Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: pohlepna beba i učestalo gušenje

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno pohlepna beba i učestalo gušenje

drage moje ... bebač mi ima 16 dana , od početka je na prsima , ali u zadnja 4 dana , prije i tijekom dojenja ja sam pod konstantnim stresom . Naime , kad počne sisati , odjednom počne vući ko lud , guta ko da će mu netko otet sisu !!!!!!! I onda se zagrcne ! Nemože do zraka . Hripa , opet nemože do zraka.Guši se. To vrijeme proživljavam horor , a na kraju , kad konačno dođe do zraka , naravno plačem ko kišna godina. Podoji su mi postali noćna mora, jer stalno strepim da se ne zagrcne. Dojim ga u sjedećem položaju , jer se više ne usudim ga staviti u ležeći . Neznam kaj da napravim da ne sisa toliko pohlepno. Mislim nije da je toliko gladan ... traži svaka 2-3 sata , a ako slučajno spava duže , onda ga budim , pa papamo ( po savjetu pedijatrice) .
    Dakle mame.... jeste li se našle u sličnoj situaciji i kaj mi je činiti ?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

To ti je tvoj refleks otpuštanja mlijeka ili let down.

Što je refleks otpuštanja mlijeka?
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1477

Bilo bi dobro da kod svakog dojenja uzmeš ručnik tako da kad osjetiš trnce i dok se mlijeko otpusti izvadiš cicu lagano iz ustiju bebe i vidjet češ da će mlijeko špricati, a ti izdoji nakratko taj prvi najjači nalet mlijeka pa ponovno vrati cicu djetetu.
    Također probaj dojiti tako da je bebica onako nekako iznad cice, na tebi.

Položaji kod dojenja:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1475

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam imala koma let down, mali se grcao, ja strašila da če se udaviti, pa bih ga dizala u panici sa sise, lupkala po leđima, uvijek al uvijek je bio okupan kao da se otuširao mljekom...u svakom slučaju bar kao tebi ako ne i gore. Taj silni zrak koji je gutao bi ga i napuhivao, jer ne bi stignuo sve to podrignuti, pa bi onda popodne redovno imao grčeve...

Mogu ti samo reći, proči će, a do tad, provaj dojiti što više horizontalno, on i ti na boku recimo, to je nama bila dobra poza. Ima i dosta drugih tipa nogometna lopta itd, al nama je ovo bok-bok ležanje bilo najbolje. Naravno ako stigneš prije nego počme plakat od gladi, izdoji se prije podoja, istisni taj prvi mlaz. Također kad osjetiš let down, izvuci mu sisu iz usta i nek se to sve ištrca u tetru.

Nisam ti ja neka stručnjakinja i sigurna sam da če ti savjetnice dati puuuuno boljih savjet, samo da znaš da to nije nešto neobično. Sretno!

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da cure , ali on nikad ne dobije punu sisu ... meni već lagano ponestaje mlijeka jer on puno papa , pa se mi prsa ni ne stignu napuniti do kraja ..

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

inika, ne nestaje ti mlijeka jer on puno papa, već sasvim suprotno - koliko će on jesti, toliko mlijeka će se stvarati. Ne brini...
    Moje su se isto zagrcavale, mlađa pogotovo, podignula bih ju i malo (nježno) lupnula po leđima. Nemoj se toliko bojati, sve je to normalno.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Možda imate skok u razvoju pa više cica pa ti se čini da ti se ne stignu puniti, a naj taj način ti se stvara još više mlijeka.
    Ponudi mu jednu cicu kod prvog podoja, sljedeći put kad zatraži daj mu tu istu da završi i dođe do masnijeg mljeka, dok je "gotov" s tom ponudi mu drugu i tako svaki puta.

Ne ponestaje ti mljeka, on ide sve veči, skok u razvoju pa više traži, brže pocica i nek samo cica kad ti se čini i na prazno jer na taj način potiče tvoj mozak da je tvom djetetu potrebno više mlijeka i tako se
    potiče proizvodnja.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Jaki refleks otpuštanja mlijeka zna bebama pričinjati probleme pri dojenju a majkama izgledati strašno, no postoji način da mu se doskoči. Ovdje imaš jedan dobar tekst o tom refleksu.
    Probaj se držati pravila da 2-3 sata dojiš isključivo na istoj strani bez obzira koliko to podoja značilo i bez obzira što ti se čini da mlijeka nema. (To što ti dojke nisu toliko nabrekle kao prvih dana dobar je pokazatelj da se polako uspostavlja odnos ponude i potražnje - s vremenom dojke će biti posve mekane a ipak će imati točno onoliko mlijeka koliko tvojoj bebi treba). Na taj će način beba doći do onog zadnjeg mlijeka a drugi podoj na istoj dojci biti će manje stresan za bebu jer će mlijeko lakše teći.
    Pune pelene su dobar pokazatelj količine unešenog mlijeka - koliko imate mokrih a koliko pokakanih pelena u 24 sata?
    Isprobaj razne položaje - položaj na trbuhu kao i položaj nogometne lopte. Dobar je i ležeći položaj jer beba može samo laganim otvaranjem usta ispustiti suvišno mlijeko.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pokakanih pelena barem 6 ... pišanih nemam pojma .. nastojim ga hraniti svaka 2 - 3 sata , baš zbog tog pohlepnog sisanja, jer ako prođe 4 sata a on ne jede , e onda totalno poludi!!!mali pohlepnik

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Probaj ga hraniti što češće (čim pokaže prve znakove gladi npr. stisnute šake, šake u ustima, oblizivanje, pokreti rukama i nogama, okretanje glave prema tebi) prije nego što se previše uznemiri. Vući će manje pohlepno i tako se manje zagrcavati a i dojka će biti češće pražnjena pa iz nje neće tako snažno istjecati mlijeko. Svakako pokušaj nuditi istu dojku unutar perioda 2-3 sata a ako se situacija ne počinje popravljati i dulje. (Npr ako jede svaka 2 sata, možeš mu dva puta ponuditi istu dojku).

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

draga inikaaaaaaaaaa
    moram ti priznati da kada sam se naježila čim sam pročitala tvoj prvi post, zbog mog užasnog iskustva.... nama je počelo isto tako, meni je mlijeko curilo ko blesavo, curka (velika beba od 4360) je vukla ko blesava i grcala i svašta. Jedan dan, sa 20 dana isto je tako kao i obično cicala i taj dan posebno (pretpostavljam famozni skok) i zagrcnula se, počela povračati, ja sam je odmah okrenula međutim taj se puta jako jako zagrcnula i počela se gušiti...... poplavila mi na rukama, malo je dolazila do zraka, malo je plavila.... iskreno, mislila sam da će mi beba umrijeti na rukama.... zvali smo hitnu hitna nas je poslala u bolnicu jer da ćemo mi prije stići do bolnice nego oni do nas.... tako smo izletili iz kuće sa bebom koja je malo disala - više hroptala, i plavila i otišli smo u prvu bolnicu (Dubrava). Tamo je opet prestala disati čim su je polegli na leđa, noge su mi se odsjekle..... uglavnom, posaugali su joj nos i usta i sve je bilo ok. Poslali nas na rebro i tamo je bila 5 dana na promatranju da se vidi da slučajno nije došlo šta u pluća ali sva sreća sve je završilo ok. Nakon toga me bilo više strah dojiti, izdajala sam se i hranila je na bočicu s najmanjom rupicom na koju je jedva nešto išlo, ali zahvaljujući patronažnoj ipak sam se vratila na dojenje koje mi je u početku izgledalo stravično plakala sam od straha..... Ja let down jedostavni nisam osjetila, to mi je bila prva beba i nisam imala apsolutno pojma o niočemu. Nisam je znala niti primiti kako spada, dok sam je vadila van iz koljevke trebala mi je cijela vječnost ali evo, sve je hvala Bogu dobro prošlo. Ono što nam je spasilo dojenje je položaj u kojem je ona uvijek bila iznad cice. Znači obavezno nam je bilo dojenje u sjedećem položaju na način da joj je glava iznad bradavice koliko god ti je to moguće isvesti, tako da ona zapravo izvlači mlijeko prema gore a ne da mlijeko u slobodnom padu curi u nju. Imali smo i jedan super ležeći položaj. Ona je ležala na jastuku (znači na povišenom) cica je bila na krevetu i samo sam joj nekako namjestila bradavicu tako da je opet morala vući bez da mlijeko curi u nju...... i uspjeli smo, nakon ovog groznog iskustva, dojili smo još godinu dana......
    samo hrabro i oprezno.....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Inikaaaa, možda bi ti odgovarao položaj gdje ti ležiš na leđima a beba tebi na trbuhu. Taj položaj se rijetko spominje, mislim da se zove australski. Meni je bio super, i danas nam je najdraži, a počela sam ga koristiti jako rano, već s par njenih dana, jer se tako moja cura najbolje smirivala i manje bi se nagutala zraka. Imala sam također malo problema s prejakim let downom i previše miljeka, pa joj se u tom položaju mlijeko nije prenaglo slijevalo u grlo. Bila je i dosta jaka pa je već od prvih dana podizala glavu, inače ne znam da li bi bilo izvedivo.
    Loša strana tog položaja je da zbog pritiska glave na dojku mogu začepiti kanalići, ali ja nisam imala problema.

I potpisujem grom, mislim da ti nemaš premalo mlijeka, to što ti dojke ne djeluju prepunjene ne znači baš ništa! Mislim da je nemoguće da beba na dan pokaka 6 pelena i da je gladna.

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

inika imas moju pp, daj molim te pogledaj!!!

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kako je? Jeste li uspjeli pronaći neki položaj u kojem vam je lakše?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •