizu Velog... Da, u Velom je Rovenska jedino gdje je za djecu. Iako, tamo u Velom ima ono dječje odmaralište, pa se djeca iz tog odmarališta kupaju i na tim stijenama... njima dobro.
bubica27, možda se i sretnemo na Braču
Cvijeta, ko da mi čitaš misli. Baš sam poslikala našu dopodnevnu plažu u Rovinju i mislila staviti link na nju. Rovinj nam je fiksna destinacija i tu provedemo dio godišnjeg tokom godine.
Artatore mi se cini super bas cu pogledati malo...vidim ima hlada?
Kako je s guzvama u 7mj.?
ima ta Rovenska, lijepa plaža. Nema hlada na samoj plaži. ima jedno drvo koje baca dosta veliki hlad - pa tko prije ulovi.ali u pozadini je borovina, malo neravan teren.
tu je dobra slika: http://free-zg.t-com.hr/studio-apartmani/Rovenska.JPG
iza je još velika površina s pijeskom (poviše plaže), a poviše pijeska je kafić i sladoledi. imaju kabine za presvlačenje i tuševe (sad se ne sjećam jesu li bili free ili na žetone ili nisu radili...).
ma nisam ja birala. ovi moji kontinentalci bukiraju i onda se ja i mm samo prilagodimo. oni imaju prednost jer nama i nije toliko do tog kupanja ko i njimadruženje je tu ipak na prvom mjestu, a svugdi je ok kad je ekipa dobra.
inače, u makarskoj smo bili puno puta i sam grad nam se sviđa. samo ovaj moj njurga jer uvijek kad dođemo malakološki muzej ne radi :/
prošli vikend smo proveli u Punatu/Krk. plaže su šljunčane, šteta samo što je more bilo dosta hladno tak da su se samo cure brčkale![]()
Posljednje uređivanje od jelena.O : 27.06.2014. at 07:56
Ako ideš u Veli, dodatne info: autom se ne može u grad. Parking je iznad grada i naplaćuje se. Mi smo uspjeli prije par godina dogovoriti neki paušal, da ne plaćamo svaki dan. Nije to ništa daleko, sve je skroz blizu jer je Veli jako maliU Velom ima crkva koja zvoni svako jutro u 6 i onda na svaki sat
Radije biraj smještaj bliže Rovenskoj ili na pola puta, jer je Rovenska uvala pored uvale gdje je centar Velog, pa će ti (ako si na pola puta) sve biti blizu. A taj smještaj bliže Rovenskoj, pa malo gore uz brdo ima i pristup autom. I ne čuju se crkvena zvona.
Ma ja znam tu plažu iz djetinjstva - pijesak i iza je bio neki riblji restoran, onako na divlje, unutar nekih kamenih zidina.
Inače smo bili stacionirani na Pelješcu u Vignju pa smo išli na izlete na Bilin Žal, Pržine i bila je jedna plaža u borovoj šumi s velikim toboganom, ali je sve bilo puno morskih krastavaca i ježeva.
Nisam dugo bila na tim plažama. Prije nekih 5-6 godina bila sam u Račišću, ali me niti malo nije privlačilo da odem pogledati što ima sada tamo. Možda ne bih niti našla baš te plaže, jer smo uvijek na njih dolazili barkom.
Lumbarda je meni jedno od boljih odredišta na Jadranu za obiteljski odmor.
Kamene zidine su na Bilom žalu.
a teško je generalizirati i savjetovati - mi recimo nismo od onih koji su cijeli dan na plaži - idemo dva puta - ujutro pa kasno popodne- tako da nama hlad ne znači ništa. Nikada nisam voljela pješčane plaže ali uz djecu sam ih postepeno prihvatila pa čak i zavoljela - imaju one jako puno svojih draži.
Ja kada vidim ljude koji nose ležaljke i frižidere na plažu i budu tamo cijeli dan pomislim kako im se da i to je meni sve samo ne odmor. Netko kada vidi nas samo s ručnikom i maskom za ronjenje, možda loptom pomisli da mi nismo normalni.
sve zavisi gdi ste stacionirani, da je par koraka možda bi i išla više puta na plažu ( ali recimo bili smo pred 5 godina u takvom jednom mjestu i radije sam birala hlad), ali kad smo bili u Lumbardi bili smo smješteni u centru ( kod nekog konzuma) i do pržine koja nam je bila skoro pa najbliža plaža imali smo više od pol sata pješke kroz gore i doline, vinograde pored crkve, napose s malim detetom nije mi se dalo hodati iviše od propisanog na žegi, radije ćućnem u hlad i oladim, dok dete spava taman se možemo iskupati.
da, Lumbarda je jako razvučena i ako krivo izabereš smještaj - nadrapao si.
I nije ti to najbliža plaža bila.
Mi u 4 tjedna odemo 2 puta na Pržinu- osim ako se slučajno potrefe valovi (prošle godine nisu) odemo češće jer su oni prava uživancija. E da, tam idemo ili iodmah ujutro ili predvečer - ne volimo gužvu![]()
bilo pa prošlo, je bila je neka plažica ispred hotela gdi si je klinac navečer namakal noge
Briga njih za svjetla
njih cetvoro igrali lovice, pozdrav suncu je uvijek mamac za to
pojeli sladoled, podruzili se s prijateljicom i bris natrag u nase selo
Mi obožavamo Zadar, i jako mi je veliki gušt maknuti se iz sela ljeti i prošetati se po gradu - ja bih doduše najradije tako svaku večer.
Ja sam totalni dibidus za more, meni je bitno da nema gužve, automatski i na plažama ima manje smeća i to mi je divno i prekrasno.
E sada kako ove godine idemo u Ražanj koji je u uvali pa slušam priče kako se u tim uvalama skupljaju ne znam kakvi otpadi, kako kanalizaciju slijevaju u more, kako to na otvorenom moru ipak "ode" i sl.
Kažem ja sam dibidus, bila sam u tom Ražnju i baš mi je bilo lijepo i čisto a tko zna možda sam se okupala u leglu bakterija.
Kako znati?
Ražanj je okej, čisto je more.
I meni je djelovao čisto. I te priče su mi djelovale dosta neargumentirano.
U svakom slučaju hvala za link.
Jednostavno moram to ovdje napisati - ovaj vikedn je plaža u Baški, a i druge na Krku, bila puna kupača. Stvarno nam se klima promijenila - nemreš se kupati u srpnju ili kolovozu - ali možeš u listopadu![]()
mi smo se kupali prosli vikend. moglo se i ovaj ali nije nam se uklopilo u planove. bilo je dosta ljudi na plazi
Istina, ali to se povremeno događalo i prije. Ja sam počela raditi 1986. u proljeće i imala sam godišnji odmor tek nakon 6 mjeseci, u listopadu. Prekrasno vrijeme za kupanje, raj, sunce, toplo.... jedino što su dani bili kratki. To pamtim zato jer mi je bila prva radna godina i drugačija od ostalih. Isto, kišno ljeto je bilo 1980. kad sam spremala prijemni za faks - sjećam se da sam sjedila u spavaćoj sobi zamotana u debelu dlakavu deku jer mi je bilo brrr...hladno.
ma i ja sam se kupala u listopadu u cavtatu, ali ne i na Krku - a kaj je najbolje, nije more uopće hladno, mislim je hladno, ali bih očekivala hladnije. Divota prava. I mi nismo bili jedini kupači - sve puno, i to naših ljudi - stranci znaju ulaziti u more u meni neko čudno doba
Kupanje u listopadu, barem u prvoj polovici, jest češće nego nije. Čak i na Sjevernom Jadranu![]()
moji su se jučer kupali na Braču![]()
Mi smo ove godine slučajno nabasali na Pine Beach Resort u Pakoštanima i definitivno zaključili da je to baš za nas i klince, pomalo robinzonski smještaj - bungalovi od slame bez struje, all inclussive usluga što se tiče klope, hrpa sportova za djecu (uključenih u cijenu), sve na dohvat ruke... proveli smo savršeno ljeto, družili se kao nikada do tad (kako kaže mm 8 dana smo bili osuđeni jedan na drugog i napričali se kao nikad), a klinci su nakon prvog dana sami kružili po resortu, uključivali se u sportove, aktivnosti i natjecanja, svaku večer mini disco i predstava za sve. Uglavno, bili smo jedni od rijetkih domaćih, sve je puno stranaca, pa su i jezike brzo savladavali. Ali, to je baš specifičan tip odmora i nije za svakoga, tko voli aktivan odmor, s nekim ne baš preluksuznim smještajem, pomalo robinzonski, ali s full uslugom, ono tipa mi bi kampirali, ali da nam je ipak malo udobnije
![]()
Ma ni meni.
Samo me zanima koliko su ljudi spremni platiti za slamnatu kuću ili šta već.
I zbilja, kaj kad pada kiša?
Curi unutra ili?
Zato i kažem, to moraš (a i cijela obitelj) biti za takav odmor, tip kampiranja, a opet sa svim uključenim - tri obroka dnevno, sportske aktivnosti za odrasle i djecu, animacija. Nama svima odgovara, tjedan dana šetnje uokolo praktički u kupaćim gaćama, za ručak i neki sport se malo obučeš, bez auta, interneta i televizije. Ali, velim, tu je najviše stranaca, to je potpuni odmor, opušteno, totalno prirodno. Nekako naši ljudi nisu baš navikli na to, stranci to obožavaju, mi smo valjda malo vanserijski. Ne curi ništa kad pada kiša, nama je predzadnju noć baš lijevalo (mala komentirala kako ćemo mi preživjet u slamnatim kućicama). To je ustvari trstika i skroz je čvrsto, ugodno kad je vrućina. Da ti stalno pada kiša pretpostavljam da bi bilo dosadno, ali kad si na moru kiša uglavnom svuda smeta.
A ne moram ni komentirati da je klincima to bio najbolje odmor ikada - nisu imali ni trenutka dosade, nema izležavanja na plaži, ali ni obilaska znamenitosti ili štandova, ali to ionako ne vole. Meni se sviđa kamp princip ljetovanja, ali mi tamo nedostaje ove animacije i raznih dodatnih sadržaja. Uglavnom, mi smo u 23 znali doći u bungalove, zaspat svi ko topovi i probudit se jedva do 10 da stignemo na doručak i onda udri ponovno sljedeći dan... za drugi put znamo da moramo malo usporiti sa sportovima, na posljednjem satu tenisa odustalismo prije nego nam je termin završio jer smo mislili da ćemo umrijet![]()
Netko od Vas bio u Rabu, Loparu sa izletnickim brodovima? Kao krstarenje dnevno?
Idemo u Starigrad Paklenicu na 4 dana, kakva je plaža tamo čujem da baš nema hlada? Ima li ih više? Hvala!
Plaža je krasna, ali istina je da nema hlada. Mi smo znali ići kod one stare kule - ovdje: http://images.viacroatia.com/beach/3...ia_other_2.jpg
Hlad je otraga, ima neki kao maslinik...
Ima tamo i drugih plaža. Kod hotela Alan je borova šumica. Tamo sigurno ima hlada, samo često nema mjesta. https://www.hotel-alan.hr/EasyEdit/U...1_370_213.jpeg
Imaš i drugih plaža. Meni je tamo veći problem vjetar nego hlad, ali svejedno, lijepo nam je bilo. Nismo nikad baš ljetovali u Starigradu, nego u obližnjim Selinama, ali moji sinovi su voljeli ići u Starigrad, pa smo im to i priuštili. Najviše ih se dojmio Winnetou muzej, hehehe.... morali smo s njima obići sve lokacije, od Zrmanje do Tulovih greda. Muzej je u šumici iza hotela: https://www.hotel-alan.hr/hr/muzej-karl-may.aspx
Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.08.2017. at 13:05
nekoliko puta sam bila i u Selinama i u Starigradu
ono što mi je ostalo u sjećanju je hladno more
i stalno puše (ali to mi nije smetalo)
Samo sam htjela pozvati sve koji iznajmljuju da se uključe u iznajmljivače sa srcem... Mi jesmo i stvarno je lijepo nekoga ugostiti kome to puno znači.