alga prvotno napisa
Cure, evo ja sam imala dva cicoljupca i zelim vas utjesiti da vam sve to prodje i to prebrzo. Niti jedan od mojih nije nikada imao ni dudu ni bocu, niti mi je padalo na pamet im to davati, sto znaci da im je cica bila sve- i duda, utjeha, hrana, igracka...
dojili smo na zahtjev i dan i noc, to je ponekad isto bilo svakih 20 minuta, nikada se nisam na to obazirala, nego uzivala u toj bliskosti. Sada oba dva spavaju od 19.00 - 7.00 svatko u svom kreveticu u svojoj sobici bez ijednog budjenja. Moj savjet vam je: nemojte ni pokusavati uciti bebu bilo sto vezano uz spavanje, ritam dojenja ili se zamarati takvim pitanjima. SVe to dodje na svoje kad je vrijeme za to- a do tada uzivajte u vasim bebicama koje ce ionako pre brzo narasti, znam da vam je sada tesko to tako vidjeti i ja sam se pitala da li je bas prava stvar se nocu dizati svakih 20min, pa su isto neko vrijeme spavali samnom i cicali nocu dok ja spavam (i vjerujte- moze se covjek naspavati) ali ionako prije navrsenih 12 mjeseci se sve sto punta mjenja, svaki skok u razvoju se odrazava na nocno spavanje itd itd... i ne brinite da cete "nesto zeznuti" ako im date sve sto trebaju- primit ce puno ljubavi, bliskosti i njeznosti i to je najvrijednije- vi cete uzivati dok jos imate malu mirisljavu strucu koja ce kad tad se osamostalit i nece vas vise toliko trebati ( a sigurno ne svakih 20 min) a kad vas netko sta pita - pa bila to i pedijatrica- kazete da da u redu i furate po svome. A vjerujte da se svaki ritam nauci u 3 dana! Dakle, zasto se unaprijed sekirati, kad za to nije vrijeme?