Tražim jednostavan i dobar recept za sladoled.
E da, nije sladolod, nego sladoled, ako netko može, neka ispravi.![]()
Tražim jednostavan i dobar recept za sladoled.
E da, nije sladolod, nego sladoled, ako netko može, neka ispravi.![]()
Posljednje uređivanje od Anemona : 28.06.2010. at 14:41
Evo ja isprobala neki dan
casa od 2dcl slatkog vrhnja
casa od 2 dcl kiselog vrhnja
staub secer po zelji
voca otprilike casa i pol
Ja sam koristila maline i bananu.
Slatko vrhnje istuces u slag (ne moras skroz do kraja u tvrdo, dovoljno da zagusne). Voce (ja sam imala otprilike dvije sake malina i jednu bananu) ispasiras mikserom, umijesas kiselo vrhnje i dodas secera po zelji, u sve umijesas kuhacom istuceno slatko vrhnje. Ulijes u plasticnu posudu i zamrznes. Mi smo ga mrznuli u ovakvim kalupima i u obicnim kalupima za led pa su klinci to jeli kao bombone.
i ja sam pravila ovaj po srecicinom receptu (recept sam nasla tu na forumu ) i super je..zadnjih dana zbog Montija pravim slican ali sa jogurtom umjesto vrhnja i sa malo frukzoze i voca po zelji. Tako je dobar da L nece da joj se kupi sladoled vani vec ce "mama napaviti na joguta"![]()
Ja pravim ovaj od karamele.....ne da mi se pisat, pa evo link: http://www.coolinarika.com/recept/sladoled-od-karamele
jako je fin, vidiš baš bi ga mogla pravit, nisam dugo......![]()
ima li neki recept za sladolede od čokolade i vanilije?
da, ali ja sam nevješta kuharica pa bi mi dobro došao konkretan recept
nekako bih ja uzela samo slatko vrhnje i čoksu, ne bih dodavala kiselo ili jogurt
Posljednje uređivanje od Lutonjica : 14.07.2010. at 14:44
Upravo tako, bolje je... Možeš staviti i malo instant želatine (ali ja to baš ne obožavam).
Ali MM ima povišene masnoće, pa se baš spremam eksperimentirati i napraviti nešto s jogurtom za njega:
- 3 jogurta (sa sniženim postotkom masnoće)
- 3 žlice meda
- 1 ampula ekstrakta vanilije (ima u Lidlu, uljne otopine)
To namjeravam zalediti (zapravo, za frozen yoghurt je dosta da čuči sat-dva u škrinji da ne bude pretvrdo) i vidjeti da li valja
Čokolada (to je za moju djecu, ne za mm-a) po istoj špranci dodati još 5 dag čokolade u prahu ili ribane... Čokoladu će vjerojatno trebati otopiti, a da se dobije onaj crni štih, možda ubaciti gorki kakao prah...
Za mene možda neka voćna kombinacija, jogurt + 2-3 žlice domaćeg džema od višanja i super...
Dojavit ću kako mi je uspjelo, kad napravim.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.07.2010. at 15:02
ja radim s jogurtom umjesto kiselog vrhnja. osim voća, radim i sa čokoladom (volim kontrast slatko-kiselkasto), dodam i cimet... međutim, smetaju mi kristalići a redovito zaboravim miješati dok se zamrzava.
kristalizira li i u ovako malim kalupima? i je li netko vidio ove kalupiće sa štapićem bliže od ikee?
aha, dakle treba se miješati dok se zamrzava, taj savjet dobro dođe
upravo se spremam raditi ovo http://www.coolinarika.com/recept/sl...warzwald-torta
Moram iskopati recept za sladoled koji ja imam. Radila sam po tom receptu i voćne i mliječne.
I da, sjetila sam se da je moja baka uvijek zamrzavala u metalne posude. Ne sjećam se da je bilo kristalića, a niti miješanja dok se smrzavalo. Ima to kakve veze?
ma to je too much za mene LOL
nisam je nikad radila, danas ili sutra će biti prvi put
meni ti je pravljenje kolača psihoterapija, tako da ne razmišljam da li se isplati ili ne
( upravo mi je prija donijela na Brač za malu pome iz bio & bio koje koštaju 1 kg 69 kn !!! tako da mi ta torta ne može nikako biti skupa)
Huh, meni nakon pravljenja kolača treba psihoterapija, a malo smo kratki s lovom pa sam prisiljena peći kćerki za rođendan pa važem.
Sinu sam pekla i ispalo me skuplje nego da sam kupila gotovo. Tad nisam znala da u Lidlu ima povoljno slatko vrhnje. Ja 200 ml platila preko 8 kn, a trebalo mi 800 ml + valjda kg čokolade.
Nešto sam krivo pročitala u receptu pa kupila puno manje pa u sred pravljenja torte slala muža po još.
Sad sam puno pažljivija. Pazim koliko čega ide i koliko šta košta. Nekad je stvarno jeftijije kupiti gotovo.
OT najbolje mi je kad netko kaže superjeftin kolač jer u njega ide samo 2 jaja, a u receptu hrpa oraha, badema, raznih ekstrakata i sl. Pa nije rat niti poraće da su jaja znak bogatstva![]()
vrlo,vrlo smo zadovoljni s tortom
http://public.fotki.com/210963/sladoledna-torta/
ja napravila sladoled od dva slatka vrhnja i 2 male dorina čokolade. ubacila još i smrskane lješnjake.
super ispalo, ali drugi put mora veća količina LOL
Našla sam jedan super jednostavan recept za sladoled od banane. Nisam ga probala, ali možete vi.
http://www.youtube.com/watch?v=wWu6v...eature=related
hm...zasto su se zamrzavale banane a ne prvo izmixale sa mlijekom pa onda zamrznule ???
Ja sam probala. Doduše, malo sam modificirala recept - nisam stavljala mlijeko nego smiksala same smrznute banane. Također, nisam to radila u blenderu nego običnim štapnim mikserom... Odlično je (s čokoladnim preljevom ili posuto kraš-expressom), samo treba napraviti onu količinu koja se može odmah pojesti jer ne znam kako bi izgledalo da se ponovo zamrzava smiksana smjesa...
Pretpostavljam da se miksanjem smrznutih banana izbjegne stvaranje kristalića.
Ja sam smiksala 2 banane, 1 slatko vrhnje(ono iz Lidla, 200g), 1 žlica maslaca od lješnjaka i po želji vanilin šećera ili drugog zaslađivača.
Odlično je bilo i prije i poslije zamrzavanja.
4 jaja, 4 žlice šećera
3 šlaga sa mlijekom
(ili 0,5 l slatkog vrhnja)
podjelitu u manje zdjelice i dodavati voće, čokoladu ili što već želite
Čokoladni:
štapnim pretvrim u frape 2 banane.izmiksam vrhnje za šlaga (ili ako ste uštednji samo umješajte kiselo vrhnje u čašici čvrsto- bit će ok, ali onda malo više nutele da ne bude rijetko), umiksam par žlica nutele ili sl. do željene boje i zamrznem.
Voćni:
kravlji sir kremasti izmiksam s pekemzom od jagoda štapnim mikserom, dodam nasjeckano voće i u frižider, ako treba za boju dodam još malo soka u sirupu da bude onak prošarano ko kupovni