Evo ja danas kupila i pojma nemam što s njom napraviti, pomagajte!
Evo ja danas kupila i pojma nemam što s njom napraviti, pomagajte!
Ja sam ju kuhala u juhici, s drugim povrćem po izboru (mrkvica, krumpirić, karfiol) zgnječila i tak mu dala. On ju je stvarno obožavao i to tak da ju danas jede oguljenu ko jabuku.
Ja stavim korabicu,mrkvu,karfiol.Kad bude skuhano umutim malo margarina i posolim i to je to.Znam ponekad zakuhati u to malo kukuruznog griza.
aries, pitaš li za bebu ili za sebe?
Za bebu je još stvarno prerano, a ti je možeš nasjeckati uz drugo povrće, kako god da ga pripremaš ili jesti sirovu, kao jabuku.
Pretkodno oguli sve tvrđe dijelove.
Ma za sebe pitam, nisam nikad jela pa bi bilo vrijeme.apricot prvotno napisa
Hvala
Vidim da je tema jako stara, no trebam ideju. Volim korabu, volimo ju svi doma, da ne kažem obožavamo. I najčešće ju grickamo sirovu uz neko jelo (namaze, štrudle od povrća....).
No, ima li netko kakvog iskustva ili ideju, što s lišćem korabe. Kad ga vidim onako lijepog, žao mi baciti.
Možeš ga nasjeckati u čušpajz od korabe. Klasična priprema - narežeš korabu na kockice, nasjeckaš lišće, kuhaš dok ne omekša, napraviš zapršku ili zgnječiš unutra skuhani krumpir, dodaš začine, još prokuhaš i - dobar tek!goranka prvotno napisa
Tnx, mama sanja!
Juha od korabe.
Na ulju izdinstati malo luka, dodati na najsitniji ribež izribanu korabu, komad peršin lista; doliti vode, posoliti. Pred kraj dodati i malo mlijeka. Ukuhati neku sitnu tjesteninu.
Ovo je starinski recept moje pokojne bake.
Mmmm, ovo zvuči njamiivancica prvotno napisa
![]()