pitanjce za zaposlene u državnim i javnim službama : da li ste dobili regres za ovu godinu?
pitanjce za zaposlene u državnim i javnim službama : da li ste dobili regres za ovu godinu?
Ni ja ni mm još ništa, oboje državni službenici. Možda sa sljedećom plaćom?!
Ne
Ne.
Obično smo dobivali oko 20.06.
Mi smo prošle godine dobili 28.7., pretprošle 10.7. tako da ga još mjesec dana ne očekujem.
Nek me iznenadi![]()
Ljudi, o čem vi pričate? Regres ove godine??
Pa zar nije cijela ova frka oko toga da nam se ne isplate ove godine regres, božićnica itd?
Bilo bi super,ali ja ove godine ne računam na njega.
je li ti ozbiljno ovo pitaš ili stavljaš sol na ranu???
ili si u informativnoj blokadi.
bit će dobro nastavimo li dobivat plaću, a priču o regresu i božićnici možemo lagano počet pričat dici kao bajku-uspavanku. "bila jednom jedna božićnica kojoj bi neko vrijeme ranije prethodio regres. i mama i tata su bili tako zadovoljni, a onda su došli zli kojoti i hijene i pojeli božićnicu. a prije toga su popapali regres. i mama i tata su počeli stezat kaiš...."
ne
ali meni ko amalthei, uvijek dođe u drugoj polovici 7. pa mu se ne nadam prije
i da, vjerujem da ćemo ga dobiti, jer je jadranka tako rekla, nema božićnice ali ima regresa. a ako jadranka kaže
osim ako ne počnu opet neki novi pregovori pa sve propadne![]()
mislim Lory da si ipak ti u blokadi
sindikati su isposlovali regres
i dar za djecu
za ovu godinu
ali božićnice neće biti
A hoću li i ja dobiti regres iako sam na porodiljnom?
Godišnji ću otvoriti tek kad mi istekne porodiljni, u studenom. A bojim se da onda neće biti para meni za regres
Baš bi mi dobro došao uz ovu crkavicu za drugih 6 mjeseci![]()
Kod nas (javno poduzeće) navodno da će isto biti regres, inače ga dobijemo već u 3. mjesecu. Živi bili pa vidjeli.
Nisam u javnom poduzeću, ali...Kad sam bila na porodiljnom, oba puta, bez obzira kad mi porodiljni završavao, regres sam dobila kada i svi ostali, redovno u 5. mjesecu. A s porodiljnog se vratila jednom u 10. a jednom u 8. mejsecu.
E sada da li je tot ako kod javnih poduzeća...Ne znam, pa valjda isplaćuju svima u isto vrijeme!
i ja sam na porodiljnom dobivala regres kad i ostali.
mislim da to ovisi o firmi
jer regres je vezan uz godišnji
u pravilu ako ne ideš na godišnji onda nema ni regresa
ali uvijek ima izuzetaka od pravila
Da tako je kod nas, regres dobiješ kad ideš na godišnji.
Sad bi ja znači trebala prekinuti porodiljni, iskoristiti godišnji i vratit se doma (nastavak ladanju uz bebu).
Uf, mislim da je to puno papirologije i kojekakvih šaltera, a ja sam prelijena za to![]()
Nemam pojma, zvat ću računovodstvo...
Kod nas su regres dobivali svi u isto vrijeme, bez obzira kada išli na godišnji. Ja nisam ništa dobila, još.
PM ti ćeš ionako ić na GO kad ti završi porodiljni?
onda ti mogu odmah isplatiti regres, pa to je za par mjeseci
Ja sam zaposlena u prosvjeti.Porodiljni mi je završavao u 12.mjesecu,ali sam se vratila na posao krajem siječnja jer sam koristila i godišnji, no regres nisam dobila.
Hm, i ja sumnjam da bi ga dobila u 12. mjesecu
Koliko sam skontala, ovaj drugi dio porodiljnog mogu prekidati kad god hoću, i tako sve do djetetove 6. godine. Ili?
Koliko sam shvatila, regres ove godine dobivaju samo zaposleni u drzavnim sluzbama, ali ne i u javnim.
Dakle, prosvjeta, znanost, zdravstvo - ne.
Ispravite me ako grijesim (i razveselite).
griješiš, bar se nadam da se nešto u međuvremenu nije promijenilo jer nama su iz sindikata rekli da ćemo dobiti regres i dar za djecu, ali ne i božićnicu
po novinama svašta piše, a jedan od glavnih problema je što oni često za državne i javne službenike koriste zajednički naziv 'državni službenici'
Nadam se da grijesim.
U linku koji je Mima dala, spominje se dogovor izmedju sindikata drzaavnih sluzbi i Vlade o isplati regresa, te reakcija S. Abversek na to.
Ne još. Prošle godine smo dobili krajem srpnja (svi, bez obzira tko je na GO), a ne s plaćom oko 15. u mjesecu.
Ja sam se lani isto vratila u studenom i tada koristila godišnji ali regres sam dobila u srpnju kada i svi (prosvjeta). Stvar je u tome da sam ja tajnici još u lipnju prije nego što je izradila izračun godišnjih odmora najavila kada ću na godišnji i ona me upisala u plan za godišnje za tu godinu, pa sam tako dobila i regres.
Onda moja tajnica nema pojma.Ja sam bila isto baš kod nje kad je završila nastavna godina i pitala vezano za regres i rekla mi je da ga ne mogu dobiti jer sam ljeti na porodiljnom,a kad budem koristila GO ( u siječnju) da tad prosvjeta ne može dobiti regres.Tako je i bilo...sad sam ljuta ko pas..![]()
ja sam dobila regres na porodiljnom ali greškom. nisam imala pravo na njega. ali kadrovska me zaboravila maknuti s popisa zaposlenika koji imaju pravo na regres, zaboravili su da sam na porodiljnom. dobila i regres i rješenje kad mogu koristiti go![]()
Koristila sam godišnji u prosincu (nakon isteka porodiljnog) i ravnatelj je napisao dopis Ministarstvu da mu isplate novce za moj regres. Stiglo u svibnju, nakon još dva dopisa.
Ne mislim da je upitno da li ćemo dobiti regres nego kada. Kolektivni ugovor nije otkazan pa se prema tome ne mogu ni uskraćivati prava iz istoga. Ako regres ne bude isplaćen - slijedi tužba.
Ne bi bilo prvi put.
http://danas.net.hr/novac/page/2010/03/19/0040006.html
Radije bih regres kad mu je vrijeme, nego poslije dizati tužbu i puniti đepove odvjetnicima. Prošli put sam trošak odvjetnika platila 2300 kn!!
A imali smo grupnu tužbu, nas cca 50 u zbornici, on je izlazio na ročišta odjednom za sve nas pa si zbrojite koju lovu je digao samo na našoj zbornici.
Nas kolektivni ugovor istice krajem srpnja ove godine, ako se ne varam. Vlada je planirala promjene ZOR-a koje bi sprijecile dosadasnju praksu produljivanja KU dodatnih 6 mjeseci u situaciji kada stari prestane vrijediti a nije potpisan novi. (I ne samo to.)
U medjuvremenu se desila situacija s referendumom, pa se ne zna sto ce biti.
Da se to nije dogodilo, nisam sigurna da li bi uopce postojala osnova za tuzbu u slucaju neisplacivanja regresa. S tim da se mogla ponoviti situacija s bozicnicom iz 2009., kada je nakon pregovora donesen sporazum o tome da se isplati samo pola, jer nije bilo novaca za cijeli iznos. Jednako tako, sada su mogli pregovarati sa sindikatima o nekom sporazumu koji bi Vladu oslobodio obaveze isplate regresa.
S druge strane, drzavne sluzbe imaju KU koji vrijede do 2011. ili 2012., i sad su dogovorili isplatu regresa.
Edit: sve sto sam napisala samo je moja opservacija na osnovu informacija iz medija i blize okoline. Moguce je da sam sasvim u krivu (dajboze :D). Bilo bi dobro kada bi netko tko ima pouzdane informacije bolje pojasnio situaciju.![]()
Dobivamo ga inače dosta rano, u travnju. Ove godine ga nismo dobili (nadam se da hoćemo).
Bez obzira na porodiljni imaš pravo i na regres i na božicnicu!
da, ako koristiš godišnji. ako ne - ništa od regresa. barem su meni tako objasnili. no ja sam bila cijelu godinu na porodiljnom, bez jednog dana rada pa nisam imala pravo na GO, a tako ni na regres.
Nije mi jasno to s neisplaćivanjem zbog porodiljnog. I ako ne koristiš u tom trenutku godišnji, svakako ćeš ga iskoristiti za tekuću godinu, prije ili poslije, ili usred porodiljnog, pa čemu onda vraćanje love ili neisplaćivanje?
Tj. kako može biit različita praksa, ako se radi o istom zakonu?
Nemam pojma, zvat ću računovodstvo pa ću i vama napisati što oni kažu.
Za početak - hoće li uopće biti regresa za ikoga.
znači ja na komplikacijama nema šanse da dobijem regres i ako ga budu isplačivali?
Dobila regres danas-javne službe-1250 kn.
Bila na porodiljnom dva puta, zaposlena u javnoj službi i pouzdano znam da imaš pravo na regres, jer i na neiskorišteni godišnji imaš pravo, trebaš se dobro informirati.