Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: individualizirani pristup

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čuj, miješam se gdje mi nije mjesto, jer JOŠ nemam iskustvo upisa u srednju školu (moj stariji ima individualizaciju - nerazvijena motorika i govorne poteškoće koje su gotovo iščezle, ali tek je završio treći razred).

Individualizirani pristup NIJE program. Odnosi se samo na METODE poučavanja i ispitivanja. Dijete nije ni na koji način intelektualno ograničeno, samo su mu "izlazne jedinice" takve da mu ne odgovara svaki način čitanja, učenja i ispitivanja. Budući da je dijete trebalo savladati CJELOKUPNI nastavni program, ne vidim razloga zašto bi postojalo ograničenje pri upisu u pojedine škole (za razliku od prilagođenog, gdje je opseg gradiva primjeren pojedincu i smanjen na njemu primjerenu razinu). To rješenje o posebnom obliku školovanja čak se i ne vidi u svjedodžbi.

Budući da ću se jednog dana vjerojatno naći u sličnoj situaciji, razmišljam o tome da svoje dijete odvedem na testiranje ako bude trebalo (iako se moj dječak već sada i sam usmjerava prema tehnici i točno zna što želi, pa možda neće trebati). Usluge profesionalne orijentacije nekad su se mogle dobiti u okviru Zavoda za zapošljavanje, ali sigurna sam da ih danas obavljaju i privatnici. Najvažnije je da se dijete polako usmjerava u školu koja će ga odvesti u struku koja će ga dugoročno zanimati. Vjerujem da to uključuje i savladavanje gradiva - lakše ide ako to voliš. To vrijedi za svu djecu, ne samo za one koja imaju individualizaciju. Volja rješava mnogo zapreka.

S druge strane, takvo mišljenje o odgovarajućoj srednjoj školi moglo bi djetetu olakšati upis. Sretno!

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

vidi se nA svjedožbi, i klasa i ur broj rješenja.

ograničenja nema, to je redovni program s individualizacijom postupaka i metoda poučavanja.
    mišljenje profesionalne orijentacije olakšava upis a vi kao roditelji ga čak ne morate priložiti, dijete se upisuje po svim kriterijima koji su propisani kao i ostalim učenicima.
    naravno da ćete voditi računa o djeteovim sposobnostima.
    sretno!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •