Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: PETICIJA - Vrtić za sve!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno PETICIJA - Vrtić za sve!

http://www.gopetition.com/online/37484.html

potpišimo i učinimo barem nešto

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Potpisala

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Također

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Potpisala.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

potpisala kao 294-ta po redu.

beberonka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

potpisujem

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

potpisala.
    ne znam kakvi su kriteriji u zagrebu, ali u puli se zaposlenim roditeljem ne smatra onaj tko radi na određeno ili po ugovoru o djelu.
    tako se dogodilo da dijete samohrane majke koja radi na određeno (2 godine joj produžavaju ugovor) nije dobilo dovoljno bodova za stjecanje prava na sufinanciranje od grada.
    dijete može u vrtić jer će, kažu, mjesta biti dovoljno, ali po punoj cijeni.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

U Zagrebu, draga Fergusti, nema nikakvih razvidnih kriterija, u tome i jest velik dio problema.

Naime, nemaš pojma zašto su, recimo, primili dijete čija su oba roditelja zaposlena, a ono je drugo dijete u obitelji, dok tvoje, koje još usto i dolazi iz obitelji s troje i više djece (što na papiru jest prednost) nisu. Onda ti vele da je to zato što ti možeš biti na porodiljnom tri godine. Jasno da to neće napisati, jer ih onda možeš ganjati po pravnoj osnovi.

A drugo dijete iz obitelji s troje i više djece (oba zaposlena roditelja su već osnovni preduvjet, bez toga nitko ni ne sanja o vrtiću u Zagrebu, što je daljnji problem) su primili. Sve to u istom vrtiću, u kojem imaš samo abecedni popis primljene i neprimljene djece. Bez bodova, kriterija, ičega.

Primjer tvoje samohrane majke je žalostan, ali barem zna u čemu je problem - naravno, mora se žena žaliti, pa nije u redu da je još kažnjavaju zato što njezin poslodavac krši zakon, čime je već dovoljno kažnjena.

U Zagrebu je osnovni problem netransparentnost kriterija - Grad Zagreb donosi pravilnik, ali nemaš pojma kako ga pojedini vrtić tumači. Napokon, ako sva djeca ispunjavaju sve kriterije, neka uvedu dodatni, neka se upisuju samo djeca sa, štojaznam, crvenom kosom, ali neka ga uvedu, a ne da onda upisuju po sistemu eci-peci-pec.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Potpisala!

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nisam iz Zg, i kod nas nema frke sa mjestom, ali da su nužne promjene u sustavu i izgradnja vrtića umjesto šoping centara u Zg, pa i nekim drugim mjestima to je fakat! potpisala

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Potpisala!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

potpisah!

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

i ja!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

I ja sam potpisala, ali je žalosno da nas je samo 407 u ovom trenutku. Trebale bi mame koje imaju pristup medijima pokušati srediti da to dođe na TV - pa da se krene s masovnijim potpisivanjem
    Ja sam u dijelu komentara na peticiju - da se subvencije usmjere i na roditelje čiji mališani ipak ostanu bez mjesta u vrtiću, kako bi im se omogućila adekvatna skrb po cijeni dostupnoj prosječnoj obitelji- ovome dodala i napomenu da bi trebali povećati subvencije privatnim vrtićima, kako bi oni spustili cijene. Jer, frendica koja radi u vvrtiću mi je rekla da Grad Zg ima službenu cijenu gradskog vrtića koju su izračunali prema troškovima - 2.200 kn po djetetu. ova cijena od 400 kn koju sada plaćamo je dakle socijalna cijena, kako je oni nazivaju. Privatnim vrtićima subvecioniraju po svakom djetetu 1000 kn, pa ovi imaju pravo naplatiti roditeljima ostatak do cijene koštanja....kad bi grad privatnicima subvendionirao s većim iznosom i obavezao ih da zato spuste cijenu, problem bi se postupno riješio

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Potpisala! Kod nas je blago reći da je katastrofa s brojem vrtića. Više djece ostane van nego što ih se uspije upisati, a i ti koji se upišu idu u nenormalne uvjete (do 30 djece po grupi!) Strašno.

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Još neki dan potpisala, te proslijedila link i ostalim prijateljima u firmi da i oni učine isto

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Otvorena je tema ovdje,ne znam zašto peticija nije nastavak na istu??

dakle, u dogovoru s nekoliko nezadovoljnih mama pokrenuta je inicijativa građana "Vrtić za sve" te je grupa na fejsbuku http://www.facebook.com/group.php?gid=132969653398197 i ova peticija početak rezolutnih koraka koje vrlo brzo planiramo poduzeti.

Planiramo za početak poslati otvorena pisma gradonačelniku i premijerki a za početak rujna organiziramo mirne prosvjede ne bi li se napokon nešto u ovoj državi promijenilo.
    Također planiramo ići prema svim medijima.

Pozivam još jednom roditelje da se učlane u grupu na fejsbuku gdje ćete biti informirani o svim događanjima i daljnjim koracima.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

I da,grupa na fejsu ima preko 1.900 članova a u ovom trenutku potpisanih u peticiji ima 528 potpisa.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Možete li, molim te, i ovdje pisati o svemu što planirate poduzeti jer nismo svi učlanjeni na fejs?
    Hvala!

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Potpisala! I pridruzila se na FB-u!

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

me too!!!

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

potpisujem

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Potpisala!!!

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Potpisala sam!

Dobra je ova incijativa, mislim da bi vrtici trebali biti podjednako dostupni za svu djecu. Ne bi trebao niko da se izostavlja i takodjer niko da se favorizira. Djeca su djeca, sva zasluzuju da idu u vrtic!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •