-
Temperatura
Drage mame, molim malo pomoći. Bar od onih sa iskustvom.
Malac (7 mj.) mi od jutros ima lagano povišenu temperaturu. U guzi 38,3 a pazuh 37,7 (živin toplomjer).
Sada sam ponovno išla mjeriti i ispalo je da je u guzi 39,1 a pazuh 38,1.....
Imao je malo prije i lagani proljev....
Mrvicu je mirniji sad, valjda zato kaj mu je temperatura malo narasla.
Jutros nisam odmah reagirala jer sam mislila da je možda zbog zubića (ima već 2 izašla i 2 se probijaju). Na žalost doktorica ne radi do sutra popodne pa se sada ne mogu posavjetovati.
Prilikom koje temperature , rektalne ili pazušne, da počnemo skidati?
Imam doma Lupocet za djecu, možda sa njime? Ili radije sa kupanjem u kadici. I koje temperature tada mora biti voda?
Ne želim paničariti, al bome nije ugodno.....
-
Znam kako ti je. Jan (skoro 10 mjeseci) ima temperaturu od ponedjeljka navečer-između 38 i 39. Nama je pedijatar rekao da se skida ako je navečer 38,5, a po danu iznad iznad 39. Ja sam mu sinoć skidala s Metalexom. Jučer je vadio krv i bili smo 4h kod doktora-nisu mu znali dijagnosticirat, danas mu je dijagnosticirao anginu jer se vidjelo na krajniku to što se trebalo vidjet. Kupam ga m lakom vodom 2x tjedno, dajem mu puno vode i puno cicat, cicat hoće-vodu baš i ne, pa pokušavam sa žličicom...
-
moj vodu ne želi ni pogledati da bi ju pio.... ni čajeve...... jedino hoće sokiće, a i to tek kada ga teškom mukom uvjerim da nije "samo" voda.....
-
Pa općenito pravilo je da se temp do 38 ne skida (dakle u guzi 38,5). Ja na toj temp dajem lupocet ili nešto slično. Tako maloj djeci bi se temp. trebala skidati kad prođe "magićnu granicu". Meni se kao najbolja pokazala kombinacija, dakle čepić u guzu i onda u kadu na kupanje, kako bi temp prije pala (to prakticiram kod vrlo visokih temperatura. Voda treba biti 37 C, nikako ne hladnija, jer će mu pod temperaturomo i ovo biti "hladno". Samo kupanje će sniziti temp., ali će se i vrlo brzo vratiti.
-
Do 38,5 rektalno ne skidati temperaturu jer se organizam sam bori, preko skidala sa Lupocet sirupom (nisam koristila žlicu koja dođe sa sirupom, nego bi sirup prebacila u manju žličicu pa ga dam iz 3puta), u kadici ga nisam kupala jer je sirup djelovao, inače temp. vode treba biti do 2 stupnja hladnija od one trenutne tjelesne.
-
Jučer mu se krajem dana još povisila temperatura pa smo stavili čepić i okupali ga. Pomoglo je, vidjelo mu se olakšanje na licu 
Al tokom noći je opet zakurio i sada konstantno ima oko 38. Bili smo kod doktorice (ima neko čudno ljetno radno vrijeme pa je danas ipak ujutro) i kaže da je u pitanju ljetna angina. Uglavnom , ništra strašno i kaže da bi trebalo proći do kraja tjedna.
-
evo i moj malac danas kuri 37,6.
cendrav je, ne spava, ne jede.
dvojke mu izasle, pa sam htjela pitat jel moze imati temperaturu od zubica ako su zubici vec vani?
te kaoticne dvojke mu probijaju vec 2 tjedna i jucer su se pojavile vani 1 mm. a tek danas temepratura 
koliko obicno temperatura izrokovana zubicima traje?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma