Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: upala ociju..help!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno upala ociju..help!

danas smo pokupili neku upalu...oci su crvene (doduse tu je i faktor trljanja), suze i krmelji idu svaki cas van..ispirala sam oci kamilicom i fizioloskom..ima netko slicno iskustvo? da li to moze biti i simptom alergije? radi se o bebi od 20 mj., sutra idemo k doktoru popodne ali ako netko ima iskustvo prije, dobro bi doslo..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji (naročito mlađi, koji je u vrtić krenuo sa samo 13 mjeseci) su to često i redovito imali u vrtiću.

Obično je riječ o bakterijskoj upali, ali ne znaš dok ne odvedeš dijete pedijatru.

Mi smo dobivali antibiotik u kapljicama (Byvacin kapi - ne proizvodi se više, mislim da sada daju Tobrex za istu svrhu) ali to mora biti svakako po preporuci liječnika. Ne možeš napraviti štetu ako dijete umivaš blagim čajem od kamilice, kao što si i napravila. Čistiš mu oči od vanjske strane prema nosu, da ne razvučeš tu sluz preko cijelog oka...

Upala prođe za 2 dana, ali kapati treba koliko piše ili koliko pedijatar kaže (5 dana, ako se dobro sjećam).

Nije strašno, ali je ružno i djetetu neugodno.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Obično je riječ o bakterijskoj upali, ali ne znaš dok ne odvedeš dijete pedijatru.
    Upala prođe za 2 dana, ali kapati treba koliko piše ili koliko pedijatar kaže (5 dana, ako se dobro sjećam).
    X
    Mi smo za naseg decka dobili kapi i mast Tobrex, radilo se o bakterijskom konjuktivitisu (uzet bris), proslo je za 3 dana, terapiju smo primjenjivali 5 dana.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tenks na odgovoru peterlin
    danas su joj potpuno natecene oci, ne moze ih otvoriti idem odmah k doktoru, nadam se da ce me primiti u suprotnoj smjeni

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mojoj djeci se to znalo pojaviti naglo, ali i poboljsanje dodje relativno brzo. Drzim fige da je sve ok. lore, kako je malena danas?

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[QUOTE=lore;1654245danas su joj potpuno natecene oci, ne moze ih otvoriti idem odmah k doktoru, nadam se da ce me primiti u suprotnoj smjeni[/QUOTE]
    Uh...grozno.
    Mi smo dobili Tobrex kapi i mast za upalu. Kapi smo kapali 3 puta dnevno po jednu kap u oko, a mast samo prije spavanja.
    Prođe za 3 dana, ali smo trebali kapati 7 dana.
    Sretno.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

lore, žao mi je što to prolazite i nadam se da je danas već bolje, inače nikako nije preporučljivo stavljati obloge od kamilice, a pogotovo ukapavati bilo kakav čaj. Dakle u oči ništa osim preporučenih kapi/masti, fiziološke otp. i prokuhane vode.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •