Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: 3d uzv-bas sam razocarana

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno 3d uzv-bas sam razocarana

odlucili smo napraviti 3d uzv, ono, da provjerimo dal je sve u redu s bebicom, i po mogucnosti da saznamo spol. svi tolko pricaju o tom uzv da je prekrasno iskustvo, da se sve vidi, sve izmjeri pa reko, ajde idemo, da budemo mirni.(sad je taman 23 tjedna-kao optimalno vrijeme).
    moj ginic je do sada radio cetiri puta, na 2d uzv i sve je trajalo 1-2 min, nije neka opsezna mjerenja nikad radio.
    e sad,mi u nasem gradu nemamo neki izbor 3d/4d. od dva dostupna dr jedan je na godisnjem, pa sam naravno zakazala kod tog drugog u jednoj priv. poliklinici. i dosli mi danas na 3d i moram reci da sam poprilicno razocarana samim doktorom i tim 3d uzv. mislim da prvo napomenem najbitnije od svega da je s bebicom sve u redu, al malo me kopka dal je trebalo bas tolko dugo gledati i dal taj dr ima pojma??
    prvo je sve gledao 2d i opsezno sve mjerio, i to je sve ok (napominjem, to mi je najbitnije).zatim nije bio zadovoljan polozajem bebice, pa nije mogao glavicu izmjeriti, pa da nema na tom mjestu dosta plodne vode, pa se mucio to stavljat u 3d varijantu-mi bas nismo nista vidjeli. onda je uspio na tren dobit polozaj glavice i vidjeli smo malo liceko i rukicu.
    ugl to je dosta dugo pokusavao, pa sam ja vec rekla neka ide dalje, da nema veze ako se dobro ne vidi..
    onda sam pitala dal vidi koji je spol, pa se tu mucio, jer beba je bila opet u takvom polozaju da se ne vidi, pa je cekao, kruzio, ja pitam, pa dobro ne mozete staviti u 3d, bi bolje vidli. kaze da ne..
    ugl da skratim, nijednu slikicu nije napravio, niti jednu snimku jer nije kao dobro namjestena beba, samo je sve prekontrolirao (i to u 2d uzv) i izmjerio, niti spol nije mogao utvrdit, a sve skupa (dobro i s pocetnim razgovorom i uzimanjem anamneze) je trajalo 1 sat
    i sad se ja pitam, jel stvarno bio takav zeznut polozaj, il taj dr bas nerma pojma kaj radi, i dal je trebalo tak dugo to trajat???
    ja sam ga odma na pocetku pitala jer taj 3d steti, on kaze da ne, ne zraci u smislu zracenje, al koristi neku jaku snagu i da zagrijava pa da nije dobro predugo gledati. po njemu 2d uopce nista ne steti..
    sva sreca da je skoro pa sve gledao 2d, a samo na momente pritiskao 3d gumb, to je mozda bilo oko 10-12 min, i to sam tocno osjetila kako zagrijava i kak ima jaci zvuk..
    ugl zbunjena sam. sretna sto je sve u redu, a opet si mislim na kraju opce nismo nista vidjeli na tom 3d, nit dobili slikicu a tolko je trajalo..

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kakva su vasa iskustva, jeste li sve bile zadovoljne tim famoznim 3d uzv, i kolko vam je trajao.
    ja cula da vecini traje 20-30min (govorim o ovom detaljnom)

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam s 3D (4D) UZV prezadovoljna!
    - U prvoj T bila samo jednom, onaj veliki UZV s 20tj - dr. je sve detaljno pregledala, dio u 2D, dio u 3D, dobili smo puno lijepih sličica, filmić, saznali da je curka u buši , dr nam sve pokazivala, objašnjavala, ma sve 5

- ovu T vodim kod dr. koja ima 4D UZV i svaki put, nakon što ona obavi potrebna mjerenja u 2D, prebaci na 4D da se malo gledamo, eventualno uhvatimo kakvu dobru fotkicu + što i u 3(4)D varijanti dr gleda organe i sve što treba.
    Prertprošli put npr je malac bio prema leđima okrenut i nikako nije bilo moguće vidjeti mu ličeko, ali osim tog puta, sa svakog UZV imamo lijepu uspomenu za album...

ne znam gdje i kod kojeg si to dr. bila, ali po ovom što pišeš, baš mi i ne uljeva povjerenje dr. kao stručnjak za UZV

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam u sve tri T radila 3d uzv i bila prezadovoljna....

U biti, nije važan 2d, 3d ili 4d uzv bitnija je obučenost/stručnost ginekologa..........

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kad mi je da rutinskom 2d UZV postavljena sumnja na tešku srčanu grešku kod bebe dotor je na kratko pogledao 3d i 4d da bi možda isključio sumnju. Napravio mi je i par snimaka koji nisu uspjeli...i točno je pogodio spol, ali i početnu dijagnozu tako da se nisam veselila.
    Detaljni pregled svih parametara na 2d dugo traje (oko 40 minuta), slikice , CD , spol meni je (i bilo je) nebitno i glupa moda.

Po meni UZV (u minimalnom broju gledanja) služi za dijagnostiku i sprećavanje eventualnih komplikacija, ostalo mi je nepotrebno i ne bih bebu izlagala tome.

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma naravno, nismo ni mi isli iz razloga da samo "vidimo" bebu, nego da sve detaljno provjerimo, izmjerimo, i tu se doktor jako potrudio i sve detaljno izmjerio, objasnio, sve organe prosao i to mi je najbitnije da je ok, al muci me to sto imam osjecaj da se bas nije snalazio u toj 3d verziji, a ja se narucila na to..neznam dal je to stvarno radi polozaja i zivahnosti bebe ili do njegove nesposobnosti..
    i malenko mi je zal, kad smo vec isli na sve to, da nije vidio spol i da nismo dobili bar jednu lijepu sliku/snimku..
    al naravno da je bit svega da to sluzi za dijagnostiku, i da se provjeri jel sve kako treba, to je i bio nas glavni cilj, samo radi snimke i gledanja ne bi nikad isla.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

3d verzija u dijagnostici nije niti bitna. Da li je sposoban ili ne neznam. Ginekolog kojem sam ja išala ima na papiru dvadesetak parametara koje gleda na UZV kad dođeš na anomaly scan (oko 20 tj.).
    Ako ti je bitno detektiranje nekavih potencijalnih problema tada je pretpostavljam cilj obavljen, spol ćeš saznati kad se beba rodi 8ao ne prije) , a i slika ćeš imati puno tokom njezinog života. Tako da ti to stavarno ne bi trebao biti razlog za bilo kakvo razočarenje.

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma znam sirius, i imas pravo. i sama sebi to ponavljam, jer je bitno da je sve ok. te parametre je i on gledao, i sam komp mu je izbacivao kad bi nesto izmjerio jel su to dobre mjere za taj tjedan.jedino sto sam razocarana samim tim 3d uzv, jer sam drugacije to ocekivala i zamisljala..

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne kužim što si htjela? Dijagnostiku nekakvu ili gledat bebu iznutra i slikice čuvat. UZV nije baš tolko neinvazivan kolko se čini sada, to je dijagnostički aparat, nije kamerica-igračka.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A ja ne kužim što tu nije jasno?! Pa žena je, kada je već odlučila otići na 3D UZV i platila to, pored dijagnostike valjda se nadala uhvatiti i kakvu lijepu slikicu i saznati spol. Ne razumijem što je loše u tome??
    Komentar o kamerici-igračkici mi je onak, blago rečeno nepotreban, pa ne ide žena na tjednoj bazi gledati bebi nosić ili prstiće!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bila sam u 1. trudnoći na 3D/4D UZV, bilo je ok, lijepo se je sve vidjelo, ali u drugoj trudnoći (ako ne bi imalo neke realne potrebe) ne bih išla. U 1. sam išla na "nagovor" dr., a ustvari bez ikakvog realnog razloga, tako da bih to drugi puta pokušala izbječi.

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ekica, hvala ti. rekla si sve sto je potrebno..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam u zadnjoj trudnoći išla na 4d ultrazvuk. Sva mjerenja i pregled dr. je radila u 2d, a onda je prebacila u 4d i tu sam ja šmrcala od sreće jer se bebica vidjela stvarno super, da ne kažem da mi je već u 16-tom tjednu rekla i spol (vidjelo se tako da sam i ja kužila sve). E sad moram priznati da sam to sve i platila, ali bila sam zadovoljna. Dr. je sve dobro procjenila i ocjenila, od kilaže, spola i svega ostalog, a pregled bi trajao oko 30 min. Da mislim da je to sve u stvari malo šminka, ali ja sam nakon toga bila tak sretna, da je to meni bila jako dobra terapija.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam radila do sada tri puta 3D/4D UZV jer sam tako htjela i to kod vrhunskog stručnjaka, koji mi je sve do u detalje objašnjavao i pokazivao, i trudio se uhvatiti dobre fotkice, dobila svaki puta puno fotki i snimki, a sad na zadnji sam išla sa 26 tj. baš zato jer je rekao da se tada mogu dobiti najbolje fotke, što se tiće mjerenja, on izmjeri sve u par minuta, stvarno začas, a sve ovo drugo je samo gledanje bebice, sa 12(2) je rekao da je cura, a zadnji put smo uspjeli dobiti dobru fotku koja to i dokazuje. Planiram otići na još jedan sa 34 tj. Nemoj se ljutiti, ali meni se čini da se ovaj tvoj doktor stvarno dobro ne snalazi na 3D, jer ako je to toliko dugo radio malo mi je čudno kak baš niš nije mogao vidjeti, pa bebica se okreće, vrti, a i on se mora potruditit, i to bez ijedne snimke, ne znam...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vezano za snimke, zanima me koliko su vam stvarno "bile potrebne"?
    Koliko puta ste ih nakon rođenja bebe pogledali, da li vam za nešto trebaju?
    Da ne ispadne da provociram, kao što sam i rekla bila sam u 1. trudnoći na 3D/4D, dobili smo sve snimljeno na CD - u, pokazali smo snimke najboljim prijateljima i doma ukućanima i to je bilo to. Od kad se dijete rodilo nikad te snimke nisam pogledala, znam da je CD negdje u ladici.
    Tako da meni osobno, taj UZV nije potreban u svrhu hrpe slikica, jedino ću ići ako bi bila neka stvarna potreba.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam prvenstveno išla na 3D/4D vrhunskom stručnjaku i u svrhu što bolje dijagnostike ili kako bi to već nazvala, snimke i slikice sam i ja pogledala par puta i to je to, nije da me nešto zanima, jedino mi je žao što od prve kćeri nemam niti jednu pa bi mogla malo usporediti ličeko, ali mislim da će djeci to biti posebno kad narastu pa se budu gledali u buši a i danas sutra kad i same budu trudne to će im sigurno biti posebno imati...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

To i kažem anima, jer ja sam sve UZV obavljala privatno kod istog dr. Ima najnoviju opremu, tako da se i na običnom UZV sve odlično vidjelo. Mislim da je taj dr. jako dobar UZV dijagnostičar, ali isto tako mislim da pretjeruje s brojem UZV u trudnoći i da je moj 3D/4D bio totalno bez razloga.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako pričamo o istom doktoru, mislim da definitivno ne pretjeruje, jer sam išla kod njega prvi put na mini anomaly scan, zatim me naručio tek za standardni anomaly scan, i tek onda da dođem u 34 tj. dakle, to je po njemu bilo dovoljno...svega tri uzv...a na standardnom anomaly scanu mi nije naplatio 3D UZV nego obični budući da fotkice nisu bile najbolje, tako da, kapa dolje. Kad sam ga pitala kad se mogu dobiti najbolje fotke rekao je između 24-26 tj. i ako želim da tada dođem, ali što se njega tiče ne treba.

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj se ljutiti, ali meni se čini da se ovaj tvoj doktor stvarno dobro ne snalazi na 3D, jer ako je to toliko dugo radio malo mi je čudno kak baš niš nije mogao vidjeti, pa bebica se okreće, vrti, a i on se mora potruditit, i to bez ijedne snimke, ne znam...
    pa to bas..mislim sto se tice 2d vidim da je strucnjak, al mene cudi ako sam se ja narucila na 3d da bas nista vrlo niije mogao vidjet, uhvatit, kao los polozaj i zivahna beba.. neznam
    al na kraju krajeva, bitno mi je da je sve ok. a duze je trajalo jer je fakat sve detaljno mjerio i gledao, i cekao da beba uhvati bolji polozaj da vidi kojeg je spola, al nazalost nista od toga-prekrizene nogice su skroz bile.. meni je isto to bilo dugo, al kako su cure napisale,za detaljno sve pregledat, izmjerit i nama objasnit treba ipak vremena..

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

anima, mislim da nikako ne pričamo o istom dr., ja nisam bila u Zgb.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja zivim u Americi i ovo mi je treca trudnoca. tu se ide na ultrazvuk samo jednom u trudnoci (osim ako se ne sumnja na nesto) - ne zato sto je uzv stetan, vec zato sto je drugo nepotrebno, redovne kontrole su mokrace, tlaka, tezine i otkucaja srca malim aparaticem preko trbuha, bez monitora.

Ono sto sam htjela reci je da je taj jedan ultrazvuk za anomalije, oko 20. tjedna, bio zaista detaljan, i trajalo je sve skupa oko sat vremena svaki put. nije bio 3d. dobili smo par slikica, ne CD. Da, beba moze bit nekooperativna na uzv. Nemoj se sekirati sto je dugo trajalo. A niti zato sto se nije dobro vidjelo na 3d - tehnologija ipak nije svemocna, a mozda taj doktor nije bas znao dobro koristiti 3d opciju. Na 2d se sasvim dobro vide bitne stvari. U svakom slucaju, super da je s bebicom sve u redu!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Anemona, sorry, ja sam shvatila da ti znaš mog dok. i da si baš o njemu...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ni meni se ne čini da je tako detaljan pregled potreban radi slike i utvrđivanja spola. Primarno je da se otkrije da li je s djetetaom sve u redu. Ja sam išla kod socijalne ginice koja je bila super, ljubazna, sa starim 2d uzv-om za kojeg su svi govorili kako ništa ne valja. A uvijek mi je sve rekla točno, pa i spol, premda to mi je zbilja bilo manje bitno jer se jednostavno nisam htjela previše ufuravati kad znam da to nikad ne mora biti sigurno. I ipak mislim da ću u idućoj trudnoći zamoliti da malo smanjimo trajanje i učestalost uzv-a. Za sad, koliko čujem, nije dokazano niti da je uzv štetan, ali niti da nije, pa se ne preporuča da uzv traje duže od 10 min ni da se radi bez potrebe.

Na 3d sam išla također preko socijalnog, ginica mi je dala uputnicu. Došla sam tamo, doktorica koja je radila pregled je bila toliko neljubazna da sam kad sam izašla od nje bila sretna što od takve grozne osobe ne moram čuti neke loše vijesti. Hoću reći da mi je puno bitnije da je doktor ljubazan i profesionalan, a čini mi se da je tvoj bio takav. Nije to ni prvi slučaj za koji sam čula da se uzv-om ne uspije otkriti spol zbog položaja djeteta. I danas to mnogi roditelji doznaju tek a porodu, a ponekad se i iznenade jer je uzv cijelu trudnoću govorio suprotno.

Ja ni jednu sliku nisam dobila nikad ni s jednog ultrazvuka. Ali sve uzv slike druge djece koje sam vidjela su mi uvijek bile nekako nestvarne, bezlične, jednostavno nisam nikad ni patila previše za time.
    Kad jednom rodiš, vidjet ćeš da te slike s uzv-a jednostavno ne pokazuju ništa. Tek onda ćeš vidjeti pravu ljepotu

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja isto necu nikog provocirat, al imala sam vec ne znam kolko ispita di se spominje uzv, i uvijek se napominje da ne steti,al ne znam, valjda onda krivo ucimo. i mislimda definitivno jedan uzv nije dovoljan, a pogotovo ne tek u 20 tjednu. ja znam curu koja je isla kod jako lose privatnice i uvijek kao sve super, pa je isla slucajno kod druge jer je ova bila na go i skuzila da je dijete totalno deformirano, organi van trbuha, bez pola ruku, nogu, a to se je moglo vidit vec i s 8 tjedana, a sa 12 100 %. a ta cura je to vidla, tj. gin sa nekih 24 tjedna, naravno, odma inducirani, i istrgla se da vidi svoju bebu za koju je mislila da je savrseno zdrava, i onesvijestila se i ne znam kolko dugo bila tak lose. a nikakvih tegoba, ni znakova za tak nesto nije imala, znaci samo uzv je pokazao to sto nazalost je.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mihim, mislim da je tvoj post nepotreban i potpuno u doktorskom stilu. Čemu zaplašivanje na ovoj temi ? Čemu? Stvarno sam ljuta , a ti razmisli da li je potrebno u kontekstu ove priče iznositi slučaj svoje poznanice. Kao medicinski djelatnik bilo bi dobro da malo razmisliš o dimenziji pristupa pacijentu i nepotrebne komentare (i svoje osobne strahove) koji ne pomažu, zadržiš za sebe. Ti pričaš o osobi koja je išla na redovite UZV-e , ali kod lošeg stručnjaka, i onda to spominješ u kontekstu da je netko spomenuo da je jedan uzv dovoljan...Potpuno nepotrebna priča .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Htjela sam u prvoj rečenici napisati u " u lošem doktorskom stilu" , misleći na doktore koji imaju običaj zastrašivati pacijente.
    Naravno ,nisu svi takvi.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

sirius, onda je bome i tvoj post nepotreban - mislim da je mihim samo htjela reci da je bez uzv-a takav slucaj nemoguce otkriti te da je prvi uzv tek u 20. tjednu nedovoljan jer se takvo sto moze otkriti mnogo prije i proci puno bezbolnije od induciranog poroda u 24. tjednu. a zastrasivanje joj sigurno nije bio cilj...
    pa svi smo odrasli ovdje i jasno nam je da se takvi slucajevi nazalost dogadjaju - zasto se ne bi smjeli spomenuti? i po cemu je to odmah zastrasivanje? pa nije bilo ciljano ni na koga...

ovaj forum je zbilja odlicno mjesto gdje se moze puno toga saznati i nauciti, ali ne razumijem zasto toliko ljudi skace na svaku rijec koja im se ne svidi - pa forum bi trebao sluziti za razmjenu iskustava i prica i prije svega mora biti okruzje tolerancije, a svako malo dolazi do raznoraznih napada bez pravog povoda...
    cini mi se da ljudi cesto zaboravljaju da pisanoj rijeci nedostaju mnogi drugi elementi komunikacije (poput tona glasa i mimike) pa odmah skacu za vrat bez da prethodno razmisle o tome sto je pjesnik zbilja htio reci...

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pa suvišan je onda i svaki post ovdje koji govori kako je jedan UZV u trudnoći dovoljan ili se sugerira ( s kojim argumentima??) da UZV nije baš tako neinvanzivan kako se sada čini - jer nije Evitta otvorila temu da bi slušala o eventualnoj štetnosti UZV nego da bi čula iskustva drugih koji su na 3/4D UZV bili!!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

moram priznat da mi je krivo kaj si to napisala, a nisam mislila nista lose, i definitivno nisam nikog htjela plasit. i nikad nisam, da jesam, znam puno crnih prica a nisam nikad pisala jer su bile nepotrebne. sad sam mozda previse rekla, al to stoji. ne znam, neda mi se pravdat i necu vise iznosit svoja misljenja i neka znanja. uvijek sam htjela samo pomoc. a zbilja tu ko da se ocekuje da pises - ma sve je super, sve ce bit super, nemre se nis desit. onda dobro.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

frka hvala ti, ti si sve ljepse rekla.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

krivo se osjecam. ajde molim vas obrisite taj post.

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

, ali ne razumijem zasto toliko ljudi skace na svaku rijec koja im se ne svidi - pa forum bi trebao sluziti za razmjenu iskustava i prica i prije svega mora biti okruzje tolerancije, a svako malo dolazi do raznoraznih napada bez pravog povoda...
    potpisujem,i to me tako živcira.
    ako već forum postoji onda mislim da svako ima pravo na svoje mišljenje. to sam već na nekoj temi rekla,ako napišeš nešto i ne misliš kao i svi drugi (većina njih) svi te popljuju i napadnu,a na kraju ispadneš crna ovca. žalosno...
    Posljednje uređivanje od andreja : 02.07.2010. at 12:17

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa Vidi poruku
    moram priznat da mi je krivo kaj si to napisala, a nisam mislila nista lose, i definitivno nisam nikog htjela plasit. i nikad nisam, da jesam, znam puno crnih prica a nisam nikad pisala jer su bile nepotrebne. sad sam mozda previse rekla, al to stoji. ne znam, neda mi se pravdat i necu vise iznosit svoja misljenja i neka znanja. uvijek sam htjela samo pomoc. a zbilja tu ko da se ocekuje da pises - ma sve je super, sve ce bit super, nemre se nis desit. onda dobro.
    Meni je tvoj post zasmetao posebno zato što si medicinar. Ne zato što se takve stvari događaju, i sama sama mnogo takvih priča, u konačnici i sama sam medicinar po struci (i još imam jako puno veze sa genetikom). Osim toga sam i majka čijem je djetetu otkrivena teško stanje u trudnoći.
    Nekako uvijek mislim da je potrebno držati se onoga "Ne našteti..." , ne samo tu na Forumu , nego i u stvarnom medicinskom životu u komunikaciji sa pacijentima. Teško je primiriti svu tu buru u glavi od silnih informacija koje si slušao ili vidio u životu, ali treba se pitati (često , ako ne i stalno) da li je ta informacija nešto što će osobi kojoj se obraćamo donijeti nešto dobro.

Iako ovdje općeniti UZV upće nije tema , Mihim i ti vjerojatno znaš da UZV u trudnoći nije 100% dijagnostička pretraga nego probir i da je metoda vrlo , vrlo subjektivna.
    To je jedina istina.
    Ostalo su priče. Dobre ili loše. Ne vjerujem da je bilo kojoj trudnici potrebno navoditi strašne priče da bi ju se navelo na pretrage koje osobno smatramo korisnim ili čak nužnim.

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa Vidi poruku
    krivo se osjecam. ajde molim vas obrisite taj post.
    nemaš razloga da se krivo osjećaš,iznjela si svoje mišljenje,a moje je recimo isto takvo,u ovoj zbog prošlih iznenadjenja po porodu,već sam 3 puta bila na 4d uzv,zbog svog mirnijeg duha

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam u 1. i u 2. trudnoći bila na kombiniranom probiru/ mini anomaly 3d scanu u 12. tjednu i na anomaly scanu u 20. tjednu. Od toga sam skroz smirena i bilo mi je genijalno. Prvi put smo napravili filmić, a sad nisam inzistirala, jer ga stvarno više poslije poroda nismo nikad pogledali... Spol sam skužila i sama koliko je dobra slika bila... A vidjeti srčeko, mala stopala, kralježnicu...čuti da je sve ok sa bubrezima, mjehurom i svim ostalim - neprocjenjivo!

I mene je baš zanimalo kojeg je spola beba i ne mogu shvatiti ljude koje ne zanima

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Mi smo u 27 tj. bili na 4d uzv i dragi i ja smo oduševljeni bili! Pregled je trajao više od sat vremena. Dok. je pregledao sve,ali apsolutno sve-mozak,srce,bubrege,krvotok..... Jedino što lice nije baš htjela pokazati-non stop je rukice držala preko,ali je guzu stavila u prvi plan!
    Dobili smo filmić od nekih 20-ak min,cd sa 10-ak slika, nekoliko običnih sličica. Sve u svemu,bili smo prezadovoljni!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MOj gin na običnom pregledu kombinira 2D i 3D, išla sam i na 4D i tad je detaljno pregledao sve na bebi, pupčanu vrpcu, taj je pregled malo duže trajao...spol nije vidio ni sa 3D do 26-og tj mislim, jednostavno je malac bio u takvom položaju, vrpca između nogu i ništa se nije moglo sa sigurnošću reć..

al vidjeli smo lice i kad se rodio izgledao je kao što smo vidjeli na 4D (prvi malac kao na 3D, tad još gin nije imao 4D)...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam oba puta išla na 3D, i pri tom me uopće nisu zanimale slike, poslije ih nisam ni pogledala. Jedino me zanimalo da je sve ok.

Inače, potpisala bi mihim, previše slučajeva sam vidjela gdje je primarni gin tvrdio da je sve ok, a nije bilo... Ne vidim gdje je tu zastrašivanje. Takve ružne stvari se događaju, i ne želim da se dogodi meni.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam oba puta išla na 3D, i pri tom me uopće nisu zanimale slike, poslije ih nisam ni pogledala. Jedino me zanimalo da je sve ok.

Inače, potpisala bi mihim, previše slučajeva sam vidjela gdje je primarni gin tvrdio da je sve ok, a nije bilo... Ne vidim gdje je tu zastrašivanje. Takve ružne stvari se događaju, i ne želim da se dogodi meni.
    Oprosti , ali ako se već dogode strašne stvari (npr. problem u razvoju dijeteta) to nije nešto što se moglo sprijećiti.
    Takve stvari se jednostavno događaju . Ne razumijem kako netko može misliti da se može sprijećiti srčana greška u dijeteta ili sindrom down ili nedostatak šake. Možda odlaskom kod vrhunskog stručnjaka sa vrhunskom aparturom možeš smanjiti šansu da takve stvari promakanu, ali opet je sve to lutrija. U svakom slučaju što se tiče urođenih anomalija, 99% djece se srećom rađa zdravo.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja imam sreću ići savršeno UZV obučenom ginekologu koji usto posjeduje i sve vrste UZV.
    Istina , od onih su koji radi svog mira obave sve potrebne pretrage...
    3/4 D UZV sam radila u obje trudnoće... U prvoj mi je ispala prekrasno lice mje male princeze i moram priznati da sam je zahvaljujući tome nekako prije upoznala... Ta je slika danas u njenom albumu...
    U drugoj trudnoći je hahar zabio glavu u zdjelicu i bilo mu je nemoguće izvući facu, u kasnijim tjednima to ionako postaje nemoguće... TAko da imam samo njegov poluloši poluprofil... Znači, badava je i tvoja volja i najbolja tehnologija i najbolji doktor, ako ti dijete odluči ne pokazati se

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam takođe ubjeđena da prvenstveno ljekar mora imati iskustva i znati raditi sa uređajem. UZV nekako dođe kao fotoaparat, morš znat s njim rukovat da bi dobio dobre slike. Moj doc. je mene gledao 3D da mi se pohvali novim aparatom. I bio je fijasko Čovjek koji je izrazito dobar ultrasoničar i dijagnostičar nije se nikako moga snaći sa novom aparaturom. Meni je doduše bilo simpatično, jer je pokušaj bio u sklopu mog redovnog pregleda, radio ga je da mi se malo pohvali i nije naravno naplatio. I naravno niti smo šta vidjeli (ni ja ni doc) niti smo uspjeli dobit slikicu, ništa , Ali zato imama 2D video zapis sina u 12. sedmici života kako se vrlo živahno pomjera u materici

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i ja imam CD plivanja po mom trbuhu

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uzv baš i nije dijagnostičko sredstvo, uzv je screening. i jako ovisi o sposobnosti i obučenosti onoga koji ga obavlja, kao i kvaliteti samog aparata.
    postoji mogućnost greške u oba smjera: i da izgleda da nešto nije u redu, a zapravo jest, i da sve izgleda u redu, a zapravo nije.
    oko 50% jako teških anomalija uopće se ne može vidjeti uzv-om.

također, pitanje je što žena zapravo želi učiniti s informacijom koju dobije.
    ne želi svaka žena pobaciti ili ići na inducirani kad se ugleda neka anomalija, bilo manja, bilo teža. neke žele da se dijete rodi, pa nek se desi ono što se mora desiti. a ponekad nas priroda i iznenadi

i da, urođene anomalije ne možeš izliječiti time što si ih vidio na uzv-u. niti možeš čestim uzv pregledima spriječiti da se anomalija desi.

sirius, nadam se da ti ovaj moj post ne spada u zastrašivanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mihim, i za rtg zdjelice u trudnoći se mislilo da ne šteti ....

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    također, pitanje je što žena zapravo želi učiniti s informacijom koju dobije.
    ne želi svaka žena pobaciti ili ići na inducirani kad se ugleda neka anomalija, bilo manja, bilo teža. neke žele da se dijete rodi, pa nek se desi ono što se mora desiti. a ponekad nas priroda i iznenadi

i da, urođene anomalije ne možeš izliječiti time što si ih vidio na uzv-u. niti možeš čestim uzv pregledima spriječiti da se anomalija desi.
    Ali ta informacija moze imati veliki utjecaj na odabir nacina poroda, da se jos dodatno ne bi ugrozilo zdravlje majke ili djeteta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno da može.
    ali mislim da je za takvu informaciju dovoljan 1 ili eventualno 2 uzv-a, na kvalitetnom aparatu od strane vrhunskog stručnjaka, a ne po jedan uzv upitne vrijednosti svaka 4 tjedna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odnosno, mislim da bi bilo idealno napraviti 1 ili max 2 kvalitetna pregleda, pa ako je sve ok, dosta bi bilo uzv-a u jednoj trudnoći
    a ako je neki težak poremećaj u pitanju, napraviti po potrebi još pregleda ako će to donijeti korisne informacije o načinu poroda, eventualnim operacijama ili intervencijama koje su potrebne nakon poroda

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Lutonjica sve to stoji što si napisala, ali ako govorimo o štetnosti, jednako tako i mikrovalka šteti, i mobitel šteti ....Većina ih koristi svakodnevno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne koristim mikrovalnu

naravno da mnogo toga šteti, a za mnogo toga ni ne znamo da li šteti, i ako šteti, kako šteti

zato bi bilo najzgodnije koliko god možemo izbjegavati sve što dokazano šteti ili što bi možda moglo štetiti.
    općenito u životu, a pogotovo u trudnoći.

to mi se čini kao logična i zdrava opcija.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nemoj ništa brigati, ja sam tek s trećim išla na 3d/4d u 21 tj., bebica je isto hibernirala nije se ni pomaknula a idem kod stučnjaka (kaj god da vam to značilo), želim ti ugodan ostatak trudnoće i predivan porod...

Odavno me čude reakcije na raznim temema, obično ne napišem ništa, al ovaj put hoću.... Jeste li primjetili kako su svi "loši stručnjaci", "loše bolnice", "loše osoblje", čak i kad se trude i odrade detaljno sve opet su "loši" jer se kako je netko gore poviše napisao nezna koristiti 3d uzv-om... To su samo pretpostavke, kao što je i sirus "zamijerila" mihim na njenom komentaru o poznanici kojoj se dogodio to i to a u istom postu popljuje nečiju stručnost, nekoga, o kome pojma nema... I ja sam zdrv.djelatnik... i da ima nas i dobrih ima nas i loših, al to prozivanje (ne)stučnosti na temelju pretpostavki i nečijeg iskustva je krajnje bezobrazno... Mogu to čak usporediti sa svojom temom koja se zvala Pohvala Petrovoj jer sam tri puta ondje rodila i 3 puta je osoblje bilo i više nego fantastično (napominjem, bez veze), tema se obrisala... da sam kritizirala još dan danas bi stajala ovdje....
    Malo sam otišla u široko jer mi se nakupilo svega i svačeka, čak i pmsa ako je nakon 6 mjeseci, i jučerašnje poplave i malih zubića koje su mi zagrizle bradavicu i ide mi krv... Ma u globalu, kužite me?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •