-
Pitanja u vezi spavanja i dojenja
Zanima me ima li netko od vas slicnu situaciju.
Moj mali misko sada vec ima 5. mjeseci, a nema nikakvog ritma kad je rijec o spavanju, a bome i cicanju. Znam da nema pravila i sve je moguce jer su djeca razlicita, i da je on jos mali, no, ipak, mozda netko od vas ima neki savjet, kako bih uvela malo "reda" ako je moguce, jer tesko ovako mogu funkcionirati i dalje.
Naime, mali preko dana spava od 5-20 min, trazi cicu svakih sat, max. sat i pol, ponekad i krace-pol sata, iako mu dam obicno da obje posise.
Tokom dana ga pak, pokusavam sto dulje "animirati" (tj. igrati se, nositi, setnje i sl.) kako bih mu skrenula paznju, pa da razmaci izmedju podoja budu dulji, ali rijetko pomaze. Uglavnom se baci u plac i trazi cicu.
Po noci spava sa mnom, jer smo se prva tri mjeseca mucili sa uspavljivanjem i vracanjem u krevet nakon podoja. Obicno bi se razbudio i nije htio u svoj krevetic. Tako da je odonda ostao sa mnom u krevetu. Otada se budi po 3-4 puta i trazi cicu, malo povuce i zaspi. ali za to sam ja kriva jer i ja obicno utonem u san, pa umjesto da ga nastavim budit da sve posise, mene treba netko buditi.
Prijateljica me savjetovala da se ustajem kako bi ga nahranila pa tako necu zaspati, ali problem je sto njemu cika sluzi za sve, pa i uspavljivanje, a samo njihanje i ljuljuskanje ne pomaze, jer cim ga stavim u krevetic, odmah otvara i oci i baca se u plac.
Znam da ga sada muce i desni, pa moze biti nemirniji zbog toga, ali ipak zanima me i vase misljenje. Zbunjena sam jer kada pricam s drugim mama, one nemaju ni upola takvih nedoumica.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma