Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Smrdljiva proljevasta stolica već 3 tjedna

lunaa

Početno Smrdljiva proljevasta stolica već 3 tjedna

Dugo vas pratim i sve sam odgovore pronalazila dosada na forumu ili sos telefonu ali ovo ne mogu pa prvi put otvaram temu.

Malena ima nepuna 3 mjeseca i isključivo je dojena beba. Zadnja tri-četiri tjedna ima tamniju, smrdljivu, proljevastu stolicu. Kaka otprilike jednom u dva dana-i to je ok ali ne sviđa mi se izgled. Nema onu zlatnožutu boju niti zrnca-Znam kako izgleda stolica dojenog djeteta jer sam starije djete dojila skoro godinu dana(da me neki ne napadnu-dobila sam sepsu i završila u bolnici pa sam prisilno prestala).

Prije 3-4 tjedna pojavile su se te smrdljive stolice ali bile su češće i završile smo na zaraznoj gdje smo ležale 3 dana kako bi nam napravili sve pretrage. Krv, urin i stolica bili su u redu i puštene smo kući uz dijagnozu-vjerojatno neka viroza. Od tada stolice izgledaju isto ali nisu češte kao tada(4-5dnevno), nego svaki drugi dan. Ona dobiva na kilaži-sa 2 mj imala je 6300g.
    Već sam izbacila svejže kupusarke i kuhane mahunarke, čak u zadnja 3-4 dana ne pijem ni mlijeko ali stolica je ista tamna, smrdljiva i tekuća i dolazi nakon jakog plača i eksplozije u peleni :/

Pedijatrica kaže da dojeno dijete ima pravo na svašta pa tako i na čudne stolice- ali dok dobiva na kilaži da to nije problem. Ona je jako veselo dijete, super spava, često jede, jako rijetko plače no meni se to svejedno ne sviđa... bojim se da mi nešto promiče a ja ne vidim

Već sam razgovarala s jednom savjetnicom ali nismo uspjele doći do zaključka pa molim vas koji imate neku ideju ili savjet na što bih mogla obratiti pažnju, izbaciti iz prehrane, da mi se javite

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Možda joj daješ željezo, ili ga ti uzimaš?

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Jesi pila kakav lijek? Moj M je nakon što sam prestala piti antibiotik počeo čudno kakati i to je trajalo cca. dva tjedna. Bilo je sluzavo, crno i proljevasto.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Zbog eksplozivnosti, da nije soor u pitanju?

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dobro nam došla!
    Žao mi je što je tvoj prvi post vezan uz neki problem, nadam se da ćeš i poslije toga ostati s nama.
    A sad, o tvom problemu: možda tvoja situacija ima veze s prejakim refleksom otpuštanja mlijeka. Bebe čije mame imaju prejaki refleks otpuštanja mlijeka znaju imati eksplozivne zelenkaste, vodenaste i smrdljive stolice jer bebe u podoju posišu više onog vodenastog prvog mlijeka. To mlijeko ima i veći udio laktoze koja djeluje laksativno.
    Kako izgleda vaš podoj?
    Kod majki s ovim "problemom" nakon što krene let-down bebi u usta naglo krene priljev mlijeka, beba se često zagrcava, plače, buni se, odmiče od dojke jer ne stigne progutati to mlijeko. Nakon podoja beba puno bljucka, podriguje, ili ima vjetrove.
    Ako misliš da je možda to uzrok vašim problemima, javi se pa ću ti napisati što možeš učiniti da olakšaš sebi i bebi.
    Sretno!

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

lunaa kako ste?

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kako ste?
    meni je nekoliko pedijatara i neuropedijatara reklo da je nakon dugotrajnije proljevaste stolice i moguće više ne otkriti rotu u stolici iako je moguće da je bila. tako da imaš to na umu.
    i dalje doji puno, čak i više nego prije. a razmisli malo i o onom što te tomita pitala, možda zaista imate problem sa prejakim otpuštanjem mlijeka, ako je tako dat ćemo ti savjete (tj. tomita. )

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je A. imao takve stolice, i u pitanju su bile gljivice, soor. To je bio i jedini simptom, nije imao ništa bijelo u ustima.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je A. imao takve stolice, i u pitanju su bile gljivice, soor. To je bio i jedini simptom, nije imao ništa bijelo u ustima.
    A kako ste otkrili onda soor? (Imam isti problem)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa Vidi poruku
    A kako ste otkrili onda soor? (Imam isti problem)
    Metoda pokušaj-pogreška . Probali smo nekoliko dana s Rojazol gelom, za 24 sata je bilo puno bolje, za tjedan dana je prestalo.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je li se promijenila boja stolice? Mojoj bebi nije, ali ima ekspolozivne stolice, vodenaste, ali ne učestale, muče ju vjetrovi...a ja sam imala problema s gljivicama , vaginalnih. Mislim se da pokušam...

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

što takve stolice mogu biti od soora? pitam, jer moj mali ima soor i proljevkaste stolice-ali ih nisam povezala

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa Vidi poruku
    Je li se promijenila boja stolice? Mojoj bebi nije, ali ima ekspolozivne stolice, vodenaste, ali ne učestale, muče ju vjetrovi...a ja sam imala problema s gljivicama , vaginalnih. Mislim se da pokušam...
    Stolica mu je bila eksplozivna, proljevasta, lagano zelenkasta, i smrdila na kiselo mlijeko ili sir.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mala ima nekakve proljevaste stolice, mislila sam da je zbog prehrane, ali sad kako čitam ovo mislim da je možda soor, a vi mi recite jesam li u pravu..

Dakle, najprije je dva dana izbacivala mrkvu i rižu, pa sad kao da ima proljev, zlatno-žute boje, kao dojenačka stolica opet.. dosad je imala formiranu stolicu..
    uz sve to, njen jezik je bijel, a moje bradavice bolne dok doji..
    Njoj rojazol, a šta meni? nemam nikakvih drugih tegoba osim boli u bradavicama..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Mala ima nekakve proljevaste stolice, mislila sam da je zbog prehrane, ali sad kako čitam ovo mislim da je možda soor, a vi mi recite jesam li u pravu..

Dakle, najprije je dva dana izbacivala mrkvu i rižu, pa sad kao da ima proljev, zlatno-žute boje, kao dojenačka stolica opet.. dosad je imala formiranu stolicu..
    uz sve to, njen jezik je bijel, a moje bradavice bolne dok doji..
    Njoj rojazol, a šta meni? nemam nikakvih drugih tegoba osim boli u bradavicama..
    Bol u bradavicama je početak.
    Isti taj Rojazol mažeš i sebi na bradavice. Ne moraš ga ispirati.

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, bijeli jezik i bolne bradavice nakon toliko mjeseci očito uspješnog dojenja upućuju da bi problem mogao biti soor- gljivice.
    Da provjeriš probaj još bijeli jezik obrisati komadićem gazice. Ako bijelu naslagu gazica ne obriše radi se o sooru pa je najbolje da sa malenom posjetiš pedijatra da vam prepiše terapiju. Najvjerovatnije će vam prepisati upravo Rojazol ili neku varijaciju na tu temu. Bitno je da odete što prije da zaustavite širenje gljivica jer mogu postati dosadne.

Pedijatar će vam dati uputu koliko puta na dan nanositi bebici gel (uvijek nakon hranjenja, odnosno do sljedećeg hranjenja mora proći barem pola sata da lijekić stigne djelovati). Važno je da ne prekinete terapiju kada primijetiš poboljšanja, nego da terapija traje koliko prepiše doktor (10ak dana) da se gljivice ne bi vratile.

Kažeš da bebica ima proljevaste stolice, zanima me kakva joj je guza? Da li ima osip? Ako ga slučajno ima reci i to pedijatru jer bi i njega trebalo tretirati gelom protiv gljivica.

Ti ćeš kao što je bibai rekla dobiti istu terapiju koju ćeš nanositi na bradavice i areole, i to nakon podoja, barem pola sata prije sljedećeg hranjenja. Jako je važno da prije nanošenja lijeka opereš grudi od ostataka mlijeka i sline. Olakšanje bi trebala osjetiti već kroz dan-dva i dojenje će opet postati ugodno.

Također trebaš paziti da sve gdje bi se gljivice mogle zadržavati (tvoji grudnjaci, potkošulje, jastučići za dojenje, sve što bebica stavlja u usta i sl. budu uvijek čiste i oprane na bar 60 stupnjeva da se ubiju gljivice).

Možeš si pomoći i tako da iz prehrane što više izbaciš slatko, a pojačano uzimaš acidofil (kultura lactobaccilus acidophilus)

Sretno!

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kažeš da bebica ima proljevaste stolice, zanima me kakva joj je guza? Da li ima osip? Ako ga slučajno ima reci i to pedijatru jer bi i njega trebalo tretirati gelom protiv gljivica.
    Guza je ok, nema osipa..

Također trebaš paziti da sve gdje bi se gljivice mogle zadržavati (tvoji grudnjaci, potkošulje, jastučići za dojenje, sve što bebica stavlja u usta i sl. budu uvijek čiste i oprane na bar 60 stupnjeva da se ubiju gljivice).

Možeš si pomoći i tako da iz prehrane što više izbaciš slatko, a pojačano uzimaš acidofil (kultura lactobaccilus acidophilus)
    Na to pazim koliko mogu upravo zbog soora jer smo ga već prošle sa njenih mjesec dana, mislim da je upravo u tome slatkome problem, jer sam zadnjih nekoliko dana manje više samo na slatkom, pao mi šećer

krenut ćemo sa rojazolom pa ćemo vidjet, valjda će proć brzo..

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj tomita prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro nam došla!
    Žao mi je što je tvoj prvi post vezan uz neki problem, nadam se da ćeš i poslije toga ostati s nama.
    A sad, o tvom problemu: možda tvoja situacija ima veze s prejakim refleksom otpuštanja mlijeka. Bebe čije mame imaju prejaki refleks otpuštanja mlijeka znaju imati eksplozivne zelenkaste, vodenaste i smrdljive stolice jer bebe u podoju posišu više onog vodenastog prvog mlijeka. To mlijeko ima i veći udio laktoze koja djeluje laksativno.
    Kako izgleda vaš podoj?
    Kod majki s ovim "problemom" nakon što krene let-down bebi u usta naglo krene priljev mlijeka, beba se često zagrcava, plače, buni se, odmiče od dojke jer ne stigne progutati to mlijeko. Nakon podoja beba puno bljucka, podriguje, ili ima vjetrove.
    Ako misliš da je možda to uzrok vašim problemima, javi se pa ću ti napisati što možeš učiniti da olakšaš sebi i bebi.
    Sretno!
    odavno je bila tema, ali da ne otvaram novu..i ovo je bas ono u cemu ja prepoznajem svoju bebu buni se, odmiče i puno podriguje i ima vjetrove.. prvo sam mislila da ima soor..kazu da nema. sto onda napraviti ako je prejaki priljev mlijeka? hvala

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zizu, ako je problem u jakom let downu, pokusaj dojiti u polozaju da je beba iznad dojke, tako da sila teza odmaze curenju mlijeka. Upisi u google nurturing position breastfeeding i slike (ne radi mi copy-paste na tabletu), a ima i filmica na youtubeu.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

nasla sam puno hvala

krene sisat, pa se odmice, pa stane plakat, pa se vrati na cicu, pa se isprdi

onda mu promijenim cicu, i onda siše normalno. i nije uvijek ista da bi pomislio čovjek da je problem u samo jednoj cic
    ima 4 mjeseca danas. prosli smo fazu grčeva prije mjesec i po dana, i onda se odjednom opet pojavi taj problem kad ga jako muče vjetrovi.
    inace sto se tice soora...mene ne bole bradavice, njemu jezik nije bijel..je li moguce da ipak dijete to ima?
    Posljednje uređivanje od Zizu : 22.02.2014. at 11:52

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hajde ti najprije pokušaj vidjeti ako mu smeta prejaki refleks otpuštanja mlijeka. Osim korekcije položaja, pokušaj nuditi istu dojku unutar 3 sata. Ako se druga u međuvremenu prepuni, izdoji samo dok ne popusti napetost. Podriguj ga i između podoja, znači kad malo stane, podogni ga da podrigne pa ga vrati na istu dojku.

Kako je do sada napredovao? Kako puni pelene?

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

4 mjeseca i ima blizu 8kg, tako da tu nema problema.
    pokusat cu, hvala

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

imamo isti problem i pedijatrica mi je rekla da ako fino napreduje (izvagala ga i sve super) i dobrog je opceg stanja moze kakati kako god hoce
    tako da sam se ja opustila...
    imam jaki LD ali snađe se on nekako...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •