Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: je li to zločesto, i ako nije, što je onda?!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    yasmina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno je li to zločesto, i ako nije, što je onda?!

u ranim sam tridesetima i već koju godinicu u braku.
    konačno sam zatrudnjela prije nekolko mjeseci i trudnoću izgubila u prvom tromjesječju...moja šogorica treba roditi treće dijete ovih dana, dijete koje će kao i prvo dvoje biti na čuvanju kod nas jer živimo s mamom i bakom od mog muža....to mi je grozno....otac te djece ne radi, ali ni ne čuva djecu, delikvent...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zločesto od koga? Života, sudbine ..?
    Posljednje uređivanje od Mima : 24.06.2010. at 11:45

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

yasmina, žao mi je zbog tvog gubitka, ali što je zloćesto?
    što tvoja šogorica čeka treće?
    što je otac delikvent, kako ti kažeš?
    što prvo dvoje vi čuvate?
    što si ti osjetljiva po tom pitanju, pa ispoljavaš zavist?

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    yasmina, žao mi je zbog tvog gubitka, ali što je zloćesto?
    što tvoja šogorica čeka treće?
    što je otac delikvent, kako ti kažeš?
    što prvo dvoje vi čuvate?
    što si ti osjetljiva po tom pitanju, pa ispoljavaš zavist?
    Vjerojatno pomalo od svega. Yasmina, vjerujem da ti je tesko svakodnevno gledati dvoje djece koja (mozda) nemaju svu onu ljubav i brigu koju smatras da bi ti pruzala svom djetetu, jos im je i trece bebence na putu, a ti kao da nemas nista - i samo gledas i pitas se zasto, sto si ti skrivila.

I razumijem da te to grize iznutra. Tesko je.

Nema lakog rjesenja. To je svakodnevna borba u kojoj si sama sa sobom.
    Posljednje uređivanje od chris blue : 24.06.2010. at 13:54

yasmina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma nema veze...glupa situacija...
    a meni ju je teško nositi, ponekad imam osjećaj da me nitko ne razumije pa hoćeš čuti kako drugi razmišljaju..

yasmina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ponekad se osjećam zločesto jer mi se ne sviđa njihova obiteljska situacija, to što su njihova djeca cijeli dan kod nas...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moram priznati da ni ja ne razumijem...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

da, ni ja ne kužim...možda je jedino neodgovorno od tog oca da ne radi a ima troje dijece...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo ti i od mene jedan

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, život nam ponekad nije jasan... a nije ni pravedan... a što je pravednost?

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Razumijem tvoju ljutnju

A zašto otac ne radi?
    Kakva je majka?
    Šta na to kaže tvoj muž?
    Jesu li ta djeca zadovoljna?

Oprosti što sam tako direktna, ali sretala sam svakakve roditelje pa me ovo odmah podsjetilo.
    Vrijedi li pokušati razgovarati, pronaći neko zajedničko rješenje?

Po meni je tvoja tema plemenita, ne zločesta.
    Vjerujem da bi svoje dijete odgojila na najbolji mogući način, pa te boli kad gledaš kako se oni ponašaju.

Opet, u svemu tome, dobro je da djeca imaju tebe i TM, i bake. Pokušaj to tako sagledati, možda ti bude lakše.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

jučer mi je baš prijateljica ispričala da više ne ide kod svoje stare frizerke s kojom si je zbilja bila jako dobra jer žena naprosto nije mogla podnijeti što je moja prijateljica trudna. nedavno je rodila. i meni osobno to uopće nije čudno. žena je draga, upoznala sam je, ali doista draga, ali eto ovo ju je strašno pogodilo i moja prijateljica je odlučila ne ići više tamo- žena je godinama pokušavala dobiti dijete, ali bez uspijeha i silno pati radi toga.

yasmina je svašta na brzaka gore napričala, miš maš iz kojeg se doista ne može skužiti što točno ona misli da je zločesto. ne nije zločesto što roditelji čuvaju klince, njihov je problem što yasmina i njen muž žive sa roditeljima i tu nema ništa zločesto.
    otac delikvent...to je druga priča o kojoj se iz dve riječi nemre ništa zaključiti.

inače, mnoge žene koje ne mogu imati djece preusmijere tu svoju ljubav prema svojim nečacima, pogotovo ako žive u blizini, a ovo je izvanredna prilika jer praktički nečaci žive kvazi sa njima. moja teta npr. sestra od mog oca izgubila je kao jako mlada dijete i svu svoju ljubav je preusmjerila na mene, tako da sam prktički imala dvije mame, zapravo sam čak bliskija sa tetom nego sa mamom.

samo bez gorčine, jer gorčina nije dobra stvar, ljubav je daleko najbolja alternativa.
    Posljednje uređivanje od moia : 25.06.2010. at 07:59

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    jučer mi je baš prijateljica ispričala da više ne ide kod svoje stare frizerke s kojom si je zbilja bila jako dobra jer žena naprosto nije mogla podnijeti što je moja prijateljica trudna. nedavno je rodila. i meni osobno to uopće nije čudno. žena je draga, upoznala sam je, ali doista draga, ali eto ovo ju je strašno pogodilo i moja prijateljica je odlučila ne ići više tamo- žena je godinama pokušavala dobiti dijete, ali bez uspijeha i silno pati radi toga.

yasmina je svašta na brzaka gore napričala, miš maš iz kojeg se doista ne može skužiti što točno ona misli da je zločesto. ne nije zločesto što roditelji čuvaju klince, njihov je problem što yasmina i njen muž žive sa roditeljima i tu nema ništa zločesto.
    otac delikvent...to je druga priča o kojoj se iz dve riječi nemre ništa zaključiti.

inače, mnoge žene koje ne mogu imati djece preusmijere tu svoju ljubav prema svojim nečacima, pogotovo ako žive u blizini, a ovo je izvanredna prilika jer praktički nečaci žive kvazi sa njima. moja teta npr. sestra od mog oca izgubila je kao jako mlada dijete i svu svoju ljubav je preusmjerila na mene, tako da sam prktički imala dvije mame, zapravo sam čak bliskija sa tetom nego sa mamom.

samo bez gorčine, jer gorčina nije dobra stvar, ljubav je daleko najbolja alternativa.
    x

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uf teska tema. drz se draga, normalno je da si ogorcena, da se pitas zasto svi imaju djecu osim tebe, normalno je da cas volis svu djecu ovog svijeta a da cas ne mozes doslovno pogledati trudnice ili bebe da se ne raspadnes...
    to sve ide u rok sluzbe... mene jedino ubija neizvjesnost hocu li ikada postati roditelj...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja bih bila zločesta i ne bih se bavila i brinula o tuđoj djeci , kad već imaju živog oca i majku.

Eto.

ako deda i baka brinu zbog xy razloga , ne moraš ti.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kad sam pročitala prvi post ništa mi na prvu baš nije bilo jasno, ali poslje sam shvatila. Zapravo mislim da se osjećaš potpuno normalno. Prvo ponekad je doista teško brinut se o vlastotoj djeci, a kamoli o tuđoj, a onda ti neizmjerno želiš dijete i mučiš se, a pored tebe su ljudi koji recimo "bez muke" imaju djecu, a iz tvoje perspektive baš se i ne trude previše oko njih i pitaš se čime su oni zaslužili to što imaju, a čime si ti zaslužila to što ih nemaš i dođe ti da pukneš od muke. Eto baš mi je žao, mislim da ti je teško i ne mislim da si zločesta već samo izrazito tužna i nije ti jasno kako se na ovom svijetu dijeli sreča i di je tu pravda. Iskreno i meni bi bila totalna muka brinut se o tuđoj djeci iz dana u dan, a još gore bi mi bilo da znam da doma imaju oca koji ništa ne radi, a da mu se ja brinem o djeci. Krasno!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Otac te dece je jedini zlocest u ceoj prici, po tvojim postovima dolazim do zakljucka da je i majka neodgovorna kad radja jos dece u toj bedi! Ti i tvoja porodica ste ok u toj prici i verujem da bih i ja bila ogorcena i zalosna kad vidim da se oni nebrinu a ti svog deteta nemas. Lepse je paziti na svoje nego na tudje!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nije zločesto, nego nepravedno!
    ali doci ce sve na svoje mjesto, imat ćeš i ti kikače

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Nije zločesto, nego nepravedno!
    ali doci ce sve na svoje mjesto, imat ćeš i ti kikače
    Ja bih ovo potpisala i nije mi jasno da neko ne razume i iscudjava se ....sta tu nije jasno....tesko i pretesko ali nije do veka, ljubim te

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Slažem se s curama. Želim ti sve najbolje.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja i dalje ne razumijem... Što je problem? Čuvati djecu? Pa reci da ti se neda! Što imaju djecu? Po čemu oni ne zaslužuju imati djecu? Ne razumijem... Ja sam se napatila prije nego sam dobila dijete, ali djecu svoje sestre VOLIM beskrajno pa i kad ih je imala dok je meni umrlo dijete u poodmakloj trudnoći, pa imala spontani... I ne vidim tu zloću i nepravdu ako oni imaju djecu a ti ne. Vidim samo tugu jer ih ti nemaš i tu te jedino razumijem! Ostalo ne.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I zao mi je radi svega sto prolazis i nadam se da će se i tvojim domom uskoro zaoriti dječiji smjeh! Tvoje djece! Drzi se, kako god, uzivaj i u toj djeci koliko mozes, nisu oni krivi radi toga sto im je otac takav. Neka osjete tvoju ljubav!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u jednom periodu zivota mislila sam da se sve urotilo protiv mene, imala sam spontani, pa na kiretazi bilo je par zena za pobacaj. i da pitas se da li je to od strane lijecnika zlocesto ili sto. u kratkom vremenau od toga su mi ukrali novcanik i na kraju sam se u policiji osjecala ja kao kriminalac. nije mi bilo jasno zasto i pogotovo kad sam vidjela troskove koje su ti ljudi nabili u dva sata na karticama. uglavnom nanizalo se toga jos. i mislila sam da sam hodajuca nesreca.
    od onda je proslo dosta i sad shvacam da ljecnici nisu bili ni zloceti ni zli vec jednostavno zbog naseg zdravstvenog sustava ponekad nemaju izbora.
    da policajac nije bio zao vec da je morao procijeniti moju pricu
    i da, zivot nam se ne cini uvijek pravednim. meni je normalno sto se tako osjecas. ali mislim da tvoja sogorica ne radi bilo sto od toga da bi tebe povrijedila, vec se snalazi u ovom svijetu kako zna i umije da bi prehranila to dvoje a uskoro troje djece, a o NJM ne bi jer iz ove recenice da je delikvent nema nista sto bi mogla pametno kometirati.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku

. ali mislim da tvoja sogorica ne radi bilo sto od toga da bi tebe povrijedila, vec se snalazi u ovom svijetu kako zna i umije da bi prehranila to dvoje a uskoro troje djece, a o NJM ne bi jer iz ove recenice da je delikvent nema nista sto bi mogla pametno kometirati.
    Slažem se.
    Osobno ne bih voljela biti niti u koži te šogorice.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Razumijem da ti je teško i da se nalaziš u nezavidnom položaju. I ovo što ću ti napisati je uz dobre namjere i ne želim da se zbog toga osjećaš još i gore. Nije lako ni biti na drugoj strani. Nije lijep osjećaj kad imaš djecu i prijateljicu koja se bori s neplodnošću. Na svojoj koži sam osjetila da me se krivo gleda i da se ponašanje prema meni promijenilo. A smatram se dobrom mamom i moja djeca imaju dborog tatu. Ja ih imam troje a ona nijedno. Ja zatrudnim iz prve a ona se bori s tim godinama. I ne mogu ni zamisliti kroz kakvu agoniju prolaziš ali, kao što su cure gore rekle, i ti ćeš se bolje osjećati ako osjećaje usmjeriš u drugom pravcu. Želim ti svu sreću ovoga svijeta

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tema je banalna (pls baciti oko na pravila ovog pdf-a ) te je zaključavam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •