Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 132

Tema: Excel dokument za menađiranje financije/bužet :)

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Excel dokument za menađiranje financije/bužet :)

Na drugoj temi sam napisala da bi poslala kome treba Excel dokument što sam napravila za vođenje troškove/prihode/budžet. Pošto ima dosta interesirane osobe, odlučila sam stavit post o tome jer šta više ljudima pomoć, to bolje (ne znam kome nije potreban budžet)! Isto tako, ako itko ima pitanja ili slično možete ovdje to postavit.

Uglavnom, to je Excel dokument gdje je svaki stupac tjedan i svaki red je prihod/trošak/štednja. Sve je već napravljeno (u smislu da su formule ubačene da spoje sve) tako da samo morate promjeniti brojke i imena troškova i voila, imate vaš osobni budžet!

Možete se igrati sa brojkama da vidite kako možete uštediti i bolje kontrolirati financije. Na primjer, znate da je registracija auta za 2 mjeseca ili morate kupiti djetetu autosjedalo - ubacite taj trošak ispod izvanredne troškove (ja to zovem 'ostalo') onaj tjedan kad mislite platiti to i onda ako nemate dovoljno prihode, vidjeti ćete da ste u minusu za 2 mjeseca... pa se malo poigrate sa brojkama (kao 'šta bi bilo da smanjim hranu ili izlazke ili xyz za 50 kn svaki tjedan') i vidjeti čete ako imate dovoljno novaca za pokrit taj izvanredan trošak. Stvarno je ovakav interaktivan budžet odličan, ne znam kako itko tko ima prihode može bez njega!

Ako želite da vam pošaljem, molim da mi pošaljete svoju e-mail adresu na PP.

Good luck!!!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

riba26 - već par dana mislim o tom pdf-u u kojem si napisala da imaš excel tablicu. Ja inače knjigovđa i obožavam excel, ali kao što postolar ima probušene cipele i frizer najgoru frizuru, tako i moje znanje excela je neprimjenjivo u vlastitim financijama.
    Šaljem moj mail na PP. Možda obradujem muža novom dozom štednje

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Riba26, pokušavam ti poslati PP ali mi kaže da ti je pun inbox, pa ne možeš primiti poruku dok nešto ne izbrišeš

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih tablicu na
    :emily9802@gmail.com

hvala

Gost

Početno

I ja bi

Hvala !!

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Klaudija - odjednom mi se napunio inbox, ali sad ima mjesta. Poslala sam ti PP.

kbegicsi - pošalji mi email na PP da mogu poslat dokument (jer se ne mogu dokumenti slati preko Rode).

Gost

Početno

Jesam

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i meni please
    puntica.roda@gmail.com

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni, molim lijepo
    aleksandra70vanja@yahoo.com

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nadam se da se riba26 neće naljutiti, nemam namjeru vrijeđati njen excel dokument i sigurna sam da je prekrasan , ali kad god se potegne tema kućnog budžeta, ja ne mogu odoljeti da ne pohvalim ovo: http://www.geldio.com/naslovnica.aspx. Baš je lijepo sve posloženo, možete imati hrpu računa (vaš novčanik, partnerov naovčanik, svaki tekući, štednja, dugovanja/potraživanja drugima i od drugih) Na početku morate složiti budžet, ukucati vrste troškova i prihoda i predviđene iznose i to je prtljavo, ali kad s tim završite stvarno je jednostavno sve pratiti.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kako dobar način za kontrolu navika potrošača. Online budžet

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moram priznati da mene ni malo ne opterećuje činjenica da netko može znati kako smo na stavku "marenda Vedran" u lipnju potrošili 280 kn, a na ribarnicu 120 kn. I kad sam vodila budžet u excelu držala sam ga online, u gmail dokumentima jer mi odgovara da mogu sve ukucati bilo kad i bilo gdje.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Naravno da te ne opterecuje jer se ne radi o osjetljivim osobnim podacima.
    Ne opterecuje ni mene činjenica da netko vidi kolko para trošim na tople sendvice.

Oni su samo odabrali lakši put, umjesto da plate nekog da zove na telefon i sluša kako ga ljudi šalju u rodni kraj-jer zove usred ručka, jednostavno naprave online budžetaru. Pa ti upisuješ svoje navike, djaba tebi, djaba njemu. svi zadovoljni.

Osim ako ti takvo ponašanje ne diže tlak i ne smatraš da je moralno škakljivo.
    Ne tvrdim da je toj stranici ovo gore poanta. Možda sam sve umislila

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

riba 26 šaljem ti pp moj dragi će biti oduuševljen , hvala ti

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

riba ,zakon si

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Drago mi je da vam se sviđa! Ako mogu pomoć nekome, onda zašto ne...

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

meni treba pomoć, totalno sam se nabrijala na tu tablicu i sad je ne mogu otvorit

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

riba26, možeš i jednim udarcem ubiti više nas zainteresiranih muha: Napravi update dokumenta na neki propuh server tipa sendspace.com ili slično, stavi link ovamo, pa ćemo si mi same skinuti. Svaka čast na trudu, mislim da bi ovo bilo lakše...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.06.2010. at 11:31

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam isto dobila tablicu ali nažalost nemogu je otvoriti, kaže mi da da excel ne poznaje format

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Bok!

Znam koji je problem - svatko tko nema Microsoft Excel 2007 najvjerovatnije neće moći otvoriti file (jer je u tom programu napravljen).

Ja ću sutra ujutro morati nanovo napravit taj file koristeći ovaj stariji Microsoft Excel tako da ga svatko može otvoriti. Kad to napravim, SVIMA kome sam poslala e-mail sa budžetom ću poslati taj mail jer mislim da ima previše ljudi što nažalost ne mogu otvoriti.

Peterlin - dobra ideja, morat ću pogledat u to jer sam u zadnja 24 sata poslala nejverovatan broj mailova.... to bi definitivno bilo bolje!

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

molim te možeš i meni poslati na acquaa@net.hr hvala!

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Riba26, mislim da ima način da samo prebaciš file u stari excel.. MI smo imali Office 2007 i imala sam problema s Wordom, ali smo konvertirali .docx(2007) u obični .doc..
    Vjerojatno je to moguće i za Excel
    Probaj, da ne moraš sve raditi ispočetka

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Klaudija, ja sam imenovala taj file baš sa .xls umjesto .xlsx odmah na poćetku..... a eto, ima dosta ljudi što i dalje ne mogu otvoriti sa starije verzije Excel (čak sam ja downloadirala Excel 2000 da vidim jel ja mogu otvoriti i ne mogu.. a sve druge Excel dokumente što sam napravila u starije Excel mogu otvoriti.. )

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ribice, šaljem ti pp s mojim e-mailom.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ribice - kad ideš na File-save as, dole u padajućem izbprniku te pita koji format Excela želiš. Odabereš onaj stariji i sejvaš nanovo....
    MM kupuje BUG, svašta se korinsog tamo nađe.

BTW puno hvala!!!

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Sumskovoce, tako sam i napravila.. jer novi dokument u Excel 2007 se inaće save-a kao .xlsx... a ja sam ga save-ala kao .xls. unatoć tome, nije se htjeo otvoriti.

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

PROBLEM riješen! SVI koji ste dobili tablicu do jučer navećer ste trebali sada dobiti novu tablicu što svako može otvoriti.
    Ako niste imali problema sa otvaranje stari file onda zanemarite taj novi e-mail.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    i meni, molim lijepo
    aleksandra70vanja@yahoo.com
    ma mojne srat

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Stiglo. Hvala

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Stiglo! Otvoreno! Super je!

Hvaallaaaa!!!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i meni prosim lepo: burljuda@yahoo.com

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ma mojne srat

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I ja bi tablicu na ivana_patkovic5@hotmail.com. Hvala!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Samo da pohvalim javno - tablica je jako jednostavna za korištenje i zgodna za prepravljanje prema vlastitim potrebama. Samo treba biti discipliniran i upisivati sve živo.

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Tablica stvarno je jednostavno... najviše treba vremena prvi put da se ispunu brojevi i da sa 'personalize' po vašoj financijskoj situaciji...

Evo jedan savjet da ubrzate proces:

Ako prvi put ispunjavate/popravljate sa vlastitim brojkama, večinom će te želiti u buđetu imati iste brojeve za večina kategorije svaki tjedan (kao kava, marenda, gorivo, itd). Kad napišete broj u jednu kocku/čelije i želite da sve čelije imaju taj broj u tom redu, samo kliknite čelji i onda u donjem desnom kutu te čelije ima neka točka i samo je razvučite prema desno kroz koliko god kocke želite Tako da u sekund će vam cijeli red imati isti broj (umjesto da u svaku kocku morate ljepiti željeni broj).
    Posljednje uređivanje od riba26 : 02.07.2010. at 11:54

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Još jedan savjet: Najbitnije je da broj u red 'slobodno na kraj tj.' bude točan. Tako da barem jednom tjedno (najbolje odmah prije nego što počinje drugi tjedan), namjestit taj broj da je točan. Ako ste prekoračili ajmo reći 200 kn onda ili utipkaj u čelije gdje se više potrošili (kao na primjer na hranu) ili ako nemate vremena, jednostavno utipkaj u red 'slobodno na kraj tj.' točno kolko imate tada.

Iz mog osobnog iskustva, šta više pogledam budžet kroz tjedan (2-3 puta inaće gledam po neki 5 minuta), bolje se držim toga. Ako cijeli tjedan prođe da nisam pogledala, onda dosta često prekoračim kolko sam trebala potrošiti.

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala ti! Super je tablica!

Lana

Početno

Pozdrav svima! Ja sam isto koristila excel tablicu koju mi je prijateljica napravila. Meni se to nikad nije dalo kreirat No, pogledala sam onaj site koji Balarosa preporuča. Roda je utjecajna!! Jeste vidjeli odgovor na ovu diskusiju? http://www.geldio.com/blog/10-07-01/...ekretnici.aspx

anaanaa

Početno

riba26,

Jos jedna molba za tablicu.
    ana.merkas@gmail.com

hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pokušavala sam i sama prije par godina nešto napraviti, ali nisam baš bila zadovoljna. Budući da je ova jako hvaljena, molila bih i ja tablicu, hvala

kdm590@gmail.com

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja se pridružujem s molbom za slanje tablice.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lana prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima! Ja sam isto koristila excel tablicu koju mi je prijateljica napravila. Meni se to nikad nije dalo kreirat No, pogledala sam onaj site koji Balarosa preporuča. Roda je utjecajna!! Jeste vidjeli odgovor na ovu diskusiju? http://www.geldio.com/blog/10-07-01/...ekretnici.aspx
    Bah, koliko je samo istine u onoj da nijedno dobro djelo ne prođe nekažnjeno, sad mi je žao što sam ikome ovo preporučila...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i meni i meni riba26 pliz

na ivalasky@gmail.com

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Bah, koliko je samo istine u onoj da nijedno dobro djelo ne prođe nekažnjeno, sad mi je žao što sam ikome ovo preporučila...
    ma, baš, evo baš čitam što je tamo napisano..netko ne zna prihvatiti konstruktivnu kritiku i time još usavršiti stvar umjesto se ići braniti, šteta...

riba26 sve pohvale, ideja ti je odlična, tablični kalkulator koristim i sama već par godinica za vođenje kućnog buđeta i mogu samo reći sjajan stvar za držanje troškova pod kontrolom

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

riba26, hvala

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Riba

Redovito koristima tablicu, dosta dobro kontroliram troškove, a i uz relativno mala primanja uspjela sam uštediti nešto novaca..

Hvala, hvala, hvala!!!

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ajde baš mi je drago

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moze li, please, i meni tablica?

Unaprijed hvala!

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ako želite tablicu, molim vas da mi pošaljete e-mail adresu jer se ne mogu dokumenti slati putem foruma.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj riba26 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako želite tablicu, molim vas da mi pošaljete e-mail adresu jer se ne mogu dokumenti slati putem foruma.
    Imas PP

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •