Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: jelovnik jednogodišnje bebe

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Nora Fora prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, kad ovo vidim izgleda mi da moje dijete tako maaaaalo jede... Ali ja ne znam kad bih joj ugurala još jedan obrok, jer ona kad nije gladna, jednostavno neće, a ne može ogladniti sat vremena nakon prethodnog obroka... Ugl, ovako nekako izgleda naš dan i jelovnik:

cca 09:00 - buđenje uz siku
    09:30 - AD 180 ml
    11:30 - spavanje
    13:30 - buđenje i voćna kašica (2 - 3 vrste voća + proso/quinoa/amaranth/zobene)
    15:30 - AD 150 ml
    17:30 spavanje
    19:00 buđenje i večera (2-3 vrste povrća + meso/riba (2x tjedno) + proso/quinoa/palenta/amaranth)
    21:00 - AD 150 ml
    00:00 - AD 150 ml
    03:00 - sika

Dakle, s 12,5 mj., 9 kg i 73 cm, čini mi se da malo jede, uspoređujući s vašim jelovnicima, ali ona u roku 2h nije gladna i ja je prije spavanja mogu zainteresirati jedino za dojenje, a za nekakav voćni ili povrtni obrok nikako. Ne znam gdje griješim?
    Pa ne jede malo, ali možda previše pije mlijeka pa zato ne može ništa drugo. Možda da zamjeniš jutarnji AD obrokom (i ubaciš podnevni, voće + žitarice). Nakon prvog buđenja joj daš ručak - povrće s mesom/ribom, nakon drugog buđenja nekakav međuobrok ili AD, a umjesto AD u 21 h mliječnu kašicu - griz pšenični, ječmeni, griz pira, rižu na mlijeku...
    Moja je u toj dobi sisala ujutro, prije spavanja (s godinu dana je počela spavati jednom dnevno), prije noćnog spavanja i noću. Tako je i danas. Nisam joj davala AD, ali tu i tamo popije jogurt, praivm joj neke žitarice na mlijeku (onekoje imaju više željeza pravim na vodi kako mlijeko ne bi spriječilo apsorpciju).
    A što se tiče kilograma, moja sa 16 mjeseci ima 9,5 (iako smo kao zaokružili na deset) i 78 cm. A jede siku, sat vremena nakon toga doručak - žitarice ili po najnovijem jaje ili kruh s putrom, za 2 sata jabuku, za pol sata, sat ručak, siku prije spavanja, sat vremena nakon buđenja međuobrok (nekada bude i puni obrok, zavisi kako je ručala), dva sata nakon toga večera i nekada prije spavanja malo kruha i sika uz spavanje.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Evo i naš dnevni raspored hranjenja;

Oko 5 ujutro bočica cca 200 ml mlijeka
    Buđenje oko 8
    Doručak oko 9 ; kruh i abc namaz,ili maslac i pureća šunkica ili neke pahuljice (rižolino, kruška, banana i sl. ili oat apple)
    oko 11 spavanje do 12
    Ručak oko pola 13, 13; meso s povrćem ili meso s rižom, tjestom ili krumpirom, nekad ribica ili samo povrće, jako voli krumpir s blitvom, a janjetinu i krumpir može pojest više od mene
    oko 15 spavanje do cca 16
    Večera oko 17; ječmeni ili obični griz sa mlijekom ili palenta s jogurtom, ili palačinke sa sirom i sl.
    Navečer oko pola 20 opet mlijeko 200 ml i spavanje.

Ima 12 mjeseci, za sada sve kuham osim ribice, nju pečem u tavici bez ulja, ne solim njegovu hranu kad mu kuham posebno, ali kada nama nešto napravim tipa palačinke onda normalno posolim i to pojede,
    U tijeku dana još i obavezno ubacimo neku voćku, trenutno je to banana, ili kruška, ili jabuka.
    Pije najčešće kompot od jabuka i kruške ili brusnicu.
    Tu i tamo popije i sok, pojede koji keks ili malo kinder jajeta i sl. nekad i voćni jogurt, ovisi kako je ručao i kada. ako rano ruča ili recimo samo povrće onda obavezno jogurtić.
    Pokušavam mu ne davat čokoladu ali tete, bake i ostala ekipa uvijek mu ubace komadić u usta. Nedavno smo probali i bjelanjak tako da ćemo sada uvesti i cijelo jaje za doručak.
    Eto, inače ima 11kg, veeelika je papalica i čim vidi da netko jede viče am am am. Cijeli dan glođe koricu kruha koji obožava.
    za putar štangicu bi tukao

frida uredila imena proizvođača koji krše međunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko

Kupusic avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kad spominjete piće, moja 11,5 mjeseci stara curica ne pije ništa osim cike. Ja joj nudim vodu, probala sam i sok i čaj, u boci, u čaši i u raznoraznim kljunašicama, al sve se to svede na pola guca i pljucanje. Trebam li se brinuti?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •