-
boležljivo dijete, ponovno otvaranje porodiljnog zbog njege!?
Cijenjeni dr. sa Srebrenjaka nam je bacio bubu u uho da bi (zbog čestih respiratronih problema, alergijske astme i općenito lošeg zdravstvenog stanja) ja, kao majka, mogla tražiti ponovno otvaranje "porodiljnog" jer kao takvo, dijete nije spremno za kolektiv (ima 2 godine i do sada je bio doma). Navodno komisija odlučuje o tome, ali dr. nije previše detaljizirao. Nikada nisam čula da postoji takva zakonska mogućnost...znam da postoji mogućnost da roditelj, zbog pojačane njege koristi određena prava (kod kroničnih bolesti, te kod težih smetnji djeteta) ali nisam sigurna spada li moje dijete sa ranije navedenim problemima u tu skupinu. Ako netko zna nešto o rome, pišite!!!
-
Osoblje foruma
Postoji. Možeš u bilo kojem trenutku tražiti Njegu do djetetove 7 (ili 8 godine, nisam sigurna ) ako postoji osnova za to (tj. zdravstveno stanje djeteta zahtjeva dodatnu skrb). Komisija odlučije da li ima osnove , a osim zdravstvenog stanja djeteta poatrebnoje da su oba roditelja u radnom odnosu sa punim radnim vremenom.
Uglavnom , specijalisti koji ga vode trebali bi napisati preporuku za boravak majke uz dijete.
Posljednje uređivanje od sirius : 01.07.2010. at 12:06
-
Koliko bi trajao taj postupak? Ja bi u međuvremenu možda otvorila duže bolovanje tako da probamo biti na moru barem 2 mjeseca. Od koje institucije da krenem?
-
Osoblje foruma
Papiri potrebni kod podnošenja zahtjeva HZZO-U za njegu djeteta nakon godine dana su:
-nalaz i mišljenje pedijatra (u tri primjerka zahtjev ,mišljenje jedan primjerak-originali)
-medicinska dokumentacija (fotokopije), dosadšnji nalazi i preporuke specijalista za potrebom pojaćane njege
-potvrda o zaposlenju oba roditelja(originali)
-rodni list(fotokopija)
-tekući račun(fotokopija)
zahtjev se predaje u svoj ured HZZO-a , tada ide na komisiju. Za prvo odobrenje zna se čekati četri ili više (nekad i puno više) tjedana. U svakom slučaju procedura je ista kao i da tražiš do prve godine.
Prebacit ću ovu temu na pravne savjete , čini mi se prikladnije da je tamo.
-
ja sam prije puno godina to tražila i dobila za svog F. išla sam (tada) na razgovor i nosila sve papire u socijalnu službu kojoj smo pripadali. oni su napravili zapisnik, gdje kako i zašto i uputili me dalje. mislim da je cijela procedura od početka od kraja odobrenja trajala dva-tri mj. dobila sam s njegovom godinom i pol da mogu biti do 4 doma. inače, tada je imao "samo" neurodermitis, ali jako (lice cijelo u jednoj rani koja curi)
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma