Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Kvrga nakon cjepljenja

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Kvrga nakon cjepljenja

Pozdrav svima!

Imamo curicu od godinu dana i 8 mj, zdravo i veselo djete. Zadnje cijepljenje smo imali početkom 5-og mjeseca, u butinu. Mjesto uboda je bilo crveno i blago natečeno, stavljali smo obloge prvi dan. Ono što me brine je to da se na mjestu uboda još uvijek da napipati kvrga pod kožom, kao mala loptica, nije vidljivo okom, samo se osjeti na dodir. Ne boli ju kad diramo. Sve sam mislila da je to nešto normalno al danas malo čitam i vidim da nije često, i da zna biti posljedica loše odrađenog cijepljenja. Uglavnom sad nemam mira pa sam tu da pitam jel tko imao slično iskustvo? I šta s kvrgom? Prođe sama ili?

Ujutru ću nazvati pedijatra na mobitel, al prvo da čujem iskustvo forumskih mama (i tata naravno).

Unaprijed hvala!!!

Inače, bila je neurorizično nedonošče pa smo dosta kasnije počeli sa cijepljenjem kombiniranim cjepivima, duga priča.

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

imali smo identicnu situaciju...kvrga je jos jako dugo nakon cijepiva bila prisutna.
    necu sad govorit napamet ali mislim da je prosla za nesto vise od 2 mjeseca.
    ako je ne boli,ako nije crveno i oteceno oko mjesta uboda nebi trebalo biti problema.
    svakako nazovi svog pedijatra ali prilicno sam sigurna da mozes biti mirna

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

L. je isto imala krvrge na obje butine, trajale su sigurno 2 mjeseca. To sam napomenula sestri na ovom sada cijepljenju a ona mi je rekla kako to ovisi o tome zgrče li mišić pri cijepljenju.

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da,ovisi o tome zgrče li mišić ili ne,ali ovisi i o tome kako sestra da injekciju..
    znaci brzina davanja je vazna i isto tako promasirati ubodno mjesto nakon aplikacije..dobro promasirati da se lijek apsorbira u tkivo..
    to dali dijete zgrči mišić ne mozemo kontrolirati,ali ovo drugo mozemo..
    ne mi nego medicinska sestra,ali njima se obicno uvijek negdje žuri
    ma bitno je da zbog toga nema nikakvih komplikacija

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Selim na zdravlje djece.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove