Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Drame prije večernjeg spavanja

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Drame prije večernjeg spavanja

Evo već dva dana za redom imamo urlanje do iznemoglosti prije večernjeg spavanja.
    Situacija je sljedeća.
    Beba je 4,5 mjeseca stara spava tri puta dnevno i ta spavanja su milina odnosno nemamo nikakvih drama sve ide glatko uglavnom ga stavim u krevetić i dam dudu on se malo vrtka i zaspe kroz 10-15 minuta nekad spava 30, nekad 45 a danas popodne je odvaloi 2,5 sata.
    A zadnje spavanje je uglavnom vani u kolicima i to uglavnom odspava od 30 minuta do pola sata između 6 do pola osam.
    E onda ide svako večer ista rutina hranjenje, kupanje i uglavnom je imao drame u krevetiću pa smo onda otkrili kolica stavimo ga u koplica malo ljuljamo i on zaspi.
    Ali zadnja dva dana kad ga stavimo u kolica urla i urla da iznemoglosti.
    Ne znam u čemu je kvaka zašto samo navečer ne želi i ne može normalno zaspati i to obično oko 22 zaspe i onda spava do 3-4 jede i oped čori do 7,8,9 kako kad.
    Čak se zna ujutro probuditi i opće ne plače.
    recimo i jučer se kod prvog jutarnjg spavanja koje je normalno sam zaspao u krevetiću probudi se nakon nekih 40 mnuta bio budan nekih 10 tak minuta (ali nije plakao) ja mu dala dudu i spavao opet još nekih 1,5.
    E sad stvarno šta mu se dešava to na večer nemam pojima

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

i moja curica koja ima šest mjeseci se vrlo slično ponašala baš od tog doba kao tvoja. pokušavam to preduhitriti maženjem i smirujućim igrama navečer. sad kad je toplo često sjedimo na balkonu i gledamo prirodu ili slušamo lagano muziku. ne smijem joj ničim dati do znanja da je to uspavljivanje jer čim je stavim u položaj za spavanje kreće urlanje. držim je u krilu, mazim i kad je već skoro uspavana je stavim u krevetić i pustim da svira onaj plišanac s uspavankom. malo s vrti, svao toliko je pomazim i zaspi. zapravo je bit svega, bar u mom slučaju, da treba zakamuflirati uspavljivanje probaj

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

domy, da ga ne muče grčići, kolike?

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

E baš bih voljela dobiti neku pametnu uputu kako uspavati dijete bez drame.
    Moja prva curica šizila je oko spavanja skoro do škole.
    Moja druga curica ima tri mjeseca i polako nas već izluđuje, kada osjeti da će zaspati lupa glavom lijevo-desno, plače, šizi, mrda se.
    Po danu spava vrlo malo i mirno, a po noći odvali 6-7 sati i prije toga nas dobro izmori...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ako ti je za utehu, moj nikada u zivotu ni za dnevno ni za nocno spavanje nije zaspao sam.
    samo u slingu uz muziku i ljuljanje.

ponekad sizi ponekad ne, uglavnom vise ne. pomalo se buni ponekad kad oseti da mu se oci sklapaju, zeli ostati budan.

svako spustanje u krevet (spava sa nama) je rizik da ce se mozda opet probuditi i opet morati uspavljivati (sinoc iz 3 pokusaja zaspao tek u 22h

danju ako ne spava sa mnom spava od 15 min do 40 min
    ako je sa mnom onda odvali i 2 i po sata (uz sitna budjenja da vidi da li sam tu ili da sisa)

nocu sisa ponekad vise puta ponekad 2x

za desetak dana ce imati 10 meseci.

tako da, eto, nekad su takvi i gotovo.

hocu reci, uzivaj u tom samostalnom uspavljivanju :D
    Posljednje uređivanje od frost : 30.06.2010. at 11:44

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji su veliki, ali i dan danas im smeta vrućina i sparina - to im kvari san... Događalo se često tijekom ljeta, i za večernje i za dnevno spavanje.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i mi imamo drame okko spavanja od kad smo se rodili
    a imamo osam mjeseci.

u razdoblju od 4 i pol do 6. mjeseca je na neku foru uspijevao zaspati sam navecer u kinderbetu, mozda je dvije veceri u tjednu ga trebalo uspavljivati. tijekom dana kako kada, ali uspijevao je.

zadnje vrijeme nema sanse da zaspi sam. ne sjecam se kada je...
    evo poceo se nedavno dizati cetveronoske i mrtav umoran sad vec divlja po kinderbetu, place, umoran da ne moze biti vise ali nece spavati nema sanse

isto ga moram zaljuljati u kolicima, pa kad zaklopi oci ja ga nosim u kinderbet.
    onda skuzi pa se pocne plakat i bacakat. pa ga malo pustim tek toliko da vidi da ne skacem na prvi kme, pa opet zaninavam u kolicima, opet se smiruje i zaklapa oci, ja opet selim i tako dok ne zaspi.

samo se nadam da ce ga jednog dana proci ta faza

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Potpis na frost.
    D. nikad nije zaspao sam. Nekad je bilo dovoljna samo cica. Sad uz cicu mora biti ljuljuškanje na rukama uz muzičku želju Da se njega pita, nikad ne bi spavao. Sad je fasciniran svojim motoričkim sposobnostima i stalno bi vježbao posjedanje i puzanje pa mu se ne da gubit vrijeme na spavanje. Ok, ne žalim se jer to uspavljivanje ne traje dugo, max pol sata (osim ako sam ja nestrpljiva pa ga prerano spustim pa moramo ispočetka).

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

domy - a da nisu možda u pitanju zubići???
    Moj mali anđeo je stvarno ok što se tiče uspavljivanja, treba mu malo pažnje i većinom se bez problema onesvijesti.
    Ali kada krene zubić, to postane noćna mora...... traje 3-4 dana i gotovo, opet je ona divna bebica od ranije!

A možda je u pitanju vrućina, ovih dana je stvarno nepodnošljivo pa je možda zbog toga malo nervozniji....

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj coflek prvotno napisa Vidi poruku
    domy - a da nisu možda u pitanju zubići???
    Moj mali anđeo je stvarno ok što se tiče uspavljivanja, treba mu malo pažnje i većinom se bez problema onesvijesti.
    Ali kada krene zubić, to postane noćna mora...... traje 3-4 dana i gotovo, opet je ona divna bebica od ranije!

A možda je u pitanju vrućina, ovih dana je stvarno nepodnošljivo pa je možda zbog toga malo nervozniji....
    Zbilja ne znam mislim da nisu zubi
    A vručina možda.....ma nemam pojima.
    Evo zadnja dva dana je bilo ok stavili smo ga u kolica zaljuljali i onesvjestio se, ali danas je bilo prestrašno.
    Pa smo mu na kraju dali malo papati i onda je kao zaspao na par minuta i opet plakanje i nakon nekih 10-tak minuta sam ga stavila u kolica i ljljala i onda je zaspao i sad je u krevetiću i spava napokon.
    Ali to se dešava baš samo navečer.
    Danas je dva puta zaspao u krevetiću sam uz dudu samo mu ja dođem ako ispadne duda se buni ja ju vratim i spava.
    I to je jednom odvalio 3 sata alai to navečer me totalno ubija.
    I eto hvala bogu sad i nije baš svaki dan i opće ne znam kakva mu je logika u biti je nema

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

faza

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja pretpostavljam da navečer bude preumoran i nervozan. Pokušaj početi s uspavljivanjem pola sata ili sat ranije.
    Nama se to nije događalo kad je bila beba, onda bi redovito zaspala na cici i preko dana i navečer, ali kad je postala nešto veća smo imali nešto slično. Kad bi se prešla ta granica kad od umora postala bi nervozna, znali su krenuti napadaji histerije. To je isto prošlo nakon nekih 2 - 2,5 godine.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moj poludi od vručine. Sad spava u peleni, i tankoj majici bez rukava, al dok smo skužili, imali smo par neprospavanih noći.
    Inaće, uspavljivanje na sisi je obavezno prije spavanja, i to nakon posisane obje i ispražnjene do boli.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    faza
    E pa nadam se da je faza i da će kretko trajati ali evo već traje fest par mjeseci.
    Dakle evo jučerašnji dan.
    Buđenje u 9 h i bio je super samo oko 11h sam skužila da je umoran prenesla ga u drugu sobu u drugi krevet dala dudu i u roku 5 minuta je spavao i spavao je do 14h sa sitnim buđenjima.
    Onda je opet oko 1630 postao umoran stavila sam ga u kolica i dala dudu malo vozikala i zaspaoi spavao do 19 sa sitnim buđenjima.
    e onda navečer smo ga okupali oko 21 i krenulo je uspavljivanje na svakakve načine i nosanje i kolica i na krevetu ali ništa onda smo mu i 22 dali jesti imkao zaspo ali nakomn par minuta se zbudio i onda urlanje užas.
    Muž ga je nosao u nosao u na kraju ga je stavio u kolica i ljuljao on se derao i nakon nekih 5-10 minuta zaspao i spavao je super.
    I prenesli smo ga u krevetić i nije se probudio i oko 540 sam ga nahranila jer sam mislila da će se probuditi i spavao je do 915.S tim da je od 6-9 imao dva sitna buđenja.
    Joj jesam zagnjavila sa pisanjem ali kad me to večernje spavanje pzluđuje i ne znam kaj da radimo.
    Stvarno sve probamo i ništa ne pomaže dok se on turbo ne umori i ne isplaće i zaspi.
    A stvarno jadna na kraju je i spavao i jeco, koma ga je slušati i gledati.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Domy, i ja kao i Pomikaki predlažem da pokušaš pomaknuti noćno spavanje na ranije. I naša je curica kad je bila u toj dobi plakala prije noćnog spavanja. Sjećam se da je isto imala po tri dnevna spavanja koja su varirala po vremenu, ali treće spavanje je često bilo oko 18-19h nekih pola sata i to nakon cicanja. Nakon tog spavanja bi bila nervoznjikava do noćnog spavanja i zaspala bi navečer tek oko 22-23h uz dugo uspavljivanje i često bi pritom plakala bez obzira što smo radili. Ja sam onda dosta čitala o toj temi jer me isto kao i tebe jako mučilo sve to - i tako sam naletila na ovaj savjet koji i sad dajem tebi. Navodno puno beba ima prirodni bioritam namješten na rano noćno spavanje (oko 19h) i ako se taj ritam ne poštuje postanu zbunjeni i preumorni, pa bi spavali ali ne mogu i tako se nervoza pojačava i onda im je još teže zaspati.
    Nama je ovaj savjet stvarno pomogao - od kad curu stavljamo na spavanje oko 19:30 uspavljivanje je značajno skraćeno i olakšano. Ono što je važno ako se odlučiš ovo isprobati je da i dnevni raspored prilagodiš - jer ako dijete ima kasno dnevno spavanje teško će ići na noćno u 19-20h (recimo po mom iskustvu naj-najkasnije u 16h bi trebalo bit gotovo zadnje dnevno spavanje).

smrdljiva čarapa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Svakako treba spavanju pristupiti smireno i ne dizati oko toga frku. Jer dijete osjeća vašu nervozu i isčekivanje da što prije zaspi. Mi nismo nikada sa time imali problema. Od prvog dana spava sam u krevetiću do 13 mj nakon sise bi ga stavila u krevetić i on bi zaspao. Kasnije i sada nakon boce adaptiranog. On nekako voli svoj krevetić. Sada si sam navija 2 igračke na navijanje, a prije bih mu ja.
    Po danu bi isto sisao i zaspao uz mene ili uz MM na našem krevetu. Kasnije samo uz nas, a sada već par mjeseci kažemo da ide nanati, stavimo ga u krevetić i on zaspi.
    Dobar je savjet da sa uspavljivanjem treba početi ranije i vidjeti koliko je beb u stvarii potrebno dnevnih spavanja. I biti smiren koliko je god moguće

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam se baš prošlu noć pitala zar smo mi kao obitelj pretplaćeni na djecu koja imaju drame oko noćnog spavanja
    ni Ivo, a bome ni Lota ne mogu zaspati navečer i svaku noć je ista priča... ja ne kužim zašto.. probala sam sve savjete i sa jednim i sa drugim i kod nas nema pomoći osim prihvatiti situaciju...

ako netko nađe nešto novo i djelotvorno neka piše jer ja sam odustala od pokušaja...

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Nice prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam se baš prošlu noć pitala zar smo mi kao obitelj pretplaćeni na djecu koja imaju drame oko noćnog spavanja
    ni Ivo, a bome ni Lota ne mogu zaspati navečer i svaku noć je ista priča... ja ne kužim zašto.. probala sam sve savjete i sa jednim i sa drugim i kod nas nema pomoći osim prihvatiti situaciju...

ako netko nađe nešto novo i djelotvorno neka piše jer ja sam odustala od pokušaja...
    Ajte ti malo opiši svoju situaciju.
    Ma to je sve ok on recimo se zadnja dva dana budio sa zadnjim dnevnim spavanjem u oko18 i onda smo se mi trudili da ga što kasnije stavimo spavati jel smo mislili možda ga rano stavimo spavati pa mu se ne spava i nemre zaspati pa poludi.
    I eto neki dan je bilo sjajno išli smo do grada u šetnju i zaspao je u kolicimo oko 21 (sa time da je zadnje spavanje imao do 11815)
    Da bi se u 2135 probudio taman smo krenuli kući iz grada i počeo je plakati.
    odmah smo ga uzeli iz kolica i pokušli smiriti ali ništa čak smo mu i dali čaja i ništa.
    Derao se sve do doma to je nekih 10 minuta i na kraju sam ga uspijela malo smiriti pjevušenjem i dudom.
    kad smo došli doma dali smo mu jesi i mislili da će zaspati ali onda je počelo veseljke.
    Baš se derao iz sveg glasa i ništa nije pomagalo.
    Tek nakon nekih 10 minuta ja sam ga presvlaćila i nemam pojima sam se od sebe smirio i onda sam ga noslla malo i zaspao je i spavao je do 730.
    S tim da je zaspao oko 2330.
    Nama je problem samo ga navečer uspavati kad ga uspavamo poslije 22 obično se ne budi spava negdje do 3-4-5 kako kad.
    Ali to uspavljivanje to je isusova muka navečer.
    E sad bojim se taj savjet da ga stavimo spavati oko 1930 mislim da bi se za 30 minuta probudio i nema spavanja do ponoći.
    Jer se on obićno preko dana zna nakon nekih 30 minuta probuditi ali ga uspijemo uspavati dalje ili dudom ili u kolicima.
    Tako da nisam sigurna kako bi to funkcioniralo ali možda i probamo.
    Jer je on znao i nekad zaspati i oko 20 i probudio se i bio budan 2-3 sata.
    a jesam razduljila, sorry

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ah kod nas je situacija ovakva : kada dođe nekih 21.00 h ona postane cendrava i onda ju moraš nosati, zabavljati, baviti se 100% samo sa njom.... uspijemo ju uspavati do nekih 22.30 h ili sa cupkanjem na lopti , cicom, hodanjem, ljuljkanjem .... nedaj bože da ju spustiš iz ruku dobije slom živaca :/
    onda se budi kroz pola sata- sat u plaču i urliče dok ju ne digneš i opet ne otplešeš ratni ples... i tako to jedno 2-4 puta ovisno o noći...
    probala sam krenuti na spavanje ranije, biti doma od 18 h, držati se jedne rutine, pa onda ići van da zaspi u kolicima.... no ništa nije pomoglo...
    ako ju stavim ranije probudi se za 15-ak minuta i sve ispočetka....
    ne znam.. nemam ideje što učiniti...
    i naravno skužila sam da se manje budi i lakše zaspe ako upalimo klimu i radi cijelu noć.... noćas sam ju ugasila pa se madam probudila u neko doba i brzo sam trčala opet ju upaliti jer nemam snage cijelu noć hopsati na lopti...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ne stignem sve pročitati... Mihe ima 6 mj, uspavljuje se cikom i od rođenja spava na trbuhu... Probala sam je staviti na leđa nekoliko puta, probudi se nakon par sekundi... prema tome u kolicima zna malčice zakrmiti al u pravilu samo na 5 min isto je i s autosjedalicom.... Tako da probajte svi prebaciti bebe na trbuh, možda im samo položaj ne odgovara....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Liječnici ne preporučuju da se male bebe stavljaju spavati na trbuščić iz sigurnosnih razloga (osim u par iznimki, kad dijete ima nekih zdravstvenih problema, ali uglavnom ne samo zato da bi lakše zaspalo). Nakon što se beba nauči sama okretati i sama se okrene na trbuščić nakon što ju se stavi u krevetić može i ostati na trbuhu.

A što se tiče ranog spavanja samo da kažem da je i nama, prije nego smo probali tu "tehniku" (u doba kad je cura išla na spavanje oko 22-23 nakon duuugog uspavljivanja), sve to zvučalo nemoguće - i ja sam mislila nema šanse da to upali, pa probudit će se u 3 ujutro i neće više htjeti spavati itd. Ali eto nama je to stvarno pomoglo, uz to da smo stvarno radili na tome da ustalimo dnevni ritam - mi smo se odlučili za spavanje doma u krevetiću tako da smo puno truda uložili u to da stvarno uvijek u određena vremena budemo doma i slično. Onda nakon što se ritam ustali i sve skupa počne funkcionirati mogli smo biti i fleksibilniji a da se ritam ne poremeti (npr. poneko spavanje u vožnji i slično).

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

djeca uglavnom cendraju zato što su umorna i prezasićena raznim vanjskim podražajima, a onda cendraju još više radi svih silnih "metoda" kojima ih tretiramo ne bi li se smirili. bar je takav moj zaključak na kraju balade.

naš stariji sin ne da je cendrao ili dramio, on je doslovce urlao satima a mi se lomili od nosanja, ljuljanja, dude, pjevanja, vozanja po stanu u kolicima i šta sve ne, ama užas živi. cijela prva godina nam je tako protekla, dok nismo nabavili jednu knjigu koja baš o tome govori kako nekad djeca jednostavno žele da ih se pusti na miru a mi i dalje nosimo, ljuljamo, pjevamo i ostalo.

ako koga zanima ja bih mogla da opišem kako smo izveli spavanje od 8 do 7 + dva dnevna od po sat i po sa starijim sinom koji je tad imao godnu dana, ali nisam sigurna koliko će se pojedinima to svidjeti zbog toga što je metoda djelomično cryout??? jedno vrijeme sad dvojila oko svega ali 3 sata spavanja na dan godinu dana lako te navede da skontaš da djeca negoduju i u autostolici pa ih ipak u njima vozimo, može negodovati i u krevetu al će naučiti da se u njemu spava.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

frnjok sve je to meni jasno i naravno da pazim i strptim od toga al tako je kako je... radije da je tako nego da mučim i sebe i nju, btw i u rodilištu im nije bilo jasno zašto ne spava dok je nisu prebacili na trbuh i tada je počela spavati... prema tome, upravo taj položaj joj paše, tko zna iz kakvih raloga...

i da, mislim da je rano spavanje jako bitno, moji stariji uvijek budu najkasnije u pola 9 u krevetu, iznimka je sada ljeto kada su stariji pa im se baš i ne ide po danu u krevet

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i potpisujem natašu....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku
    frnjok sve je to meni jasno i naravno da pazim i strptim od toga al tako je kako je... radije da je tako nego da mučim i sebe i nju, btw i u rodilištu im nije bilo jasno zašto ne spava dok je nisu prebacili na trbuh i tada je počela spavati... prema tome, upravo taj položaj joj paše, tko zna iz kakvih raloga...
    Svatko naravno odlučuje za sebe i svoje dijete, meni se ipak činilo da trebam dodati da postoji i druga vrlo bitna strana i da ostali koji čitaju ovu temu (a možda ne znaju) i to uzmu u obzir prije nego odluče.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

frnjok hvala, trebala sam ja biti toliko pametna i napomenuti kontraindikacije kad sam to napisala...

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

domy, prvo što mi je upalo u oči je da mu date jesti (ili je to bio samo taj izolirani slučaj)- da mu nije možda teško sjelo to kaj mu dajete ili mu je buša puna ili treba još podrignuti. da probate sa jelom bar pol vure prije uspavljivanja ili malo sad pa za 15 minuta ponovno ostatak. a inače se bebe nakon cca pol vure bude da provjere jel sve u redu. moja se tek sa otprilike 11 mjeseci prestala plakati kad me nije vidjela/nanjušila u krevetu - sad to radi nakon 1,5 h .
    sad se uspavljujemo uz cd joe cocker ili cica, ali krećemo u akciju samostalnog uspavljivanja jer će moje sunce uskoro u jaslice (neznam kak bum to preživjela ). a inače smo se nosali i nosali i nosali i nosali dok me nije ulovila kičma pa smo onda cikali i cikali i cikali i sad obje metode super pale. idemo u lov na treću.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ispravak - treće uspavljivanje je gledanje šume iz sjedalice u autu- znači idemo na četvrto- uf nisam pametna koju metodu upotrijebiti

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

nama pomaže da je prvo malo nosim da se malo ununa, onda je spustim u krevetić i ako krene plakati lagano je masiram uzduž kralježnice (uglavnom se sad već okreće na bok i tako voli spavati), izgleda da joj to paše i relativno brzo zaspi nakon toga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •