Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Cosatto Go safe

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mucka

Početno Cosatto Go safe

Dobila sam na poklon sjedalicu Cosatto go safe. Zna li itko je li ta dobra ili nije? Ovak mi djeluje OK, ali što ja znam, ovo mi je prvo dijete ). Navodno da je dobra zato što se može spustiti skroz do ležećeg položaja pa je pogodna i za male bebe.
    Unaprijed zahvaljujem na pomoći.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve sjedalice za novorodencad koje se koriste sa bebom u polulezecem polozaju okrenutom suprotno smjeru voznje pogodne su za bebe od 0 do otprilike godinu dana, znaci i za one najmanje bebe. Za razliku od krevetica ili sjedalica koje se mogu koristiti i u lezecem i u polulezecem polozaju a koje ne pruzaju bebi zadovoljavajucu zastitu kada se koriste kao krevetici.

Kaj se tice te sjedalice, nisam jos cula za marku ali ako nosi sa sobom atest R44.03 i namijenjena je za grupu 0 ili 0+ odnosno za bebe do 10 ili 13 kg, onda bi trebala biti OK, ako odgovara tvojem vozilu.

Iako se moze koristiti kao autokrevetic odnosno postaviti tako da beba bude u posve lezecem polozaju (al onda krevetic mora ici paralelno s naslonom sjedista), ja nikako ne bih preporucila koristenje na taj nacin za jednu zdravu novorodenu bebu. Polulezeci polozaj ce joj neusporedivo manje naskoditi od izlijetanja iz autokrevetica ako dode do sudara.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako nisi sigurna kako je namjestiti i ispravno koristiti, zaleti se s njom do slijedeceg besplatnog pregleda u Zagrebu, 26.11. u Heinzelovoj 98, ispred MUP-ove zgrade, od 10 do 13 h.

Mucka

Početno Hvala...

Super!!! Obavezno ću doći jer mi to djeluje ko viša matematika. Puno, puno hvala!!!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nema na cemu

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cosatto Go Safe Start
    Manufacturer: Cosatto
    Price: Ł75

Features: 0+ car seat with head hugger and newborn support, padded three-position shoulder harness, with quick release and tighten features. Padded crotch strap. One hand, press-to-release carry-handle has a grip which can be twisted 180 degrees to make carrying easier. Storage compartment at rear. Machine-washable, removable covers. Rearward facing only.

Stockists: 01268 722811; www.costatto.com

Parents' comments:

Fitting design is simple and although clamping slots are a little fiddly, they are very accessible so you can easily see what you are doing and they do produce a very secure fit.

Solid, good-sized seat - with plenty of head and foot room for a large baby.

Newborn pad adds support and comfort for a newborn.

Handle converts to a stabiliser to create a more upright, non-rocking seat that is useful for feeding when out and about.

The one-pull adjuster for the shoulder straps is very simple to use, accessible and effective.

Crotch and shoulder padding adds comfort.

Storage compartment is useful for emergency nappy, feed or dummy.

Swivelling handle grip is innovative and makes this seat easier to carry when the baby is small, but once the child is heavy this benefit is rather lost as you need to use the whole carry-handle.

Main carry-handle/stabliser works well but requires two hands to adjust and is quite stiff.

No hood

babyworld verdict: Quite bulky but a comfortable, no-fuss seat with useful features which add value.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mala ispravka

www.cosatto.com

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ivka!
    Citiraj ivarica prvotno napisa
    Cosatto Go Safe Start
    Manufacturer: Cosatto
    Price: Ł75

Features: 0+ car seat with head hugger and newborn support, padded three-position shoulder harness, with quick release and tighten features. Padded crotch strap. One hand, press-to-release carry-handle has a grip which can be twisted 180 degrees to make carrying easier. Storage compartment at rear. Machine-washable, removable covers. Rearward facing only.
    Ovo je jako bitno - znaci ne moze se koristiti kao autokrevetic vec samo kao klasicna autosjedalica za novorodence gdje je beba u polulezecem polozaju okrenuta suprotno smjeru voznje (a vise ti ni ne treba, kao sto sam pisala gore).

Mucka

Početno Hvala još jednom!

Stvarno ste efikasne! Svaka čast! Puse za pomoć

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je podvrsta Graco autosjedalica

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Podižem ovu temu jer me cosatto auto sjedalica muči već duže vrijeme. Prvo smo mislili kako je super što naslon ima tri položaja, a onda nikako nismo mogli namjestiti u auto. Neko vrijeme se moja kćer vozila paralelno sa prednjim sjedalom, jer smo mislili da imamo premalo auto. Kupili smo veći auto i opet nikako je namjestiti da u ležećem položaju bude vezana kako treba.Na kraju smo kupili i drugu autosjedalicu, kombiniranu u kojoj se još vozi.
    Čekamo drugu bebu i sad opet nailazim na problem 'cossato'.
    KOliko sam shvatila, nema šanse da je vežem u ležećem položaju. Moram je namjestiti u poluležeći ako želim da mi dijete putuje sigurno? Možete li me uputiti gdje mogu pročitati kako to napraviti ispravno a da mi novorođenče ne sjedi, nego leži.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •