Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Kolestaza

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne znam koliko kolestaza može biti opasna za zdravlje majke i djeteta, no što se tiče svrbeža, jel postoje neki preparati, gelovi, kreme koji bi ublažili sojećaj svrbeža (a da nisu opasni za dijete)? Svojedobno je MM bio na grdoj terapiji lijekovima i nepodnošljivo ga je svrbjelo, pa smo kupili od Uriagea neku kremu, dosta je koštala, ali barem je donekle ublažila probleme pa nije bio sav u ranama (ne znam ima li kontraindikacija u trudnoći).
    Što se tiče boravka u bolnici, ako redovito pratiš jetrene probe i one su uredne, a u bolnici ti ionako ne mogu pomoći, ne vidim smisla od ležanja u bolničkom krevetu (ne znam kako je s mirovanjem u tom slučaju).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam koliko kolestaza može biti opasna za zdravlje majke i djeteta, no što se tiče svrbeža, jel postoje neki preparati, gelovi, kreme koji bi ublažili sojećaj svrbeža (a da nisu opasni za dijete)? Svojedobno je MM bio na grdoj terapiji lijekovima i nepodnošljivo ga je svrbjelo, pa smo kupili od Uriagea neku kremu, dosta je koštala, ali barem je donekle ublažila probleme pa nije bio sav u ranama (ne znam ima li kontraindikacija u trudnoći).
    Pruriced gel od Uriage, koristi se i za vodene kozice.
    Može i obično kantarionovo ulje!

tanjam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Dali je moguće da je i to kolestaza?

U 4. mj. 2010. god. sam bila na postupku MPO i koristila menopure. Nakon 2 tj. od ET sam završila u bolnici sa dijagnozom pruritus. Jetreni enzimi visoki do bola (3-4 puta veći). Od terapije ništa samo jetrena dijeta ali vrijednosti ne padaju baš puno i brzo. Uz nekoliko ultrazvuka i vizita saznala sam da je nastupila kao posljedica stimulacije hiperstimulacija. Prate mi plod i jetrene enzime svakih 4-5 dana. Svrbež cijelog tijela nepodnošljiv, rane na rukama, nogama, leđima, trbuhu, neprospavane noći. U 8.tj. spontani (kiretaža) i dan nakon otpuštena doma bez ikakve terapije ili pregleda. U bolnici napravljeni nalazi na hepatitis-negativno, ultrazvuk abdomena-jetra,gušterača,želudac-sve u najboljem redu. Svrbež i dalje nepodnošljiv a pomoći niotkud a najmanje od liječnika njihova dijagnoza pruritus i kad se jajnici smire smirit će se i svrbež ali će potrajati nekoliko mjeseci). U potrazi naišla na bioenergetičara, otišla kod njega na 5 tretmana po pola sata i nakon 2 tj. sve prošlo osim rana od kojih i sad imam ožiljke.U 2011. namjeravam ponovo na MPO i sigurno će biti ponovo uz stimulaciju. Kolika je vjerojatnost da se sve to ponovi? Kolika je izdržljivost žene da se sve to ponovo prođe i opet možda negativan ishod svega?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •