Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Dijete mora kod genetičara...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ovo je iz perspektive onog sto znanost danas recimo poznaje

genetska struktura se tijekom godina mijenja (moj mali ima marker kromosom, u odnosu na postotak koj je imao kad su radjene pretrage u trudnoci i pregled koj je radjen sa krvi koja je uzeta kad je imo 4 god) i postotak nije isti

isto tako, pretrage uzoraka roditelja rade se iz krvi sto znaci da moze doci do odstupanja u odnosu na stvarno stanje jer kao prvo spolne stanice mogu dati drugaciji rezultat a kao drugo postoji mogucnost da se genetska struktura roditelja u odosu na ono sto je bilo kad su recimo bili bebe promijenila

(to je jedno od objasnjenja koje nam je dala voditeljica odjela za genetiku u AMC (asterdamska sveucilisna bolnica)

ocu u biti reci da prije nego sto pristanete na vadjenje krvi vaseg djeteta stvarno odlucite sto recimo dobijate dijagnozom (ako do nje uopce i dodje) i da li ce se ista promijeniti kad dobijete rezultate

moje je iskustvo da oni uzimaju materijal (krv) bez razmisljanja, i starno sam ne jednom imala osjecaj da je moj klinac zamorac na kojem se obalvva istrazivanje

btw mi smo i genetski cisti i mozak nam je ok i u biti njegov autizam i sensory integration disorder oni ne mogu objasniti na temelju nalaza koje su skupili iz tih pretraga koje smo prihvatili (vadili smo jednom krv za genetiku + fragile x chromosome, mri scan i eeg za epilepsiju). krv su vadili i nama i nismo se pomakli nikud

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo napokon i našeg kratkog izvještaja.

Obavili smo. Moje iskustvo je identično ovom što je stray_cat napisala:
    Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    moje je iskustvo da oni uzimaju materijal (krv) bez razmisljanja, i starno sam ne jednom imala osjecaj da je moj klinac zamorac na kojem se obalvva istrazivanje
    Da sam znala što nas čeka tih 14 dana u Klaićevoj, nikada, ali nikad ne bi pristala na to. I potpuno zdravo dijete uz onu torturu postane bolesno.... Hvala Bogu to je iza nas. Obavili smo hrpu pretraga i ništa nisu našli uzrok njegovom kašnjenju u psihomotoričkom razvoju.
    Bitno mi je da dijete napreduje, a zašto je došlo do kašnjenja....jel kriv eventualni zastoj u razvoju ploda u trudnoći, nedostatak kisika nakon poroda, krvarenje u mozgu ili nešto četvrto i peto....ostat će enigma možda i zauvijek. Rezultate krvi još čekamo. Trebali bi biti gotovo početko iduće godine. Iskreno mislim i da genetika nema ništa s tim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj goranka prvotno napisa Vidi poruku
    Evo napokon i našeg kratkog izvještaja.

Obavili smo. Moje iskustvo je identično ovom što je stray_cat napisala:

Da sam znala što nas čeka tih 14 dana u Klaićevoj, nikada, ali nikad ne bi pristala na to. I potpuno zdravo dijete uz onu torturu postane bolesno.... Hvala Bogu to je iza nas. Obavili smo hrpu pretraga i ništa nisu našli uzrok njegovom kašnjenju u psihomotoričkom razvoju.
    Bitno mi je da dijete napreduje, a zašto je došlo do kašnjenja....jel kriv eventualni zastoj u razvoju ploda u trudnoći, nedostatak kisika nakon poroda, krvarenje u mozgu ili nešto četvrto i peto....ostat će enigma možda i zauvijek. Rezultate krvi još čekamo. Trebali bi biti gotovo početko iduće godine. Iskreno mislim i da genetika nema ništa s tim.
    nije mi cilj da te prozivam ali zar ti nisu unaprijed rekli "planiramo raditit TO, TO i TO zbog toga i toga. da li se vi sa tim slazete?"

jedino iz tih onformacija kad razmislis odlucis sto vam odgovara

mi smo radili eeg i mri scan i dok je bio u narkozi uzeli su krv da odrade pretrage da ga ne traumiraju budnog

trebalo mi je preko godinu dana da dozvolim vadjenje krvi i to cak i dok je lezao u narkozi a trebalo mi je i vise da dozvolim da odrade mri scan. pristala sam na kraju jer je postojala sansa da se vidi ako ako je nesto sprckano na porodu ili da je slucajno neka deformacija na mozgu

koliko ti je staro dijete i kakav psihomotoricki zaostatak je u igri da tako navale sa tako intenzivnim pretragama.

mi smo rezultate s genetike cekali godinu i pol. prvo je krenula prica da su zagubili krv pa kad smo rekli da cemo ih tuziti krv su nekim cudom pronasli pa je onda trebalo uhodati novi stroj i nakon svega toga nismo nista pametniji

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •