Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Smijemo se ovako igrati?

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Smijemo se ovako igrati?

Dakle, moj malisa je poprilicno zahtjevno dijete, nije ga bas lako zabaviti ili mu ja bas nisam toliko zanimljiva

I onda, sto se ja vise majmuniram i njega dizem u zrak u svim mogucim smjerovima, to je on sretniji..... i tako sam skuzila da voli biti naglavačke, odgura se od mene sa kreveta dok je na ledjima i glava mu visi i on se smije i smije i smije

Stavim ga na sebe, on tuli, ja ga okrenem naglavacke on se smije.....

Okrenem ga doslovno na par sekundi jer me malo strah toga, jel to malo "pregruba" igra? Moze li imati kakvih posljedica od toga sto ga nekad okrenem naglavacke? Ili kad se on sam izvije u taj položaj?ž

Mozda je malo glupo pitanje, ali eto......

E da, sad ce 6 mjeseci za malo jace od tjedan dana

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

e, to bi i mene zanimalo...
    moje malo zlato ima 7 mjeseci, ali već nekih mjesec-dva dana obožava takvu "igru". ne znam zašto toliko uživaju u višenju naglavačke

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

negdje sam čitala da oni kad su tako mali na strah reagiraju smijehom
    i ne bi se "igrala" na takav način s tako malim djetetom
    ipak oni još ne mogu reci da li im je nešto lijepo ili ne

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

njega kad nesto uplasi, on se trgne i krene plakati.......a meni se čini da sam čitala da tako male bebe nemaju straha........

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa i kad ih škakljaš smiju se, a ne vjerujem da baš uživaju u tome

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

zašto bi škakljanje bilo loše?
    meni se čini da oni to shvaćaju kao igru, što je i cilj

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zato jer se moja cura kad je neko poškaklja smije, ali od kad zna govoriti odmah veli prestani
    znači da joj to nije super super igra u kojoj uživa
    a i ja se toga iz svog djetinjstva sjećam kao "mučenja" tj. nije mi to bilo drago
    vama je super kad vas neko bjesomučno škaklja do besvjesti? smijete se ili ste ozbiljne?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

pa nikad ne škakljam bebu previše, samo malo i vidim da to shvaća kao igru jer zna jasno dati do znanja kad joj nešto smeta ili joj ser ne sviđa
    kad mene netko škaklja, doživljavam to isto kao zezanciju, a ne kao mučenje
    ne znam, ne doživljavam škakljanje kao nešto negativno

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ok svatko ima pravo na svoje mišljenje
    ja sam napisala da po meni bacanje djece u zrak, držanje da vise na glavi, škakljanje i bilo što slično nisu igre za bebe od cca 6 mjeseci (pa ni starije)
    postoje i drugi načini da se zabavi tako malo dijete

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja ne bacam dijete u zrak ( ako se to odnosilo na nasu igru, ako nije, zanemari ) ja ga dizem u zrak, a ni ja ga ne skakljam tako jako, vec samo malo i cak se ni ne smije toliko kad ga skakljam, ocito nije skakljiv kao mama

ja sam samo pitala da li postoji medicinski razlog zasto to ne bi trebala raditi....... da li moze imati kakve posljedice, to je sve

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    ok svatko ima pravo na svoje mišljenje
    ja sam napisala da po meni bacanje djece u zrak, držanje da vise na glavi, škakljanje i bilo što slično nisu igre za bebe od cca 6 mjeseci (pa ni starije)
    postoje i drugi načini da se zabavi tako malo dijete
    ja govorim o nježnom škakljanju bebe i čak to smatram korisnim za razvoj djetetovog osjećaja o vlastitom tijelu
    evo ima i nekoliko igrica za bebe koje uključuju nježno škakljanje
    http://www.pjesmicezabebe.com/index....210&Itemid=223

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bogme što se tiče škakljanja, moja je već 3 godine i traži da je se škaklja, što me prilično začudilo. Ja škakljam, pa mi se čini da će biti previše i stanem, a ona pita "još" čim dođe do daha. Ali zna reći i kad joj je dosta.
    Ok, to je veće dijete.
    Što se tiče okretanja bebe naglavačke, ja (laik) mislim da bi to trebalo biti u redu ako se pazi da ne bude jakih trzaja i ako to ne traje dugo.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I mene to zanima! Mi se tako ne igramo ali već sam nekoliko njih vidjela da to rade i sva se naježim, pa mi kažu da paničarim bezveze. Jedan prijatelj takve bedastoće izvodi s malim, što je veći to više ga baca svakako, diže za glavu ne znam to objasniti, baca na krevet, drži visoko samo za jednu ruku i jednu nogu... ma svašta.
    Postoji toliko načina za igru (sigurnih i korisnih) da mi ovo nema smisla.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja baš mislim da imaju strah, zašto onda plaču ako ideš ili traže tvoj prst da se prime? Vole osjećaj sigurnosti.
    Svi se uglavnom smiju kad ih škakljaš, no odgovara li nam to? Ne bih rekla.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja mislim da je to okej dok je par sekundi i dok dijete ne pokazuje nelagodu. a smijanje nije nelagoda. što se škakljanja tiče i to mi se čini okej sve dok se ne pretjeruje. ja sam i danas škakljiva i paše mi par minuta sve dok mm ne pretjeruje. moja beba prilično jasno i glasno pokazuje kad mu nešto ne paše. i ne, ne pokazuje to smijehom

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da je to okej dok je par sekundi i dok dijete ne pokazuje nelagodu. a smijanje nije nelagoda. što se škakljanja tiče i to mi se čini okej sve dok se ne pretjeruje. ja sam i danas škakljiva i paše mi par minuta sve dok mm ne pretjeruje. moja beba prilično jasno i glasno pokazuje kad mu nešto ne paše. i ne, ne pokazuje to smijehom
    X
    to zaista ovisi o djetetu, što mu je ok i zabavno, a što ne
    a svaka mama valjda najbolje zna pročitati znakove ugode i nelagode i treba se ravnati prema tome

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    pa i kad ih škakljaš smiju se, a ne vjerujem da baš uživaju u tome
    moj mali baš uživa u škakljanju. ne uvijek, ali kad je od volje stvarno uživa. i smije se iz dubine duše i na sav glas. kad mu nije do škakljanja sasvim jasno i glasno to i pokaže.

šta se tiče "visenja" naglavačke - i mome je to drago. pa to i radim. par sekundi i vratim ga u normalan položaj. i dokle god on ima želju visit ko šišmiš mi se tako igramo. par sekundi visi, pa u normalu. kad mu dosadi itekako se pobuni.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    moja beba prilično jasno i glasno pokazuje kad mu nešto ne paše. i ne, ne pokazuje to smijehom
    ali jedina reakcija na škakljanje je smijeh (pošto još ne govori pretpostavljam)
    ja još nisam vidjela da se netko rasplakao kod škakljanja

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i moja traži još škakljanja
    ima tri godine.
    maaama, ajmo se škakljati
    a bebe normalno da nećeš škakljati do besvjesti, ni djecu uostalom, al onako lagano, malo, sigurna sam da ne može škoditi. i da bebe to vole. probaj ih škakljati duže od normalnog, pa ćeš vidjeti kako će početi plakati.

a ja sam čini mi se, ali nemojte me hvatati za riječ, naročito ne znam o kojoj dobi djeteta se radi, negdje pročitala da je za osjećaj ravnoteže čak dobro djecu prevrtati naopako.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja imam onaj dvd 'prve tri su najvažnije' i tamo pokazuju vježbe za bebe od 0-3 mjeseca i 3-6 mjeseci starosti i jedna od vježbi 3-6 mjeseci je izvrtanje naopačke. Bebu se promi za butiće i polagano digne u zrak. Cilj je da se nauče dočeka na ruke. Stariji je obožavao tu vježba, a curka ne. Svaka beba da do znanja što joj paše

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

primi i dočekat
    baš me zeza tipkovnica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •