Princip je takav da principa u biti ni nema. Već smo obe zbunjene metodama koje smo pokušali da ni ne znamo više koja nam je standardna procedura. Evo mogu reći da većinu vremena izdojim nekih 40ml i stavim u bočicu nakon toga joj dam dojku pa kada vidim da se počne ljutiti i da bjesno navlači bradavicu (zaključim da nema više mlijeka) pa joj dam na kraju izdojenu bočicu.
Drugi način je da prvo njoj ponudim dojku (kada je puna - jedino malo izdojim da joj omekšam) i kada ponovno ponovi navlačenje bradavice i počne negodovati dam joj bočicu sa mlijekom koje izdojim nakon nje.
Treći način je da joj dajem samo bočicu sa svojim izdojenim mlijekom i tada je sretna i zadovoljna - brzo ju posisa i onda zadovoljno ćorki 3 sata.
Četvrti način je da joj dajem samo dojku i onda imamo scenarij da ona po dva sata (kao jučer) bude prištekana na nju, ja vidim da joj se miče čeljust i osjetim da iz dojke izlazi mlijeko, ali ona nikako da prestane cicati čak ni nakon dva sata. Kada ju maknem sa dojke da ju dignem da podrigne okreće glavu, zjeva i pokušava ponovno naći dojku. Tada počinje šou, neutješni plač i nespavanje. Nitko ju ne može umiriti i tada mi ponovno (okolina nametne da joj izdojim makar 30ml).
Tu ja lagano padam u svojim očima osjećajući se nesposobno da bez kojekavih pomagala nahranim svoje djete.
Što se tiče ostalog napominjem da joj dajem samo isključivo svoje mlijeko, te da ga izdajam svaka tri sata ( i po danu i po noći).
Pokušala sam i kompresiju, jučer smo pokušale dojiti ležećki, ali nikako da dođemo do toga da se ona najede i bude zadovoljna.
Meni nije problem izdajati se i davati joj mlijeko na bilo koji način kada bi znala da ćemo nakon određenog perioda doći na hranjenje isključivo sisanjem moje dojke.