-
i ovo je iz perspektive onog sto znanost danas recimo poznaje
genetska struktura se tijekom godina mijenja (moj mali ima marker kromosom, u odnosu na postotak koj je imao kad su radjene pretrage u trudnoci i pregled koj je radjen sa krvi koja je uzeta kad je imo 4 god) i postotak nije isti
isto tako, pretrage uzoraka roditelja rade se iz krvi sto znaci da moze doci do odstupanja u odnosu na stvarno stanje jer kao prvo spolne stanice mogu dati drugaciji rezultat a kao drugo postoji mogucnost da se genetska struktura roditelja u odosu na ono sto je bilo kad su recimo bili bebe promijenila
(to je jedno od objasnjenja koje nam je dala voditeljica odjela za genetiku u AMC (asterdamska sveucilisna bolnica)
ocu u biti reci da prije nego sto pristanete na vadjenje krvi vaseg djeteta stvarno odlucite sto recimo dobijate dijagnozom (ako do nje uopce i dodje) i da li ce se ista promijeniti kad dobijete rezultate
moje je iskustvo da oni uzimaju materijal (krv) bez razmisljanja, i starno sam ne jednom imala osjecaj da je moj klinac zamorac na kojem se obalvva istrazivanje
btw mi smo i genetski cisti i mozak nam je ok i u biti njegov autizam i sensory integration disorder oni ne mogu objasniti na temelju nalaza koje su skupili iz tih pretraga koje smo prihvatili (vadili smo jednom krv za genetiku + fragile x chromosome, mri scan i eeg za epilepsiju). krv su vadili i nama i nismo se pomakli nikud
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma