odlucili smo napraviti 3d uzv, ono, da provjerimo dal je sve u redu s bebicom, i po mogucnosti da saznamo spol. svi tolko pricaju o tom uzv da je prekrasno iskustvo, da se sve vidi, sve izmjeri pa reko, ajde idemo, da budemo mirni.(sad je taman 23 tjedna-kao optimalno vrijeme).
moj ginic je do sada radio cetiri puta, na 2d uzv i sve je trajalo 1-2 min, nije neka opsezna mjerenja nikad radio.
e sad,mi u nasem gradu nemamo neki izbor 3d/4d. od dva dostupna dr jedan je na godisnjem, pa sam naravno zakazala kod tog drugog u jednoj priv. poliklinici. i dosli mi danas na 3d i moram reci da sam poprilicno razocarana samim doktorom i tim 3d uzv. mislim da prvo napomenem najbitnije od svega da je s bebicom sve u redu, al malo me kopka dal je trebalo bas tolko dugo gledati i dal taj dr ima pojma??
prvo je sve gledao 2d i opsezno sve mjerio, i to je sve ok (napominjem, to mi je najbitnije).zatim nije bio zadovoljan polozajem bebice, pa nije mogao glavicu izmjeriti, pa da nema na tom mjestu dosta plodne vode, pa se mucio to stavljat u 3d varijantu-mi bas nismo nista vidjeli. onda je uspio na tren dobit polozaj glavice i vidjeli smo malo liceko i rukicu.
ugl to je dosta dugo pokusavao, pa sam ja vec rekla neka ide dalje, da nema veze ako se dobro ne vidi..
onda sam pitala dal vidi koji je spol, pa se tu mucio, jer beba je bila opet u takvom polozaju da se ne vidi, pa je cekao, kruzio, ja pitam, pa dobro ne mozete staviti u 3d, bi bolje vidli. kaze da ne..
ugl da skratim, nijednu slikicu nije napravio, niti jednu snimku jer nije kao dobro namjestena beba, samo je sve prekontrolirao (i to u 2d uzv) i izmjerio, niti spol nije mogao utvrdit, a sve skupa (dobro i s pocetnim razgovorom i uzimanjem anamneze) je trajalo 1 sat
i sad se ja pitam, jel stvarno bio takav zeznut polozaj, il taj dr bas nerma pojma kaj radi, i dal je trebalo tak dugo to trajat???
ja sam ga odma na pocetku pitala jer taj 3d steti, on kaze da ne, ne zraci u smislu zracenje, al koristi neku jaku snagu i da zagrijava pa da nije dobro predugo gledati. po njemu 2d uopce nista ne steti..
sva sreca da je skoro pa sve gledao 2d, a samo na momente pritiskao 3d gumb, to je mozda bilo oko 10-12 min, i to sam tocno osjetila kako zagrijava i kak ima jaci zvuk..
ugl zbunjena sam. sretna sto je sve u redu, a opet si mislim na kraju opce nismo nista vidjeli na tom 3d, nit dobili slikicu a tolko je trajalo..