Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Ne - ne!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Ne - ne!

Sad smo u fazi istrazivanja. I uhvatim sebe kako su mi najcesce rijeci upucene djetetu ne-ne!!! Jel to lose? Jel mu bolje tako reci ne-ne, malo znacajnijim tonom ili ga samo odnijeti na drugo, manje opasno mjesto? Inace, kad mu tako kazem, on se malo zacudi i fakat ne dira zabranjenu stvar. Ali nekako mi je to kao dresura. Kaze mi TC (teta cuvalica) da mu je ona rekla ne-ne, kad se dizao uz komodu uz koju mu MM i ja pustamo da se dize (uz nadzor) i da joj se on okrenuo i pogledao u stilu "Koji je sad tebi???"

Sta da radim?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Obezbjedi mu siguran prostor koliko mozes.
    Skreni mu paznju necim drugim ako krene prema "opasnim" mjestima.
    Stvarno opasne stvari neka nisu na dohvat ruke( naravno da si to vec uradila ali za svaki slucaj...)
    Uvijek budite dosljedni, dakle dogovori sa TC sta Viktor smije a sta ne i neka se svako u kuci tako ponasa kako dijete ne bi bilo zbunjeno.
    Negdje je vec bio slican topic pa kad nadjem, javim.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Zaboravih, mi NE oristimo samo ako je nesto bas bas opasno. Pecnica i sl.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa i mi, ali on kao da je programiran da napada pecnicu, uticnice i tome slicno...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

svako dijete je programirano da dira ono sto ne bi trebalo zato jer je "zabranjeno voce najsladje"
    Za uticnice imas zastitu ...kod nas su sve uticnice zasticene (ako trebas info gdje ima kupiti javi na PP)
    a do tada procitaj ovo

ne za bebe

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam nastojala osigurati kuću tako da ima što manje tih ne-ne, a u situacijama koje su nepoželjne, ali ne i jaako opasne bi je jednostavno maknula ili joj skrenula pažnju na nešto drugo. Ne-ne sam ostavljala za one situacije koje su iznimno opasne, jer nisam željela da to ne bude samo poštapalica nego da se ozbiljno shvati i posluša.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A da li sam ja nemajka ako ogranicim djetetov sigurni prostor na njegovu sobu, trpezariju i hodnik, a u spavacu i dnevnu ga ne pustam ili pustam pod strogim nadzorom uz ne-ne ili nesto drugo? Definitivno mu ne mogu prilagoditi cijeli stan.... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo prilično prilagođen cijeli stan (već 4 godine) i to uopće nije teško napraviti. Marta isto ne smije samo ono što je opasno, ali do toga još nije ni došla (ja npr. dozvoljavam da se iz daljinskog vade baterije, ali se ne smiju stavljati u usta).
    Što su djeca veća, to više kuže zabrane- jer ih mogu razumjeti.
    Dede i bake misle da jako permisivno odgajam klince, ali meni nema gore nego zabranjivati svaku sitnicu.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Samo da se razumijemo...i ja zabranjujem samo ono sto je opasno za njega, apsolutno me ne sekira to hoce li mi napraviti kakvu stetu ili ne. Ali sta da radim kad se on ustremljuje prema opasnostima...OK, uticnice cu zastiti, vrata i coskove isto, ladice prilagoditi, ali u fazi kad je on jos tako mali, nestabilan i ranjiv, ja nemam izbora nego ga od nekih stvari sklanjat i ne-ne-kati...dok ne naucimo kako se hendlaju...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ninet, dok je tako mali samo ti njemu skreci paznju ali mu i lijepo objasnjavaj sta ne smije i zasto ne smije.
    razumiju oni puno vise nego mislis
    Ja sam davno F zaruzila da ne smije dirat rernu a on me s osmjehom gleda i testira dokle smije. I podje opet prema rerni a ja mu ostro velim "Farise a-a" a on me pogleda, nasmije se i on meni veli "a-a"
    i od tada ide po kuci i kad se priblizi necem sto ne smije sam sebe ruzi "a-a" ali i dalje ide da radi sto mu je volja.
    Dakle, sigurno razumiju samo su mali slatki lopovi koji upoznaju svijet dirajuci sve.
    Nisi ti nemajka ako mu ne das u neku od soba jer ako je to jedini nacin da on bude siguran onda neka ga tamo gdje mu je obezbjedjeno da bude siguran. Bolje i to nego da mu stalno govoris NE ne.
    Bar ja tako mislim....
    A sad trk u shoping i kupi sigurnosne stvarcice

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo rernu uvjek dirali dok je hladna. ne mogu mu objasniti da ju ne dira kad nema opasnosti.
    kad nešto pečem onda sam na oprezu (iako je moja neka koja uopće ne grije jako izvana i ne može se opeći) i pokažem mu da vidi što mama peče i kažem da je jako vruće i sl. pazim posebno kad kuham pa je nešto na štednjaku ali on boravi za to vrijeme u kuhinji.

oštrih rubova po stanu nemamo, sve je njemu prilagođeno, utičnice zaštićene, opasne kemikalije pod nadzorom, ima pristup ko administrator - svemu.

vjerujem da postoje situacije kad moraš djetetu reći ne. ja to uglavnom govorim kad smo kod drugih u stanovima koji nisu prilagođeni djeci.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

"mi smo rernu uvjek dirali dok je hladna. ne mogu mu objasniti da ju ne dira kad nema opasnosti"

Ja sam objasnjavala. Sve uz pec pec....Odoh se ubit!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma...gle nju nemoj se još ubijat. sutra.

ja jednostavno ne znam kako da mu objasnim da ne dira kad se on nekad slučajno prisloni na nju. a hladna je. kako ću reć pecpec? možda sam ja smoto.

kad je dira dok je hladna onda je to ovako: znaš sami mama tu peče kruh i pizzu. daaaa...pica njam mljack, a tad je pećnica žiža...blabla doktorska disertacija glede topilne....balbla, ići doktoru...blabal...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nisi ti smoto, ti si diplomata!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da diplomata ko sfor uvjeK sve završi s onim: STO PUT SAM TI VEĆ REKLA! GUBI SE VAN!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kod nas je to izgledalo ovako:
    ona krene prema nečemu vrućem, oštrom, opasnom... a ja je uzmem za ručicu (prst) i lagano dotaknem opasni predmet da vidi kako je topao, oštar...
    nikada više nije pokušala prići vrućem loncu, pećnici, nožu...
    zaštitili smo jedino utičnice - nisam smislila način na koji da joj pokažem da je to opasno...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

UMIREM OD SMJEHA
    što joj nisi pokazala na svom primjeru

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

preduga mi kosa da stoji u zraku

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ekskjuzes ekskjuzes

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ona krene prema nečemu vrućem, oštrom, opasnom... a ja je uzmem za ručicu (prst) i lagano dotaknem opasni predmet da vidi kako je topao, oštar...
    zaštitili smo jedino utičnice - nisam smislila način na koji da joj pokažem da je to opasno...
    I ja sam to isto napravila! Nikad više nije prišla pećnici, pegli niti kaljavoj peći. He, he - sad je skužila da ako pećnica radi mora biti i upaljeno svjetlo u njoj. Ako je mrak - onda ponosno dira i govori da nije pec.
    Utičnice (zaštićene) i dalje čačka kad se sjeti .

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dora je mudriješica i vrlo oprezno prilazi pećnici da prvo provjeri jeli vruća i onda kad skuži da nije sva je sretna a kad skuži da je onda sama stane i maše prstićem i viče ne ne.
    Omiljenje igračke su daljinski,mobiteli,DVD i video.........ja sam ova dva zadnja isčupala iz struje i sad ona tipka po tome do mile volje jer nije pomagalo da je i 100 puta dnevno odmaknem od toga.Utičnice sam zaštitila a kad se dokopa kupatila pokušava se uvuću u korpu sa prljavim vešom Stvarno ta djeca kao da imaju nekakve radare.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj irenas prvotno napisa
    a kad se dokopa kupatila pokušava se uvuću u korpu sa prljavim vešom Stvarno ta djeca kao da imaju nekakve radare.
    pa nije ti veš radioaktivan!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

kad se dokopa kupatila pokušava se uvuću u korpu sa prljavim vešom
    Bar ne liže rub školjke i pokušava oprati rukice u njoj kao moj. Ili ubacivati igračke u vodicu. To mu je omiljeno, kao i igra s četkom za WC .
    Uvijek moram zatvarati kupaonicu, ali par puta sam zaboravila pa sam imala što vidjeti.
    Ja imam dojam da on ne kuži što NE znači. Uvijek nas pogleda nekako čudno i nastavi po svom, ako treba i 100x. npr. razbacivanje zemlje iz lonca za cvijeće.
    U kojoj dobi su vas klinci počeli ozbiljno shvaćati?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I nama je kupaona najopasnija zona. Prvo hoće gurnuti glavu u WC, onda proučava četku za WC i na kraju "odrola" cijelu rolu toalet papira. A kad ga iznesem iz kupaone i zatvorim vrata dobijem buaaaahaaahaaa.
    To je valjda jedino što ne smije dirati, a baš mu je privlačno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Ja imam dojam da on ne kuži što NE znači. Uvijek nas pogleda nekako čudno i nastavi po svom, ako treba i 100x. npr. razbacivanje zemlje iz lonca za cvijeće.
    U kojoj dobi su vas klinci počeli ozbiljno shvaćati?
    reci: Ne! i fizički ga udalji.
    pa opet!
    pa opet!
    pa opet...
    dok ne shvati da Ne! znači prestanak određene radnje (iako ja mislim da Leonard itekako zna što Ne! znači, ali mu je draže praviti se blesav... a u sebi misli: samo ti, stara, pričaj)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vidjet ćemo, vidjet. Za sada je prilično uporan.....
    na mamu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo nastojali "ne" svesti na najmanju mjeru i mislim da smo u tome i uspjeli. Ali on točno kuži kad je nešto stvarno "ne" (npr. utičnice, nema veze što su zaštićene, on to ne zna!, pa vruća pećnica - hladnu smije dirati - mamita , itd, itd). Ali kad krene rušiti knjige pa mu kažem "ne", on me pogleda, nasmije se, i nastavi dalje. Onda je bolje odvući mu pažnju, jer sama sebi dosadim s tolikim negativizmom.
    Otkad smo po kuhinjskim ormarićima i ladicama postavili stopere i bravice, "ne" se jako, jako prorijedio. Preporodila sam se! (jedino što više nitko ne može otvoriti te ladice osim mene osobno)

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    jedino što više nitko ne može otvoriti te ladice osim mene osobno)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Imamo drveno stepenište za kat i kad sam skužila da se Dora može vrlo lako provuči kroz to nisam čekala da shvati Ne pa sam kupila nekoliko metara debela špage i isplela oko ograde.Sad se svi neupućeni malo čude kad nam dođu u posjete ali ja velim da je to sad u Italiji veliki hit

(jedino što više nitko ne može otvoriti te ladice osim mene osobno)
    ha ha ha

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    tak sam i ja i fakat su se naučili da ne diraju stvari koje su opasne za njih...osim ovog zadnjeg.
    kako smo nedavno preuređivali sobu,vrata su bila stalno zatvorena.međutim,MM je nešto radio i ostavio šarafe na krevetu i na sekundu otišo po čekić.vrata su ostala otvorena,a ja uopće nisam u prvi mah skužila da se gabriel odšuljao u sobi.doslovce u sekundi je uzeo dva šarafa i gurnuo ih u utičnicu :shock: tako je vrisnuo da mi se zamaglilo.sva sreća pa nije bilo nikakvih posljedica.
    nažalost,na vlastitom primjeru se naučio da je i utičnica pec-pec i sad zaobilazi u širokom luku.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    uzeo dva šarafa i gurnuo ih u utičnicu :shock: tako je vrisnuo da mi se zamaglilo.sva sreća pa nije bilo nikakvih posljedica.
    :shock: Pa jeli ga zdrmala struja ili...???

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    .doslovce u sekundi je uzeo dva šarafa i gurnuo ih u utičnicu :shock: tako je vrisnuo da mi se zamaglilo.sva sreća pa nije bilo nikakvih posljedica.
    Uf, a moj MM stalno govori da su te zaštite za utičnice bez veze, jel nema šanse da dijete istovremeno u obje rupe gurne nešto. Moram mu ovo pokazati! Ne možemo mi predvidjeti kaj njima sve padne na pamet.
    Ajme Dolega, dobro da je sve prošlo ok.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

zdrmala ga je.

Kore,vidiš da je sve moguce i kolko god ih paziš desi se s..nje

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Četka za wc već odavno stoji NA wcu umjesto pored.
    Što se tiče pećnice i kamina, bilo je vrlo jednostavno. Ma kuže oni sve! Točno zna kad je hladno,i onda ide blizu i igra se. A kad je toplo, onda zaobilazi u širokom luku. Osjeti toplinu nadaleko! I nikad, nikad ga ne varam. Ako je vruće, onda je vruće. Ako je hladno, onda je hladno. I čovjek zna!
    Ladice i kuhinjske ormariće smije sve, ako baš uzme nešto što bi razbio i porezao se, onda skupa s njim to pospremimo, i zatvorimo, i onda mu ponudim nešto drugo.
    Da, utičnice su zaštićene.
    A ako kažem ne, onda je to ne. Ako on ne prestane, ja ga maknem. I gotovo!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni je danas bilo tak žao jedne curice u parku. Ona sa svojim dedom svaki dan dođe u park gdje i mi. Moji B i K se redovno zakopaju u pijesak s popratnim alatom, penju se na vrh penjalice, igraju se i s kamenčićima. A curici (3 godine) djed brani da se igra u pješćaniku, da dira kamenčiće i kad krene na penjalicu odmah viče: Past ćeš!
    Danas malena dođe i sjedne do mene na klupu pored pješčanika i kažem ja dečkima da joj posude svoju lopaticu, a ona meni: Ja ti se ne smijem igrati u pijesku.
    Naravno da je curica obučena ko za modnu reviju.
    Doduše, i mi se nekad znamo sredit za šetnju, pa ako odlučimo otići u park, ne gledam na to što će se sprljat. Pa i oprat će se.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

a joj

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Svi smo prošli to ne, ne. Mi smo isto zaštitili stan od mogućih opasnosti, a s čime god smo mogli, upoznavali smo ga. Pokušavali smo izbjegavati nenekanje za svaku sitnicu. Dijete naprosto mora iskustveno savladati neke stvari i onda to samo po sebi nestaje.

Ovo što priča bdina mi je totalni bad kad dođem u park. Ja svaki put poživčanim kad slušam revne roditelje kako daju upute o odjeći, o pijesku, o tome kako se treba penjati na tobogan i kako spuštati, kako se igrati, za poludit. Baš prekjučer nisam više mogla izdržati pa sam jednoj mamurini koja je stalno maltretirala dečkića (niti tri godine) rekla: Pa on valjda zna kako se želi igrati! Ona mi je odgovorila nešto u stilu, ah kakvi su oni, kao da su djeca neki Marsovci, druga vrsta.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A ako je neko odlucio odgajati damicu u ruzicastoj haljini koja se nece igrati u pijesku....to je fine...Ali zasto onda idu park?????

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

noa na ne-ne počne mahati glavom lijevo-desno i ceriti se

stan nam je prilagođen njemu, utičnice zaštićene, tegle sa cvijećem maknute... ali kad ide dirati tv ili otvarati ladice (ima ih previše) onda ga uz ne-ne odnesem do nečeg drugog, i tako dok jedno od nas ne popusti :ROL:

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Tin je danas pokušao polizati utičnicu (zaštićenu). Nisam bila blizu pa sam mu rekla ne-ne to raditi. Pogledao me ravno u oči, nacerio se od uha do uha, zatim otpuzao od lude mame koja mu niš ne da brbljajući ne-nee nekim tonom kao da se ruga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •