Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: jelovnik jednogodišnje bebe

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno jelovnik jednogodišnje bebe

Evo kako to izgleda kod nas. Imamo 4-5 obroka tijekom dana. Spavamo dvaput po 45 min tijekom dana i 11-12 sati po noci (manje vise bez budjenja). Imamo 10kg i dva tjedna do godine dana.
    1. 8h mlijeko (izdojeno ili (kršitelj koda) 3) 150ml
    2. 11.30h voće sa pahuljicama (rižinim, žitnim...) 180g
    3. 15h piletina, neko povrće, prilog (krumpir, riža, pašta..) 200g
    4. 18h griz s čokoladom ili voćni jogurt (to obožava) 200g
    5. 20:30h mlijeko (izdojeno) 150ml

Prije je volio jako mlijeko (200ml po obroku), ali u zadnje vrijeme pije manje. Mlijeko mu dodajem i kod kuhanja nekog od navedenih obroka. Isto tako mi odbija i meso pa čak i jaje.

Voli popapati i smokiće, štapiće i malo peciva. Malo sam zabrinuta jer je u zadnjih 6 mjeseci dobio samo 1 kg . Valjda je sad u fazi jer ga muče zubići (Zasad imamo samo dva).

Šta i koliko njupaju vaši bebimiri?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

super tema jer sam mislila otvoriti istu :smajlic skace do neba od radosti
    cak sam odredjene persone gnjavila na pm da mi pisu jelovnik

F jede otprilike ovako
    kad se probudi onda siki
    pa nakon jutarnje toalete pije adaptirano cca 120ml
    pa nakon 2,5-3h jede vocnu kasicu (home made)
    pa opet nakon 2,5-3h jede slani obrok...supa ili povrtna kasica s mesom ili bez mesa ili s rizom ili riba ili....
    pa opet nakon 2,5-3h pije adaptirano
    pa opet nakon 2,5-3h nekad vecera neku mijecnu kasicu, nekad supu, a najcesce opet zeli da pije siku i adaptirano
    pa siku siku siku siku do zore
    sad cu mu pokusat uvesti kao stalni obrok veceru

ne jede smoki, stapice, cokoladu ili bilo sta slicno jer sam ja licno misljenje da ce to svakako jest jednog dana i da mu je bitnije da sada nauci da je najboljei najzdravije voce i povce.
    sve sto jede, jede iz kucne radinosti jer je tako navikao a i meni je draze :namig
    od "grickalica" najvise voli hljeb i jede ga ko sumanut
    inace, spava 2x dnevno najcesce po 1-2h
    ide spavati oko 7-8 navece i probudi se rijetko 2x a najcesce 1002 puta da siki i vidi je li mama pored njega

eto tako je kod nas a bas bi mi bilo drago cuti kako je kod ostalih jednogodsnjaka.

i da...zadnjih par dana kad jede, pocne jezikom izbacivati hranu (kaze teta cuvalica), meni to nije do sad nikad radio i pretpostavljam da je to zato jer ga jako muce zubi :?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

doručak - 2 dl adaptiranog + 7 zrna pahuljice sa malo voća, čokolina ili sladom
    oko 12 - voće, kašica koju ja napravim ili velika **** kašica; najradije ona sa jogurtom (to meni najradije jer ima puno kalorija)
    ručak - meso+povrće+žitarice ili riba ili tjestenina (neće)
    popodne malo voća (mandarine+banane)
    večera - jogurt + kruh + sirni namaz ili šnitica šunke
    u ponoć adaptirano (150-200 ml)

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ajde i mi:
    dorucak oko 8 jogurt i pecivo, ili frutolino sa vocem, ili griz sa vocem, ili palenta s pavlakom, cokolino, vocni jogurt, sutlijas,nesto tako. slicno je i za veceru.
    rucak oko 11,30 povrce, corbice, supice, nekad s mesom ili ribom ili bez, ili jaje sa sirom, tako nesto, nekad i neka gotova kasica
    spava oko 12 do 2, nekad 2,30. sisa za uspavljivanje.
    opet kao rucak drugi put, oko 3-4 zavisi kad je gladan, jer dosta sisa.
    uzina oko 17-18 voce,
    vecera oko 19 slicno kao dorucak.
    spava do 20, sisa za uspavljivanje, obavezno, i onda nocna budjenja
    oko 12, pa oko2, pa onda u 4-5-6 i ako imam srece spava do 7,30.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Samo pišite cure i to što više jer ja sam totalno više bez ideja :D .Želim da jede raznovrsno ali onda nakon par dana bi lupala glavom o zid.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

doručak:adaptirano mlijeko smiksano s bio keksom i bananom oko 200 ml, a nekad i 300 ml
    međuobrok:voće (kruška, jabuka....), bio keks ponekad
    ručak:juhica (od povrća, mesa, ribe.....) ili pasta s nečim ili rižot .....
    muđuobrok:jogurt ili kruh sa sirom ili neko povrće u kašici (home made) i sl.
    večera:adaptirano s keksolinom ili rižom
    oko ponoća ponovo adaptirano
    uz to sve pije kao smuk. i po noći traži piti i to nekoliko puta. pije čaj, sokiće, a malo vode. jednostavno ne voli vodu. pokušavam sve i radim na tome da se polako prebacimo na vodu. od sokića mu pravim sok od šipka i razrijedim s vodom, sok od narančina razrijeđen s vodom, sok od cikle razrijeđen...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj djuma prvotno napisa
    ajde i mi:
    dorucak oko 8 jogurt i pecivo, ili frutolino sa vocem, ili griz sa vocem, ili palenta s pavlakom, cokolino, vocni jogurt, sutlijas,nesto tako. slicno je i za veceru.
    rucak oko 11,30 povrce, corbice, supice, nekad s mesom ili ribom ili bez, ili jaje sa sirom, tako nesto, nekad i neka gotova kasica
    spava oko 12 do 2, nekad 2,30. sisa za uspavljivanje.
    opet kao rucak drugi put, oko 3-4 zavisi kad je gladan, jer dosta sisa.
    uzina oko 17-18 voce,
    vecera oko 19 slicno kao dorucak.
    spava do 20, sisa za uspavljivanje, obavezno, i onda nocna budjenja
    oko 12, pa oko2, pa onda u 4-5-6 i ako imam srece spava do 7,30.
    djuma, daj mi pojasni kako malom mišu daješ pecivo i jogurt?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Joj, nije čudno da smo onda mi preuhranjeni.

Evo danas:

Ujutro u 6 - ziza, ziza, ziza
    8:30 - palenta
    9:30 - banana (mljac, slistio cijelu)
    10:30 - spavanac, pa naravno - ziza
    12:00 - ručak: juhica i obožavani pužići s malo safta
    13:30 - zijev, zijev - opet ziza - uspavljivanje nije uspjelo, igrali smo se na krevetu
    15:30 - sad mi se stvarno spava - opet ziza
    17:30 - sirni namaz na kruhu + (kršitelj koda) sok od kruške i banane
    20:00 - ziza, ziza, ziza dok ne zaspim u 21:00

kroz noć - ziza, ziza, ziza... uf!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ha! a meni nije jasno kako jedu namaze na hlebu? jel onako parce, pa u ruku, ili? moj ne voli kasike, pecivo kidam na komadice, umocim u jogurt i ubacim u usta. pomalo i pijucka jogurt iz case. uglavnom ga hranim rukama, na kasiku jede samo corbice, griz i sl. sve sto moze rukom, bolje tako. uz to mu stavljam komadice ispred njega, pa on to malo sam, pa mu dam plasticnu viljuskicu, pa malo bocka, i tako...eh sad sam se setila, ne pije nista sem vode, ni caj ni sokove, nikakve. al to me bas i ne brine.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ha! a meni nije jasno kako jedu namaze na hlebu?
    Držim mu pred ustima, a on odgrize komad. :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puros prvotno napisa
    sok od cikle razrijeđen...
    Daj mi reci puros da li kuhas ciklu ili je dajes sirovu?

Moje dijete jede svakako, jedan dan ima 10 obroka, a drugi je prezaposlena i nema vremena jesti, odustala sam vec od uvodenja rasporeda u njenu prehranu, bitno mi je da dobro napreduje i da jede ono sto joj skuham.

Kod nas je jelovnik jako jednostavan - super jedemo sve sto nije meso sve vrste povrca: kuhane korabice, mrkvu, ciklu, tikvice, brokulu, blitvu, krumpir, karfiol, kelj.... i to u kombinaciji krumpir+blitva+mrkvica... pa neka druga kombinacija sa malo pure i sve tako dok ne nanjusi da sam joj podvalila 1 mg mesa, ribu takoder mrzi.
    Voce obozava u svim kombinacijama plus riza, ako je prerijetka kasica stavim 2-3 zlice rizinih pahuljica

Dnevno je obavezan jedan obrok voca i jedan povrca, puno mlijeka i vrlo malo vode

Cure kada ste pocele davati sirni namaz? I kako?
    Probala sam joj uvesti jogurt, ali nije bas jako odusevljena

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea jede sirni namaz - tako da joj od sira i kruha radim kuglice koje ona onda žvače; to radim zato jer loše žvače i neće jesti komadiće hrane pa je tako potičem na žvakanje. Zapravo, ona jede komadiće voća npr., isto napikava na malu vilicu, danas je recimo pojela štrudl od sira u komadićima; ali za ručak čim ostavim malo krupnije komadiće pljucka :/ pa joj još uvijek dosta sitno gnječim vilicom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ali ako dobro žvaču, pa možete im na male komadiće kruha namazati malo sira - Lea to nije fora i neće tako jesti, a komadiće kruha same hoće.
    Kruh joj je zapravo najdraža hrana - čim ga vidi viče kuuk kuuk njam njam.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    ha! a meni nije jasno kako jedu namaze na hlebu?
    Držim mu pred ustima, a on odgrize komad. :?
    :smajli sto se lupa po celu:
    kako se toga nisam setila?!? pa on tako jede kesice i sl.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

hm, da naravno, mislim na keksice tj. keks

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara, ogulim ciklu, naribam i onda ostavim malo vremena pa kroz gazu iscijedim. obavezno je razrijedim s 2/3 vode jer je to jedini način na koji moje dijete hoće popit vodu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad je već hrana u pitanju samo da se pohvalim i kažem da smo se upravo vratili iz jedne konobe gdje smo bili na ranoj večeri i gdje je moj sin pošnjopao grašak u toću (morala sam mu ga izmečiti), 3-4 mala pomfrita, kruha ispod sača i svježeg sira ohoho i na kraju 1/5 od palaćinke s džemom od šljiva-domaćim (morala sam mu dati jer je tako proždrljivo gledao ). evo sad smo došli doma i mm je uzeo kolač za pojesti, a bembo viče:da,da. i naravo ovaj mu daj komadić da vidi hoće li pojesti, a ovaj smazao i opet da, da. sad ću mu napraviti bocu adaptiranom mlijeka s rižom, okupat ga u moru, dati mu mlijeko i spavanac.kaže mm da ovaj njegov hotel je van svake kategorije, ha, ha.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

okupat ga u moru,
    Sad ja ne kontam pa moram pitati.U čemu ćete ga okupati? :?

Dora isto kao i Lea neće baš žvakati pa kad joj dam namaza na kruhu ona ga izvadi iz usta,dobro promrlja po rukama i tak onda onako razmrcvarenog vrati u usta i pojede.Danas je pojela
    Doručak: rižine pahuljice i sojino mlijeko
    u 12 :banana
    u 3 . punu zdjelicu juhe tj,povrća i mesa i k tome kuhani krumpir
    pa onda kolač od višanja(bez mlijeka recept zbog intolerancije na kravlje)
    Za večeru nije mogla dočekati da joj pripremim nešto drugo pa dok sam ja izbivala iz kuće 10 min baka joj opet dala isto kao za ručak i to opet puno zdjelicu
    prije spavanja oko 3 dcl sojinog mlijeka sa 2 žličice čokolina

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

[quote="Zara01"]
    sok od cikle razrijeđen...
    Daj mi reci puros da li kuhas ciklu ili je dajes sirovu?

jesam top. Procitah "...puros da li kuhas CIKU ili je dajes sirovu"
    Tri put sam procitala dok nisam skontala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

irenas, kad je bembo malo prehlađen mi mu u kadu nalijemo mora i dodamo vrele vode da bude lijepa temperatura za njega. budući smo blizu mora nije nam problem poći i uzeti kad god. to mu super pomaže kod prehlade. a on se obožava bućkati u kadi.pisala sam negdje na forumu već kako je to dobra stvar za prehladu kod djece.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Puros nisam prije pročitala a da je more super ja to znam jer sam rođena sa problematičnim sinusima i sjećam se kako me tata gnjurio stalno na moru da mi prorade.Poslije dva dana bi bilo super.Blago Bembi :D

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Puros, moram reci bravo zaBembu, on stvarno moze posjest :D

ja dajem faarisu komad kifleu ruku i tao najvise voli da jede.
    A kad mu dajem sa sirom, onda odlomim komadic, namazem mu sirom i dam da jede. I tako zalogaj po zalogaj.
    Nekad on sam uzme u ruku pa umoci u sit pa onda jede i hrani mamu usput

A Amalthea, niste vi preuhranjeni jer kako vidim on najvise siki, sunce malo.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni se svi smiju kad vide kolicne komadice hljeba dajem Viktoru. Al ja sam ziceras. Inace Viktor ko pravi seljacic voli da mu udrobim kukuruzu u supicu...

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Po ovome moj jede kao mećava ali je i dalje sitan.Ovako to izgleda-
    -buđenje oko 6-sisanje
    -teta čuvalica-doručak oko 7.30-8-keksići sa voćem ili griz ili palenta
    -oko 11 voćna kašica-voće i keksolino,jogurt sa kruho ili
    palenta ili voćni jogurt
    -oko 13-13.30 ručak-uvijek neko povrće u kombinaciji s
    rižom,tjesteninom ili mesom i ribom
    -kad se vratim s posla-prvo sisanje pa opet oko 16 h klopa-najčešće
    juhica ili nešto što ja imam za ručak a njemu je prilagođeno
    -do večere oko 19 h sisanje 2-3 puta a za večeru opet neko voće i žitarice
    po noći sisanje bezbroj puta.
    Po obroku pojede oko 200 ml,spava tri puta po pola sata,kad je budan ne staje,stalno je u pokretu i uz sve to ima navučenih 9 kg i 77 cm dužine.Mrvica moja!

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sada sam se ja zabrinula da mi moje djete nije gladno :?
    Doručak u 8- 8:30-obično razno razna lina
    dok se čeka ručak gricka se kruhek...
    Ručak oko 12-13h- juha sa povrčem,neko varivo,meseko,riba i sl.
    Užina oko 16:30-voće sa keksom (obično kombiniram dvije vočke sa dva keksa)
    U meduvremenu opet papa kruha ili keksa,ponekad užica nešto i od tate i mame
    Većera u 19:30- 250ml adaptiranog,ponekad sa keksom,ponekad sa linom a nekada i samo
    Spavanje u 20h,nakon flašice,budi se jedan put po noći između 3-5h ujutroi ponovno popije falšicu adaptiranog i nastavi spavati od nekih 7:30 ako imamo sreća...Sada kada čitam ove vaše jelovnike brinem se da mo V. možda ne jede premalo ali nije sitan ,uskoro će godinu dana ima oko 11kg.,živ je,znatiželjan i jak.Kaj da mu dajem više klope?

-Smokići i sl.kod nas nisu dozvoljeni!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mama_i_vjeko prvotno napisa
    V. možda ne jede premalo ali nije sitan ,uskoro će godinu dana ima oko 11kg.,živ je,znatiželjan i jak.Kaj da mu dajem više klope?
    pa ako dobro napreduje, veseo i sve ostalo sto treba, onda nemas sta da brines
    i oni su kao i mi mali individualci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puros, hvala

Cure koje keksice dajete klincima? Ja sam toliko zabrijala da joj kuham iz eko uzgoja da sam zaboravila da moze jesti i nekuhane stvari

mama_i_vjeko - Vjeko je premedeni

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Većera u 19:30- 250ml adaptiranog,ponekad sa keksom,ponekad sa linom a nekada i samo
    Spavanje u 20h,nakon flašice,budi se jedan put po noći između 3-5h ujutroi ponovno popije falšicu adaptiranog i nastavi spavati od nekih 7:30 ako imamo sreća...Sada kada čitam ove vaše jelovnike brinem se da mo V. možda ne jede premalo ali nije sitan ,uskoro će godinu dana ima oko 11kg.,živ je,znatiželjan i jak.Kaj da mu dajem više klope?

čuj, ja mislim da sve radiš kako treba. čuj, moj bembo pojede stvarno puno, a mislim da nema ni 10 kg jer je stalno u pokretu, a i takva mu je kostitucija. inače, znamo i sami da se neki od nas debljaju čak i od zraka (ta sam), a neki pojedu kišu i ništa im se ne vidi. pa onda opet neki fizički rade ili se bave sportom, a neki sjede i/ili maštaju o sportu (bez ovog "ili" ta sam 100%). mislim da po debljini ne možemo mjeriti je li ono što radimo dobro ili loše i je li nam dijete zdravo ili nije i je li ga zdravo hranimo ili ne...mislim da znate što pokušavam reći.........

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Zara01 prvotno napisa
    mama_i_vjeko - Vjeko je premedeni

Hvala cure i na savjetima i komplimentu!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

#

I Edita isto tako jede, i ja mislim da je dovoljno.
    Mene vise interesuje je li vam djeca poklopaju pun tanjir ili manje.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo nekih 72do74cm i 9-10kg a jedemo

8:00: 200ml čistog mlijeka
    DORUČAK: 200ml keksolino
    RUČAK: povrće, meso il jaje, žitarice, i sl, bez soli, samo masl. uje, i dr, oko 150-200ml
    MEĐUOBROK: 200ml mlijeka s kuhanim voćem i žitaricama (jedini način da pojede slatko)
    VEĆERA: nakon svih neuspjelih namaza na kruhu i kašica za laku noć, pudinga i bilo čeg od prekjučer pojede pola MONTEa od 125g i kruha
    PRIJE SNA: čokolino 200ml

jede jedino smoki i iza njega pije vodu, a samo iza ručka dobije sok, Fe + vit C, ili ujutro u 8 nekad popije razvodnjen sokić (kršitelj koda) umisto mlijeka, tako joj se hoće

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moj bojan jako puno jede, jedino se mučimo sa voćem, to mu baš nejde
    al ima faza kad jedva da pojede par žlica nečega; ovih je dana baš u toj fazi
    jedino me tješi da kad nešto neće, ja mu ponudim nešto drugo, pa neće ni to, pa mu dam kruha i sira, pa neće ni to, e onda mi je lakše; znači da fakat nije gladan, a ne da me "trenira", odnosno da bira hranu.
    kada jede normalno, pojede pun tanjur povrća i rezanaca ili palente + ribu ili piletinu.
    a kad neće, neće ništa...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snorki, u prosjeku skoro pun tanjur bembo poklopa.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno odlican topic

moj bebac ce uskoro imati 12 mjeseci i ja vec sada ne znam kako treba da mu izgleda ishrana sada to izgleda ovako Oko 7 sati ujutro 230 ml **** 3, nakon 4-5 sati zavisno da li spava vocna kasica sa dvijema vockama malo keksa ili corn flakesa, nakon 3 sata slani obrok uglavnom gledam da se ne ponavljam i jednom tjedno riba mora biti na tanjuru. poslije toga negdje oko 6 pojede ili jogurt, ili frutolino čokolino uglavnom line a nekada izmedju gricne monte ili malo kruha. ide na spavanje oko 8 i spava do 6 ujutru stim da mu oko 9-10 dam jos 230 ml (kršitelj koda)a 3. Visok je oko 80 cm i ima oko 12 kg ma svi misle da ima vise mjeseci. jos uvijek ne hoda ali ja mu sluzim kao hodalica. veoma je zivahan i nekada mislim da pojede i puno sobzirom koliko kila ima ali onda kada ga pogledam ne izgleda debelo. Da nekada umjesto voća ujutru jedemo abc sir i vrhnje sa kruhom i zumanjce a poslije samo jednu vocku samu da izbalansiramo a ostalo sve isto. E sada da li da to tako ostavim i poslije godine ili da sta mjenjam jer sam mu bas pogodila ritam i zelje. molim vas pomozite nakon godine mi izgleda kao da sam ponovno rodila isto tako kod nas nema grickalica niti cokolade osim ako baka nekada krisom sta ne ponudi sva sreca baka zivi daleko pije sokice vodu i caj sve sa jednakim zarom

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo još uvijek na dva konkretna, ali miksana obroka.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

iako imamo jedan (ali vrijedan) zub, mi više ne miksamo obroke (ignječim vilicom ili sitno narežem), a dnevni menu malog princa izgleda otprilike ovako
    06.00 - mlijeko (voćni (kršitelj koda)) - 200 ml (sve je otprilike u količini od 200 ml)
    09.00 - 10.00 - neka kašica na sojinom mlijeku (tipa frutolino, gris, medolino...)
    14.00 - 15.00 - povrće/meso/riža - u kombinacijama svakojakim
    18.00 - neka voćkica, najčešće naribana
    21.00 - flašica voćnog (kršitelj koda)a

tu i tamo između obroka dobije danonino ili pecivo za zvrndati po malom zubu... :D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Podižem malo - da ne otvaram novi topic, a moje pitanje ionako je u uskoj vezi s ovim topicom.

Naime, molila bih vas savjete i preporuke za proširenje jelovnika nakon navršene godine dana. Da li imate neke preporuke za čitanje, linkove, etc.

Postoji li tablica dohrane nakon navršene godine dana?

Ne mislim da dijete nakon godine dana "može jesti sve", voljela bih imati ipak neke smjernice...?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa nemogu jesti sve
    ni pod razno...
    u principu, poovodis se i dalje po onom da jedu zdravo
    ne jedu suho meso, ne jedu przeno...ne jedu ono sto se zna da nije zdravo
    akon godine dana uvodi se sol i zacini ali u malim kolicinama.
    F sad ima 14 mjeseci i ja mu jos uvijek dajem gotovo istu hranu jao prije, uz par malih dodataka tipa kupusa, prokulica i sl...

bas me zanima kako se druga djecica hrane

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moj od novih stvari jede:
    -kravlje mleko od 13 meseci, ne pije ga vec mu spremim ponekad griz ili palentu na mleku, neke domace kekse s mlekom, sutlijas... nije imao nikakvih problema s tim.
    -par puta su mu uvalili cokolade dok nisam gledala( i to moji roditelji )
    -pasulj tj. grah i kupus je probao vec sa punih 12 meseci, i svidja mu se.
    posoljeno jede ako mu dajem od naseg rucka, kad mu kuvam posebno ne dodajem soli.
    -od zacina aleva paprika, isto ako je u nasem rucku.
    toliko

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ah, njojza, jes' me prosvijetlila
    Mogla si odmah reći da i ti čekaš da ti se jave drugi sa savjetima i preporukama?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Djuma, nemoj alevu papriku ni vama, a kamoli Djuri. Ubij me, zaboravila sam sta ne valja s njom, ali ima nesto kancerogeno, kao i vegeta, ja mislim...
    Mi smo s navrsenom godinom dodali zumance, domace rezance, mandarine, pecenu ribu, mozzarellu...(kupus i grah i mi rijetko jedemo, ali grah je probao...). Jednom sedmicno dobije kockicu-dvije kinder cokolade. I dalje samo lesho spremljena hrana. (E da, jeo je neki dan rizu s povrcem od Kineza....to mu je bio jedini junk do sad)
    Ma zima je, nije neki izbor, inace bih uvela i grasak i mahune i patlidzan i paprike....ovako....
    Ovih dana cemo probati avokado, dobila sam inspiraciju na topicu ispod.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ninet, sad videh. aleva paprika koju ja koristim je od mojih dede i babe domaca, susena na suncu, i stucana rucno u avanu.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mama73 prvotno napisa
    Ah, njojza, jes' me prosvijetlila
    Mogla si odmah reći da i ti čekaš da ti se jave drugi sa savjetima i preporukama?

hihihi pa ti nisi dosad skontala da imam ja punooooo takvih bisera

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma, skontala sam nisi ti džaba u božićnom kvizu

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kod nas izgleda ovako:

Oko 8.30 budjenje- sika (pa ona jos par puta do rucka sika, uveli smo ovih dana bio jogurt)

Oko 12 rucak- uglavnom nesto sa mesom i povrcem (onda sika za uspavljivanje)

Oko 16 voce- kasice iz kucne radinosti, ili svjeze voce

Oko 18 sika pa spavanje oko pola sata - sat

Oko 20 griz (brei)

Oko 9.30 sika i spavanje do jutra

Pijemo vodu i sokice(****)
    Grickamo baby-keksice i kruh

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kod nas to ide nekako ovako..
    Oko 8h u jutro mlijeko sa svako jutro razlicitim linacem
    11h banana
    12h30 povrce sa mesom ili ribom...zavisi kako kad, jogurt i sir
    16h voce
    18 keks
    20h bocica...nocni linac
    OKO 23h boca mlijeka

Eto kako se Luka hrani.

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo podižem da ne otvaram novi topic.
    A štrajka zadnjih 5-6 dana. Natekle mu gore četvorke, inače ima već 14 zubića, ali želi samo gristi, ne i žvakati.
    Ovih dana jede samo tost sa margom, ponekad jedan petit beure, mini croasan (dok ne zagrize u kremu), koju mrvicu kruha, voćni jogurt, sir sa voćem, rižolino i grisolino sa voćem, ali je sve to u maaaaaaaaaalim količinama pa ispadne da jede 1-2 puta dnevno nešto konkretno, a ostalo samo sisa.
    Komadiće hrane apsolutno odbija i gristi voće ili ako je kruh sa nečim namazan - nema šanse.

Evo tražim po forumu šta mu ponuditi.

Neće ni paštu ni rižu ako nije smiksana, ali mu ni miks nije više drag. U prijelaznom smo razdoblju

Imam neku knjigu recepata za bebe i kasnije stolna hrana za mališane i odrasle. Ima tu recepata i za muffine i sl. pa me zanima je li to onda samo za međuobrok ili može biti recimo doručak? Nisu klasične namirnice ima u njima svega i pahuljica i smeđeg šećera i sl.

Kada uopće da mu nudim konkretni obrok kad stalno visi na sisi pa ne znam više je li uopće gladan i kada? Ne bih ga htjela trpati hranom jer ima 18 kg (sutra 14 mj punih) a još ne hoda samostalno i nema baš gdje to potrošiti iako se neprestano ustaje, pa gura guralicu pa se odguriva na triciklu i autu guralici, puže...

Evo jedan primjer tog recepta za muffine (iako ne znam gdje bih mogla naći mekinje):

Muffini od banane i mekinja (Dječija hrana iz mamine kuhinje (i tatine!) Martha&David kimmel - Suzanne Goldenson):
    1 šalica neizbijeljenog višenamjenskog brašna
    1/2 šalice mekinja
    1/2 čajne žličice soli
    1 čajna žličica sode bikarbone
    1/2 šalice slatkog maslaca, otopljenog
    1/3 šalice smeđeg šećera
    1 1/4 šalice pirea od zrele banane (4 srednje velike banane)
    2 jaja

Gdje nabaviti čašice za muffine?[/b]

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vesnare, ne znam za mekinje, ali casice za muffinse imas u Mercatoru, Konzumu...U Konzumu su kod potrepstina za kolace (prasci za pecivo, v.secer itd), a u Mercatoru kod ubrusa i papira. Govorim za Zg ducane, ne znam kako je u Kn. Tako da je najbolje da pitas u ducanu, ako ih ne nadjes odmah

...i citam vase jelovnike...Cvrckica ima 10 mjeseci (OK nema jos godinu dana), i vasi menii mi izgledaju kao utopija. Ona ciki, ciki, ciki, a sve drugo malo lizne, gricne, srkne...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa
    ...i citam vase jelovnike...Cvrckica ima 10 mjeseci (OK nema jos godinu dana), i vasi menii mi izgledaju kao utopija. Ona ciki, ciki, ciki, a sve drugo malo lizne, gricne, srkne...
    Jadro, ona se najzdravije hrani. Do godine dana majčino mlijeko bi ionako trebalo biti 75% prehrane, a dohrana je u tom razdoblju samo iskušavanje novih okusa.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

iako to znam, lakse mi je kada procitam - hvala Luna, lijepo si to srocila.

Zach je sa 7 mjeseci imao 2 obroka, a sada sa 11 jedan i to od dvije-tri zlicice. cica, cica i samo cica - dan i noc! ima 11,5 kg, tako da uopce nije mrsav.

dok je jeo redovno onda bi to izgledalo ovako:

cijela noc - cica
    10:00 - vocna kasica sa rizinim, kukuruznim pahuljicama
    14:00 - povrtna kasica sa tjesteninom ili rizom, ponekad i palenta
    ostatak dana - cica

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •