Samo podižem....
Samo podižem....
Nakon brojnih ljetovanja duz nase obale glasam za Privlaku kod Zadra kao za najbolju destinaciju za ljetovanje s malom djecom.Ima sve-plitko toplo more,pjescane plaze,dovoljno hlada na plazama,mir i tisinu,kilometre setnica uz more.Nama je jos uz smjestaj uz samo more savrseno!
Jel ove godine bilo puno komaraca u privlaci?
Za divno cudo nije!Kaze gazdarica da su ih spricali nekoliko puta
Dižem temu
Frendica i ja bi išle na more negdje, neki otok i da možemo bez auta. Čiovo nam je polazišna točka.
Ponude, kontakti, savjeti molim vas.
Prvić
Dovoljno malen da se može pješice iz jednog mjesta u drugi. Parking u Šibeniku i onda na brod.
Sedam dana bi bilo taman. Bilo bi ok da je plaža blizu i da imamo ok dućan.
Dolazimo avionom, auto nam je malo preskupo rentati.
Šolta, iskustva kakva su vam?
Posljednje uređivanje od Kosjenka : 26.05.2023. at 10:02
Kosjenka, s aerodroma vam bus vozi direktno u trajketnu luku u Splitu. Odatkle imate trajekte za sve srednjodalmatinske otoke (doslovno pređete cestu i iz busa ste u trajektnoj luci).
Osobno bih vam preporucila Brac ili Soltu. Na Solti cete trajektom stici do Necujma, a na Bracu do Supetra. Od tamo imate redovan javni prijevoz do drugih otocnih mjesta. Do oba otoka treba od 45 min do 1h vožnje.
Ne znam kako je na Solti, ali na Bracu je opskrba uredna i sva mjesta imatu ducane.
Ja bih preporučila katamaran za Brač.
Brže je, jednostavnije, a možda i jeftinije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Slazem se da je brze. Al ovisi koje ce mjesto izabrati. I ne vozi tako cesto kao trajekt koji u ljetnoj sezoni ide skoro svaki sat do dva.
VIS. Velikim slovima. Lani smo bili, oduševio me Vis. Ne trebaš auto.
Koji je to odmor! Mirisi, atmosfera, ljudi, hrana.
To moraš doživjeti.
Ide bus do Komiže, brodić do Modre špilje. Možeš razgledati vojnu povijest vođenim turama u džipovima ili quadovima. I gledati Mamma miu svake srijede u ljetnom kinu.
Ima i vodič koji ti tako divno približi grad.
Bila sam preoduševljena. Samo sanjam da se opet vratim.
I trajekt i hidrogliser stanu u centru i sve je blizu pješke.
VIS!!!![]()
I meni je otok Vis br. 1...
Ljetovali smo na Šolti prije dvije godine.
Brodske veze su iz Splita, trajekt ili katamaran, voze do luke Rogač.
Za smještaj, najpopularnija su mjesta Stomorska, Nečujam ili Maslinica. Maslinica je zapadni dio otoka, tamo je i jedini hotel na otoku, i luka gdje se sidre jahtaši. Moj dojam je da je tamo nešto skuplje. Nečujam je naselje poznato po apartmanima, bili smo ondje jednom, svidjela nam se plaža, ali nismo puno Nečujma vidjeli. Mi smo boravili u Stomorskoj, to je jako simpatično malo mjesto koje će postupno početi pucati po šavovima od prekapacitiranog turizmas prometom i parkiranjem je ondje katastrofa (kao i na cijelom otoku), ali ako ne idete autom, onda vam je za to svejedno.
Plaža u Stomorskoj, ima jedna šljunčana, na rubu zaljeva, a sa sjeverne strane (koja gleda prema kopnu) ima lijepih stjenovitih dijelova gdje se može kupati. More je bilo vrlo čisto. Hlada baš i nije bilo, ali ionako smo se za najjače žege sklanjali u apartman. Tako da nismo doživjeli ni gužve, jer mi odlazimo na plažu rano ujutro i kasnije popodne.
Apartman u Stomorskoj u kojem smo bili smješteni bio je jedan od najbolje opremljenih apartmana u kojima sam dosad boravila (a mi ljetujemo svake godine na drugom mjestu i puno smo ih već obišli). Odlična pozicija, jako uredno, i vrlo ljubazni vlasnici. Ako trebaš kontakt, pošaljem ti pp.
Na Šolti vrijedi obići i nenaseljene uvale s južne strane otoka kojih ima mnogo, i prekrasne su, ali to bez auta neće ići (eventualno ako ste biciklistice željne avanture). Doduše, i u tim uvalama počele su nicati kuće za odmor, za početak usamljene, ali ne bi me čudilo da su se u međuvremenu još i razmnožile.
Za obilazak ostalih mjesta, postoji lokalni autobus, provjerite na stranicama "Promet Splita" vozni red. U Grohotama (selo u unutrašnjosti i zapravo središte otoka) postoji pošta, malo veći Studenac, tržnica s domaćim proizvodima, ondje je i grob Vesne Parun ako ga želite posjetiti (baš tamo sam imala najneobičniju konverzaciju u životu, imala sam dojam da se pjesnikinja reinkarnirala u toj ženi koja je započela razgovor sa mnom).
U Stomorskoj ima dva manja dućana i pekara, nalazili smo ondje sve što nam je trebalo za svaki dan. Ima i restorana i pizzerija (ništa spektakularno, prihvatljivih cijena - bar je tako bilo u još-uvijek-korona-2021.).
Sve u svemu, lijep mali otok, ali turizam će ga u sljedećim godinama pregaziti ako ga ne zauzdaju.
Potpis na tanju_b. S time da je ona tocno napisala a ja sam greskom stavila Necujam kao trajektno pristaniste na Solti (staje u Rogacu).
Super Kosjenka
Svaka vam čast da ste našle smještaj krajem svibnja za ljeto na Visu
Sad sam gledala na Bookingu i ima smještaja na izbor na Visu.
Baš mi je to neobično jer su mi tri frendice bile prošlo ljeto u 3 različita termina i rekle su da je dupkom puno.
Uvala u Komiži neprepoznatljiva od silnih brodica, ne vidi se vizura mista.
To nije Vis kao nekad definitivno, takvog ga ne pamtim, posebno ne moju omiljenu Komižu![]()
U Komiži sam, baš zbog usidrenih jedrilica imala najneugodnije iskustvo pri plivanju ikada.
Znam, znam, svašta sam čula.
Baš šteta, valjalo bi i tamo u predsezoni i postsezoni.
Iako mi je Komiza lijepa, da idem ponovno, odabrala bihgrad Vis.
Jednostavno, radi se o "pohlepi" lokalne zajednice koja dozvoljava veći broj sidrenja od svojih kapaciteta. A vlasnici ili gosti na jedrilicama se baš i ne drže morskog bontona i ispuštaju sve u more. I ako su se usidrili ispred gradske plaže, nije dobro za kupače.
A sam otok Vis je predivan. Krenete li na bilo koju stranu, imate svega lijepog za vidjet.
I samo bih dodala s autom se zaista puno više toga može obići.
Ma ljepša ti je Komiža od Visa puno,puno. Idi tamo,nema veze.
Imaš i plažu izmještenu van centra mista.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.05.2023. at 21:14
Naravno. To je bio iznimni slučaj, al meni je pokvario ljetovanje. Imaš u okolici Komiže drugih plaža, do kojih možeš došetat, a otok je stvarno predivan.
Mi smo bili baš u gradu Visu. Komižu smo samo posjetili. Nije me se nešto dojmila, ali ok je. Tamo se nisam kupala.
Grad Vis mi je bio ljubav na prvi pogled![]()
Mozete na Kamenice. Jest vis veci, al i tamo bude krcato plus trajekt. Najbolje bi bilo sve proglasit parkom prirode pa da se zaustavi na sadasnjim kapacitetima, cijelu hrvatsku. Jucer sam bila na Bohinju i zapravo se cudila kako su uspili da nema novih hotela itd, samo 1 kuca se gradi....toliko mi je zapravo prizor da za x mjeseci ako negdje dodjes neces vidit neki novi smjestaj cudan. Gustajte!
Meni je Vis bez veze.
Jedino je bilo super voća i povrća kad sam bila i odlična klopa u jednom restoranu.
I nije bilo gužve kao na Hvaru ili Braču.
Sent from my iPhone using Tapatalk
I ja idem na Vis ovo ljeto prvi put u životu i neizmjerno se veselim. Apartman u Komiži sam rentala još u rujnu. Malo me lecnulo kad sam vidjela cijenu trajekta za auto, ali nije mi opcija ići bez auta, želim obići otok uzduž i poprijeko. U planu je izlet na Biševo i Modra špilja, ostalo samo kupanje u nekim lijepim uvalama. Iskusne cure molim vas preporuke gdje su te uvale.
i nama je Vis na čekanju zbog cijene prijevoza auta. Bez auta mi isto nije opcija jer ako odem tamo, onda želim istražiti cijeli otok
Ljetovali smo na Visu 2015. Apartman smo unajmili u naselju Rukavac, nedaleko poznate uvale i plaže Srebrna, i ta nam je bila najdraža za kupanje, prekrasna uvala, s puno hlada i velikim šljunčanim oblucima (koje je, btw., zabranjeno odnositi kao suvenire).
Od ostalih uvala, najčešće se spominje Stiniva (u koju je bolje doći s morske strane, ali zadnjih godina se pred tom uvalom sidri previše brodica koje su potpuno promijenile vizuru te uvale), i Stončica (u blizini koje je i poznati svjetionik). U Stinivi nismo bili, u Stončici jesmo, nije me baš impresionirala, ali djetetu se svidjelo. Na kraju smo se najviše kupali u Srebrnoj koja nam je stvarno bila i najbliža i najljepša.
Kad usporedim gradove Vis i Komižu, Vis mi se puno više svidio, prostraniji je, svijetliji, sadržajniji. Komiža mi je djelovala nekako stisnuto između mora i planine Hum. Ali ni u jednom mjestu nismo boravili dulje vrijeme tako da ne znam kakva je prava atmosfera ondje. Od ne-kupačkih ciljeva, obišli smo Titovu špilju (s bizarnim stihovima Vladimira Nazora napisanima na zidu) i vrh Hum iznad Komiže (lijep vidikovac, ali preporučujem bolje ići ujutro, popodne sunce blješti sa zapada pa pogled nije baš tako dojmljiv), obišli još neke vidikovce usput. Za ljubitelje Ranka Marinkovića, obiđite i komiško groblje i sam grad Vis gdje mu je rodna kuća. U crkvi u Visu smo bili na orguljaškom koncertu, još jedan lijep ljetni doživljaj.
Biševo i Modra spilja su prekrasni, to je nešto što se mora obići kad ste već tamo, iako, količina turista je još 2015. bila pretjerana, a kako je sad, bolje da ne zamišljam.
Ako se dobro sjećam, nudi se i dosta izleta brodom (osim Biševa), pa treba vidjeti interesira li vas što od toga i što vam se isplati.
Do Biševa možete redovnom linijom iz Komiže. Nije potrebno plaćati skupe izlete.
Nama se dopala plaža blizu Milne - morala bih guglati kako se zove.
A do Stinive smo, ko Češki turisti, išli u japankama.
Pa kakooo u japankama po onoj stazi za divokoze
Meni je Stiniva krasna,kao i Srebrna. Stončica mi je ljepša kad se produži tamo dalje u uvalu pa di se nalaze stijene.
Ja bih svakako preporučila ići s autom.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 31.05.2023. at 21:02
Pa kako ne, ja sam odrasla u Makarskoj i išli smo cijelo moje djetinjstvo i mladalaštvo svuda u japankamaPa kakooo u japankama po onoj stazi za divokoze![]()
po svim uskim strmim i kosim stazama do udaljenih plaža. Kad sam jednom kasnije u životu išla u tenisicama tim nekim putem iz djetinjstva sve mi je bilo neobično kako je lagano i ništa se ne kliže i ne odronjava.
Hvala hvala na svim komentarima, veselim se jako tim uvalama.
Da da, mi nismo ni nosili tenisice na more. Nakon Visa i Stinive smo počeli. U stvari, moju su nosili, ali ja ne. Kad jednom uđem u japanke, ne izlazim. Osim navečer kad se prebacim u birkenštokice
Ja nikad u životu nisam nosila japanke, nema šanse,uvijek papuče za plažu. Užasno me žulja ono medju prstima, nitko od mojih ih ne nosi.
A tenisice obavezno uvijek svi imamo da možemo djipat naokolo i po brdima![]()
Meni su japanke najdraža obuća. Baš volim to kaj ide između prstiju.
Meni je grad Vis ostao u boljem sjećanju od Komiže, al vjerujem da je do trenutka, a ne do samog grada. Ono što je mene oduševilo je zapravo niska vlaga u zraku, vruće, a ne znojiš se. Ja nisam tip za plažu, ja volim plivanje i skakanje i onda odem s plaže, ali zaista ima krasnih plaža na Visu. Mi smo imali na raspolaganju solidni gumenjak i obišli smo otok i s mora i s kopna. To mi je fora, ali mi je i dalje idealno ljetovanje s čistim morem i šatorom u hladovini, gdje lijepo sjednem i čitam. Volim i ukradene trenutke samoće. Ne mogu zamisliti grupna ljetovanja, to mi je horor.
U svakom slučaju, Kosjenka, sigurno će vam biti lijepo.![]()