Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Plavi češnjak !??

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Plavi češnjak !??

E ne znam ni sama da li ovo ide u recepte ili u kutak .
    Dakle, češnjak vulgaris iz Plodina, made in China , skuhala krumpire, zalila maslinovim i zgnječila češnjak onom gnječilicom i poklopila da se ne ohladi dok spečem lignje. Kad smo za 15-ak min sjeli jesti i uzeli krumpire -češnjak je bio TIRKIZNO-PLAV, kao modra galica !
    Naravno, nismo ga jeli, i ja već 2 dana pokušavam skužiti šta se dogodilo!? Nekako se ne usudim stavljati češnjak u hranu dok ne nabavim domaći, mada smo ga do sad jeli i nije se ništa slično dogodilo.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dogadjalo mi se povremeno s bilo kakvim cesnjakom...

uglavnom sam ga prestala dodavat za vrijeme pripreme jela - pa cak ni na kraju ako ce jelo jos "posjedit" do obroka...

sad ga isjeckam i drzim u zdjelici (i u frizideru, po potrebi) i dodajem u jelo direktno na tanjur, za stolom

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

to se isto desi i ako se kuha npr u kupusu.. koje li ironije da uvozimo cesnjak iz Kine, a na hrv otocima cvate nezaposlenost...no anyway da se ne pretvori u politiku, izgleda da je to normalno

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nikad nisam prije doživjela tako nešto (uz solidan kuhački staž), a češnjak koristim svakodnevno.
    Zato guglala i našla da se zapravo i radi o modroj galici, tj reakcija sumpora iz češnjaka(prirodni sastojak) i bakra iz npr vode, octa, soli...dobijemo bakreni sulfat . Isto tako spominju ljudi da im se događa samo s kineskim...slučajnost, veći sadržaj sumpora...pojma nemam, i je li i koliko štetno ali mi je malo sick.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa Vidi poruku
    dogadjalo mi se povremeno s bilo kakvim cesnjakom...
    da pojasnim ovo "bilo kakvim" - ne znam ja i ne mogu provjeravat odakle je tocno i precizno svaki cesnjak kojeg sam kupovala posvuda (trznica, ducani raznorazni...). mozda i jest svaki taj koji je poplavio bio iz kine, stajaznam...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni se ovo uglavnom dešavalo s 'kineskim' češnjakom (dakle onim iz trg. centara, na kojima piše da su porijeklom iz Kine).

S pravim, domaćim češnjakom mi se to ne dešava, ne znam zašto.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Izbjegavam kineski češnjak, radije ga ne koristim nikako, ako pri ruci nemam domaćeg. Uopće mi nema ni miris, ni okus po češnjaku, čudan mi je jako... možda baš zbog tog sumpora, ili što li već.
    Primijetila sam i da mi je uvijek bolji "brkati" češnjak od onog "depiliranog". Ne znam zašto, finijeg mi je i okusa, i mirisa.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Glavnina ovih po dućanima i tržnicama su kineski, sve one lijepe velike glavice s velikim režnjevima.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vidis, ja nisam nikada obracala paznju od kuda je... Uglavnom kupujem u Konzumu, vjerojatno je i njihov od tamo. Bas cu pogledati.
    Inace, meni se to nikada nije desilo, prvi puta cujem za to...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nisam niti ja to do sada skužila. Jedino što sam primjetila da pravi domači češnjak (uzgaja ga moja teta) ima intenzivan okus, dovoljno ga je malo i može dugo stajati, a ovaj iz dučana koji uglavnom koristim baš i nemože toliko stajati, a i stavim ga tonu i okus nikakav.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mašenka prvotno napisa Vidi poruku
    skuhala krumpire, zalila maslinovim i zgnječila češnjak onom gnječilicom i poklopila da se ne ohladi dok spečem lignje. Kad smo za 15-ak min sjeli jesti i uzeli krumpire -češnjak je bio TIRKIZNO-PLAV, kao modra galica !
    Tocno to se po prvi put desilo i meni prije par dana! S time da sam ja u krompir zamjesala i blitvu, a cesnjak sam nasjeckala. Kada sam vidjela da je cesnjak poplavio zapravo sam pomislila da je povukao boju od blitve. Ali bit ce da je ipak nesto drugo u pitanju...

Inace, nikada prije, a ni poslije mi se tako nesto nije desilo. Cesnjak kupujem uvijek u istom ducanu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •