Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 66 od 66

Tema: Pitanja u vezi spavanja i dojenja

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo mog napisanog od prije, pa ne znam di ste se osjetile prozvane
    Citiraj mihim prvotno napisa Vidi poruku
    sigurno svi rade za svoje dijete najbolje sto mogu, znaju. al eto, meni nema teoretske sanse da dijete place a ja se coham, tipkam na forumu il nesto trece i cekam da se sama umiri jer ima famoznih 4 mj i to je sposobna, meni su to gluposti i nema sanse da bi tak nesto prakticirala. a djetetu sigurno neces nastetit ako si uvijek tu za njega , pogotovo ne bebici.
    pisala sam za sebe i iskljucivo moje misljenje. uh, eto, opravdavam se, a sve je jasno receno.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nemojte se ljutit stvarno. netko je protiv kremica, neko protiv jednokratnih pelena bla,bla, a ja sam protiv toga da se beba sama umiruje, eto samo to. vishnja jedna bebica ti je rođena kad i ja .

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mihim, oprosti. nije mi bila namera nikoga da napadnem. samo mi je to sa čohanjem zazvučalo...pa, malo neprimereno. ne samo zbog te reči, već zato što je sugerisano da neki od nas nezainteresovano zijaju unaokolo dok im dete plače.
    u konačnici smo se razumele.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj krescenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam odjednom napravila rez i to je bilo to, nije bilo više cice mada je ona plakala, moram napomenuti da je to izrazito teško i mukotrpno jer znaš da je djete gladno, a ne smiješ mu dati sisati. Nakon nekog vremena je shvatila da neće dobiti sisu i da mora početi papati. Počeli smo s kerefekima-čokolino, slatki (kršitelj koda)i, pomfri, pire i tak, uglavnom ono kaj sam ja u trudnoći i tijekom dojenja najviše jela jer je na te okuse navikla i bilo joj je lakše pojest to nego one bljutave (kršitelj koda)e. Prvi tjedan je bilo izrazito teško, ali je prihvatila. Da napomenem da je imala i malu, odnosno premalu kilažu i da smo zaista morale prestat. Divim se svima koji doje i beba još uz to lijepo papa...
    Oprosti, bez uvrede, ali ovo je meni, u najmanju ruku, okrutno prema djetetu, a još k tome i štetno za njegovo zdravlje

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Oprosti, bez uvrede, ali ovo je meni, u najmanju ruku, okrutno prema djetetu, a još k tome i štetno za njegovo zdravlje
    Nadam se da si i dalje čitala i da me napadaš bez razloga. Jest okrutno je al kad ti stručna osoba kaže da je zdravlje opasno ugroženo pokušaš sve napraviti što ti ta osoba savjetuje i da vjerojatno nisi pročitala jer bi znala onda zašto sam to napisala, da bih drugim mama u sličnoj situaciji poručila da ne pogriješe i da slušaju svoje instikte, a ne da bi me netko mogao napadati, ako nemaš što dodati kao savjet, molim te nemoj ni komentirati

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i ja nisam shvatila nista lose. vise mi je bio opis "radim nesto drugo" dok on/ona place, nije bitno sta, neko uziva u kupki, gleda tv.. sta god.

ja i dalje skacem na kme..bilo to pogresno ili dobro, ja drugacije niti mogu, niti hocu

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj krescenija prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da si i dalje čitala i da me napadaš bez razloga. Jest okrutno je al kad ti stručna osoba kaže da je zdravlje opasno ugroženo pokušaš sve napraviti što ti ta osoba savjetuje i da vjerojatno nisi pročitala jer bi znala onda zašto sam to napisala, da bih drugim mama u sličnoj situaciji poručila da ne pogriješe i da slušaju svoje instikte, a ne da bi me netko mogao napadati, ako nemaš što dodati kao savjet, molim te nemoj ni komentirati
    Ispričavam ti se i ne želim te napadati. Poslije sam vidjela i druge postove, ali dobro je da su te apricot i lutonjica pitale za to, jer nisi bila naglasila da to nije pametno raditi i mnoge mame koje traže pomoć u Rodama bi mogle isprobati tu metodu.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mammanova, moja M. duuugo vremena nije imala ama baš nikakav red. Jedan dan ovako, sutra onako.
    I kad zaspe bez problema, odspava sat, sat i pol, a ti pomiliš, napokon je došlo na svoje, a kad ono sutradan, šipak!
    Da ne pričam o broju i trajanju podoja.
    Bože, kad se sad svega toga sjetim, sve mi se čini tako daleko i nestvarno!
    Danas, M. ima 11 mjeseci, ima prijepodnevno i popodnevno spavanje, a kada ide spavati ovisi o tome kada se ujutro probudi.
    Uglavnom ide spavati 3,5 do 4 sata nakon što se probudila, no onda se dogodi da se sve pomakne pa na drugo spavanje ide tek u 6 navečer, probudi se u 7 i onda tek u pola 11, 11. No, to nikada ne traje duže vrijeme.

Ono što me malo brine pa ću iskoristiti tvoju temu da čujem što druge mame kažu je to što ona preko dana uopće neće spavati bez mene, odnosno bez sike.
    Nije da meni to smeta, no ipak bih voljela da sama spava jer uvijek imam nekog posla za obaviti... Osim toga, brine me, kako će ju uspavljivati osoba koja bude s njom, a kada ja počnem raditi (s njezinih 1,5 godina, a možda i kasnije, ovisno o tome hoću li naći posao).
    Danas sam se ustala nakon što je zaspala, no probudila se za 10 minuta.
    Što raditi? Ne volim ju pustiti da se probudi jer mi bude žao što je kratko spavala.
    Što je najbolje, ja sam sama tome kriva jer je sa svojih 6 mj. imala nekakvu virozicu pa mi kao bilo žao da spava sama preko dana i eto, sad mi se to obilo o glavu.
    Da li da jednostavno pustim da dođe do jednog dnevnog spavanja kada će se izmoriti pa čvršće spavati...
    Kako su vašu djecu uspavljivali uz pretpostavku da ste ih vi do tada uspavljivali dojenjem?

Navečer ju uspavam, no prebacim u krevetić. Kad se probudi, dam siku, zaspe i opet u krevetić, a kada se opet probudi ide s nama u krevet. Evo, već mi par noći spava po 4-5 sati u komadu nakon što se prvi puta probudi (što će mi se obiti o glavu budući da sjedim za kompom i čekam da se probudi umjesto da idem spavati.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Draga SikaPika. I mene je to pitanje dugo mučilo, doduše ja svojoj nikada nisam dopustila da spava sa sikom u ustima, baš iz razloga što sam se bojala tvog scenarija. Od početka sam inzistirala na tome da je dojenje HRANJENJE i maženje TIJEKOM hranjenja, a čim bi počinjala igra i cuckanje, odmah sam je izvlačila. Sikom sam je utješila samo jednom kada je pala s kreveta, za ostalo je služilo nošenje, grljenje i maženje.
    Ipak, uspavljivala sam je dojenjem, ali u zadnjih par mjeseci bih je dobro nahranila i vidjela bih da je pospana, ali nikako da zaspi, sva je nervozna. E onda ja nju lijepo samo spustim u krevetić i izađem iz sobe ili je samo zagrlim i držim za ruku. Tj., prvo učinim ovo drugo, a ako je i zato prenervozna, onda je spustim u krevetić i izađem iz sobe. Ili ona čak leži u krevetiću, a ja je držim za ruku kroz rešetku (ali da me ne može vidjeti).
    Vjerovala ili ne, ubrzo bi zaspala!
    Dakle, pokušaj je nakon tih deset minuta kada se probudi, ponovo uspavati i izaći. I pokušaj je uspavljivati ovako kako sam ja svoju. Vidim da su nam curice iste dobi, a i po tvojim postovima vidim da su jako slične (moja je nekoliko dana starija), možda bi moglo upaliti. I ja sam se mučila neko vrijeme i isto ona nije imala nikakvog reda, ali već nekih mjesec i pol dana ona ima predivan red, i to joj je jako pomoglo, odspava 1-2 dnevno po dva sata i onda navečer ide u 8 spavati i odspava 11-12 sati u komadu!
    Pa pokušaj i ti tako, vjerujem da će uspjeti. Djecu treba NAUČITI spavati, u početku je teško, ali može se.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

SikaPika, mi imamo 9mj i identičnu situaciju sa spavanjem, ja ju držim po danu oko 5 sati na rukama (blaženi jastuk za dojenje) u 2 ture da si odspava jer, ako se ne naspava, onda je loše volje
    po noći spava s nama u krevetu, nema šanse da ju premjestimo u krevet i čak skuži neki puta, ako se ja izvučem iz kreveta nešto pojesti, nakon što ona zaspi
    ne pali nikakva metoda, jer recimo, ako se samo malo pomaknem dok ju držim dok spava, odmah traži sisu i ako ju ne dobije u roku par sekundi strašno plače
    iako par puta kad je bila jako umorna zaspala bi i nekom drugome uz nosanje, ali spava samo dok ju se nuna i u auto zna zaspati neki puta

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

*mamica*, pokušavala sam ja nju staviti u krevetić kad bi zaspala po danu, ali se odmah probudi i to je onda gotova stvar, plakanje, dreka, razbuđena...
    ona je inače tip osobe da čim se probudi, odmah se diže, skače po krevetu... ali odmah, otvori oči i već je na sve četiri
    zna se dogoditi da mi navečer neće zaspati, a već je obje posisala, ja ju stavim u krevetić, dragam ju ili držim za ruku..., a ona se meni fakinski smije, pa se prevrne na stomak, ustane, glupira se...
    i inače, ona nikada ne pokazuje neki poseban umor, igra se do zadnjeg trenutka kao da uopće nije umorna, a kada ju uzmem, operem i presvučem za spavanje, ona se samo priključi i brzo zaspe (čak prije po danu tako nego uvečer, uvečer se još zna zezati po krevetu...)
    kontam da kada bih izašla iz sobe, prvo bi jedno vrijeme bila mirna, a onda bi udarila u dreku, ali ono, dreku, dreku... i još bi vjerojatno pokušala izaći iz krevetića
    ne znam, morat ću probati po danu je stvarno stavljati u krevetić dok se zaista ne izmori pa će možda ipak zaspati
    ma, problem je u tome što sam ja labilna i popustljiva u svemu pa kuži da me može vrtjeti oko malog prsta i što sama sa sobom nisam raspravila što zaista želim, no ne bih voljela da ona ima problema kada ju jednom netko drugi bude čuvao... bojim se, kako će ju uspavati...
    tina55, tako je kod nas bilo dok je M. bila manja, jedino ju nismo vozali u auto i to zato jer ga nemamo
    cure, hvala

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pročitala sam skoro sve odgovore na ovu temu i zaključila da mi spadamo u poluritmičnu skupinu Ivan uhvati neki ritam i to traje par tjedana pa ga opet promijeni i tako od rođenja do danas. Jedino pravilo je da mu treba 12 sati noćnog sna. Ritam mu nisam pokušavala nametnuti niti to smatram potrebnim jer mi se nije problem prilagoditi njemu. Po danu mu spavanje jako varira, uglavnom spava 2 sata u komadu, ali ne u isto vrijeme, nekad zaspi u 13h, a nekad u 16h. Navečer teško zaspi i duže ga uspavljujem nego danju, ali uglavnom zaspi između 22.30 i 23:00. Bez obzira na količinu dnevnog sna ne želi zaspati prije. No, i time smo zadovoljni jer je imao fazu kad je išao spavati u ponoć! Prvih je 6 mjeseci bio isključivo dojen, dohranu je osrednje prihvatio. Prvih dva mjeseca je bio stalno na sisi i nisam mogla brojati podoje jer mi se taj period čini kao jedan duuugi podoj! Sada po danu sisa svaka 3 sata, noću svaka 4. Naravno to je sve okvirno i ovisno o danu, zubićima, raspoloženju...
    Zanima me koliko otprilike sati dnevno spavaju vaše bebe stare od 6 do 9 mjeseci?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mara68 moja bebica je 2 dana mlađa od tvog. navecer zaspi između 22,23. s buđenjima za cicu, pa spava do 8,9. popodne oko pola 2 do pol 4, pa opet oko 7 malo zaspi. ak ja legnem s njom duze spava.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Joj iako nisam sklona sisanju u javnosti (imam ogromne cice), oduševio me ovaj dio da uspiješ sve obavljati noseći ga u slingu...ja ga nisam kupila jer mi se učinio prekomplicirano za nosanje...da li mi je kasno još da ga kupim, naime mali ima 4 mjeseca? koliko ima tvoja bebica i koliko je teška?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sisy ne znam na koga se tvoje pitanje odnosi, ali bit ću slobodna odgovoriti ti. Mislim da nije kasno za sling. David je sa 4 mj. imao 8kg. Sada sa 7 mj. ima skoro 9kg i još uvijek se slingamo, iako je sad (od kad može sjediti) u kombinaciji sa kolicima.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Sisy, definitivno nije kasno za sling.
    Ja sam M. u marami nosila od njezinog 1,5 mjeseca, a u slingu puno kasnije.
    I sad, kad ima godinu dana kombiniram i jedno i drugo. Istina, M. je sitnije dijete, ima 9 kg i duga je 76 cm, ali ne mogu reći da mi je puno teža od vremena kad je npr. imala 5 kg.
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 05.08.2010. at 22:31

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •