Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: 3d uzv-bas sam razocarana

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nemoj ništa brigati, ja sam tek s trećim išla na 3d/4d u 21 tj., bebica je isto hibernirala nije se ni pomaknula a idem kod stučnjaka (kaj god da vam to značilo), želim ti ugodan ostatak trudnoće i predivan porod...

Odavno me čude reakcije na raznim temema, obično ne napišem ništa, al ovaj put hoću.... Jeste li primjetili kako su svi "loši stručnjaci", "loše bolnice", "loše osoblje", čak i kad se trude i odrade detaljno sve opet su "loši" jer se kako je netko gore poviše napisao nezna koristiti 3d uzv-om... To su samo pretpostavke, kao što je i sirus "zamijerila" mihim na njenom komentaru o poznanici kojoj se dogodio to i to a u istom postu popljuje nečiju stručnost, nekoga, o kome pojma nema... I ja sam zdrv.djelatnik... i da ima nas i dobrih ima nas i loših, al to prozivanje (ne)stučnosti na temelju pretpostavki i nečijeg iskustva je krajnje bezobrazno... Mogu to čak usporediti sa svojom temom koja se zvala Pohvala Petrovoj jer sam tri puta ondje rodila i 3 puta je osoblje bilo i više nego fantastično (napominjem, bez veze), tema se obrisala... da sam kritizirala još dan danas bi stajala ovdje....
    Malo sam otišla u široko jer mi se nakupilo svega i svačeka, čak i pmsa ako je nakon 6 mjeseci, i jučerašnje poplave i malih zubića koje su mi zagrizle bradavicu i ide mi krv... Ma u globalu, kužite me?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja osobno ne znam tko u hrvatskoj bi ili ne bi bio stručnjak jer se nisam interesirala.

ali bih stručnjaka za uzv definirala kao nekog tko je prošao neku specijaliziranu i dodatnu edukaciju za uzv dijagnostiku, tko prati suvremena istraživanja i publikacije s tog područja, tko se eventualno i sam bavi znanstvenim istraživanjima s tog područja, tko ima višegodišnje iskustvo, dobre rezultate i kvalitetan aparat.
    eto, ja bih za sebe tražila nekog takvog

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nisam ni mislila da se može izbjeći neka urođena mana ili sl., ali ako se na vrijeme uoči nešto ozbiljno, može se na vrijeme reagirati,. Da ne dođe do situacije da se prekida poodmakla trudnoća.

Isto tako roditelji se mogu pripremiti na eventualne operacije neposredno nakon poroda i sl.

Nisu svi te sreće da im je primarni gin vješt sa UZV aparatom.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Lutonjica, hvala upravo sam to htijela i reći
    Daklem, ne drvljem i kamenjem po nekome o kome ne znamo ništa...

Potpis na martinuP
    Posljednje uređivanje od mlukacin : 16.07.2010. at 16:14

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Lutonjica, Ni ja nemam mikrovalnu
    ALi, htjedoh reći u obranu UZV, upravo ono što si sama rekla, obučenost liječnika je izuzetno bitna...
    I vezanu uz samu dijagnostiku, screeening kako god hoćeš, UZV je od neprocjenjive važnosti pri dijagnostici ranih stadija karcinoma jajnika primjerice...

Ja jesam za to da me moj ginekolog pregleda pri svakom pregledu u trudnoći...Zašto? ZAto jer se i anomalije mogu vidjeti po razvojnim tjednima...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, eto, mislim da se ja ne bih odlučila na prekid trudnoće u slučaju anomalije, pa mi ne bi trebao niti uzv na svakom pregledu, nego eventualno jedan u drugoj polovici ili čak zadnjem tromjesečju trudnoće

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u jednom periodu prošlog stoljeća svim trudnicama se radio rtg zdjelice da bi se utvrdila cefalo-pelvična disproporcija. to je bilo moderno i mislili su da rade super stvar.
    posljedice toga su bile toliko strašne i očite da se nije moglo ne povezati s rtg-om.

uzv nema takve vidljive posljedice, pa se ne istražuje previše ima li neke manje očite kratkoročne i/ili dugoročne posljedice. jednostavno se ne zna.

neki kažu da je masovno korištenje uzv jedan od najvećih eksperimenata na ljudima. zanimljiva teza, zar ne? čisto da nam malo prodrma mozak.

ja ne tvrdim da je uzv štetan, niti da se ne treba raditi u trudnoći.

ali mislim da je zgodno malo porazmisliti o svemu tome.

INDA

Početno

Pozdrav,
    Planiram uraditi 4D UZV, a posto sam u 33. sedmici trudnoce zanima me da li je to moguce i isplativo, sta mislite?
    Hvala

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •