Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: razbole li se kad dodju na more?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno razbole li se kad dodju na more?

naime, Yoda je vec drugi puta ove godine isao na more i vec se drugi puta razbolio... manifestira se curenjem nosa, kasljem i, ovaj puta, i blagom temperaturom...
    inace je ok, onako vrticki malo balav, ali nista strasno.
    prvi puta kad se razbolio sam pomislila da je more prehladno, da je bio prelagano obucen i da se zato prehladio.
    sada je bio normalno obucen, kupao se kao i druga djeca, nikome nije nista, samo je on nesto pokupio...
    sad smo se vratili doma pa cu vidjeti kako ce mu sutra biti pa cu vidjeti da li cu ga voditi u bolnicu ili ne.
    da li se vama dogodilo da se tako razbole kada promijene okolinu?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, da... nekoliko prvih godina nam se to događalo.

Zaključila sam da djeci treba dulja adaptacija, ali nikad to nisam uspjela provjeriti u praksi jer uvijek idemo samo na tjedan dana. To je vjerojatno vrijeme koje je taman dosta za prilagodbu organizma na drugačije uvjete/klimu/zrak.... a kad bi nam trebalo postati ok, mi pakiramo stvari i idemo doma.

Sad su mi dečki veći pa zadnje 2 godine (kak je i mlađi krenuo u školu) puno bolje podnose te promjene.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nama se to nikad nije desilo, naprotiv, jedva čekam more jer smo uvijek totalno zdravi onda.
    Valjda ovisi o klincima.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nama se to nikada nije desilo...More nam lijeći sve. I ja sam kao dijete stalno morala visiti na moru radi zdravlja...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj je bronhitičar i laringitičar i prvih par dana na moru se doslovno čisti.
    prvi dan na plaži je samo sjedio kraj mora, a nos je curio i curio.
    i tako svaki dan, čim se spustimo na plažu iz njega lije, sad je već manje.

i moram još nadodati, meni je to super jer konačno iz njega izađe sve što ima i onda je neko vrijeme zdrav, bar dok se ne vrati u zg.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 26.06.2010. at 19:08

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i meni se cinilo da bi moglo biti neko doba prilagodbe i ciscenja..
    Yodi inace skoro pa stalno curi nos, pa je mozda to slicno onome sto tashunica prica.
    ove godine necemo moci duze biti na moru jer je meni za mesec dana termin poroda, eventualno ce biti 10ak dana s didom i bakom, a za vise od toga mi je jos mali da bude bez nas...
    bas me zanima sto ce biti taj treci puta kada ode na more.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj najstariji je prve dvije godine po dolasku na more imao neobjašnjive alergijske reakcije (tvrdili su da je od hrane), koje su trajale po tjedan dana i nakon toga kao da ništa nije bilo. Nije jeo ništa što ne jede i doma i kuhamo sami kao i doma. Sada se to više ne događa, a nosevi im znaju biti šmrkavi, ali u naletima, baš kao čišćenje.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Uvijek smo bolesni kad dođemo na more.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kod nas ne, ali znam da mi je mama uvijek govorila da bi mi obavezno prvi tjedan se razbolili i obično na antibiotiku završili .

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi isto primjećujemo promjene kad dođemo na more prvih par dana - lagani kašalj, grebe grlo, i tak.
    Ali, brzo prođe.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne, nikad nisu bili bolesni na moru, hvala Bogu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure se ne razbole, ali se ja vrlo često razbolim

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma nije ni da smo mi ono bolesni-bolesni, ali da definitivno primijetimo razliku u klimi i zraku - to da. I to traje par dana, a onda se smiri (valjda kad se priviknemo na morski zrak).

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi zivimo na moru , pa nam je doktorica privremeno zabranila na more jer je prnceza vrticki slinava. More jako iscrpi organizam , trebalo bi ove vrticki slinave u moru drzati najduze 10 minuta ( nemoguca misija kod nas ) , a onda s njima vani, ako su duze u njemu i na suncu zacas zafibraju.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sad vidim da ima još kikača (a i odraslih ) sa tim problemom...kaže mi mama da bi se i moj brat uvijek razbolio kada bi došli na more.

izgleda da je to kod Yode neka prilagodba ili čišćenje, jer čim smo se vratili doma, kašalj se drastično smanjio. jedino mu nos curi, ali i to manje.
    ići ću danas do dr, za svaki slučaj napraviti bris, iako je zadnji puta kad smo radili bris bilo sve ok, a nos mu je isto curi kao sada..

baš me zanima kad bude u 7mj išao na more da li će biti isti scenarij...

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa Vidi poruku
    trebalo bi ove vrticki slinave u moru drzati najduze 10 minuta
    uffff, neizvedivo..

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Znam , i kod nas pa smo zato radije prekinuli kupanje dok malo ne prizdravi.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

N isto, i to ne samo na more nego i na planinu. Valjda privikavanje, promena, ciscenje.... Prvo procuri nos, nekad se na tome zaustavi a nekad blaga temperatura i kasalj. Prosle godine je na sve to pokupila i stomacni virus.
    Uglavnom, gde god podjemo ja sam spremna da ce nos curiti i vucem fizioloski u torbi....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mi zivimo na moru , pa nam je doktorica privremeno zabranila na more jer je prnceza vrticki slinava. More jako iscrpi organizam , trebalo bi ove vrticki slinave u moru drzati najduze 10 minuta ( nemoguca misija kod nas ) , a onda s njima vani, ako su duze u njemu i na suncu zacas zafibraju.

joj,to prvi put čujem.Mi smo na moru i ne mogu ga izvući iz mora,ali dosad ljeti nije bio bolestan ni prehlađen,kuckuc..
    Jel ga onda smijem i dalje puštat da se kupa koliko oće?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i mi smo na moru, ali kad je u pitanju vrtićko slinavljenje ide se na more. i to pod obvezno. pa more je lijek za takvo slinavljenje. makar nama je.
    inače se ne razboljevamo kad počne sezona kupanja. ove godine nam se dogodilo da smo prvi dan otišli na more i mala pokupi virozu. s povraćanjem i fibrom. i to samo ona. nas troje smo prošli lišo.

šta se tiče dužine boravka u moru - tu sam digla ruke. ona može satima bit u njemu. i kad pomodri i kad joj cvokoću zubi viče da joj nije hladno.
    mali će izgleda bit isti takav.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da pokusam ponovo :
    Zdravi mogu biti u moru/ na moru koliko zele ( samo izbjegavamo onaj bas najveci zaropek).
    Vrticki slinavi koji se daju kontrolirat ( 10 min u moru ) , za njih je more lijek, ali oni koji su ka moja prnceza (ne izlazi iz mora) je bolje da naprave pauzu s kupanjem ili dodu na plazu, bucnu se i odma doma.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Relacija ST-ZG. Prođemo Sv.Rok - leukociti divljaju + temperatura.
    Relacija ZG-ST. Izađemo iz tunela sv. Rok - nema temperature, leukociti normalni

i ovo se nije dogodilo jednom, već mnoooogo puta.
    jedino što ne kužim je kako leukociti znaju da prolazimo kroz tunel sv.rok...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj .kala. prvotno napisa Vidi poruku
    Relacija ST-ZG. Prođemo Sv.Rok - leukociti divljaju + temperatura.
    Relacija ZG-ST. Izađemo iz tunela sv. Rok - nema temperature, leukociti normalni

i ovo se nije dogodilo jednom, već mnoooogo puta.
    jedino što ne kužim je kako leukociti znaju da prolazimo kroz tunel sv.rok...
    da, dobro pitanje
    a kako vi znate da leukociti divljaju?

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    da, dobro pitanje
    a kako vi znate da leukociti divljaju?
    kako misliš kako znamo?
    pa po krvnim pretragama

(nemam mali putujući laboratorij, a bome ni čarobnu kuglu...)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj .kala. prvotno napisa Vidi poruku
    kako misliš kako znamo?
    pa po krvnim pretragama

(nemam mali putujući laboratorij, a bome ni čarobnu kuglu...)
    Pa, i mene zanima .

Kako znate da baš prolaskom kroz tunel leukociti podivljaju (ajme kako ovo zvuči )?

Mislim, vjerojatno ipak dođete do odredišta, i, šta, odmah odete vaditi krv da provjerite leukocite...?

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, i mene zanima .

Kako znate da baš prolaskom kroz tunel leukociti podivljaju (ajme kako ovo zvuči )?

Mislim, vjerojatno ipak dođete do odredišta, i, šta, odmah odete vaditi krv da provjerite leukocite...?

crtat mi se neda, al kad je već taj sv.rok stvorio konfjužun, evo da ukratko pojasnim

prije svega, po djetetu vidiš jel zdravo il nije.

ako (od sv.roka prema zg), inače veoma živahno dijete naglo tjelesno "padne", prestane pričati, odbija jesti, nevoljno je,još i temperatura skoči - onda znaš da nešto nije ok.
    i umjesto da se u zg družimo sa svojim malim prijateljima, mi vrijeme provedeno tamo budemo samo u društvu dežurnih iz klaićeve. a oni nam, dakako, potvrde da su leukociti nebu pod oblake.

a povratak za st...
    vidi se da još uvijek nije "svoj", no čim prođemo taj famozni sv.rok, on kao da živne - priča, smije se, zapitkuje, propitkuje, zanima ga sve...i konačno jede, temperaturi ni traga...

i kako to obično bude, kad se vratimo moramo provjeriti kod svoje pedice kako je. i bude dobro. leukociti normalni...

a ovakav (sf) scenarij nam se dogodio u nekoliko navrata.
    ako ste mislili na to da, eto tako, ničim izazvani, prije puta i na odredištu radimo krvne pretrage - ne neradimo. toliko ludi ipak nismo. još...

(just for the record, mi smo 2 ipo godine živjeli u zg. bolestan je bio - s.t.a.l.n.o. godinu dana samo na moru - pedica maltene niti ne zna tko smo...tako da, čisto vezano za temu - u našem slučaju, na moru je zdravlje )

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kuzim, Kala.

Hvala na objasnjenju , tak sam nekak i mislila.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

isli smo raditi bris pa sada cekamo rezultate. iako, cini mi se da nesto ipak ima u nosu jer je bas onako gusto i zeleno kao kada je neka bakterija... moguce je da klinci imaju nesto latentno sto se na suncu aktivira.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moji su na moru nekih tjedan dana, došli su na more s (laganim) kašljem, a umjesto da se smiruje, kašalj se pojačava.

Nadam se da će prestati i da će to morski zrak iščistiti.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

probaj im dati neki sirup protiv kaslja, nesto na biljnoj bazi da im malo pomogne.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    probaj im dati neki sirup protiv kaslja, nesto na biljnoj bazi da im malo pomogne.
    Bum probala, iako baš nešto ne vjerujem u te sirupe . Hvala na brizi.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

izzgleda da je kod nekih klinaca to jednostavno reakcija na promjenu klime..
    Yoda nema nikakvu bakteriju, nalaz je fizioloska flora, pa sad ti znaj...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma, da. Tak smo se isto nakon slane sobe, di smo bili par puta, prehladili svi troje . To je valjda isti efekt.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a možda počinje tek teći svašta kaj je unutra????

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bas sam u zadnje vrijeme razmisljala o slanoj sobi, mislim da cemo krenuti.
    koliko se ostaje, koliko se cesto ide?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •