Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Kratkovidnost, očni tlak, porod

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Kratkovidnost, očni tlak, porod

Kratkovidna sam od svoje 13. godine, rodila prvo dvoje djece bez komplikacija prirodnim putem, nikad posebno naglašavajući da sam kratkovidna. Ali i dioptrije nisu bile nešto velike, mislim da je kod drugog poroda bila max -2.
    U pravilu mi se svake 2 godine pogoršava vid, i već prije ove trudnoće sam primijetila da ne vidim više dobro.
    Jučer na pregledu - dioptrija skočila s -2,75 na -3,50 na desnom i s -2,50 na -3 na lijevom oku. Dr. je izumjerio očni tlak i rekao da je na granici - izmjerio mi je 18, a 20 se smatra povišenim i rekao je da to svakako napomenem pri porodu (al nije rekao da još jednom prekontroliram prije poroda). Iako je spomenuo i to da previše ne brinem, jer sam bila navečer na pregledu, pa pretpostavlja da mi je ujutro očni tlak još niži.
    NEmam pojma o tom očnom tlaku - do kojih komplikacija može doći tijekom poroda zbog njega ili i zbog same dioptrije?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Napomeni to ginekologu koji ti vodi trudnoću... čini mi se da su nekad radi povišenog očnog tlaka slali na carski (predostrožnost da ne bi bilo oštećenja oka zbog naprezanja pri izgonu), ali danas se to promijenilo. Budući da ti i oftalmolog kaže da situacija nije zabrinjavajuća vjerujem da je sve ok i nema neke opasnosti. Svejedno smatram da je uvijek bolje obavijestiti ginekologe, opstetričare o takvim stanjima, pa si mirna..

enna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da svakako napomeni ginu, ja sam u oba poroda napomenula i dr. na porodu, sestra je zapisala na karton po prijemu u rađaonu, a samo da te smirim, kad sam rodila prvo sa -3,5 skočilo na -4,75 a sad sa drugim isla rodit i rađala sa lećama u oćima -6,25 (rekla sam i to i rekli da nema nikakvog problema) a nakon par mjeseci na pregledu palo na -5,00, oft. prokomentirala kao preška si 30 banki pa zato sad ide ka plusu...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Preporuku o tome treba li ili ne na carski radi problema s ocima treba dati dobar i iskusan oftalmolog, nakon detaljnog pregleda.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj enna prvotno napisa Vidi poruku
    prokomentirala kao preška si 30 banki pa zato sad ide ka plusu...
    očito to kod mene ne vrijedi, jer kak sam prešla 30, 2 puta sam mijenjala dioptriju... al ok, kod moje sestrevrijedi, njoj je s -2,50 palo na -2,00.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •