Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Vrtić_za_sve

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno Vrtić_za_sve

http://www.facebook.com/?sk=23618316...32969653398197

Drage mame i tate,
    Bilo bi dobro da nam se pridružite, treba nas što više!!!

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Dragi roditelji,

Ne znam koliko ovih dana pratite u medijima - samostalna inicijativa građana "Vrtić za sve" najavila je mirni prosvijed na Trgu Bana Jelačića, kod kipa 04.09. , subota, 11 sati zbog velikog broja odbijenih zahtjeva i neupisane djece u vrtiće.
    Pozivamo sve koji imaju problem sa upisom djece u vrtić da dođu i podrže našu inicijativu kojom tražimo PODHITNO:
    - mijenjanje kriterija za upise u vrtiće - transparentnije kriterije bez diskriminacije prema datumu rođenja, abecednom redosljedu prezimena ili onih s "vezom"
    -subvencioniranje privatnih vrtića ili stručnih dadilja
    - dugoročno planska izgradnja adekvatne vrtićke infrasturkture - povećanje vrtićkih smještajnih kapaciteta, prenamjena gradskih slobodnih prostora....

Vidim dosta iskustava roditelja koji su dobili odbijenicu bez adekvatnog objašnjenja, pozivam ih da podijele svoja iskustva na facebook grupi gdje me mogu i na PM kontaktirati.

Od strane gradskog poglavarstva smo naišli na nerazumijevanje i negiranje problema što nam je svima kao roditeljima neprihvatljivo pa još jednom apeliram da nam se pridružite u što većem broju, što nas više ima veća je šansa da se naš glas čuje i nešto dugoročno promijeni!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi ćemo doći, podržati akciju. Mislim da svakako treba poručiti nadležnima da se u Zagrebu treba više pažnje posvetiti predškolskom odgoju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zar nisu ove godine u zagrebačkim vrtićima sva prijavljena djeca trebala biti i upisana? Ili se to samo dogodilo u nekim vrtićima ... Grupe su po 30 djece, raspored i broj teta je isti - dakle jedna teta do 10,30 potom dvije tijekom ručka i spavanja, onda opet jedna ...

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da upišu svu djecu, grupe bi bile valjda po 100 djece. Ili treba sagraditi još barem toliko vrtića koliko ih sad ima u gradu Navodno su ih nakrcali ove godine, ali i dalje je više od 50% djece ostalo neupisano.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja ne znam kako kod vas, al kod nas su morali primiti sve. i imamo sreće jedino u tom pogledu što smo u takvom kvartu gdje se puno roditelja prijavljivalo u više vrtića pa ih je dosta otpalo. u punu grupu mog predškolca, prima se 8 trogodišnjaka. po meni je to silovanje grupa
    o tome kako je negdje tetama, ni neću govoriti

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mi imamo klinca koji je još mali kao što se vidi iz potpisa, ali svakako dolazimo na trg, jer nas sva ta borba čeka. Ne trebam niti reći da smo već nosili molbe za vrtić, te su nam rekli da su liste čekanja duge. O tome da stvarno nemam kome ostaviti dijete jer su svi naši u Slavoniji ne trebam niti govoriti, o tome da sam kao trudnica ostala bez posla i to je jedan od razloga zašto pogotovo neću dobiti vrtić, a kako da nađem posao kada nemam kome ostaviti dijete, o tome da bi bila najsretnija da ne moram ni ići raditi, ali u današnjoj neimaštini ne mogu si to priuštiti, no uz svoju plaću koju zarađujem nisam u mogućnosti plaćati privatni vrtić niti tetu za čuvanje. Nije tema... ali je žalosno...

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i mi dolazimo na trg
    a naš mališa nije upisan jer je rođen mj. i pol poslije 31.8.
    čak su nam rekli da bolje da ne dajemo molbu jer neće ući u krug komisije - STRAŠNO BEZOBRAZNO !!!
    a ja sam rekla naivno da ću predati bez obzira , možda se osloodi koje mjesto a ona meni "neće se osloboditi jer neće nitko odustati "
    HA!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Podizem temu...
    Da li je netko čuo da po vrtićima kreću komisije koje će provjeriti regularnost upisa?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Cijenjeni VRTIĆ_ZA_SVE,
    izgleda da problem upisa, smještajnog kapaciteta i subvencioniranja boravka djece u predškolskim ustanovama prerasta u nacionalni problem. U Puli su roditelji i osnivači privatnih PŠU pokrenuli inicijativu kojom su uspjeli postići izjednačavanje subvencija za "privatnjake" i gradske. Predlažem da, iako je problem u nadležnosti gradskih poglavarstava, jedni drugima damo podršku i povežemo se i usmjerimo svoje napore ka višim instancama.
    Mi nažalost još imamo par neriješenih pitanja za riješiti sa gradom..
    Želimo vam puno sreće u vaši nastojanjima i borbi za osnovna ljudska prava!

http://www.facebook.com/?sk=23618316...17538361606410

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

možda će info nekome biti od koristi

http://www.she.hr/obitelj/slobodna-m...ackim-vrticima

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bas sam i ja dosla napisati da sam slusala jucer na ZG odresku na 101 o slobonim mjestima u ZGB vrticima, u zaprudju ima 80 jaslickih i 27 vrtickih mjesta. najveci apsurd mi je da je u jarunskom vrticu odbijeno oko 400 djece, a sad imaju jos 4 slobodna mjesta u vrtickim grupama.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To je 166 slobodnih mjesta u jaslicama gradskih vrtića. Zanima me koliko je točno jasličara ostalo neupisano ili je pronašlo drugu alternativu?!
    Meni zapravo ovo izgleda kao poprilično patetičan pokušaj mazanja očiju javnosti.
    I šta nekome tko stanuje u Centru, a radi na Jarunu, primjerice, znači slobodno mjesto u Zapruđu ...Ma...

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

informacija od gradskog ureda o slobodnim mjestima nije točna, zvala sam par vrtića koji imaju slobodnih mjesta, i rekli su da je to kriva informacija

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •