Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Koliko vremena je potrebno da prestane laktacija?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Koliko vremena je potrebno da prestane laktacija?

Mi se nakon 19 mjeseci skidamo sa cicija. Ocito smo odabrali dobro vrijeme jer nam sve prolazi poprilicno bez stresa osim prva dva dana.
    Nocas je spavala prvi put u komadu od 8 do 5 i pol.
    Meni je sve bilo Ok sve do jutros - znaci 10 dan sam napipala kvrzice. Malo sam se izdojila i stvar je popustila. Inace spavam s kupusom na cicama i pijem caj od kusa.
    Mislila sam da cu se izvuci bez problema nakon 10 dana, ali nisam.
    Dakle koliko je cca potrebno da se laktacija zaustavi? Kakve su mi prognoze?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos ti duuuuugo, mjesecima, moze izaci pokoja kap, i to je normalno.

kako je sad? vise nema kvrzica?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ma ima kvrzica ali nisu jako tvde i bolne. Jucer sam se stvarno izdojila i toga je bilo malo cca 80 ml - nakon 10 dana.
    Za sada je stvar pod nadzorom nadam se da se nece komplicirati.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamaS, zasto se izdajas? samo da omeksas kvrzice ili?

ako zelis obustaviti laktaciju, bilo bi dobro smanjiti izdajanja na najmanju mogucu mjeru, tek toliko da +dojek ne budu napete, ili da se ne stvore kvrzice, ili ako ih imas, njih pokusati 'razbiti'

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Tocno zato. Pokusavam izbaciti iz onih djelova koji su bolni prije nego nastane problem.
    Kupus vise ne mogu stavljati jer dobivam neko crvenilo od njega i svrbi me koza,a caj od kusa pijem i dalje.
    Izgleda da se stvar ipak pomalo smiruje. Danas je 12 dan, vec 2 dna nisam niti malo izdojila.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamaS, cini mi se da dobro ide
    ako ne bude nekog zastoja, vrucine u dojkama, crvenila ne bi se trebala vise ni izdajati

nemoj se cuditi ako ti tu i tamo mlijeko curi, moze potrajati mjesecima....

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Izgleda da sam se izvukla. Danas je 14 dan i dalje pijem kus i sve djeluje nekako ispuhano. Ne boli i nema kvrzica.

Moram priznati da me sokiralo kad je tamo oko 10 dana nakon prestanka dojenja mlijeko pocelo samo curiti koliko ga se nakupilo. Spavacica je bila mokra.

S obzirom na ovu moju pricu sve mi se nakako cini da je za prestank takve obilne laktacije potrebno isto toliko vremena koliko i za pravu uspostavu znaci 2-4 tjedna. Da li sam u pravu?
    Ono kad pokoja kapljica procuri ne racunam.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Teže je prestati u drugoj godini dojenja nego u trećoj bar se meni čini prema dinamici dojenja i punjenosti dojke. Bez obzira što nisam za ovakvo prestajanje naučiš se poštivati tuđe želje. Međutim ako baš nije medicinski indicirano zašto si zadavati nekakve rokove u prestajanju. Mislim da oni dodatno opterećuju, a na kraju tu je i dijete koje može uveliko pomoći baš kod kvržica.
    Svaki tjedan nedojenja sigurno definitivno smanjuje proizvodnju. Stvari se vjerovatno opet mjenjaju kao teće menstrualni ciklus i mjenja se tonus dojki.
    Mlijeko se nakon prestanka dojenja vrlo dugo proizvodi u dojci,... godinama.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ej samaritanka nisi vidjela, na drugom topicu sam pisala da moram na duzi put u januaru pa ce biti dupli problem, ako ne bude ni mame ni cicija. Pa zato jedno po jedno, prvo da cici ne bude problem pa onda mogu malo mirnije savjesti otici.

Uglavnom An je sve super podnijela nakon pocetne krize. A i ja sam ipak prosla bez komplikacija. Hvala svima na savjetima.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko ti je dug put? Mislim da nisi toliko na putu kao ja, ali daj me iznenadi... 8)

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mjesec dana. I znam sta mislis, da sam mogla i drukcije jer sam i ja o tome razmisljala. Ali odlucila sam ovako i nama je funkcioniralo. Dobro smo podnijeli odvajanje, kod mene se nije zakompliciralo hvala bogu i prosli tjedan sam bez velike frke otisla na 3 dana od kuce, da se pomalo priviknemo da mame nema.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mjesec dana odvajanja od djeteta tako malog nije zdravo ni za dijete ni za tebe. Ne znam koji je to job da to trazi od tebe? Zašto ne organiziraš nešto da djeca idu s tobom? Mjesec dana je jako dugo. To bi moralo bit moguće. Cici simo tamo, ali kad nema mame toliko dugo, to je frka. Dijete ti se može razboliti od stresa što te toliko dugo nema. 3 dana nisu isto kao 30 dana. To je 10 puta toliko.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •