Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: DiŽe guzu u zrak

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno DiŽe guzu u zrak

Hello svim mamama!!!

Nisam naletila na ovu temu pa otvaram

Moj mališa je od prije 4 dana počeo dok leži na leđima dizati guzu u zrak, kao ja kada vježbam guzu na aerobicu . I sada mu je to totalna fora da to konstantno ponavlja.

Jel ima još neka mama na ovom forumu čiji bebač to isto radi?
    Jedino mi nije jasno kaj sa time želi

Neki dan je napunio 5 mjeseci. Još uvijek se ne zna okrenuti sa leđa na trbuh....
    Trudim mu se pokazati kako, pomičem mu rukice, nogice, zovem ga, mašem sa svih strana sa igračkama ali nikako......

Zna se okrenuti sa leđa na bok i to redovito radi, ali dalje od toga ga ne zanima.
    Ako vidi baš nekaj interesantno, sav se spiga unazad kao perec i taman kada mislim da će se prebaciti na trbuh jer mu malo fali, on se vrati na leđa....

Znam da nisu sva djeca ista, i ne rade neke stvari u isto vrijeme, ali imam prijateljice čije bebe približne starosti kao moj maleni već to rade odavno.....
    Posljednje uređivanje od coflek : 21.05.2010. at 15:22

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moj je isto sve tako ko tvoj. i da, diže guzu u zrak kao da bi mogao napraviti most i izvija se u boku ko kifla ja mislim da naprosto vježba trbušne i leđne mišiće. moj se u utorak (tad je navršio točno 5 mjeseci) okrenuo par puta s leđa na trbuh, ali od onda opet ništa. prije toga se jedno 2 tjedna izvijao i 'vježbao guzu'. i isto ko tvoj uopće ne reagira na moje pokušaje da ga animiram taj put kad se okrenuo sam mu pokazivala neke kocke i on je krenuo prema njima pa se tako okrenuo. no drugi dan kad sam pokušala s istom forom me samo u čudu gledao, strpao ruku u usta i kao da si je mislio - šta sad ona hoće da se ja okrećem svaki dan. e baš neću toliko neće da ja već pomišljam da sam sanjala

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moja je tako dizala guzu, nije se izvijala već je samo guzu dizala, to je radila par dana i nakon toga se počela okretati kao profesionalka, dotad se okretala, ali ne tako spretno
    ja sam to onda protumačila da oni sami malo provježbaju mišiće koji ima trebaju za neku akciju koja slijedi

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

anamix, i moj je u utorak imao točno 5 mjeseci !
    Znam da je taj dan bila gužva u rodilištu

baš me zanima do kada će moj mališa glumiti perec
    Posljednje uređivanje od coflek : 21.05.2010. at 20:40

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj coflek prvotno napisa Vidi poruku
    anamix, i moj je u utorak imao točno 5 mjeseci !
    Znam da je taj dan bila gužva u rodilištu

baš me zanima do kada će moj mališa glumiti perec

a di si rađala? ja u vinogradskoj. i da, bila je gužva...

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moja (6 mjeseci) to još uvijek radi. s tim da je nakon toga skužila da može, oslanjajući se na ruke, stajati na koljenima, onda se ljuljala u tom položaju naprijed-nazad. zatim, skužila je da treba micati koljena, tako da sad pomiče koljena kao da puže, ali ne i ruke. dakle, kad hoće negdje doći podigne guzu u zrak, spusti se na koljena, napravi par pokreta koljenima, skuži da nije makla ruke i da je ostala na mjestu, pusti se i padne glavom u pod i onda se odvuče na rukama

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i moja malena je to jedno vrijeme radila, bas u toj dobi, i jos bi se lagano njihala bokovima lijevo desno, kao da plese
    brzo je prestalo, otkad se pocela okretati vise na ledjima skoro uopce ne lezi, stalno je na stomaku

acqua, mislim da ti pises o dizanju guze na stomaku, a pocetni post je o dizanju dok su na ledjima

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

joj summer imaš pravo! nisam pomno čitala
    dizala je guzu i na leđima, ali kratko... valjda joj nije bilo zanimljivo
    Posljednje uređivanje od acqua : 22.05.2010. at 00:51

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

anamix, ja sam bila u Zajčevoj iliti Merkuru.... očito je taj dan bilo veselo cijelom gadu

e da, jedino kaj sad po novom malac radi je da kada je na trbuhu pokušava koljena stavit ispod sebe al sa time baš niš ne uspijeva...

i napokon je naučio da kada je na trbuhu i umori se, ne zagnjuri u podlogu sa galvom vrišteći nego ju kao gospodin već unaprijed okrene na lijevu stranu (obavezno) i odmori
    Posljednje uređivanje od coflek : 22.05.2010. at 01:02

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i moj malac - sad će tri meseca, počinje da odiže guzu od podloge, kao i sestre mu u to doba...
    čak imam i sliku mlađe devojčice sa guzom visoooko u vis..-))
    valjda se pripremaju na neki zahtevniji pokret...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i napokon je naučio da kada je na trbuhu i umori se, ne zagnjuri u podlogu sa galvom vrišteći nego ju kao gospodin već unaprijed okrene na lijevu stranu (obavezno) i odmori

o da. i to vidi se da su vršnjaci

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Što se tiče dizanja guze, sad je to usavršio do te mjere da kada želi nešto bolje vidjeti digne guzu u zrak i nekako ju spusti prema lijevo, pa se malo izvija da provjeri gdje je to što je gledao, pa opet digne guzu pa ju spusti malo u lijevo i tako u krug
    uglavnom u roku od 5 min on više nije u pozi u kojoj sam ga ostavila na već se okrenuo bar za 90 stupnjeva a da se nije morao okretati.... grrrrrrrr

Srećom, počeo se okretati sa trbuha na leđa. Danas je to ponovio bar 5 puta s time da prvo čeka misleći da će ga netko okrenuti, pa protestira, pa kada vidi da je vrag odnio šalu - sam se okrene. A ponekada se "pravi" da se nezna okrenuti, e tu počne drečanje posebne vrste, na koje nitko nije imun.

Još samo da skuži sa leđa na trbuh i na konju smo!
    Posljednje uređivanje od coflek : 26.05.2010. at 15:48

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

A ponekada se "pravi" da se nezna okrenuti, e tu počne drečanje posebne vrste, na koje nitko nije imun.
    o da, potpisujem. neki dan me sused pitao jel mala bolesna, probija zidove čovječe

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

mogu ponosno objaviti da me moj malac jučer razveselio sa prva dva samostalna okreta na trbuh - iako malo nespretno i nije znao izvući desnu rukicu ispod sebe, a danas pak se ne prestaje vrtiti. Stalno trbuh - leđa - trbuh - leđa
    Sve to dela isključivo na desnu stranu, ali nema veze i ovo je pomak i pol!
    Mamica naravno cvate!!!
    Posljednje uređivanje od coflek : 18.06.2010. at 12:17

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dizanje guze u zrak je normalna faza motoričkog razvoja.
    dignu guzu, pa se zaljuljaju, pa se dignu na sve četiri, pa sjednu, pa pužu, pa se dignu na noge, pa hodaju postrance držeći se uza zid, pa se puste i... odu.

tako vam je to...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moja beba je sa dva mjeseca počela dizati guzu u zrak. Mrdala ju je malo lijevo malo desno i počela se sama okretati na leđa!!! Obožava spavati na trbuhu (naravno dok sam ja kraj nje) tako da me zna iznenadit kad se ona sama sva sretna okrene na leđa. Ne radi to često ali svaki dan bar jedan put se okrene - postalo joj je to zanimljivo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •