Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Temperatura već 4 dana

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Temperatura već 4 dana

Joj ljudi moji već sam luda L. ima temperaturu već puna 4 dana. Išla je do 39.7. Prvo smo skidali lupocetom, pa onda dalsyjem jer je lupocet skinuo na samo 2-3 sata i opet je rasla. Bili smo jučer kod doktora, slušao je pluća pluća i grlo je ok, urin je dobar, nije vadila krv, dao joj je antibiotik. Žena u ljekarni mi je savjetovala da pričekam s antibiotikom jer to može biti trodnevna groznica. Zvala sam pedijatriju sinoć jer se pojavilo par crvenih točkica na leđima i trbuhu pa su mi oni rekli da sama odlučim, i ja nisam dala antibiotik do jutros. Međutim, osip se nije proširio dalje, a ja sumnjam da bi to možda mogla biti reakcija na dalsy, je li itko imao kakvu reakciju? Evo opet gori, sada smo dali lupocet, ne znam što da radim više
    Bojim se da je nisam još isprehlađivala jer ju cijelo vrijeme razodijevam, ne znam ni sama, obući joj čarapice ili da bude bosa, oblozi ili ne... Mene uhvatila migrena ali ništa ne pijem, tj. popila sam lupocet pa mi ništa nije pomoglo (inače stavim voltaren čepić) ali se bojim jer dojim.

Ovo nam je prvi slučaj takve temperature, I. mi (kuc,kuc) nije tako ništa slično imao, do koliko uopće dana se tolerira temperatura, ne znam da noćas ako bude imala idemo na hitnu?

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zaboravila sam napisati, temperatura je počela 9. dan nakon cijepljenja Priorixom, no liječnik je rekao kako nije moguće da je temp. od cjepiva te da je cjepivo moglo biti okidač za nešto, a u nuspojavama cjepiva piše temperatura
    Znam da je ovdje bila tema "Reakcije na Priorix" ali je više nema, tj. google je nađe ali ne mođe se učitati.
    Inače nema vanjskih znakova bolesti, ne curi joj nos, ne kašlje, vesela, igra se... jedino je danas nekako mirnija i pospanija, no i jutros smo do 5 ujutro skidali temperaturu pa nije spavala.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nedjelja je i možda je danas lakše doći do dežurnog pedijatra u bolnici ( ne znam kakva je situacija s dežurstvom kod vas), ne treba ni uputnica i možda bi ti bila mirnija da ju još netko pogleda. Ja znam da sam ja paničar i preko 39 idem doktoru.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zvala sam sinoć pedijatriju i rekli su mi da ako budemo trebali doći moramo ići prvo na hitnu po uputnicu. Ne znam da čekamo još ili da odemo.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jedino rješenje u ovoj situaciji je djetetu izvaditi krv, da se vidi da li je virus ili bakterija. Prema teoriji temp.kao reakcija na cijepivo javlja se do tri dana nakon cijepljenja.
    Žao mi je što vam kod ped. odmah nisu izvadili krv ili poslali na vađenje. Nažalost mi smo imali sada takvu virozu s visokom temp. koja je trajala kod sina 3 dana, a kod curke 4 dana, ali mi smo radili brzi bris grla i crp. Bili su u redu i nismo dobili nikakve lijekove, nisu bili niti šmrkavi niti su kašljali. Ako si zabrinuta odi doktoru. Teško je ovako reći idi ili nemoj jer ti vidiš svoje dijete.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

u svakom slučaju skidat temperaturu i vaditi krv zbog CRP-a da se vidi da nije kakva bakterijska upala.. jesi sigurna da te točkice nisu od znoja? mojim curicama su se znale pojaviti kad bi se jako uznojile..
    ja bi otišla na hitnu jer sam paničar, 3dana temperature toleriram, više od toga ne.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravila sam napisati, temperatura je počela 9. dan nakon cijepljenja Priorixom, no liječnik je rekao kako nije moguće da je temp. od cjepiva te da je cjepivo moglo biti okidač za nešto, a u nuspojavama cjepiva piše temperatura
    Znam da je ovdje bila tema "Reakcije na Priorix" ali je više nema, tj. google je nađe ali ne mođe se učitati.
    Inače nema vanjskih znakova bolesti, ne curi joj nos, ne kašlje, vesela, igra se... jedino je danas nekako mirnija i pospanija, no i jutros smo do 5 ujutro skidali temperaturu pa nije spavala.
    Na ovu temu si mislila? http://forum.roda.hr/threads/15015-I...hlight=priorix

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nadam se da ste već riješili temperaturu ili našli uzrok. Moja je M. lani također imala reakciju na Priorix... 10. dana nakon cijepljenja ničim izazvana visoka temperatura i istovremeno sitan osip po cijelom tijelu. Doktor je to proglasio trodnevnom...imam dojam da je ta trodnevna najčešća dijagnoza kod ovakvih slučajeva jer, po njima, reakcija na P. "sigurno nije", a onda je trodnevna bez obzira što nema veze sa simptomima trodnevne.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nismo bili nigdje, u 16.30 joj je bila skočila temperatura, dali joj lupocet i evo mjerim 5 sati nakon lupoceta još nema temperaturu, spava. Kada joj je pala temperatura bila je tako razigrana, čak je i plesala, miš mali

Ma i ja sam paničar, njoj je skočila temperatura 9 dana nakon cijepljenja (po noći) i ujutro sam odmah zvala pedijatricu, sestra je rekla da još pričekamo, pa ako ne padne dođemo jučer ujutro.
    Jučer ujutro smo bili i liječnik je kako rekoh prepisao antibiotik i poslao nas kući. Kada smo došli kući ja sam uzela uzorak urina i odnijela natrag i zamolila doktora ako može barem to isključiti kao mogući uzrok. Urin je bio dobar, no rekao je kako nema smisla raditi druge nalaze jer i da je najidealniji nalaz terapija bi bila ista jer vjerojatno nešto ima. Eto, ja sam jutros počela davati sirup i morat će popiti tu kuru do kraja, što god da bilo.

Danas joj nismo dali dalsy, a opet se pojavilo par točkica, dakle, dalsy nije, može biti od znoja ili je nešto drugo.
    Ako ujutro ne bude bolje vodimo ju vaditi krv bez obzira na liječnika. Sljedi mi i 5. besana noć, zanimljivo kako joj se svaku noć oko 1 sat počne dizati temperatura, jučer je recimo bila 12 sati bez temperature i po noći je opet skočila (skužili smo da joj skoči kada spava, dok je budna bude sve ok.)

Hvala za link, idem čitati, duga je noć!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

čokolada , temperatura i osip su prilično česte nuspojave i reakcije na komponentu ospica. LIMA, možda i tebi bude korisno.
    http://hcd2.bupa.co.uk/fact_sheets/html/mmr.html

<H2>Side-effects and safety

It's not possible to say whether any vaccine, including MMR, is absolutely safe. Some children do get side-effects. However, these are very rare after the first dose and even less likely after the second.
    The three viruses in the vaccine act at different times and may produce side-effects as they start to work.
    The measles part of the vaccine starts to work six to 10 days after immunisation. Your child may have a fever, develop a measles-like rash and/or go off their food. You can give your child a dose of junior paracetamol if he or she develops a fever. However, if the fever persists, contact your child's GP.
    About one in every 1,000 immunised children may have a fit caused by the fever. This is called a febrile convulsion. However, the rate of febrile convulsions caused by measles is much higher
    </H2>
    Posljednje uređivanje od sirius : 27.06.2010. at 22:18

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Temp uvijek skače navečer, jer se djeca umire.. Mi uvijek nakon 2-3 dana temp idemo prvo vaditi krv (CRP), tek onda doktorici.. Čudi me kako je doktor dao antibiotik, a ne zna šta je djetetu, pogotovo jer se za viroze ne daje.. nadam se da nije ništa strašno..

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sirius, čitala sam (vjerojatno ovdje na forumu?) o tome, ali doktor je odbio svaku mogućnost reakcija na P.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da, kada sam liječniku spomenula da je cijepljena kategorički je srezao kako cijepljenje nema apsolutno nikakve veze s tim i kako cjepivo može biti tek okidač.

Ja uvijek znam teoretizirati kako ne dam antibiotike bezveze ali nakon što joj jučer nisam dala pa joj danas skočila temperatura odmah sam joj počela davati jer da se nešto dogodi ne bih si oprostila. Naravno kada smo jučer MM i ja vijećali dati joj ili i ne i dogovorili da nećemo, jutros je odmah iskočilo to kako ja stalno nešto čeprkam i pametarim se te kako ja ne volim i alergična sam što mi se svatko tko zna 2+2 petlja u posao tako vjerojatno ni doktori ne vole... uh, rekla sam da više neću dozvoliti da me se dovede u situaciju da ja odlučujem pa da budem kriva ali eto... uvijek iznova se dam navući.

Nadam se da će krenuti na bolje ~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino rješenje u ovoj situaciji je djetetu izvaditi krv, da se vidi da li je virus ili bakterija.
    Žao mi je što vam kod ped. odmah nisu izvadili krv ili poslali na vađenje
    X

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da li su je dobro dobro poslušali?
    mi smo imali takvu situaciju početkom mjeseca i jedva su otkrili da se radi zapravo o virusnoj upali pluća, crp normalan, urin normalan, kks ok, grlo ok, jedva da je doktorica malo nešto čula na plućima poslala nas na slikanje i hopa.....
    isto je bila visoka temperatura, u našem slučaju od petka popodne i u nedjelju smo otišli na hitnu gdje joj se to otkrilo

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Od jučer popodne nema temperaturu, evo je kao da ništa nije ni bilo.
    Što je bilo, nemam pojma. Cefixim ćemo joj dati da popije do kraja.
    di_zg, zabrinula si me sada s tom upalom pluća, valjda da joj je nešto ozbiljnije temperatura ne bi prošla ili...?

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa Vidi poruku
    Od jučer popodne nema temperaturu, evo je kao da ništa nije ni bilo.
    Što je bilo, nemam pojma. Cefixim ćemo joj dati da popije do kraja.
    di_zg, zabrinula si me sada s tom upalom pluća, valjda da joj je nešto ozbiljnije temperatura ne bi prošla ili...?
    a draga, neznam što da ti kažem, nama je temperatura prošla za 5 dana i nakon toga samo kontrola. Obzirom da je kod nas bila virusna upala, tu nisu pomogli nikakvi antibiotici.... ma nadam se da nije ništa....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Gle, neću pametovat, ali nedaj se više navući na "evo vam antibiotik pa vi prosudite da li će te dati", mislim! Tko je tu liječnik. Svakakvi scenariji su mogući i mi smo preboljeli svašta. Moja curka je unazad dva mjeseca pokupila dvaput taj neki opaki virus gdje visoka temp traje i do 5 dana, ali moj liječnik obavezno u takvim situacijama vadi krv i bris, pa da znamo na čemu smo. Drugi puta inzistiraj, nemoj se ovako mučiti, kak bi rekli ziher je ziher. Osip može biti i od visoke temp. Od trodnevne groznice lagano je osuto cijelo tijelo, ali taj osip ne svrbi i jako brzo nestaje. Eto meni je žao što nikada sa sigurnošću nečete moći reći, da to je bila trodnevna groznica i isključiti ju iz programa ubuduće. Što je tu je bitno je da je bembo sada dobro .

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Joj, ta temperatura bez simptoma mi je grozna...

Prošli tjedan: P. u petak dobije temp. (39,2 u uhu) koja je potpuno nestala za 2 dana. otišli na dežurnu pedijatriju i dr. naravno odmah propisuje antibiotik (jer su lkc bili povećani).Kako je P. bio dobrog općeg stanja i kako se temp. počela sama snižavati, antib. nisam dala.
    Nakon 6 dana od kada je bio zadni dan temperature, tj. prekjučer, temp. se opet pojavila (38,2 u uhu) i danas je opet nema. Nos zanemarivo curka (dok plače ili npr. malo po noći), slabije jede, veseo, živahan i kao da mu nije ništa. Dr. mu je jučer pogledala uši, grlo, trbuh, a zaboravila je pluća pogledati. Što ako je nekakva upala pluća, a da ja to ne znam? Jesu li djeca vidljivo bolesna kada imaju upalu pluća ili se ponašaju kao da su zdravi? Obzirom da nema više temp. može li to biti upala pluća ili opet nekakav virus?!

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Iz nalaza krvi se vidi dali je u pitanju bakterija ili virus. Cemu davati antibiotik kod viroze? Eventualno sumamed kod virusne upale pluca. Mi smo takvu situaciju imali u Klaicevoj i odbili smo antibiotik (temperatura iznad 40 st. malaksalost, CRP nizi, leukociti nizi itd.) jasno se vidjelo da je u pitanju virus. Otisli smo u F.M. tamo je dijete ostalo u dnevnoj bolnici, napravljene su odredjene pretrage, dobio je infuziju, ne antibiotik. Sumnjalo se na trodnevnu djecju bolest ali nije bilo osipa niti nakon 5 dana. Posrijedi je bila, kako je dr. napisao samoizljeciva virusna bolest . Nakon 5 dana maleni je bio dobro, nalazi uredni.
    Ipak mislim da je kod virusne upale pluca prisutan kasalj.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Eeeee, sad i ja znam! Bilo mi je glupo inzistirati na vađenju krvi kada je doktor bio tako siguran u terapiju, a i ovo nam je bilo prvi put da smo se susreli s takvom temperaturom pa nisam pojma imala ništa oko toga.
    Jučer sam razgovarala s jednom kolegicom, i njezinom malom je 10 dana nakon Priorixa skočila temperatura, a on je dobio sumamed, no ona ga nije dala, sve je prošlo u redu, zaključak na kraju: trodnevna groznica.
    Zar ni jednom liječniku nije bilo niimalo sumnjivo kako su te trodnevne groznice najčešće nako cijepljenja???

Jaooo, nakon što je di napisala za upalu pluća našla sam u Rodinim tekstovima o upali pluća i piše da je prisutan kašalj. Laknulo mi je, no baš ko zavraga, navečer se u snu zakašljala! Ja sam se istog trena oduzela, no srećom bio je samo taj jedan put, tek toliko da se nasekiram.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

o upali pluća...
    isto tako, visoka temperatura 4 dana. stalno preko 39. opće stanje ok. 5. dan isto visoka temperatura ali opće stanje koma
    išle na zaraznu. nalazi krvi ok, sve u granicama ili blago povišeno, ali ona koma, temperaturu su uspjeli skinuti tek nakon 2 doze nečega. doktoru se učinilo da je nešto čuo na plućima ali je bio siguran da nije ništa jer kad je pala temperatura ona je bila super. onda su snimke pokazale infiltrat. ali nije bilo radiologa pa smo nalaze dobili tek idući dan.
    sumamed
    kašljala nije
    nos nije curio
    nakon što su joj skinuli temp. na zaraznoj, više uopće nije imala temp.
    ali, svejedno je imala upalu pluća. kaže doktor da su kod djece te virusne (atipične) upale pluća česte i da imaju raznorazne simptome, i da ih je teško dijagonosticirati bez rentgena
    a antibiotik se u tom slučaju daje da bi se spriječilo naseljavanje bakterija na pluća kad je imunitet oslabljen zbog virusa

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

i mi imamo temp već 4 dana. Danas vadili mokraću i krv, doktor je preslušao i pregledao i kaže da je to sve super, nalazi mokraće- uredni, krvi idemo sutra podići. A jel mogu ja inzistirat na snimanju pluća?? Mislim ak ovo bude ok pa ono- zlu ne trebalo

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A jel mogu ja inzistirat na snimanju pluća?? Mislim ak ovo bude ok pa ono- zlu ne trebalo
    Jesi li sigurna da želiš dijete nepotrebno izlagati zračenju? To su X zrake, a ne foto-aparat.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ubacit ću se na temu, da ne otvaram novu..

Sara jučer cijeli dan ima temp, opće stanje dobro, jedino kad skoči temp onda se umiri i legne.. Moje pitanje: kada dajete lijek ( Dalsy, Lupocet,...) dajete li svakih 4/6 sati ili dajete po potrebi? Uglavnom dajem Dalsy, ako ne pada onda i Lupocet između doza ( kombiniramo ako moramo). dajem po potrebi, jer ako 6 sati nakon lijeka nema temp onda mi je glupo joj dati lijek jer nema šta snizit.. a do 38 stupnjeva ne dajem nikako.. jel to u redu?

Dogodi li vam se da dijete povrati sirup? Sara je tri puta povratila Dalsy.
    Posljednje uređivanje od klaudija : 11.07.2010. at 04:47

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Uvijek prema potrebi i općem stanju.
    Već smo nekoliko puta imali raspravu o tome kada roditelji snižavaju temperaturu lijekovima pa smo došli do zaključka da to ovisi o živcima svakog roditelja.
    Osobno temperaturu da 38,5 ne snižavam samo pratim, a iznad toga ovisi o općem stanju .
    Ne koristim ništa jaće od paracetamola, nekoliko puta sam koristila ibuprofen sa starijm djetetom , ali samo kad je imao temeperaturu višu od 40 stupnjeva koja nije padala nakon tuširanja/paracetamola i loše opće stanje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Po potrebi, naravno, nikako svakih 4 ili 6 sati.
    Do 38.5 ne dajem, iznad toga dajem - ne radi živaca nego radi toga što sam iskusila da viša temperatura iscrpi dijete.
    (dala bih lijek i da duže potraje 38 temperatura npr.). Uvijek dajem Lupocet tj. paracetamol, ibuprofen (Dalsy) smo koristili samo kad je imala upalu pluća jer tada paracetamol nije skidao temperaturu.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala, cure!

Njoj Ibuprofen skida temperaturu, a paracetamol baš i ne. Ma forsiraju me bake, jedna: daj svaka 4 sata, druga: odi na hitnu.. Ispada da se ja najmanje brinem za vlastito dijete, a jednostavno želim da se ne navikava na lijekove, što manje, to bolje.. Naravno kad mora, mora.. Danas joj već bolje, hvala Bogu..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Daješ li joj dovoljno Lupoceta?

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dajem joj uglavnom Dalsy, ali sam prebacila na Lupocet.. Žlićicu od 5ml po kad joj je temp iznad 38,5 ili kako si i ti napisala ako je duže vrijeme 38. Noćas oko 2h sam joj dala Lupocet, ujutro u 6 Dalsy i sad je još ok.. Ako bude opet narasla dat ću joj Lupocet..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

5 ml sirupa = 120 mg paracetamola a treba dati od 10 - 20 mg po kili težine.

Znači koliko ima kila*15 mg (recimo) = koliko joj treba paracetamola, pa vidjeti koliko je to ml sirupa.

Ja sam stalno davala premalo Lupoceta, zato te to pitam.

http://forum.roda.hr/threads/36151-Doziranje-Lupoceta

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I ne treba težiti tome da se temperatura potpuno spusti (npr do ili ispod 37,0) . Tj. ako mjeriš u guzi temperatura od 38.0 stupnjeva je tek lagano povišena temperatura jel je stvarna temperatura pod pazuhom 37,5.
    Gdje i kako mjeriš temperaturu?

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

e da, trebam joj dati 200mg, zato i ne djeluje kako treba.. Hvala!

Trebala bih ćešće čitati uputstva

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ne mogu ocijeniti o kojem uzrastu klinaca pričate?!?! Moj mali od 1god. je jutros zakurio 39.4 (rektalno) i do sada je ne mogu skinuti (tuširanje,lupocet) .Malo sam paničar,samim time što mi je prvio dijete, pa mislim da ću sa njim na hitnu jer mislim da se sa tako malim klincem ne treba zezati.
    Šta vi mislite?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kako misliš ne možeš skinuti temperaturu? Uopće ne pada ili pada premalo od davanja lijeka i tuširanja?
    Kakvo je opće stanje? Da li mu daješ dovoljnu količinu paracetamola(vidi Mimin post gore o količi koja se daje po težini djeteta)?
    Ja sam za opciju zvanja hitne prije odlasaka i svakako skinuti temperaturu prije nego krenete .

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    I ne treba težiti tome da se temperatura potpuno spusti (npr do ili ispod 37,0) . Tj. ako mjeriš u guzi temperatura od 38.0 stupnjeva je tek lagano povišena temperatura jel je stvarna temperatura pod pazuhom 37,5.
    Gdje i kako mjeriš temperaturu?
    Mjerim joj aksilarno, 5-7 minuta, ovisi kakve je volje.. Bitno mi je da se spusti ispod 38. Iako to kod nje nije neki pokazatelj, ali to je već druga priča..

Nema više temperaturu

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kako misliš ne možeš skinuti temperaturu? Uopće ne pada ili pada premalo od davanja lijeka i tuširanja?
    Kakvo je opće stanje? Da li mu daješ dovoljnu količinu paracetamola(vidi Mimin post gore o količi koja se daje po težini djeteta)?
    Ja sam za opciju zvanja hitne prije odlasaka i svakako skinuti temperaturu prije nego krenete .
    Hvala Bogu,jutros se spustila na 37c.
    Lijek i tuširanje su spustili vrlo malo te bi se vrlo brzo podigla.Malo me panika uhvatila jer ne znam koliko dugo dijete smije biti u takvom stanju .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •